- Milyen okostelefont vegyek?
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Hey Guys!
Ma rájöttem, hogy az MSI GTX560-Ti TwinFrozr II/OC kártyám tulajdonképpen egy HAWK. A PCIe csati fölött lejött róla egy fekete matrica csík és alatta ott van a nyákra írva. No, gondoltam mehet rá egy HAWK BIOS de azt sajnos nem sikerült rátennem, mert vmi ID Match nem egyezik a régi és HAWK BIOS esetén.
Hogyan lehet ezt áthidalni, megoldani? Sajnos hiába oldottam fel az EPROOM védettségét az nvflash -r parancsot, az sem segített.
-
szasanyi
félisten
Van egy nagy igazság: ami jó, azt nem kell megjavítani... különben a fölösleges kísérletek eredményezhetik, hogy valóban rossz lesz.
Egyébként miért is akarsz BIOS-t frissíteni? Mert a te BIOS beállításaid és a frissítésre kijelölt BIOS verzió ua. órajeleket tartalmazza.Ráadásul a R5770 esetében nincs látványos gyorsulás, sem olyan jelentős tuning potenciál mint pölö egy GTX460 esetében.
Én azt javaslom, szoftveresen nézd meg mennyit tud a VGA-ad, és hogy az mit jelent sebességben. Egyrészt veszélytelenebb módszer, másrészt tapasztalhatod, hogy a különbség érdemleges-e vagy nem? De ez csak egy javaslat. -
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #579 üzenetére
Valamit rosszul csinálsz sztem. A letöltött (magasabb órajelekre beállított) BIOS fájlt teljesem máshova tedd mint a saját, lementett BIOS-od (mondjuk D:/ gyökérbe). @BIOS program megnyitása után Flash-ra rányomsz, megmutatod a (D:/ gyökérbe lévő) az új BIOS fájlt és frissít. Ennél egyszerűbben nem lehet megcsinálni, és igazából elrontani is elég nehéz. Ha ezt így csinálod és nem jó, akkor nem tudom mi a probléma oka.
-
szasanyi
félisten
válasz
foreveryoung #574 üzenetére
Ahhoz biztosan nem kell +fesz, bár annak az emelésnek sem látom jelentőségét, de te tudod.
-
szasanyi
félisten
válasz
foreveryoung #572 üzenetére
Az attól független, tehát módosíthatod ha akarod. DE egy HD6970 nem nyújt - több, mint - elegendő teljesítményt? Milyen felbontáshoz használod?
-
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #570 üzenetére
X2 550 és X550BE között kb. 1-2k különbség lehet, tehát az nem igazán fontos szempont.
Nem biztos, kell a kiterjesztést változtatni. A letöltött, és felrakni kívánt BIOS fájlt a FLAS után mutasd meg, és hajrá... az tán restart, és drukkolj.
No para, a 2D értékek ugyanazok azzal nem lehet gond, így a 3D tesztek és játékok mutatják meg minden rendben van-e, és hogy mennyi javulást veszel észre a teljesítményben.
MOD: a saját, eredeti BIOS-od is elmentheted a biztonság kedvéért, meg le is tölthetsz frissebbet de uo. órajelekkel.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #547 üzenetére
Azok olyan értékek, amit minden 9600GT simán tud - ha jó a hűtése, de nálad sztem azzal nem lehet gond. És igen, a NiBiTor az BIOS Editor, azaz csak szerkeszteni lehet vele majd elmenteni a BIOS fájlt (.bin vagy .rom kiterjesztéssel!). BIOS flash-hez a Gigabyte említett @BIOS vagy az NVFlash nevű program lehet jó.
Én úgy csinálnám a helyedbe, hogy a saját BIOS-omat lementeném (GPU-Z jó hozzá), majd letölteném az általam linkelt BIOS verziók közül a magasabb órajelekkel beállítottat, aztán mind2t megnyitnám és ellenőrizném a különbséget (és a feszültségértékeket!). Elvileg csak a legmagasabb órajelekben lesz eltérés, így egyrészt látod hol a különbség, másrészt biztosan nem fog több feszt kapni ami már nem biztos, hogy előnyös lenne. -
szasanyi
félisten
válasz
Cyberpunk #537 üzenetére
Köszi már megoldottam. Mint kiderült, az értékek és azok helye sem volt számomra 1értelmű (mármint,
hogy mit, hol és mennyire kell módosítani a gyári értékeket), de kaptam egy Gigabyte GTX460 SOC BIOS-t ami alapján pontosan átszerkesztettem a kívánt értékek és BIOS frissítés után létrejött a Gigabyte GTX460 1GB OC@SOC -
szasanyi
félisten
Én is kérnék egy kis segítséget. Letöltöttem a videókártyám új, F3 BIOS-át, és szeretném azt megnyitni és a gyári 715/1430/900 órajeleket átírni 815/1630/1000 értékekre, majd a kártyára BIOS frissítéssel rátenni.
A BIOS frissítése nem gond, van hozzá egy jó kis program direkt Gigabyte VGA-khoz (Gigabyte VGA@BIOS). Letöltöttem a NiBiTor 6.0-át is, de azzal nem lehet megnyitni a BIOS fájlt és VGA-ból sem olvassa ki, viszont Cant start driver:1275 hibaüzenetet dob, ha rányomok a Submit BIOS-ra.
Árulja már el vki, hogy kell ezt megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Activision - Indul a csata a Cronus és társai ellen
- Milyen okostelefont vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest