- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterson_
addikt
Az igen!
A plusz feszt is lehet úgy állítani nibitorban, hogy csak a 3d-re kapcsoláskor adja le?
Amúgy most tesztelgettem, dirt2-őn, semmi baja nem volt, viszont GTAIV-ben mintha valami nem lenne oké.
Annyi az egész, hogy amikor a menüben, a térképet mutatja, apró piros négyzetek villognak.
Ha ráközelítek, akkor nem.
ahogy mondtam, accelero l2 van szerelve, viszont két ram, ami a fő hűtő test alatt van, nem kapott ramsünit,mivel nem fér alá rendesen.
A GPU csak nem hibázik, az így sem megy fel 42 fok fölé, tartósan terhelve.
Lehet, hogy az a baja, hogy nem adtam neki feszültséget? -
Peterson_
addikt
válasz
mokamik1 #659 üzenetére
Közben találtam egy oldalt, ahol egy srác kitesztelte, mekkora túlhajtást bír egy
Gigabyte 9600GT.
Azt sajnos nem tudtam kivenni, hogy fesz emeléssel, vagy anélkül, de azért itt a link, hátha valakinek hasznos lesz:
9600GTÉn lecseréltem a gyári zalman hűtést accelero L2 pro-ra,de inkább kicsit a tesztben szereplő értékek alá lőttem be az órajeleket:
így jelenleg 2d ben maradtak a gyári értékek, 3d kapcsolásban viszont
A GPU 755, a memória 1050, a shader 1880MHz.
Szerintem ez is szép eredmény, bár kicsit látványosabb különbséget vártam, így is hozott 5-10 +fps-t a játékokban.
De ha nem mértem volna, észre sem veszem a különbségetSzóval mindenki döntse el,hogy megéri-e pusztán ezért bíbelődni.
Bár tényleg nem egy nehéz művelet, ha sikerül ugye
Szerintem mindenképp jobb, mint az oc progikkal folyton állogatni.
Mindenkinek köszönöm a segítséget -
-
Peterson_
addikt
köszönöm a tippet!
na most megmahináltam nagynehezen, és egy olyan biossal próbálkozom, amit úgy szedtem le, elvileg semmi másban nem különbözik, mint a magasabb órajelekben.
lehet, hogy láma vagyok, de nem nagyon merek y-t püfölni.
Valami ötlet valakinek??
annyi,hogy előtte nem mentettem ki külön nvflash-el az alap biost,mert már ki van mentve. -
Peterson_
addikt
Helló!
Közben megpróbálkoztam parancssorból futtatni az nvfalsht, de valami hibát dob.
Itt már valószínűbb, hogy én csinálok valamit rosszul, mivel nem nagyon értek sem a programhoz, sem a doshoz
64 bites win7-em van.
Dobnátok egy tuti jó Nvflash verzió linket?
leírást találtam, itt: [link]csak kimentem az eredeti biost, meg kell egy módosított(ami szintén van)
A progit gondolom letöltöm,csomagolom...
viszont hogyan futtatom parancs sorból?
A többi gondolom csak a linknél leírtak alapján. -
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #590 üzenetére
Letöltöttem a linkről a magasabb órajelekkel beállított verziót.
ahova simán letöltöm, onnan is meg tudja nyitni az @Bios, viszont kiírja, hogy
Bios ID not match.
Ha megnyitom Nibitorral, és gyakorlatilag semmi mást nem csinálok vele, mint elmentem, egy mappába, bin,vagy rom, formátumban, G94 névvel, akkor pedig az eredmény:
The bios Version is the same!!!Természetesen mindkét esetben mindent bezárok, aztán megnyitom az @biost, flash gomb, majd tallózom.
Szóval elrontani ezt tényleg nem nagyon lehet, ha csak nem jól mentem el a nibitorral a biosokat(valamit talán állítani kell,vagy kitölteni, nemtom.) -
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #583 üzenetére
letöltöttem, el sem akar indulni, pedig csesztettem a kompatibilitási módon is.
Nem értem, miért nem akarja megenni ez a progi
(pedig megehetné,mert tényleg nem kell hozzá diploma)
Jó lenne erre valami megoldás, gondolom csak én bal*szkodom.
a backupnál meg nem történt semmi, szerintem csak simán elmentette magának, így újraindítás után rá is mentettem az eredetit újra. -
Peterson_
addikt
Ha átcseszném, és beckup opciónál próbálnám megetetni vele a módosítottat?
-
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #571 üzenetére
Intel és amd közötti különbségre értettem.
550BE-t akartam,de az épp nem volt,szóval maradt ezNa az a helyzet, hogy megmutattam neki, egy ugyanolyan G94.bin, vagy rar névben van
-a módosított-,csak máshol.
Erre azt írja ki,hogy ez ugyanaz a bios.
Mit tegyek?szerk: ha másnak írom át,akkor is ezt csinálja.
Ezt arról linkről töltöttem le, amit Te küldtél.Ha csak simán ahogy letöltöttem, úgy próbálom betölteni,akkor viszont ezt írja:
The bios ID not match -
Peterson_
addikt
-
Peterson_
addikt
Dehogynem kell neki csúcs VGA...
Csak abból kiindulva, hogy egy sima gtx460 768megásnál, nem is engedi felhúzni a látótávolságot,mert kevesli a VRAM-ot.
Nálam még a textúra minőséget sem tudom mediumnál feljebb állítani.(azon kívül írja,hogy a bizonyos beállítás a GPU. és a VRAM függvénye, ezeket is terheli, és számolja is, hogy mennyid van még,amit felhasználhatsz)
A procim egy phenom II X2 3100MHz-vel, crysis engedett feltenni mindent, simán fut.
Ugyanígy a dirt2.
Nem nagyon láttam még olyan játékot, ami ténylegesen kihasználná a 4 magot.pedig Elvileg az új MoH is ilyen, ehhez képset, szintén fullon 40% nincs a magonkénti terhelésem. -
Peterson_
addikt
Értettem!
Hát..éppen akad egy dirt2 full grafikán(már amit enged) legalacsonyabb fps26, átlag 40.
Igazából a GTA IV-nél fáj a szívem,mert az aggat is egy pöppet.
A gépem többi része talán nem jelent szűk keresztmetszetet, a VGa meg alkalmi vétel volt, szóval kihozom belőle amit lehet -
Peterson_
addikt
A pendriveot arra írtam, ha nem lenne jó(jó biost arra rámenteni, és úgy flashelni, ha nem indul a gép)
Vagy valami ilyesmit írt Cyberpunk kolléga.
Bizonytalan vagyok,de ha az általam leírtak alapján nem tűnik gázosnak,akkor nekiállok.
Gondolom driver reinstall, vagy valami hasonló szükségtelen.Előtte viszont mindenképp kell dobnom egy furmarkot is,mert ha valahol, hát ott kijön a különbség is, meg az is ha sok neki az újabb órajel.
-
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #548 üzenetére
Nos, a kimentés megvolt, ellenőriztem is, és a voltage table editor résznél az eredeti(kimentett) és a módosított biosnál is ezek az értékek vannak:
Entry:
1: 1V
2: 1,05V
3: 1,1VAz alap órajelek is megegyeznek mindkettőnél, míg az extra résznél(olvastam, hogy ez a 3d, a 3d pedig a 2d-nek felel meg
):
alap:
core/shader/memory:650/1625/900letöltött verzió: 720/1800/1002
Szóval be kell szereznem a biosflashelők közül valamelyiket.
Bonyesz őket kezelni?
Sajnos PCI kártyám nincs, ezért kicsit tartok a dologtól, na meg most épp Fat32-re formázott pendriveom sem.Továbbá, ahogy írtam, két ramra nem jutott süni, ami a fő hűtés alatt van.
Mert az ok, hogy szoftveresen a gpuZ, és az everest is 2-3 óra játék után is max 40fok körüli hőmérsékleteket mutat, de az amúgy is csak magára a GPU-ra vonatkozik.
Nem nagyon szeretném megsütni a ramokat a karinAz igazság az, hogy ismerek egy szakit, aki ilyenekkel foglalkozik, csak soha nem ér rá, ezért gondoltam, hogy belevágnék egyedül.
Eddig nem komplikált, így nulla tapasztalattal sem, viszont a flashelő progi nekem így látatlanban is nagy mumus.
Egyelőre letöltöm valahonnan, és megnézem, hogy fest.aztán maximum sikítok, ha megrekedtem. -
Peterson_
addikt
Köszönöm a válaszokat!
A linknél elérhető eredeti biosok beállításai gondolom nem okozhatnak gondot, lehet, hogy jobb lenne ennél maradni.Viszont újabb hülye kérdés: a Nibitor csak szerkesztő? visszaflashelni nem is tudom vele az új biost a karira?
-
-
Peterson_
addikt
kicsúsztam a szerkesztési időből, az még kimaradt, hogy az én kártyám órajelei a linkben szereplő órajelekhez képest alacsonyabbak:
700 nálam 650
1800 nálam 1625 -
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Már egy órája olvasgatok, de az a helyzet, hogy van egy pár hozzászólás, úgyhogy inkább kérdeznék.Van egy ilyen videokártyám, ezen pedig egy Arctic Cooling Accelero L2 Pro hűtés.
Mindössze annyit szeretnék, hogy a load(terhelt/3d) órajelek kicsit magasabban járjanak.
Az idle/2d órajeleket pedig alapon szeretném hagyni.
A biosát már letöltöttem, de az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal tudnám módosítani ezeket az értékeket.(az ilyen gamer HUD, és barátai megoldásokkal nem vagyok kibékülve)Illetve ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata, esetleg megoszthatná.
pl.: mennyit lehet húzni biztonságosan, illetve mekkora MHz emelés jár valós teljesítmény növekedéssel?
Jelenleg 29 fok körül mozog a GPU hőmérséklet, terhelve max 39-42(jó pár óra játék után)
Furmark tornázza fel egyedül 50 fok körüli értékre.A ramok is kaptak süniket, viszont a nagy hűtő test alatti részen levő két modul nem, mivel nem fértek alá a sünik.
Ennek ellenére elegendő hűtést kaphatnak, vagy a ram órajeleket így nem kellene bántani?Előre is köszönöm a segítséget(ami PÜ-ben is érkezhet
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autószerelők, autószerelés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest