- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Mit csinálnátok egy ASUS N550JK géppel ( https://www.asus.com/hu/Laptops/N550JK/specifications/ ), amiben i5-4200H proci, 1TB régi HDD (5400), 4GB RAM és GeForce GTX850M-es grafikus kártya van, ha a gépben elszállt a wifi és a DVD író (valószínű alaplaphiba miatt? Tudja a fene), eltömődött a jack dugó, és piszok lassú (ez meg gondolom a HDD öregsége miatt)? Szerintetek érdemes ezt javíttatni, plusz SSD-t rakatni bele? Amire kéne, az Linux VM futtatás és programok fordítása, debug, ilyesmi, bár erre ritkábban, ezen felül Civ5-tel és WoT-tal játszani, meg videók.
A fő dilemmám, hogy kiadjak-e több tízezret ennek javítására, tisztíttatására, vagy vegyek egy újat. Sajnálnám, mert a jack-en kívül amúgy semmi külsérelmi nyoma nincs...
Se egy kopás, se egy törés, semmi.
Köszönöm a segítségetek előre is!
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Egy ASUS N550JK ([link]) boldog tulajdonosa vagyok. Egyelőre 1TB-os HDD-vel, 4GB RAM-mal, 4200H, i5-ös procival és egy GeForce 850M-mel, stb. Ez nyilván nem egy erőmű ma már, de én szeretem.
Lenne viszont egy egyre inkább eszkalálódó problémám:
Eleinte csak a start menüt "hozta be" marha lassan, nyilván egy keresés már elképesztő időkbe telt volna. Most viszont már (kövezzetek meg, de én játszom vele) World Of Tanks kezdőképernyőn, ahol még be se léptem a játékba, a szálló parazsak animációja is akadozik. A legnagyobb probléma viszont az, hogy mindez sporadikus. Most két napja nem tudok játszani, viszont ha újraindítom, megjavul, és napokig jó. Néha ugyanez van a Chrome-mal is, új lapok megnyitása horror, sőt, oldalak betöltése is szörnyen lassú (több perc egy oldal, tehát használhatatlan).
Win8-am van, nem tudom, ez mennyit számít.Az a megérzésem támadt, hogy ez valami tárhely/memória probléma lehet. Javítsatok ki, ha tévedek, de egy 2-3 éve kerregő HDD azért nem jó előjel. Ezt mindenképp cserélném SSD-re, egy EVO 860-asra, 500GB, amit viszont szeretnék, hogy ha már a gépet leadom a szervizbe, oldódjon meg minden problémám. Lehetséges, hogy ez a megjavul-nemjavul dolog, a piszok lassú betöltés ez RAM probléma? És akkor RAM-ot is cseréltetni kéne? Hogyan tudnék erre rájönni? Illetve a HD Sentinel azt írja a HDD-re, hogy okés. Lehetséges, hogy akkor mégsem azzal van a baj? Mit tudnék csinálni szerintetek még? Egy Win reinstall az érthető és reasonable, de rá tudok esetleg valami programokkal jönni, hogy még mi lehet a hibás?
Nem tartom kizártnak, hogy a VGA szarakszik, vagy méginkább abban a memória. Mert ha egyszer betöltenek a dolgok, onnan jó, legyen az Chrome oldal, WoT vagy bármi. Animációk jók, nincs kékhalál, nincs széteső kép, tehát a feldolgozás úgy tűnik, hogy rendben van.
Köszönöm, hogy végigolvassátok! Remélem tudtok segíteni!
Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gumi és felni topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest