Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #548 üzenetére
Nos, a kimentés megvolt, ellenőriztem is, és a voltage table editor résznél az eredeti(kimentett) és a módosított biosnál is ezek az értékek vannak:
Entry:
1: 1V
2: 1,05V
3: 1,1VAz alap órajelek is megegyeznek mindkettőnél, míg az extra résznél(olvastam, hogy ez a 3d, a 3d pedig a 2d-nek felel meg
):
alap:
core/shader/memory:650/1625/900letöltött verzió: 720/1800/1002
Szóval be kell szereznem a biosflashelők közül valamelyiket.
Bonyesz őket kezelni?
Sajnos PCI kártyám nincs, ezért kicsit tartok a dologtól, na meg most épp Fat32-re formázott pendriveom sem.Továbbá, ahogy írtam, két ramra nem jutott süni, ami a fő hűtés alatt van.
Mert az ok, hogy szoftveresen a gpuZ, és az everest is 2-3 óra játék után is max 40fok körüli hőmérsékleteket mutat, de az amúgy is csak magára a GPU-ra vonatkozik.
Nem nagyon szeretném megsütni a ramokat a karinAz igazság az, hogy ismerek egy szakit, aki ilyenekkel foglalkozik, csak soha nem ér rá, ezért gondoltam, hogy belevágnék egyedül.
Eddig nem komplikált, így nulla tapasztalattal sem, viszont a flashelő progi nekem így látatlanban is nagy mumus.
Egyelőre letöltöm valahonnan, és megnézem, hogy fest.aztán maximum sikítok, ha megrekedtem. -
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #547 üzenetére
Azok olyan értékek, amit minden 9600GT simán tud - ha jó a hűtése, de nálad sztem azzal nem lehet gond. És igen, a NiBiTor az BIOS Editor, azaz csak szerkeszteni lehet vele majd elmenteni a BIOS fájlt (.bin vagy .rom kiterjesztéssel!). BIOS flash-hez a Gigabyte említett @BIOS vagy az NVFlash nevű program lehet jó.
Én úgy csinálnám a helyedbe, hogy a saját BIOS-omat lementeném (GPU-Z jó hozzá), majd letölteném az általam linkelt BIOS verziók közül a magasabb órajelekkel beállítottat, aztán mind2t megnyitnám és ellenőrizném a különbséget (és a feszültségértékeket!). Elvileg csak a legmagasabb órajelekben lesz eltérés, így egyrészt látod hol a különbség, másrészt biztosan nem fog több feszt kapni ami már nem biztos, hogy előnyös lenne. -
Peterson_
addikt
Köszönöm a válaszokat!
A linknél elérhető eredeti biosok beállításai gondolom nem okozhatnak gondot, lehet, hogy jobb lenne ennél maradni.Viszont újabb hülye kérdés: a Nibitor csak szerkesztő? visszaflashelni nem is tudom vele az új biost a karira?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Cyberpunk #537 üzenetére
Köszi már megoldottam. Mint kiderült, az értékek és azok helye sem volt számomra 1értelmű (mármint,
hogy mit, hol és mennyire kell módosítani a gyári értékeket), de kaptam egy Gigabyte GTX460 SOC BIOS-t ami alapján pontosan átszerkesztettem a kívánt értékek és BIOS frissítés után létrejött a Gigabyte GTX460 1GB OC@SOC -
szasanyi
félisten
Én is kérnék egy kis segítséget. Letöltöttem a videókártyám új, F3 BIOS-át, és szeretném azt megnyitni és a gyári 715/1430/900 órajeleket átírni 815/1630/1000 értékekre, majd a kártyára BIOS frissítéssel rátenni.
A BIOS frissítése nem gond, van hozzá egy jó kis program direkt Gigabyte VGA-khoz (Gigabyte VGA@BIOS). Letöltöttem a NiBiTor 6.0-át is, de azzal nem lehet megnyitni a BIOS fájlt és VGA-ból sem olvassa ki, viszont Cant start driver:1275 hibaüzenetet dob, ha rányomok a Submit BIOS-ra.
Árulja már el vki, hogy kell ezt megcsinálni? -
Peterson_
addikt
kicsúsztam a szerkesztési időből, az még kimaradt, hogy az én kártyám órajelei a linkben szereplő órajelekhez képest alacsonyabbak:
700 nálam 650
1800 nálam 1625 -
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Már egy órája olvasgatok, de az a helyzet, hogy van egy pár hozzászólás, úgyhogy inkább kérdeznék.Van egy ilyen videokártyám, ezen pedig egy Arctic Cooling Accelero L2 Pro hűtés.
Mindössze annyit szeretnék, hogy a load(terhelt/3d) órajelek kicsit magasabban járjanak.
Az idle/2d órajeleket pedig alapon szeretném hagyni.
A biosát már letöltöttem, de az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal tudnám módosítani ezeket az értékeket.(az ilyen gamer HUD, és barátai megoldásokkal nem vagyok kibékülve)Illetve ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata, esetleg megoszthatná.
pl.: mennyit lehet húzni biztonságosan, illetve mekkora MHz emelés jár valós teljesítmény növekedéssel?
Jelenleg 29 fok körül mozog a GPU hőmérséklet, terhelve max 39-42(jó pár óra játék után)
Furmark tornázza fel egyedül 50 fok körüli értékre.A ramok is kaptak süniket, viszont a nagy hűtő test alatti részen levő két modul nem, mivel nem fértek alá a sünik.
Ennek ellenére elegendő hűtést kaphatnak, vagy a ram órajeleket így nem kellene bántani?Előre is köszönöm a segítséget(ami PÜ-ben is érkezhet
)
-
Hubapeti
tag
Driver nelkul jol megy driverrel hal meg a gep
valami otlet? -
Hubapeti
tag
az uj bios felment, csak a win7 kavar a driverekkel
-
Hubapeti
tag
usb rol teszem most csak a formazas kicsit hosszu 16g ra
-
Hubapeti
tag
valami tipp mitol lesz majd stabilab?neha mar indulaskor lefagy, peddig a boot frekvenciak alacsonyak.
-
Gézengúz
addikt
A sorban az 5. lehet a Te biosod..De mókányolni kell mert alapból olyan, hogy váltogatja az órajeleket...
-
Gézengúz
addikt
válasz
Hubapeti #520 üzenetére
Jeee..én meg pont azza töketlenkedek, hogy nekem nem akar váltani, de ezek szerint nem is a 2-d-t kellene bizgerálni hanem a 3d felel meg a 2d-nek és az extra a 3d-nek 9600gt esetén..Na kiderül...moddolom..
Egyébként ha az a célod, hogy ne kapcsolgasson akkor csak töröld ki a mezőből a 3d- értékeket és mentsd el majd nvflashel írd vissza..
De gyanítom, hogy még sokat kell a témában olvasgatnod...
-
Hubapeti
tag
upppppppppp
-
Hubapeti
tag
Sziasztok,
GV-NX96T512HP (rev. 2.0) ez a videokartyam 9600GT es a 2D/3D kapcsolassal van gond, lefagyas, ujraindulas, es megooldottam rivatunerrel : force constant performancs level -performance 3d es a 2d orajeleket atirtam a 3d ertekekre.igy megy de http://forums.nvidia.com valaki atalitotta biosban is csak nem reszletezi.
valaki eltudja nekem mondani mit allitsak a bisban pontosan?
Extra, 3D, Thrtl, 2D hogy allando sebessegen menjen es ne kapcsolgasson?
meg indulaskor neha csikozik, az miert van?memoria? -
losi73
senior tag
üdv kis help kéne RBE 126-al át irtam a biosban a ventivezérlést fel is raktam az 5850-es re de nem használja a kártya a szabályzást mi lehet a bibi
-
Hackerman
csendes tag
Szia!
Nagyon jól leírtad az egészet.Annyi bajom lenne,hogy kiválasztom a kártyát:
HD 5970
Nekem HD 5970 4GB-os verzióm van.Ilyet pedig nemlátok a listán:
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=Sapphire&model=HD+5970&interface=PCI-E&memSize=0
Ilyenkor mi a teendő ?:/
-
Pityesssz
csendes tag
Köszönöm szépen Cyberpunk a jó ötleteket.
Neki is állok lassan.
Majd ki irom mi lett a végeredmény. -
Pityesssz
csendes tag
Köszönöm szépen.
Azt még megmondanád nekem,hogy az a bios amit leirtam az milyen régi és van e újabb?
Linkeled nekem a megfelelő legújabbat? -
Cyberpunk
félisten
válasz
Pityesssz #501 üzenetére
Javaslom előbb készíts be egy PCI-s VGA-t ha netán balul sül el a flashelés. Akkor életre tudod kelteni a VGA-d. Tapasztalat én most csesztem ki magammal nem rég
A legegyszerűbb a pendrive-os módszer. De mivel az nvflash DOS alól fut ezért kell csinálni egy DOS-os bootolható pendrive-ot.
Amik kellenek még:
hp format tool
usb-dos
nvflash
és a BIOS fájl rom-ban a bin nem jó.
+ a NiBiTorPendrive megformáz FAT32-re, HP format tool-al megcsinálod a DOS-os pendrive-od, aztán az nvflasht és a BIOS fájlodat simán rámásolod a pendrive-od gyökér könyvtárába. Belépsz a géped BIOS-ába és beállítod hogy USB-ről bootoljon, nekem csak úgy volt hajlandó ha lehúztam a merevlemezt
Ennyi az előkészületekről.
Miután sikeresen bootoltunk listázzuk a fájljainkat a dir paranccsal, az nvflash és a BIOS fájlunkat kell hogy lássuk.
Egyszerűen indítsd el az nvflasht az új BIOS-al együtt ezt így: nvflash (BIOS fájl neve).rom zárójel nem kell.
Ezután elindul az nvflash kéri hogy nyomj y-t ha fojtatni akarod és vársz amig nem végez.
A végén újraindít és már készen is vagyunk. -
merkerik
csendes tag
videokartyaknal inkabb a regi biost modosisd
-
Pityesssz
csendes tag
Sziasztok.
Segitségre szorulnék.
Frissiteni szeretném a videó kártyám biosát.
Nem csináltam még ilyet.
Msi Geforce nx8800gts 640mb 320bites kártyám van.
Ez a jelenlegi biosa.
BIOS verzió 60.80.0A.00.02
Ennél van fiatalabb verzió?
A folyamatot is leirná nekem valaki hogyan csináljam?
Nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Napelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest