- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falcon C.
aktív tag
A kb. 15 éves fekete fülesemnek most ment tönkre a fülpárnája. Rákerestem neten, melyik füles párnája kompatibilis: Sony MDR-V500. Ebayről rendeltem egy párat, kb. 3000 forintért. Tökéletesen passzol, nagyon kényelmes, puha.
-
Falcon C.
aktív tag
Csak ilyet használok már 10+ éve. Épp pár hete sikerült egy új, bontatlan dobozost fehéret beszerezni a fekete és a kék mellé.
-
poldres
csendes tag
Jó lett a teszt!Ez vett rá,hogy ezt válasszam,ha már mindenki csak jót mond akkor nem lehet rossz.És tényleg igy van.
Ma érkezett meg,6000Ft volt.
Az anyaghasználat az nagyon jó.Az egyik legjobb műbőrbevonat amit láttam mostanában,jó ránézni.
Stabil összeszerelése van.A kábel is jó rugalmas.Alacsony hangerőn is jól lehet hallani a részleteket a jó szigetelés miatt.
Nincsenek eltúlozva a mély hangok,de nem is a leggyengébb a fejhallgatók között.A túlzott basszus az szerintem a legrosszabb dolog,amit hallhat az ember. -
kalozhun100
őstag
Fülpárnát hol kaphatok hozzá? Mert sikerült megolvasztani. Az asztalin maradt, a lámpa meg megégette.
-
balazs1022
őstag
És ILYEN van valakinek?
Am nekem ilyen van. Nem fejhallgatót indultam venni az MM-be. De mikor kíváncsiságképp kipróbáltam az összeset ami ki volt rakva, meglepődve tapasztaltam, hogy a legolcsóbb milyen jol szol. 3400 ft volt az ára. A legdrágább ami ki volt rakva 65 ezer ft.ba került és nem szólt jobban...Így nem tétováztam, ment is a kosárba. Nagyon kényelmes, belefér az egész fülem. halkan is dinamikus. Jó sok mély van benne, agybadugós füleshez képest nagyon pengetős a gitár hangja, 5m kábele van és 2 év gari.
Vmi szakinak véleménye erről a fejesről? -
itroh
tag
Sziasztok.
Filmnézéshez, játékhoz mennyire felel meg egy ilyen füles? Jack hosszabbító ront rajta vmit? -
zoleee24
tag
A saját személyes véleményem a Maxell Retro DJ-ről:
Úgy indultam neki, hogy max 10K-ért kell egy olyan füles amit nem sajnálok ha megmegy sem, mivel van komolyabb.
Próbáltam sok Sony-t, Panasonic-ot, Pioneer-t, Sennheiser-t, de vagy sok volt a mély, közép semmi, vagy fordítva.
Nyilván sokkal komolyabb cuccok vannak 20K felett, tisztában vagyok vele de 5 000Ft - ért ez ajándék!!!
Nekem éppen elég a mély, talán néhol sok is, közép a gitáros részeknél hihetetlen jól eltalált, dobnál lábdob szépen puffan ahogy kell, cinek élnek, nem sziszegnek.
Tartottam a mindenki által előre leírt nyomja a fülem dologtól, de nekem abszolút kényelmes, pedig szemüveges vagyok! Kipróbáltam a Wild tesóját, az nem jött be annyira, kicsit túlvezéreltnek találtam a mélyeket. -
törölt tag
nagyon jó fejes 1,5 éve használok ilyet, most is ez van a fülemen, szeretem ezt a fülpárnát, nekem 5000 volt (Tesco)
-
kurion
senior tag
válasz
burriebonz #103 üzenetére
a mély alapvetően a szigetelés hiányban vész el, láttam valahol ahol a csávó darabokra szedte és az ezüst rész alatt kipárnázta a jobb hangzás miatt.
-
burriebonz
tag
Van ebben valami, de én úgy tapasztaltam hogyha megtalálod a helyes viselési poziciót, akkor meglesznek a mélyek. Nyilván nem valami agykavaró basszusokra kell számítani de én is szoktam dnb-t hallgatni rajta és annyira azért nem vagyok elégedetlen. Nem tudom mikor vetted de egyébként a járatás direkt jót tesz a hangjának, nálam is kb egy hétig ment folyamatban, mert eleinte nekem se volt szimpi de aztán belevágódott a kerékvágásba.
-
myckie2
őstag
Kettős érzéseim vannak a fülhallgatóval kapcsolatban. Szépen szól a magas, közép-magas hangok nagyon szépek. De itt jön a hatalmas negatívum. A mély már nem is lehetne katasztrófálisabb. Vagyis nem katasztrófális, mert mondhatni nincs is mély. Egy azonos árú Philipsh-ről (SHP-2500) váltottam erre, de őszintén megbántam. Igaz, hogy az halkabb volt, de a mély között ég és föld a különbség. A Philipsnél gyönyörű telt, lágy basszus szól, de amikor ugyan az a mély rész megszólal a Retro DJ-n valami puffogós vacak lesz az egész. Szóval aki hegedű koncertet akar hallgatni annak tökéletes, de aki netán popot, rappet vagy neadjisten dupsteppet is szeretne hallgatni az kerülje messzire el.
-
burriebonz
tag
Nekem is eleinte nyomta mert viszonylag nagy dinnyém van, de amikor nem volt használatban ráraktam egy nagyobb kerek vázára, kb. 1-2 hét alatt beáll a kellemesre.
Valaki esetleg nem tud a típussal kompatibilis fülpárnát? Sajnos az idő igencsak kikezdte a régit.
-
Tom5
addikt
Kösz srácok, akkor bizakodom.
-
tonyrulez
őstag
Nekem sem nyomja a fejem, pedig olvastam a kommenteket és már féltem hogy fájni fog tőle a fejem/fülem. De szerencsére nem.
-
Tom5
addikt
Tegnap rendeltem egyet, általános dolgokhoz gép mellé. Még nem jött meg de már látom, hogy nyomni fogja a nagy fejemet.
Mindegy, erősvagyok, kibírom.
-
kurion
senior tag
én is vásároltam egy ilyen eszközt elég jó meg minden, de szerintem nem zár eléggé rá a fejemre, valami megoldás van erre? a mélyt kicsit keveslem a sony mdr-zx300-hoz képest, remélem ez csak azért van mert nem zár eléggé, esetleg van valami amit javasoltok megcsinálni a fülessel? valahol láttam hogy kitömték a fülhallgató űreges részét a jobb hagzás miatt.
-
apuc
őstag
up
-
Cheesy
őstag
2012.07-től használok egy Maxell Retro DJ fejest.
Tapasztalataim:
+ hangzásra nem panaszkodok (de nem is vagyok audiofil)
+ könnyű
+ jó ár/érték arány- szorít. Még ennyi idő után is, pedig mivel az asztali gépemhez nem használok hangszórókat csak ezt, és van, hogy sok órát dolgozok egyhuzamban, addig a fejemen van, így volt neki elég ideje idomulni. Bár erre meg lehet mindani, hogy ellenálló és erős dródok vannak benne
- fejmozgásra recsegés, elég kellemetlen (kábelcsatlakozónál, persze csak feltett állapotban zavaró)
- rövid a kábel. Ezt utcai használatra szánták, egyébként meg van hosszabbítóm, azzal használom.
- könnyen és mindig elállítódik, egyre könnyebben siklik a dupla-dróton a kagyló
- SZORÍT! Ezt nem elég egyszer leírni.Úgyhogy most nézek egy olyat, ami párnázott és körülöleli a fülemet.
Tipp? -
mzso
veterán
Kérdezd meg mit gondolnak róla a fejhallgatós témában, nem hinném, hogy sok jót. Eddig egy Creative-ről hallotam jót, de az nem ez.
-
Geeksr
csendes tag
Most eléggé dilemmában vagyok mert lenne egy ilyen kicsike :
[link]
és nem tudok dönteni,hogy melyik legyen.
Előnyös lenne ugyan,hogy van rajta mikrofon, de több zenét hallgatok mint mikrofonon beszélek így az fontosabb lenne.
Ha valaki a Maxell-t meg a fent említett fülest összehasonlítaná vagy akár egy linkkel tudna szolgálni megköszönném. -
jeni
félisten
Azt mondjátok ,hogy a Retro DJ picivel gyengébb ennél?
találtam ugyanabból egy nagyobbat,ez milyen?anyaghasználatban jobb az,vagy a Retro DJ jobb,stabilabb anyagból van összerakva?
-
mcs
veterán
Eszem megáll, mennyire jók a Maxell fejesek az árukhoz képest...
A Retro DJ és Audio Wild is kisujjal utasítja maga mögé az összes Philips, Sony, Pioneer, AKG, meg Sennheiser csodát 10 ezer forintig. Tegnap előtt vettem egy Audio Wildot HD 202 után, és most is keresem az államat. -
cashzoli
aktív tag
Láttam is, és ki is próbáltam pár hónapja abban a boltban, ahol a hülyék azt állítják, hogy ők azért sem hülyék
Naszóval engem is megfogott a hangja, simán verte a 10-20 ezres Sony-kat (pláne az xtrabasszus-os szörnyűségeket) és pár Sennheisert is (!), egyszerűen verhetetlen ezért az árért.
De aztán még sem ez lett, talán most már máshogy döntenék -
jeni
félisten
Szia
Tegnap megvettem a Maxell Retro DJ-t.
Tényleg szorítja a fejet. Kellemetlen hosszabb távon,hacsak az ember meg nem szokja. Ez változni fog később,tágulni fog?
Ha nem akkor vissza viszem ma és más lesz helyette. -
plaschil
aktív tag
Ma hallgattam meg másodjára a mediamarktban, és kétségtelen nagyon jól szól, minőségre is rendben van, viszont k*b*szottul nyomja a fejem tetejét, eszméletlen erős fájdalom lett úrrá az első néhány pillanat (!) után a fejemen. Akárhogy tekergettem, nyomogattam, egy kicsit javult a helyzet, de meg nem tudtam oldani. Ha ez nem lett volna, már rég én is tulaj lennék. Ami hasonlított rá (szerintem egy kicsit, a meghallgatottak közül) az az AKG 512-ese (talán kevesebb a mélye), ami nagyon kényelmes volt, viszont 2x annyiba került.
-
rankesz
veterán
Tegnap én is rendeltem kettőt, egyet havernak, egyet nekem,
Sigton Hungary webáruházzal van valakinek tapasztalata? -
mzso
veterán
Úgy látom jól megszedi magát a maxell ezzel a típussal.
-
törölt tag
Na most rendeltem itfutár-tól. 4200 + 900 a posta, végre van készleten a legtöbb boltban. Valakinek van tapasztalata ezzel a webshoppal?
-
tomi_
csendes tag
én is múlt héten vettem egy ilyen fejhallgatót, elvileg sansa clip+hoz, csak időközben a lejátszó megadta magát
a régi jó meizu e3-mal nagyon szépen szól (persze az akg k99-em szebben, de az legalább 3x annyiba is kerül). tetszik a fejhallgató "igénytelensége", elég masszívnak tűnik, vélhetően bírni fogja, amit kap majd használat során. a teszt hatására dönöttem, úgyhogy beállok én is a kösz-ök sorába, tényleg jó vétel
-
Daert
őstag
Ne értsd félre,nem a bizalmatlanság miatt írtam
Csak akkor kérek segítséget ha minden kötél szakad,ez az én hibám,tudom.
De hogy ON is legyek,ma végre megérkezett.
Disznó nagy,a fülemet teljesen körbe öleli.A csúszkákat teljesen össze kellett nyomnom hogy ne lötyögjön a fejemen.Kellemes érzetű bőrhatású műbőrhuzat a párnája.Elég masszívnak tűnik elsőre.Nagyon szép hangja van,Fuze+-on nagyot üt a cuccos.A When We Stand Together (flac)-ben nagyon ott vannak a dobok.
A Volume level-t magasra kell állítani,de ez nem zavaró.Ennyi forintot simán megér.
Ezek az első benyomásaim. -
Daert
őstag
Asszem befürödtem.
Hétfő éjjel megrendelem a Plammertől,előzőleg ígérik hogy ha kell postáznak is.Mondom csak olcsóbb valamivel,de rendeléskor látom a futár csak 1200Ft,mondom akkor maradjon,kibírom,legalább megkapom a hét vége előtt.Erre csak szerdán adták fel de postán.Most voltam a postán ahol a kisasszony említette ha csak simán adták fel,így legkorábban hétfőn kapom meg.
Azért ez szánalmas,nem?Kedd reggel ott a rendelés,és egy héttel később kapom meg
Pedig más lehetőségem is lett volna,csak nem szeretek szívességet kérniMelack
Bocsánat az OFF-ért. -
Daert
őstag
Az ITfutar-nál van 20db rakin 4200-ért.
Futárral 5880.
Most már a Plammernél is van rakin 4700-ért. -
Daert
őstag
Ezzel csak az a gond hogy én Veszprémi vagyok és mostanában nem járok BP-re.
-
slfln
senior tag
Árkád MediaMarktban még mindig van és 5500Ft. Westendben is láttam.
-
Daert
őstag
Nekem a Plammertől ígérték a hét elejére hogy lesz,de állítólag csak 10db-ot kapnak belőle.
4700Ft-ért -
törölt tag
Lehet még kapni MM-ben a fejhallgatót?
-
Daert
őstag
Ez nekem is furcsa lett volna hogy a gyártó többféle variánst készít külön igény gyanánt,bár nem lenne meglepő.Viszont ha jól láttam,a Fischer változata csavart kábellel készül.Lehet hogy mégis van valami a fent említett dologban,hogy ne legyen teljesen egyforma a BW-vel?
area_51 : U.i: Sansa Fuze-val sem halk a DJ.
Ezért külön köszönöm,Fuze+-hoz lesz házasítva.A végén annyi reklámot kap a cuccos,hogy mire megvehetném jól felárazzák vagy elfogy
-
törölt tag
Közben úgy döntöttem, hogy csütörtökön megveszem a Retro DJ-t is, sajnos alig van készleten webáruházakban és postával együtt ugyanott tartanék mintha megveszem a Media-ban 6000-ért.
Pár óra hallgatás után a Metallics-ról mégjobb véleménnyel vagyok, talán még részletesebbnek is találom a hangját, nagyobbnak a terét mint a K330 volt. Fúvósokat hallgatni valami eszméletlen, érzed a réz minden reccsenését...
U.i: Sansa Fuze-val sem halk a DJ.
-
slfln
senior tag
Egyszerűen irreális, hogy az FA bármit is fejlesszen ilyen termékpaletta mellett a dizájnon kívül. Az nem úgy működik, hogy bedobom az én membránom egy kagylóba és lesz ami lesz. Kamuduma.
Az érzékenység különbség két fejes között a doboz szerint akár 6dB is lehet a megadott adatok szerint (+-3). Ami nekem van az szerintem valamivel hangosabb, mint a kiállított volt.
Inkább gagyi telefonról lesz inkább halk. Pl. egy Clip+-al nem kell aggódni, hogy nem lesz elég hangos. -
Daert
őstag
Köszönet a tesztért,nagyon várományos a kicsike egyenlőre csak így látatlanban.
Viszont; a bemutató teszt elején jelzett Fischer Audio FA-004 adatai nem egyeznek a Maxell/BW modelljével.Elképzelhető hogy ők módosíttattak az OEM gyártóval?
A Fórumban slfln jelezte: Talán halk lesz egy MP4 lejátszóval?Más:
Szerintetek a fehér verziója mennyire lehet kényes?Gondolok én itt a megtapadó retekre -
törölt tag
Meghallgattam ma a Retro DJ-t a Westendben...és ilyen képet vágtam:
Árához képest eszméletlen jól szól és nagyon kényelmes, jól szigetel. Kár hogy utána meghallgattam a többször ennyibe kerülő AKG és Denon csodákat, így felfedeztem a Maxell hangjában egy V-alakú hangképet. A közepek nem kevesek, de a mélyben és magasban 8-10kHz környékén van egy kiugrás (fülre szerintem ott), mindezek mellett abszolút hallgatható.
Aztán függőben hagytam a dolgot, és vettem egy Metallics-ot. Erre egy szavam sem lehet, bár még bejáratós. Nem V a hangképe, teljesen természetesen szól, pont ez amit kerestem. Ezelőtt ezt egy AKG K330-ban találtam meg de sajnos az tönkrement.
Köszönet a tesztért, ami felhívta a figyelmemet, hogy milyen jó cuccai is vannak a Maxell-nek (OEM gyártóknak).
-
PR0JECTNR56
addikt
Jó lett a cikk, hozza a szokásos színvonalat.
-
Melack
veterán
Így érthető
Nekem ez az első fejhallgatóm, már régóta szemeztem egy-két ehhez hasonlóval. De aktuálisan tökéletesnek tartom. Ok, fejhallgatóból nem sok összehasonlítási alapom van (studió fejest nemveszem ide), de az eddigi fülhallgatókhoz viszonyítva egy álom, ahogy szól. Brooklyn Bounce, attttya úúúúristen mekkora zene...... pedig nem mai
-
Melack
veterán
Nos, megjött a kicsike, fehér színben. Az a gyors teszt alapján is elmondható, hogy a fülemre jól ül, a külvilágot kizárja rendesen. Gépre kötve tökéletes a hangzása - számomra (Metallica - Enter Sandman, cv313 - As the light closes, Republic - Kirúgjuk magunk alól a földet, Octave One - Black water, Lenzman feat Riya - Open page), telefontról értelem szerűen kicsit korlátosabb a hangzása, de a fül körbezárása okán elég erőteljesen - de nem bántóan - szól. Tegnap rendeltem, ma kihozták
Zenében igencsak jártas véjtfülű kollégámnak is tetszik a Technics studiófüles mellett.
-
slfln
senior tag
Egyelőre maradjunk ennyiben. Még nem hallgattam eleget, hogy véglegesen ítélkezzek.
Szigetelés: mondjuk 10/6, a gyári harangok viszont rosszak. -
guppy
őstag
Az is egy plusz a fejes mellett h olcsó, ezért bátran lehet moddolni
-
Melack
veterán
Mire megjön a pénz, elfogy a füles :/ Nincs raktáron üzenet mindenütt
-
slfln
senior tag
válasz
Deadzone41 #22 üzenetére
A TD mérésén alul 10-12dB kiemelést látnál kb. az 1kHz-hez képest. Egyáltalán nem sötét.
Ocarina: Nem lehet összehajtani, én nem raknám be táskába cuccok közé, valami előbb utóbb törne rajta.
phonefan: Hidd el, van mivel összehasonlítanom bőven.
Aki a szokásos "V" karakteren szocializálódott, annak a Metallics valószínűleg nagyon nem fog bejönni.
Panniéktól meg Szoniéktól én még semmi értelmeset nem hallottam belépő szinten, csak kontrollálatlan XxXXXtra megabasst, meg sistergő magasat. A szorzók használata pedig nagyon veszélyes dolog.
Persze no offense, ne értsd félre... Lehet újra alá kellesz merülnöm egy nagy levegővel és megnézni csináltak e valami értelmeset az utóbbi évben. -
phonefan
tag
így végigolvasva is naon bejövős
-
Peddy789
őstag
sziasztok, én a minap szereztem eb egy iylet 3700 forintért pesten belüli kiszálítással, hát nagyonis elégedett vagyok vele, amugy én otthonra játék film zene stbre szereztem be, de ugylátom ha szükséges néha nyugodtan elvihetem hoszabb/rövidebb utakra is
-
Deadzone41
őstag
mennyire sötét tónusú a fejes? nekem a 6 decibel mély kiemelés elég soknak tűnik : O egy xears tdII nél azért világosabb?
-
Ocarina
aktív tag
Most keresek én is hordozható fejhallgatót, és a hordozhatóság lenne talán a legfontosabb.
Az lenne a kérdésem, hogy alkalmas-e pl. hátizsákban hordozásra? Nem szeretném, ha egész nap a nyakamon lenne. -
DemonDani
addikt
itt 3654 Ft és pick pack pontra kiviszik 900ért 4500ból megvan
-
slfln
senior tag
válasz
DemonDani #10 üzenetére
A nagy kedvenc 660 meg a 668b-hez képest természetesen alulmaradna, de ezek teljes méretű fejesek (- és árkategóriájuk jelenleg megdönthetetlen vezetői hang terén.)
A HD572 meg szerintem nem ellenfél neki. Sluxból fair összehasonlítás a HD661 lenne, ami kiváló minden téren (jobb technikailag is) és szintén igencsak megéri az árát. Kicsit rizikósabb a karaktere (lehet egyesek túl világosnak fogják találni)... és az is ugye jóval drágább.Úgy néz ki a plammer.hu-n a legolcsóbb (3734 Ft) jelenleg és személyes átvétel is van.
-
Kassadin
addikt
Köszönöm a cikket, én is pont most szeretnék majd másik fülest, valami olcsóbb változatból, a cikk segített is dönteni.
-
DemonDani
addikt
Superluxokhoz mérten mi a véleményed róla?
amúgy nem is 5000 ft, mert pl iponon garantáltan lenne is és 4000
de van még olcsóbban is az árgépen
-
Audison
senior tag
Grat a cikkhez
igazán meggyőző, olyannyira, hogy utazásokhoz majd én is beszerzek egyet.
-
-
slfln
senior tag
Ezután bennem is felmerült a kérdés, hogy mit is árulgat a Maxell bagóért és tegnap beszereztem egy Metallics fülest.
Nos úgy néz ki nagyon is van mitől félni a konkurenciának, mert ezért a pénzért kiváló fülhallgató, remek hanggal, 2 év gairval és nagyon jó anyaghasználattal, hibátlan összeszereléssel.Teszt hamarosan.
----
A többieknek köszönöm a figyelmet!
Örülök, ha hasznos volt!
-
ntomka
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #4 üzenetére
Használható, ha nem zavar, hogy a füleden ül és rövid a kábele.
-
HUNNIA1920
őstag
Mennyire használható egy ilyen füles mondjuk gépre kötve zene/film/játékra használva? Vagy ez inkább médialejátszóhoz való?
-
Melack
veterán
Köszönöm a cikket, azt hiszem segítettél dönteni. Mivel ilyen fülest keresek éppen, és még az ára is elfogadható, azt hiszem meg is van a győztes
-
^Clown
addikt
Kellemes csalódás a Maxell. Karácsonyra megleptem édesapámat egy olcsó agybadugós (3K volt) Maxell fülessel, és meglepően szépen szól, és még mellé baromi jól is néz ki.
-
Deadzone41
őstag
grat jó cikk lett! felkeltette az érdeklődésem a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest