- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Édeklődnék hogy van esetleg olyan guru aki tudja esetleg azt, hogy a fenébe lehet egy asus kártyán xfx bios?
Illetve hogyan lehetne flashelni újra?
Win10 alól ati flas hibaüzenettel kidob.
Dos alól is szintén.Bányász kártya volt.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy Alienware M17xR4 laptop-om.
Ez gyárilag 100w tdp-s mxm 3.0b kártyákkal volt anno szerelve.
Én egy 115w tdp-s gtx980m-el vettem meg.
A kérdésem az lenne, hogy a 980m tdp-jét le lehetne korlátolni egy módosított vbios-al?
Tudom, hogy ez teljesítmény csökkenéssel járna, de nekem így is elegendő lenne a kártya ereje. Viszont nem menne hosszútávon gajra, se a kártya se a laptop alaplapja.Techinferno forumán olvasgattam, volt egy srác aki ennek a fordítottját csináltatta meg egy bios modderrel. Neki egy Lenovo Y900 laptopja volt, integrált gtx980m-el, ami 90w tdp limites vbiosos volt. Nekem pont ilyen kellene, gondolom az ő vbios-át nem lenne előnyös megpróbálnom felrakni.
Ahogy néztem gpuz-ban neki Hynix ramos, nekem meg Samsung.
Esetleg tudtok egy szakit ajánlani innen ph-ról aki tudna nekem ez ügyben segíteni?
-
csabaspecial
tag
Sziasztok!
Van egy gtx 970em. Ennek a bios-frissítésében tudna e valaki segíteni nekem? -
Petya1981
tag
válasz
krumplicukor #1216 üzenetére
Szia!
Ezt nézted már?
[link] -
vepe
őstag
Tudna nekem priviben valaki segíteni egy vga bios frissitésében?
-
janosigb
csendes tag
válasz
LamerGyuri #1227 üzenetére
-
janosigb
csendes tag
Sziasztok, valaki egész véletlen nem tudja, hogy hol találhatom meg egy palit 3070 ti gaming pro biosát? Neten kerestem, de nem találtam sehol.
Köszönöm előre is!
-
válasz
LamerGyuri #1222 üzenetére
Magas inteligenciára vall a válaszod!
Az ilyen befásult negativ embereket kell kerülni az életben!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok bár lehet nem jó helyre írok de hátha. Adott egy MSI GTX 1060 Gaming X 6gb os VGA és szeretném rá visszatölteni az eredeti gyári biost de sehol se találom. Ennyit tudok róla de gondolom a sorozat száma is kellene.
-
Sziasztok a segitségeteket szeretném kérni!A következő problémám van.Vettem egy Msi 1060 6gb Armor videò kártyát tökéletesen megy de az Msi Afterburnben nemtudom a feszültséget állitani.Probáltam már hogy az Afterburn settingsben kipipáltam a voltage controlt stb de ugyanaz a jelenség.Bányászok vele 18mh/s környékén hoz ha Afterburben feljebb hùzom a memot vagy a core clockot semmi nem történik ja és a mvoltot se irja a progi ki az afterburn.Probáltam másik gépben ugyanez.Van egy másik 1060 6gb palit kártyám az vigan viszi a 24mh/s-et.Mi lehet a baj? Kellene bios frissités esetleg vagy van valami program amivel lehet tuningolni?Válaszokat előre is köszi!
-
csabaspecial
tag
Sziasztok!
Gigabyte GT 710, 2GB-os videókártya bios frissítésében kérhetek itt segítséget? Köszi! -
Viktor77
titán
válasz
Darth_Revan #1217 üzenetére
Itt egy részletes kapcsolóleírás.
"overridesub 6 Allow firmware and adapter PCI subsystem ID mismatch"
Együtt szokták használni a 4 és 5-tel. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Sokan azt látom, hogy -6-os kapcsolóval flashelik az NVidia kártyát (nvflash -6 vga.rom). Pontosan mit is csinál a -6 kapcsoló?
-
krumplicukor
csendes tag
Sziasztok
Hp Elite 8300 usdt i5 3470s processzoros gépembe egy ati RADEON pro wx 4150 mxm type 3a kártyát próbáltam illeszteni.
A táp és a hűtés megoldott.
Mégis bekapcsolva a gépet fekete képet kapok, ezért nem tudom a vbiost frissíteni, ha kiveszem a kártyát az atiflash stb. programok nem működnek mert nincs a hardver bent.
Segítség nélkül ez nekem itt zsákutca vége, várom a kedves tanácsokat.
Az is opció hogy az egyik alkatrészt eladom és a másikkal kűzdök tovább, mit tennének a helyemben? -
Garsza
veterán
Helló! Vettem egy Asus Strix RTX2070-A8G VGA -t. Megoldható ennél a szériánál, hogy a gyári biosa helyett az OC -s változat biosát(RTX2070-O8G) rátegyem?
Mert úgy látom nem csak órajelekben tér el a két kártya bios szinten hanem TDP keretben is. Amit ugye bios mókolás nélkül nem lehet megváltoztatni. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Üdv. Valaki ki tudna segíteni egy HP HD6770M 1GB MXM GPU (FirePro M5950) bios fájllal? Sajnos csak Asztali GPU és Dell laptopos bios-t találtam.
Előre is köszönöm. -
d@minator
addikt
válasz
thunder1991 #1212 üzenetére
Itt van egy link segítségnek de gondolom így csináltad: [link]
Régen csináltam én is az sem volt mindegy melyik winflasht használtam. Valamelyikkel nem lett jó.
Amúgy a 7770-nél a driver sem mindegy lehet azzal kellett volna kísérletezni először.
A BIOS-t ezt [link] raktad? A gyártó is szokott segíteni BIOS ügyben... -
thunder1991
tag
Sziasztok,nem tudom valaki tude megoldást a gondomra vagy a vga kuka.
Adott egy Sapphire HD6970 a következő problémával.
Első berakásra a gépben,adott képet nem hibázott semmi ilyesmi,viszont nem ismerte fel rendesen a rendszer ( Win7 Ultimate 64bit ) mindenhol 0MB-ot írt a vga-nak.
Na,mondom olvasgattam és arra jutottam hogy megpróbálok egy bios frissítést a vga-nak.
Csak hogy,másodjára már nem adott képet,5ből 2x volt csak képe ezzel a jelenséggel hogy 0MB írt rá minden.
Második berakásra nem volt kép,3x berakásra volt megint na mondom akkor atiflash.
És azt írja hogy nincs a gépben megfelelő vagyis ATI vga,megpróbáltam bootolható penről ott meg azt írja : Adapter not found.....gondolom ez is ugyan az hogy nincs vga.
Mostmára képet se ad.
Tápellátással nincs gond,az alaplapon a foglalat jó mivel egy erősebb vga-val használom a gépet és semmi baja.
Az lenne a kérdésem hogy ez a vga még megmenthető-e? És hogy esetleg még is mi lehet a nyűgje. Előre is köszönöm! -
1986Gabor
újonc
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget tőletek, mert kínlódok egy HD6970-kártyával.
Sajnos a ventilátora nem pörög rendesen a gyári biost felraktam rá és sajna az sem hűti rendesen.
Átírtam a bios-át, indul is a kártya, sőt azon a ventilátorbeállításon ahogy beállítottam, de amikor a windowst tölti be visszaáll 24%-ra (pedig az én minimum beállításom 35%). Ha az ati catalyst-ot leszedem akkor viszont a Bios-ban állított beállításommal megy a venti. 2 Biosos a kártya........fogalmam sincs már mit csináljak vele. -
exception
aktív tag
Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni. Vettem egy Nitro+ RX 570-et. A srác későn közölte, hogy nem gyári bios van rajta. A kártya csak úgy hajlandó működni, ha drivertelepítés után rögtön kap egy atikmdag patchert, enélkül azt sem érzékeli, hogy milyen vga van benne. Ami Techpowerup szerveren van fent Sapphire nitro 8gb kártyához BIOS, ugyanaz a verzió van a kártyán. Jah, és a problémát kihagytam, fagynak a játékok random, mindig azzal, hogy a global wattman visszaállította az alapértelmezett értéket. Valakinek van ötlete, hogy varázsoljam vissza gyári állapotra? Köszönöm előre is!
-
snecy20
nagyúr
Üdv!
Vettem nemrég egy RTX 2060-at, viszont 106%-nál lockolva van a power limitje. Hogyan tudnám "kiütni" ezt a limitációt?
Köszönöm, ha valakinek van tippje.
-
koko52
nagyúr
Helló!
Az normális, hogy GPU-Z a BUS Interface ablakban ezt írja: PCI-e X16 3.0 @ X4 3.0?
Gigabyte z97x-gaming3 - Gainward 1060 6gb Phoenix GS -
ZoliZoli
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vannak bios fájlok a Tech Power Up-on Pl: Gainward GTX460 768MB GDDR5 videokártyához, amelynek a mérete valamiért csak 59Kb.
Hozzá teszem, szinte az összes többi (1024MB, 2048MB) változaté hasonló 59-64Kb-os méretű!
A kártyán lévő eeprom mérete viszont összesen 128Kb-os. Na most, a problémám abból adódik, hogy az eeprom programozó szoftvere (írásakor) nem hajlandó a kisebb méretű fájlt bele írni a 128Kb-os memóriába, valami méretbeli eltérésre hivatkozva?
Maga ez az eeprom író-olvasó program, amikor mentést csinálok az eredeti bios-ról, szintén 128Kb összméretű fájlt ment le! Nem 59Kb vagy 64Kb méretűt!
A hexadecimális szerkesztő programban (hexplorer) megnyitva a TPU-ról letöltött (59Kb-os) és az általam a VGA-ról lementett (128Kb-os) rom fájlokat összehasonlítva az látszik (értelem szerűen), hogy a TPU 59Kb-os fájlban kevesebb adat van (nincs feltöltve 00 00 sorokkal), míg az általam lementett 128Kb-osban, amely tartalmilag szinte majdnem azonos a kisebb méretűvel (egy bizonyos pontig) csak az 00 00 00... értékekkel van "feltöltve"!
Gondolom a kártya biosa eredetileg sem tölti ki a teljes 128Kb-ot és lehet, hogy az 59Kb-os (TPU) bios-ok valamilyen más módszerrel lettek lementve (pl: GPU-Z, ATIFlash stb.), amely(ek) csak a lényeges kódhalmazt olvasta ki, az üres (00 00) memória területet pedig szépen lehagyta.
Kérdésem az, hogy a kisebb méretű fájlban lévő kódot bele lehet-e ültetni a 128Kb-osba úgy, hogy az működjön is beégetés után?
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!
-
steve_x
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy VGA Bios problémával kapcsolatban.
Vettem egy Gigabyte RX580-as kártyát aprón. Arra lennék kíváncsi, hogy gyári BIOS van e rajta.Néha mintha az egér kurzor laggolna. Az a gyanúm, hogy mókolt. Mellékelem képeket a kártya adatairól
A BIOS cikkszám/modellnév furcsa nekem.
Segítséget előre is köszönöm! -
derapo
tag
válasz
betyar1974 #1203 üzenetére
Köszi a tippet!
-
derapo
tag
Hátha valaki még olvas fórumot.
Szóval van egy nvidia kártya, szerintem rossz bios van benne..43-as hibakód...
Gpu-z ezt mutatja.
Bios editor
Szóval én azt hiszem, hogy rossz ez a bios a kártyán olyan furcsa értékekkel. Drivert nem tudok hozzá telepíteni.
Nvflash nem csinál semmit. Minden a legnagyobb rendben , Elindul a frissítés de nem mutat semmit. Egyszerűen csak megáll. Miért?
Már mindenhogy kipróbáltam. De mindig ugyanezt csinálja.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Ez lenne a problémán! Alacsony fps, mert a teljesítmény 50-60%-on van és nem megy feljebb(+ingadozik). Nem játék gond, mert minden játékon ez van. Friss nv. driver, lapon legújabb bios, többi hardverem sem gyenge hogy attól lenne a jelenség. Ugyanezen(konfig.+játék) körülmények között strix 1070ti 99%-os teljesítményen megy, v-sync nélkül.
Mi lehet a hiba a kártyával? -
passatgt
aktív tag
Sziasztok! Meg lehet azt oldani valahogy, hogy egy 512mb vram-os rom módosítva legyen 1gb-ra?
MXM-es GPU-ról van szó. 1gb memória van rajta, viszont kompatibilitás miatt csak az 512mb-os Rom-al hajlandó bootolni. Viszont így ugye ott marad kihasználatlanul a maradék ram. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
ricsi99 #1198 üzenetére
AB korlátoz, azzal csak max 780 MHz-re tudtam beállítani a RAM-ot. De ugye az én tervem az felette volt. Ezért kapott a BIOS-ban egy 700 MHz-et (amivel még tuti stabil) és erre már rá tudok emelni az Afterburnerrel többet (30% amit enged, ha jól tudom, ami most a 780 helyett már 910 lett) GPU-nál elég volt az a 30%, úgy se ment volna el 910-ig.
560 Ti-n is elvileg lehet működne ez a Fermi clocks. Valamelyik külföldi oldalon láttam egy kommentbe, kipróbáltam, és megy (csak tudni kell mit kell átírni, és nem árt előtte kitesztelni, hogy stabil-e). Jövő hónapban viszont lehet hozzácsapok 5 ezret, és veszek egy HD5850-GTS 450/GTX 460-at, vagy valami ilyet. Öreg vasak ezek, de legalább még lehet mókolni őket
A GT430-cal meg csinálok egy összehasonlítást, hogy ez a tuning FPS-ben mit hoz a konyhára. Low end volt már megjelenéskor, de szép órajel emelést bír.
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
ricsi99 #1196 üzenetére
Nem ment sajna. Viszont NiBiTor-on belül találtam egy Fermi clocks menüpontot, és ott át tudtam írni a frekvenciákat. A RAM nagyon vissza volt fogva (600 MHz) és Afterburnerrel se tudtam elérni a gyári 800-at. 850-en most totál stabil, GPU meg 800-on fut.
Ami volt:
GPU: 700 MHz, RAM: 600 MHz
Ami lett:
GPU: 800 MHz, RAM: 850 MHz
Ideiglenesen amíg nem lesz másik VGA-m addig elbohóckodom ezzel, meg pár régebbi játékkal. De egész szép OC ez már
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
Üdv!
Tudtok valami jó módszert olyan kártyára, amit nem ismer a NiBiTor? Egy Sparkle GT430-on szeretnék BIOS-t módosítani, de fel se ismeri, és a frekvenciákat se hozza be a lementett BIOS-ból. Van rá egyéb más módszer, hogy módosítani tudjam az eredeti BIOS-át?
Előre is köszönöm.
-
-
Archttila
veterán
válasz
G**@**B**! #1192 üzenetére
Köszi!
Arctic Accelero Xtreme III hűtés 2x NF-A12x25 Noctuával az alján.
Mivel egy FE 1070 kártyáról van szó aminek 27%-os a min. RPM-je egy 4000-ret forgó blower ventihez, így feleslegesen hangos a végeredmény a max 2000-re pörgő fanokhoz. Magyarán IDLE alatt 1000RPM felett dolgoznak a ventik ami értelmetlen, viszont alaplapra dugva SpeedFAN-al sikerült szépen beállítani a fordulatot, íme:Így totál néma a gép, és kis túlzással kéz-melegek load alatt is az alkatrészek
-
G**@**B**!
tag
válasz
Archttila #1188 üzenetére
A kérdésedre nem tudom a választ, de a vga coller-ed megérdemel egy like-ot
Hol lehet ilyet venni?
Amúgy én msi afterburnerrel szabályzom a vga ventit, meg lehet adni milyen hőfokon milyen fordulaton forogjanak- bár szerintem ezt már te is ismered. Szoftveres megoldás nem a legjobb, de csak ventiszabályzás miatt én nem piszkálom a garis kártya biosát. -
Borisz76
nagyúr
válasz
kalidor55 #1189 üzenetére
MPC-HC és MAdVr páros kell a pc-n a lejátszáshoz.
Ha van házimozi erősítők, akkor annak is tudnia kell.
Valamint a TV-nek is tudnia kell.A HDR-t minden eszköznek támogatnia kell....különben " fakó " lesz az eredmény.
A VGA magában nem tudja....az enyém sem ( HD 7970 )....De a fentebb írt lejátszó program + MadVr párossal megoldható. Keress rá itt a fórumok között.
-
kalidor55
tag
válasz
Archttila #1188 üzenetére
sziasztok!
van egy gtx 9600-asom és, azt ajánlották, hogy cseréljek fw-ét, mert a kari nem tudja a 4k videok lejátszásánál a hdr-t a tv felé? valaki tudna nekem tanácsot adni, hogy mit tegyek?, igazából nem tudom elhinni, hogy nincs hdr, lehet valami faxság van részemről és a kártya tudja mégis? -
Archttila
veterán
Végre jó helyen vagyok
szóval a lényeg:
Ajánlanátok (akár tapasztalatból) olyan GTX 1070 ROM-ot ami BIZTOSAN gond nélkül felmegy és használható a ref. design-os Founders Edition VGA-an?
Egy egyedi custom hűtés miatt szükségem lenne a jelenlegi min. 27%-nál alacsonyabb fordulatra.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
válasz
blacksir #1186 üzenetére
akár... ami a lényeg! 1. Mindig mentsd le a kártya eredeti biosát ,ha valami gond van vissza tudd tölteni. 2. Vagy legyen integrált videokarid vagy egy pci-s videokari ,ha valami rosszul sulne el akkor el tudod inditani a gépet és visszairni a biost akkor is ha nem lenne kép a hibásan frissitet kártyán. Ha ezt a 2 szabályt betartod akkor jo kisérletezést
-
-
blacksir
tag
Sziasztok. Lenne egy pár kérdésem hozzátok. Az első az hogy a BIOS frissítést honnan érdemesebb csinálni Windowsbol, vagy inkább dosos háttérből? A kártya amit frissítésnek egy Sapphire hd 7870 kártya. Nem akarom húzni sem emelni az órajelen, csak a biost frissíteni. A másik hogy ezt meg lehet e csinálni egy PCI express 16 - 1x átalakítóval? Ugyan azt a technikát használni mint a bányászok. Nem lenne rossz ha lenne valami külső tesztelő egységem ilyenekre. Tud valaki segíteni ezekben a problémákban?
-
Sziasztok.
Nvidia GTX 560 Ti hez létezik bios editor? -
gama78gmus2h
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék pár kérdést feltenni ami számomra nem tiszta még, mielött neki látok bios cserének
Clevo p170 sm laptopból eladó sorba került GTX 765m Videókártya
MSI laptopba menne bele ilyenkor a clevó laptopban is lehet a videókártyán cserélni biost, vagy célszerübb az MSI laptopban lecserélni a be helyezett GTX 765m videókártya clevós biosát msi biosra? -
Weareus
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus 1080 Ti Founders Edition-om.
Full cover vizesblokk csücsül rajta, így gondoltam, bevállalok egy vga-bios cserét, pl. egy Asus Strix OC biosra, mert ott 330 watt a tdp-limit a 300 watt helyett.
Így is jól megy a kicsike, szó se róla: [link], (2100 Mhz gpu freki és 6106 ram freki) [link], de itt nagyon a tdp-limitbe ütközik már.
Ezt a biost néztem ki, le is töltöttem: [link]
A régi biost GPU-Z-vel kimentettem, a biztonság kedvéért, bár nem tudom, hogy hová tette, mert a mappájában nincs.
Két kérdés:
1. Hová menti ki a biost?
2. Milyen tool-t tudtok ajánlani vga-bios frissítéshez, amit egy hülye (azaz én) is tud használni; ok nem vagyok hülye, csak járatlan, MoBo biost már többször frissítettem, de vga-t még nem. -
PoganyPtR
tag
Sziasztok,
Bios frissítéssel behalt a Gigabyte R9 380-as kártyám. Gép induláskor 3 hosszú, 1 rövid sípolás. Bootoláshoz megcsináltam a pendriveot. Atiflash - i esetén két dolog történik:
-új verziónál: this program cannot be run in dos mode
-régebbi verziónál: adapter not foundMelyik verzió az ami még fut dos alól és már támogatja a 380-as szériát?
-
kokesz
újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, van 1db GTX 750 és a biosába szeretném átírni a minimum ventilátor fordulatot 900rpm-ről 1400rpm-re. A 900rpm az 25%-os fan speed, az 1400rpm meg 60%-os. Megoldható ez hogy ne 25% legyen a kezdő fan speed, hanem 60%? Most MSI Afterburnerrel van beállítva, de ha átteszem masik gépbe ott is be kell állítani. Azért szeretném, mert ha 60%-os fan speed alatt van akkor időnként 1mp-re maxon pörög a venti és elég zavaró, de 60% felett nem csinálja, szerintem az alacsony fordulatot nem igazan tudja tartani a venti, mert a hőfok idle-ben 20°C körül van és nem is terheli semmi szóval nem kéne ugrálnia.
-
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket. Ismerősöm vett egy Lenovo M91p gépet. Szeretné beletenni a HD7770-es AMD videókártyáját. Mint kiderült, a drága Lenovo-nál az M91p szériás gépek kaptak egy BIOS whitelistet. Ez azért jó, mert egyes hardvereket alapból letiltanak vele...
Kis külföldi oldalakon való kutatás után arra jutottam, hogy egyszerűbb a VGA biosában a videókártya ID-ját átírni egy támogatottra (mert elméletileg, amikor már a windows tölt be valamiféle EFI-ből hívja be az azonosítót az OS és a driver számára) mintsem az alaplapi BIOS-ból kiírtania whitelistet.
Elvileg az AMD 5450 kártya használható vele gyárilag, van is hozzá gyári driver ezen típus supportjánál.
Szóval az lenne a terv, hogy olyan bios-t tennék a VGA-ra, amin egy támogatott VGA ID-t mutat az alaplapi BIOS-nak.
Tudna valaki ebben segíteni? Milyen moddoló programban és mit kell kell állítanom? -
Borisz76
nagyúr
válasz
gama78gmus2h #1174 üzenetére
Nem hiszem....
Dobd be a kártyát és nézd meg , hogy elindul e a rendszer. -
gama78gmus2h
csendes tag
válasz
Goldboy90hun #1173 üzenetére
Sziasztok, szeretném le cserélni Clevo p170 sm laptopomban a gtx 765 m videókártyám egy AMD R9 X290M re de az AMD kártyán Dell bios van fent.
Meg oldható a csere? -
Goldboy90hun
kezdő
válasz
Goldboy90hun #1171 üzenetére
Talaltam jo atiflasht.De mikor vissza rakom a vga nem all fel a rendszer.Nincs sipolo hangse.
-
karpy
csendes tag
válasz
LamerGyuri #1170 üzenetére
Kiprobaltam, nem oldotta meg.
-
Goldboy90hun
kezdő
Kovetkezo a problema.Widows keresztul probaltam flashelni a r7 360 nitro sapphi kartyamat.Persze nem sikerult.De csinaltam mentest az eredetirol.Csinaltam boot pendirveot.Ra raktam az atiflash teljes tartalmat es a romot.De mikor beirom a szoveget hogy atiflash -p 0 bios.rom.Azt irja ki hogy a program nem tamogatja a bios inditast.valaki valami tipp ?
-
karpy
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy RX 480-as kártya.
Legújabb GPU-Z-vel lementettem róla a biost, Polaris Bios Editor 1.4-ben megnyitottam, felülírtam a 2000MHz-es memória időzítést az 1750MHz-es adatokkal, elmentettem, majd ATI Winflash 2.6.4-el flesseltem.
Újraindítás után felkiáltójeles lesz az eszközillesztő, a Windows 10 leállítja az eszközt és csak 640x480-ba enged bohóckodni.
Amint vissza töltöm rá az eredeti bios-t, újra minden ok.
Először azt gondoltam, h a kártyával van vmi, esetleg nem bírja nagyobb órajelen az alacsonyabb időzítéseket, de ma megpróbálkoztam egy másik RX 480-as kártyával és ugyanez a probléma.
Van valami ötletetek, h mi lehet a gond?Gábor
-
envagyok
veterán
Sziasztok, adott egy Gainward Geforce 9600 GT videokarim, ami elindul ugyan, de a win 7 safe módban indul, minimális színmélységgel, és felbontással.
A bios kép havazik, a win7 töltőképen 4-5 függőleges sávban csíkok, de a többi részben jó, a win asztal pedig a minmálfelbontáson összevissza pöttyözik.
Azt néztem, ebből a kártyából létezik kisebb, és magasabb órajelű változat is.
Ebben a magasabb van flashelve, utolsó próba jogán gondoltam beflashelem a kisebbet, hátha az előző tulaj felflashelte a nagyobb órajelűt.
Annyi a gond, hogy nvflash nem megy pure dos alatt, csak win alatt, de ott is valami vbios hibát dob, próbáltam a certifikáció mentes változatot is, sikertelenül.
Hogyan lehet megoldani indítólemezzel a force flashelést?
Ha az alaplapi karit állítom be biosban, akkor meg nem is látja a 9600-ast.A pontos típusa: xne/960tsx0252-pm8294-gs
Előre is köszönöm.
-
MZoli
csendes tag
Sikerült életet lehelni a kártyába, méghozzá ennek a leírásnak a segítségével:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3nxhju/my_semidetailed_guide_to_unbricking_an_amd_gpu/
Sajnos a zöld szín hiánya még mindig probléma, de ahogy észrevettem ha felmegy a hőfok, akkor néha megjavul...
-
MZoli
csendes tag
Sziasztok! Leírom hogy jártam, hátha valaki tudja a megoldást...
Nemrég vettem használtan egy Sapphire HD7770 kártyát. Jól is működött kb 1 hónapig. GTA 4 első indításakor securom hiba miatt nem indult, viszont a hibaüzenettel együtt elment a zöld szín (minden rózsaszín volt). A gép újraindításokar is, BIOS alatt is, tehát driver vagy szoftveres hibát kilőttem. Időközönként helyreáll, de utána ugyanúgy előjön a hiba. Mindent megpróbáltam, új driver stb. Újrapasztáztam a kártyát, de ugyanúgy véletlenszerűen hol jó, hol nem jó, a hőfokkal nincs összefüggésben. Minden csatlakozót és kábelt ellenőriztem, másikkal is kipróbáltam. A monitor is hibátlan, másik videókártyával is leteszteltem. DVI-Dsub átalakítóval használom, itt produkálja a hibát. HDMI kimeneten tökéletes, sőt a DVI-on is, ha nem dsub átalakítóval használom, azonban a monitoromon csak ez van, így kénytelen vagyok ezt használni.
Gondoltam megpróbálok egy BIOS frissítést a kártyán, hátha segít rajta. Sajnos olyan jól sikerült, hogy újraindítás után se kép se hang, valószínűleg nem jó BIOS ment rá. Régi kártya vissza, csináltam DOS-os boot pendiveot automatikus atiflash indítással, azonban nem jut el a gép a DOS indításáig. Szereztem egy régi gépből egy ezeréves PCI VGA kártyát, így a DOS elindul, viszont nem látja az atiflash a -i kapcsolóval az ATI kártyát, nem is tudja rátölteni a BIOSt.Kezdem feladni, elfogytak az ötletek
-
törölt tag
Leszedtem a saját BIOS-át egy 5570-nek, módosítottam a hűtésbeállításokon, visszaírtam, de nem változott semmi.
Pedig visszaolvasva a BIOS-t, a már változtatott értékek vannak benne.
Mégsem akar jobban hűteni még 70 fokon sem ez a nyomorult.
Csóri kártya tűzforró. Más hűtést nem tudok rátenni, nem fér be a lapos házba.
Kicsit jobban rá kell feküdnöm erre a témára, azt hittem egyszerűbb lesz. -
MK VII
veterán
Üdv urak!
Valószínűleg nagyon egyszerű a dolog, de én sajnos nem jövök rá, hogy hogyan tudom visszaflashelni a gyári bios-t a kártyámra... Ott van a "falsh unlocked bios" a könyvtárban.. Arra csak rá kellett kattintanom kétszer és felrakta az unlockolt bios-t a vga-ra.
A gyárit, hogy teszem vissza? Ugye az nem olyan, hogy kétszeri kattintásra elindul a telepítése.
A gyári bios ilyen.
Ebből, hogy csinálok olyan fájlt amit két kattintásra tudok indítani? Illetve, hogy máshogy tudom visszarakni?
Válaszokat előre is köszi. -
Ueda
senior tag
Sapphire HD 7750 1 GB 800 Mhz sikerült 1000 Mhz -re feltornázni. 1100 is stabil, 1200 nem néztem. Annyi anomália volt vele, hogy gyári értékeken 1,025 V -t írt mindig (pedig 1100 van beírva gyárilag) és 880 Mhz -n nem volt stabil. Lehet, a TDP és/vagy Power limit kavartak be. Most vajsimán fut 1000 -n. [kép]
-
_Atesz
addikt
Sziasztok
Tudtok olyan VGA bios editort, amivel 1050ti kártya bios-t lehet szerkeszteni? A Nibitor nem ismeri fel.
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1156 üzenetére
-
Simonarancs
csendes tag
Na VÉGRE jutottam valamire
Mutatom mi volt:
Bevittem suliba a vidikarit meg egy molex>6pin átalakítót. Berakom, indít, LANDOLOK A WIN-be(!?). Driver fel, restart, ugyanazt produkálta
Mondom driver le, nvflash elő, honlapról leszedett bioszt (ami egyezett az eredetivel
) rá pakoltam, restart, SEMMI TÉGLASÁG
Mondom "Na! Há akkó driver fel!" és meg tettem. Reboot majd hoppsz Win, még egy reboot (driver balfaszoskodott a win
) majd felvette natív felbontást és MEGSZÜNT AZ A 43 AMIT ANNYIRA RÜHELTEM
A pendik még várják a csodát, a téglából meg egy GTX 660 lett
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, különösen neked 7om
Tanulgatom még picit, hátha jól jön valamikor
-
7om
tag
Na akkor eddig van egy letéglázott videokártya meg két féltéglázott pendrive, mi jöhet még?
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
grandegamer #1153 üzenetére
-
grandegamer
csendes tag
válasz
Simonarancs #1152 üzenetére
Újra kell partícionálni.
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
grandegamer #1151 üzenetére
Win7 alatt ment, most már elméletileg megvan... Lemez kezelő helyre tudná pakolni? o.O
Ilyet se tudtam
-
grandegamer
csendes tag
válasz
Simonarancs #1150 üzenetére
Lemezkezelőben helyreteheted, nekem bejött. Az már nem, hogy win 10 alatt hogyan lehetne működésre bírni a hp prohramot.
-
Simonarancs
csendes tag
Az normális,hogy ez a HP-s alkalmazás 2 USB-s pendimet hazavágta? Konkrétan használhatatlanok lettek! Egyik 64 megás, az nem izgat, de a 4Gb-s Win telepítős pendim sajnálom
-
Simonarancs
csendes tag
Szerintem azért szarakodott vele, mert a kártyán is ez volt. Szóval úgy volt "ember... ugyan az... minek akarod rárakni? -_- "
Megnézem ezzel az USB-s módszerrel, legalább a Win-be vissza tudok lendülni
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1147 üzenetére
igen ezt láttam de ezzel meg szarakodott a windows.lehet a palit driverét kellett volna csak feltenni és megjavult volna.
szerintem ha meg tudod csinálnia pendrive-ról való flashelést akkor próbálgasd végig a legfelső bios-al kezdve a frissítést.sok szerencsét
ettől szarabb már nem lehet. -
7om
tag
válasz
Simonarancs #1143 üzenetére
meg az semmindegy hogy TI vagy nem TI.
-
Simonarancs
csendes tag
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1141 üzenetére
nem hagytál le egy F betűt ennek a végéről ne5x66001049-1060?
ne5x66001049-1060F? -
7om
tag
válasz
Simonarancs #1138 üzenetére
pontosan kéne tudni most akkor milyen kártya. a hűtésre mi van rá írva?
itt a negyedik lépésnél leírja pendrive-os megoldást.
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
Simonarancs #1138 üzenetére
eszem megáll hogy a lomos kártya megy a másik gépemben xD
-
Simonarancs
csendes tag
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1135 üzenetére
Rossz bios-t raktál rá.Elvileg úgy is lehet asszem hogy kiírod lemezre az nvflash-t a jó biost meg még valamit és úgy indítod gépet hogy megadod neki boot után a lemezt vagy pendrive-ot.De lehet úgyis ha van egy alaplapi vga-d.Melyik bios-t raktad rá?A palit-ot vagy gainward-ot?
-
Simonarancs
csendes tag
Illetve le is videóztam
-
Simonarancs
csendes tag
Csak féltégla
DE! Amikor a Win-be vissza állítottam a kártyát (engedélyeztem) A WIN NRM DOBTA KI A 43-AS HIBÁT
És a natív felbontást is felvette
Vagyis tényleg csak a biosza volt elszúrva
Jelenleg kártyának van képe, de a win betöltő és az rendszerbe való landolás közben bejön a hó esés, szét esik a kép, de a poszt képernyő és az alaplap biosz részénél semmi hiba nincs, mindjárt mutatom mi a jelenség
20 percet adjatok
-
7om
tag
Úgynézem ez tégla lett
-
Simonarancs
csendes tag
Na végre valami flash dolog történt! nade error...
Eszerint nem tudja flashelni vagy most mi is van? Teszem hozzá, hogy az eredeti biosz romot akarom rápakolni amit GPU-Z-vel lementettem
Oh mellesleg [ez] segített
És igen igen, adminisztrátorként kell indítani a parancssort
-
Simonarancs
csendes tag
Most másik Nvflash-el is próbálkoztam ([link]) és ezzel az "nvflash --protectoff" ment, ezt dobta ki:
De az "nvflash -4 -5 -6 gk106.rom"-re (mert egyenlőre a mentettet akarom csak rá rakni amivel semmit se csinálhatok rosszul) kidobja ismételten az nvflash.exe ablakát, ahol semmit se tudok csinálni... másik gépben is kipróbálom most már -_-
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1128 üzenetére
Megpróbálhatod úgy is hátha jó lesz csak a cmd-t rendszergazdaként indítsd.
Ezt képet a netről másoltam ide.Nekem amd-s kártyám van és nem indul el az nvflash, már próbáltam.
ezt még próbáld meg:Start menü => jobb klikk => futtatás rendszergazdaként - Parancssor (rendszergazdai)
net user rendszergazda /active: yes
nem tudom mennyire érthető ezt is másoltam. -
7om
tag
válasz
Simonarancs #1126 üzenetére
Felül a fejlécben administratornak kell lennie, nálad nem az van.Szerintem ez a baj.
az atiwinflash pl el sem indul ha nem így indítod. -
7om
tag
válasz
Simonarancs #1124 üzenetére
Szerintem egyik ablak sem fut rendszergazda módban.
ezt próbáld ki, görgess a win 10-hez. -
7om
tag
válasz
Simonarancs #1122 üzenetére
A rendszergazda módban való indítás a nvflash parancsikonon jobb egérgomb kattint--- legördülő menüben --- futtatása rendszergazdaként! Így indítod?
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1120 üzenetére
ennyit tudok segíteni
amit fel akarsz rakni romot az nvidia flash-elő mappájában legyen. -
Simonarancs
csendes tag
Igen, a gépen egy felhasználó van
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1118 üzenetére
rendszergazda módban indítod a flash-előt?
az atiwinflash-ből kiindulva kérdem. -
Simonarancs
csendes tag
Érdekes mód az "nvflash --protectoff" parancsra error-t ír ki megint és a "nvflash -4 -5 -6 GTX560Ti.rom"-ra (mert most az 560 Ti-men akarom letesztelni) semmit se hajlandó csinálni, csak megnyitja az nvflash.exe-t...
Teszem hozzá ennek a kártyának semmi baja nincs, megy rendesen
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1114 üzenetére
passzolom
-
Simonarancs
csendes tag
Jobban hangzik a Gainward
De GTX 660 szóval ugyanazt kell tudja mint 1-2 társa
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Simonarancs #1114 üzenetére
Most mit bőgsz?
A Gainward a Palit egyik grafikus kártyacsaládjának a márkaneve
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1112 üzenetére
és milyen matrica van még?
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
Simonarancs #1111 üzenetére
Na ez mi... beütöttem ezt "ne5x66001049-1060" erre EGY PALIT KÁRTYÁT KAPOK
Mi zajlik itt kéremszépen?
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1109 üzenetére
Mondom infó hiányában írtam ezt de látod hülye tippet adtam, nem tudom hogy rámegy e.Elvileg van kompatibilis BIOS de én nem kísérletezés vele.
A kártya tetején van egy matrica a kártya pontos típusával alatta meg van PN meg SKU szám ezekkel már elvileg ki lehet keresni.
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1104 üzenetére
AGpu-z szerint ez a BIOS kell rá.Stimmelnie kell a ramoknak a megahertznek a BIOS számának, van egy pár üres hely is a gpuzben az nem tudom miért van.ha meg van a doboza az oldalán van egy sorszám szerűség azzal könnyebb beazonosítani a kártyát.a gpu-z szerint palit a kártyás.másik rom-ot szvsz nem nagyon rakosgass rá.nem biztos hogy kompatibilis vele.
De az is lehet hogy rossz BIOS van rajta.A dobozát keresd meg! -
Simonarancs
csendes tag
Nos ha "nvflash64 --protectoff"-ot írok be azzal le tudom szedni a védelmet, DE a romot így se tudtam rárakni, beírom hogy "nvflash64 -4 -5 -6 GTX660.rom" és megnyitja az nvflash64-et. Valaki érti ez miért van?
-
Simonarancs
csendes tag
Na ezesetben mi a teendő? Egy Gainward GTX 660 romot leszedtem [innen], de ezt írja ki akkor is, amikor a régi bioszt akarom rárakni...
Command amit beírtam: "nvflash --protectoff" és "nvflash -4 -5 -6 GTX660.ROM" mert GTX660.ROM a neve
Feloldva fel van, a fülembe beleüvöltött a csipogás
UPDATE: az "nvflash --protectoff"-ra is ugyanezt csinálja, mi a teendő?
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
Simonarancs #1103 üzenetére
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
Simonarancs #1102 üzenetére
Bakker... mármint képet szeretnél
Én méla
Holnap kapsz, sry
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1100 üzenetére
Szerintem fogd meg a gépet cakkonpakli azt vágd ki az ablakon.
fényképezd le a telefonnal pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest