- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozart
újonc
válasz
Pyttawrx #17511 üzenetére
Helló
Tudtommal a win 10 magától telepíti a drivereket. De egyébként ja, vannak driverek, egyedül az audio-t kellett utólag telepítenem, mert az nagyon fapados volt.
Ettől függetlenül a kikapcsolás/újraindítás problémára még mindig keresem a választ.
Win 10 Home lett telepítve. -
mozart
újonc
A következő dolog esett meg velem:
Nagy nehezen rászántam magam, hogy ezt a laptopomat (Acer 5560) is lefrissítsem Windows 10--re. Sajna csak frissítettem, nem volt tiszta telepítés, ami kicsit zavart is, aztán később egy vírus is jelentkezett, igaz, csupán egy jegyzettömbös fájlból, ami nem is valódi, csak DaemonTools-os virtuális meghajtón volt. Mindenesetre ezek után adódtak problémák (nem töltődött be a fájlkezelő, a vezérlőpult, +általános lassúság) Ezek után úgy döntöttem, szükség lesz egy rendes telepítésre is, de a Rufus egyszerűen nem engedte használni a pendriveomat, azt írta ki, hogy "hozzáférés megtagadva". Akkor egyszerűen rátettem a media creation tool-t, mindenféle rufus nélkül, és második bootolásra indult el a telepítés. Ami megszakadt, lila képernyő, lefagyott kurzur fogadott, több próbálkozás után is. Végül eljutottam valahogy a formázáshoz, ahol a GPT-MBR kompatibilitási probléma miatt nem tudta elindítani. Töröltem a meghajtókat, így tovább tudott lépni, de megint nem vitte végig a telepítést, mert annál a pontnál, amikor újra kéne indulnia a gépnek, egyszerűen lefagyott. Így tehát nem volt semmilyen meghajtó a gépen, és a telepítés se működött, kvázi használhatatlanná vált a gép. Kétségbeesésemben fogtam egy régi win 7-es telepítőlemezt, BIOS-ba át, természetesen, beállítottam a lemezről bootolást, elsőre nem sikerült, másodszorra viszont ELKEZDTE FELRAKNI A WIN 10-et. Ráadásul sikeresen, de több lépést kihagyva, 1 óra várakozás helyett kb. 10 perc után egyből a keyboard és a wifi beállításaihoz irányítva. Így lett feltelepítve a win 10, win 7-es lemezről... Ismétlem, korábbi töredékek vagy ilyesmi teljesen kizárva, ahogy említettem, le lett formázva és törölve az összes meghajtó.
A történet ezzel még nem ért véget, jelenleg ugyan szépen működik a rendszer, a gép gyors, de nem működik rajta se az újraindítás, se a kikapcsolás. Mindkettőt próbáltam, órákat, éjszakákat várva, és nem kapcsolódik ki. A képernyő fekete, de a ledek világítanak, a gép hangosan zúg, tűzforró. Ilyenkor csak power gombbal lehet kikapcsolni (amit vagy 100x voltam muszáj megtenni az utolsó napokban) ezek után viszont nem lehet visszakapcsolni, a homokóránál AZONNAL lefagy. Egyedül az akksi kivétel, újra bekapcsolás, biosba való belépés, kilépés, kézi újraindítás után, egy rövid javítással tud belépni a windowsba. Biosban a boot alapértelmezett beállításon van (korábban is azon volt).
Az alvó mód egyébként rendesen működik, érdekes módon ott nem világít, nem zúg a gép. Elsősorban erre a bootolási problémára keresnék választ, de érdekelne az is, hogy mit gondoltok erről az OS telepítésről
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest