Új hozzászólás Aktív témák
-
magyarmark
csendes tag
válasz
Pyttawrx #17652 üzenetére
Offtopikosan megkérdezhetem mennyit érhet így eladva? (Gép árfelbecsülős fórumnál nemtom lehet-e laptopot)
A billentyűzet se jó a 3-as gomb környékén. De pl a kijelző hasznos lehet, meg a maradék cucc az alaplapról.Venticsere meg nem is az egész bordával volt, csak a műanyagot szerettem volna, mert annyi lapát letört már. Aki nem ért semmit ezekhez, és szétszerelni se tudja, azokat lehúzzák és ebből élnek, tisztelet a kivételnek mint te.
-
ronya
csendes tag
válasz
Pyttawrx #17638 üzenetére
2008as a gép, ráadásul HP REnew, mindemelett jó lenne ha elmenne még 10 évet
Ezt a mindent lekötünk próbáltam, még a CD is ki volt véve, sajnos a töltés ledet nem néztem
Az a baj hogy egy 17" laptop nagyon drága és egy csomó olyan dolgot tartalmaz amire nincs szükségem, mert leginkább gamer kivitelek vannak izmos és drága vga
Szóval első körben egy javítást kellene megjátszani, hátha valami olcsóbb hibája van
Emiatt gondoltam ide feltölteni a videót hátha más is járt már így -
ronya
csendes tag
válasz
Pyttawrx #17636 üzenetére
Volt ram teszt másik gépből cserebere össze vissza
Minden része gyári, I3 processzor meg valami HD400 vga
Igazság az hogy megvan minimum 10 éve de nem jegyeztem meg mi van benne
Én a tápellátásra gyanakszom de semmi külsérelmi nyomot nem látok, púpos kondi vagy ilyesmi
Mondjuk az hogy menet közben kikapcsolt magától nem jó jel -
-
venic
kezdő
válasz
Pyttawrx #17599 üzenetére
Hát úgy néz ki, hogy igazad van
Vagyis nem lehet tudni, hogy volt-e baja, de most vettem egy másik ugyanolyat máshol és ugyanolyan volt minden rajta, csak ezen nem volt Endless OS, szóval valószinű csak az volt a gond, hogy azon sem volt, ami persze egyfajta hiba, ha úgy adták el, hogy van rajta....
De erre most mindenesetre sikerült közben telepiteni win10-et, de elképzelhető, hogy azon is sikerült volna.... -
-
válasz
Pyttawrx #17589 üzenetére
Lefotóztam a BIOS képernyőt. A kép teljes méretben itt érhető el.
A felső sorban látszik leginkább a hiba, a betűk kontúrjai pirosak. A gyártó honlapján találtam egy verzióval frissebb BIOS-t, lefrissítettem v1.21-re, de nem változott a helyzet.
-
-
-
venic
kezdő
válasz
Pyttawrx #17568 üzenetére
Pár napja betettél ide képet, na pont úgy néz ki mint azon:
https://drive.google.com/drive/folders/1CTriiea6kGssuutvku_CaEOA9D8fIinS -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17546 üzenetére
A Lenovo ThinkPad E580 legutolsó bios frissítése(1.35) elvileg csak akkutöltési hibajavítást tartalmaz.
az 1.31es verzió tartalmaz egy olyan új funkciót, hogy ha nincs 2,5" HDD, akkor kikapcsolja a SATA vezérlőt, nem lehet hogy ez a funkció kavarhat be? mondjuk ha nem érzékeli időben a merevlemezeket, akkor úgy detektálja mint ha nem lenne benne? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17538 üzenetére
csak eeprom íróval fogod tudni,vagy ha SO8 tokozású csip és ki tudod szedni,akkor azt másik laptopba átrakva lehet újra írni. Én egyiket sem próbáltam,egy ismerősöm így javítja, már amelyiket lehet. Mert vannak olyan bios-ok, ami már nem SO8, hanem egy kombinált vezérlőcship része, ami QFP vagy BGA tokozású, akkor viszont ott forrasztgatni kell, meg kutatni a laptop kapcsolási rajza után
-
fungi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #17529 üzenetére
Akkor csak Seagate-re allergiás? Vagy a kipróbált, rendben működő merevlemezek közt is volt Seagate?
Táp is tud okozni merevlemez anomáliát idővel, de egy vadonatúj merevlemeznek mennie kéne hibás táppal is egy darabig. A rendszer az Ssd-n van, szóval a Hdd csak tárolásra kell? Ssd nélküli próbánál gondolom a rendszer is arról ment, a Hdd-n se a rendszer, se a tárolás nem oké? /Nálam van olyan Seagate, ami ma is megy, 100/100-as, de egyszer tűntek el róla adatok magyarázat nélkül, azóta külsőleg filmtárolásra van használva/ Windows hibajavítás vagy lassú formázás nem segíthet? Érdekes probléma, ezeket jó megfejteni... -
válasz
Pyttawrx #17537 üzenetére
Van egy lenovo t570 noti nálam szeretném a biost frissíteni pendriveról, a gazdájának sikerült biost frissíteni, és azóta nem jön be kép bekapcsoláskor. Régen csináltam ilyet vagy 5 éve, hogy meg kellett nyomni valami billentyűket és pendrive-ról felment rá a bios de nem találom a módját. Esetleg nem tudod? Köszi
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17533 üzenetére
általában ilyen hiba akkor szokott előfordulni, ha táphiba miatt nem tud elindulni a merevlemez vagy fej beszorul és nem tud ráállni a fejre... nem hallgattad a meg 2 merevlemezt a laptopban hogy elindulnak-e? asus eeepc 1000-nél találkoztam olyan hibajelenséggel, hogy töltőre dugva nem látta a merevlemezt, akkuról indítva utána töltőre dugva meg gond nélkül működött
-
-
mozart
újonc
válasz
Pyttawrx #17511 üzenetére
Helló
Tudtommal a win 10 magától telepíti a drivereket. De egyébként ja, vannak driverek, egyedül az audio-t kellett utólag telepítenem, mert az nagyon fapados volt.
Ettől függetlenül a kikapcsolás/újraindítás problémára még mindig keresem a választ.
Win 10 Home lett telepítve. -
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17483 üzenetére
megnéztem a noctua nt-h2 pasztát aliexpressen, hát azt nem az én költségvetésemhez passzol...ez a márkanév olyannyira túl van árazva mint egy iphone... 20-30ezer forint egy cpu hűtő?(alin!) nyilván egy alsókategórának számító közel tizenéves laptopba ennyire drága pasztát felesleges használni, mondjuk ugyan ezt a pasztát tettem egy lenovo ideapad 700 cpujára és nvidia gtx gpujára, abban érdekes mód jobban teljesít mint az én laptopomba. Nyilván kellene már hűtőt is cserélni benne,legalábbis nem ártana
Jó lenne,ha lenne egy olyan gyűjtemény ami tartalmazná az ajánlott pasztákat alacsony árkategóriától a ultravastag péztárcához szabott árkategóriáig,mert vannak akik nem tudnak több ezer forintot ráfordítani.nyilván ha lenne rá "keretösszegem" akkor nem érdekelne, akár a legdrábbat is megvenném, de mivel nincs, nekem már a 3000Ft is túl magas ár egy pár gramm pasztáért
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17421 üzenetére
ja,nem... semmi gond... amúgy én a cpu-z cpu bench-ét szoktam használni cpu tesztre.járatom 1-2órát ha nem akad ki meg nem megy T"Junction"(-10) által meghatározott °C fok fölé(azaz pl. a i5-460m-nek a T"Junction" foka 105°C-10=95°C), és stabil a rendszer,akkor ok...
-
briandog
újonc
válasz
Pyttawrx #17349 üzenetére
Hali. Az a gond hogy már nem nagyon emlékszem arra hogy régen mennyi volt a hőmérséklet. De ennyi biztos nem volt. Viszont nem nagyon van terhelve a gép. Se hdd se proci se ram. Amúgy még garis szóval vissza is viszem mert ez igaz, hogy csak eltakarom a problémát. Köszönöm szépen a válaszokat. Mindenesetre azért meg rendeltem a hűtőpadot. Újra pasztázást meg kérni fogom a szerviznél.
-
sanyika34
csendes tag
-
Pascal83
csendes tag
válasz
Pyttawrx #17273 üzenetére
Hali.
A hétvégén leszedtem a fedlapot és megnéztem a szalagkábelt, sajna nem ott volt a hiba. Nincs megtörve, a foglalatból kihúztam, megfújtam, visszadugtam, ugyanazt produkálja. Szóval a billentyűzet maga lesz a ludas
(Nem módosítógombok vannak beakadva, teljesen random üt hülyeséget. Pl "o" helyett ".", q helyett néha Tab (de nem mindig), v, b, n egyáltalán nem üt, y csak néha...)Azért köszi az ötleteket. Megoldásnak marad a külső bill.
Csak gondoltam visszajelzek, hogy ne maradjon lezáratlan a téma -
shenmuedc
tag
válasz
Pyttawrx #17300 üzenetére
Sajnos eléggé változó időközönként. Lehet netezés közben is csinálja de akkor nem veszem észre mert nincs futó hang vagy mozgókép. Körülbelül 10-15 percenként fordul elő Játéknál berángat a hang meg a kép, videónézésnél is. Youtuben ugyancsak. Nagyon kis ideig csainálja talaán egy negyed fél másodperc lehet. A hdd benne maradt háttértárnak igen. A játékokat általában ssd-ről szoktam futtatni,
-
Kolosszus01
tag
válasz
Pyttawrx #17286 üzenetére
Bocs.
Félreértsük egymást.
Ha nincs megnyitva semmi,akkor 0% a ssd ezt a képet viszont az általad irt ssd teszt program futtatása közben csináltam.Igy ezért 100% a terheltség.Nos.
Ha megnyitom a böngészőt ugye felugrik 100%-ra a cpu aztán le pár másodpercre nyitás után 1-5%-ra.
Viszont ha megnyitok egy vagy több lapot akkor a proci ingadozik természetesen 70%-ig de nem megy fel 100% leterheltségre és mégis lassan nyilnak meg a lapok-videók.A memória is szépem megy 30-40% terheléssel((4gb egyben))
Az sem megy 100%-on,hogy arra lehetne a jelenséget mondani.A netem is tökéletes sebességet ad ez miatt sem lehet ez a probléma.
AIDA64 progival megnézve a terhelés és a hőmérséklet is rendben van mindenhol.(cpu-chip-vga)Film nézésnél sem mutatkozik lassulás.
Sajnos ilyen tünettel még nem találkoztam..
-
Pascal83
csendes tag
válasz
Pyttawrx #17271 üzenetére
Köszi. Most hirtelen külső bill lett a megoldás, úgyis mérsékelten hordozható a laptop, csak egyik asztalról a másikra viszem házon belül...
Viszont a szalagkábelt meglesem majd, köszi az ötletet! A bill maga tényleg nem tűnik koszosnak vagy sérültnek. A legfurább az a pár gomb ami most *mást* visz be mint kellene - részben egész távoli karaktereket. -
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Pyttawrx #17173 üzenetére
Most épp nyaralunk. Kedden megyünk haza. Akkor valszeg szétkapom a notit. Addig nem tudok semmit mondani az lcd-ről. Viszont eszembe jutott, hogy van egy lcd panelem. Még vmikor asszony notijában cseréltem és az elvileg jó, csak elő kéne kotornom. Csak kb. 50km-re van. Ha jó a csati, azzal meg tudnám nézni, h az lehet-e a hiba.
-
nemethchek19
aktív tag
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #17056 üzenetére
Sok-sok kisérletezés után(18,3-as és 1903 frissítés) után a jelenség(Lenovo logo betöltéskor kifagy a gép) nem oldódott meg a problémám.
Úgy döntöttem hogy visszateszem a Win 8.1-et, ami eredetileg is volt rajta.
De mostmár ezzel is kifagy betöltéskor
Mi a bánat lehet ez?
Valaki aki Lenovo-s és volt ilyen problémája?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged