- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #718 üzenetére
amikor windowsban frissitettem bios- többször egymás után akkor is jelentkeztek problémák. pl eltünt a kép visszajött egy pillanatra- csökkentett módban viszont elindult- ott készitettem egy .bat fájlt abba beleirtam a parancsot és beraktam inditópultba
!
utána uninstaláltam a catalyst-etó, ujabb bios frissités.... és beütött a krak ...szerintem ezek okozhatták a win kiütését.mindenesetre tanulságos volt. -
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #716 üzenetére
ezt már én is megtartom, de lehet, hogy beszerzek vmi komolyabbat
uefi miatt!
"Hmm valamit elcseszhettél, vagy tönkre ment a kártya. Gyári lementett BIOS-t próbáltál vissza flash-elni rá?"
mért mondod, a kártya müködik a windows ujratelepitése óta!igen a gyári biost raktam rá vissza.
-
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #714 üzenetére
Egy kis története osztanék meg veletek, tanulságos lehet:
Az ati 4830 vga-mat bios frissitettem többször windows 7 alatt!
parancssor-- > atiwinflash -p -f 0 fajnev.biosElső nap ~12:00 óra:
Probálgattam, ezt azt, majd modositottam a hűtést pl ha 50 fokos akkor 50 % on pörögjön a venti! A frissités sikeres volt, majd újrainditás után nekm volt kép, csak 5 halk csípogás jelezte, hogy vmi gond van!Szereztem egy másik pci-e vga-t Nvidia 8800-at.
Windowsban látta mind 2 kártyát de az atiwinflash progi el sem indult, tudtam, hogy csak dosban lehetne megoldani a dolgot.
készitettem egy bootolható dosos pendrive-ot, rámásoltam az atiflash és a bios fájlt. bejött a dos, maj az atiflash -i parancskor 1 db vga-t látott-rv770 -lehet, hogy csak az ati-t?
Itt lehet, hogy csak egyet is kellett volna látnia????mert ha igen akkor lehet, hogy a történetnek itt vége is lett volna.De mivel csak egyet látott, gondoltam, hogy az 8800- as! Ekkor kezdtem el a szomszédokat (4-5 gépet megnéztem) felkeresni pci-os vga kártya után. Mondanom sem kell, hogy senkinek sem volt vagy agp-s vagy pci-e vga-t használtak. Ekkor kb
Második nap: 17:00
Átmentem testvéremhez, és neki is van 2 régebbi gépe, de azokban sem volt pci os vga.
Felkerestünk egy számtek boltot:
Én:Jó napot!Sima PCI -os vga kártyát keresek.
Eladó: Pci-express javított ki
Én: nem, PCI.
Eladó: 5-6 éve nem árulunk olyat.
Én: merre érdeklödjek, gondoltam van vmi ismerőse akinek akad?
Eladó: neten biztosan ....
Én : ok köszönöm!Na haza, majd az egyik ismerösömet felhivtam, és megkérdeztem töle is, de neki sem volt pedig 2 gépe is van. Ajánlot egy pc bontot, és megadta a számát!
Felhivtam:Én:Jó napot!
Ismeretlen:Jónapot!
Én Sima pci vga kártyát keresek, kb 1000 ft körül!
Ismeretlen férfi: van
Én: akkor már csak a cimre lenne szükségem és 10 percen belül ott vagyok!
Ismeretlen férfi: "megadta a cimet"Elmentünk a kártyáért: S 3 virge dx pci os vga volt- kiprobáltuk müködött!
Hazamentem, s3 vga beraktam (p67 extreme 4 es alaplapom van) gépet elinditottam, és ugye nem adott képet, mert eslődleges a pci-e. Elindultam a 2 kártyával a szomszédba, de a szomszéd inkább felhozta a gépet.
Beraktam a 8800-at, del bejött a Bios=Uefi-átállítottam pci-ra. kikapcs kártyacsere.De mikor elsődleges volt a pci-os vga akkor mondom F11 boot menu, de nem történt semmi.restart F2 bios-uefi beállítást megnézem-gondoltam- de nem történt semmi- a lényeg, hogy az uefi nem "jött be" mert a vga "gyenge volt a megjelenitéséhez"!Egy pár probálkozás bood dvd készités, nem jó mert sztem csak boot cd lehet dosos(ez nem derült ki még számomra, hogy ez valóban így van e) -közben behalt az pendrive-
Otthon nem volt másik-így az aszonyt meg kellett várnom mig hazajön, majd készitetem egy másik dosos p.-ot.Viisszaraktam a 8800-at beálitottam, hogy:
-elsődlegesen usb ről bootoljon
-pci-e ről pci-rarestart
bejött a dos
aitflash -i látta a krtyát (most is csak egyet)
aiflash -p -f 0 rv770.binbiosfrissités-kész-restart!
Alaplap hátulján reset gombot megnyomtam- pci vga kivettem és a 4830 vga elindult.
Ezután a windows nem indult - a gép állandóan ujraindult-
Windows reinstall (20:25-20:40) !
és a történetnek jelen pillanatban itt a vége.ez a cikk sokat segített:
elrontott frissitésKöszönöm, hogy végig olvastad, remélem azért más már jobban átgondolja mielött nekiáll vga bios-t frissiteni!
Mindenkinek minden jó kívánok! -
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #583 üzenetére
letöltöttem, el sem akar indulni, pedig csesztettem a kompatibilitási módon is.
Nem értem, miért nem akarja megenni ez a progi
(pedig megehetné,mert tényleg nem kell hozzá diploma)
Jó lenne erre valami megoldás, gondolom csak én bal*szkodom.
a backupnál meg nem történt semmi, szerintem csak simán elmentette magának, így újraindítás után rá is mentettem az eredetit újra. -
szasanyi
félisten
válasz
Cyberpunk #537 üzenetére
Köszi már megoldottam. Mint kiderült, az értékek és azok helye sem volt számomra 1értelmű (mármint,
hogy mit, hol és mennyire kell módosítani a gyári értékeket), de kaptam egy Gigabyte GTX460 SOC BIOS-t ami alapján pontosan átszerkesztettem a kívánt értékek és BIOS frissítés után létrejött a Gigabyte GTX460 1GB OC@SOC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest