Hirdetés
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
válasz
orosziem81 #16793 üzenetére
De igen, ebben a formában már, ahogy jelezted az Ebay alternatíva.
Így már találtam Európában is chipet, de ahogyan én írtam be a rajz alapján (nem értve hozzá) úgy csak Kínában. Ott meg holdújév van, és majd két hét múlva kezdenek dolgozni, utána meg kb. bő egy hónap vagy több mire megjönne, ha nem veszik el. Köszönöm a segítséget neked is! -
Gizmo94
veterán
válasz
kreten67 #16796 üzenetére
Igazad van, mindkettő 2 magos 4 szálas U-s cpu és a különbség nem sok, van egy i5-ös E7440 és E7240 is a családban és az i5-ös verzió szerintem előnyösebb is, mivel sokkal kevésbé melegszik és csendesebb, nem fúj állandóan a venti. Viszont az én két beteg gépem az i7-es, és én sajna ebayen sem találtam jó áron i7-es lapokat, még USA-ból sem.
Segítségeteknek köszönhetően viszont már találtam Angliában és Német kereskedőnél is ilyen chipet nem a magyar áron,hanem 3-4 ezer Ft. környékén, ami még megfelelő ár. Amint írod, te ezzel foglalkozol és mindened meg is van hozzá. És milyen árfekvésben végzed eme tevékenységed? Kimérni a lapot, szükség szerint kondi és/vagy chip csere? -
kreten67
senior tag
-
Gizmo94
veterán
válasz
kreten67 #16792 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő válaszokat!
Igen, erre természetesen gondoltam, hogy esélyes, hogy nem fog indulni a lap a csere után sem, viszont ha van esélye, hogy igen, az ebayes árat megéri, ami erre a chipre 1 dollár 41 cent. https://www.ebay.com/itm/1pcs-CD3301BRHHR-CD3301B-RHHR-TI-QFN-36pin-Power-IC-Chip-/391787617218
A Konradban pedig 640 Ft a másik, tehát egy ezres, plusz ha találok valakit akinek van fluxa és hőlégfúvója és házilag pár ezerért felforrasztja, netalán még végigméri a kerámia kondikat is, amik ezeknek a lapoknak a meghibásodásának 99.9%-át okozzák a kb 40 megnézett youtube videó szerint, akkor további esélyt kaphat a lap. Mivel ez nem i5-ös hanem i7-es lap így sajnos igen drága. egy darab van vaterán valami 70 ezerért, és ebayen is 50 körül vannak kb. Ennyit már nem áldoznék rá, akkor inkább kiveszek ramot, ssd-t, akkut és hibátln ips kijelzővel eladom 30-ért, mert nagyon szép állapotú az egész. De nyilván első körben nem ezt szeretném.Van egy másik ugyanilyen gépem is, annak zárlatos a lapja, töltő bedug-elalszik-kihúz-világít, lap meg alszik. Első körben lehet, hogy arra keresek majd embert. Vagy ha nagyn rögösnek látszik ez az út, eladom a kettőt együtt 50 körül, megpótolom és veszek egy működőt. A youtubeon annyira egyszerűnek tűnik... Labortáppal ad neki voltot, végigtapogatja, ami melegszik a lapon azt kiméri, leszedi, és a lap megy... Kb. 30 ilyet néztem meg... Persze kell hozzá felszerelés és tudás is, nekem egyik sincs.
Ezért is keresnék egyben valaki vállalkozó szellemet.orosziem81
Köszi szépen a linket, sajnos nem tudtam más megnevezéseit az alkatrészeknek, mint amit a netről letöltött kapcsolási rajz írt. Sajnos eléggé hülye vagyok ehhez az elektronikai történethez. Viszont pontosan rávilágítottál arra, miért is nem akarom szervizbe vinni. Pontosan emiatt a "barátságos" magyar árrés miatt, ami az alkatrészes oldalon van, mivel ez jellemzi érdeklődésem alapján a szervizeket is.
Nyilván kiváló szakembereik vannak, nem kétlem, és profi, drága eszközeik is, tehát nem fognak olcsón dolgozni sem. Ez érthető számomra, csak az nem, hogy mitől annyira baromi éhesek, hogy kb. egy másik gép áráért javítanák meg a hibát.25400 Ft egy 400Ft-os chipért? Ez igen szerény
-
kreten67
senior tag
válasz
orosziem81 #16793 üzenetére
25.000ft ??
Baráti áron adja a laptophardware az 5 dolcsis chipet.
Az ebay.UK-n 6 font és 4-5 nap alatt itt van. -
orosziem81
tag
válasz
Gizmo94 #16791 üzenetére
Szia,
A problémád nem egyedi, itt másnak is adódott gondja a CD3301B chippel.
https://www.mikrocontroller.net/topic/439657Ha így írod be: CD3301B a keresőbe akkor az első egy magyar találat lesz.
https://www.laptophardware.hu/cd3301b-ic-chip-18946.htmlHa aliexpress túl időigényes akkor ebay nem alternatíva?
Üdv!
-
kreten67
senior tag
válasz
Gizmo94 #16791 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyszerű,hogy csak az ment tönkre ami látszik!
Az is simán benne van hogyha kicseréled a két chipet és indítod a gépet ,1 ismét elfüstöl valami ,2 továbbra sem müxik a lap egyéb pl KBC valószerű hibájából stb ,de lehet szerencséd és a két chip csere után indul a gép ,bár nem ez a jellemző.
Attól hogy a töltőt jelenleg nem vágja le a gép ,simán lehet az alaplap még zárlatos csak beljebb amit a DC-in szintjén nem mutatkozik,mert megszakítja egy FET vagy dióda stb.
Az éget alkatrész alatt vajon milyen állapotban van a nyák?
Ezekbe a 7440 gépekbe nem túl drága az alaplap 20 környékén simán lehet venni.
Nemrégiben vettem egy 7440-est i5 ,8gb ddr3 , 256gb msata ssd, magyar világítós bill , jó akkú,de becsíkosodott FHD ips kijelzővel 50db ezresért. -
Gizmo94
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a Dell E7440-es i7-es alaplapom elhányta magát. Szemmel látható módon a tápkörön megadta magát pár alkatrész, nem kellett sokáig keresni. Mivel egy másik használt alaplap igen drága, így a javítás mellett döntenék. Első körben szervizek mellőzésével, mivel az sem egy olcsó kanyar, ahogy tapasztaltam. A gép meg már nem egy friss modell, sokat nem szánnék rá.Készítettem két képet az elszállt alkatrészekről. Ebayen van az egyik fillérekért, de kínából, az özön idő. A másik van itthon is. Nagyítóval átnézve a lapot, más szemmel látható kár nincs. A töltőt bedugva a töltő fénye nem alszik el, tehát zárlat elvileg (már) nincs, viszont a lap nyilván nem ad életjelet, totál hulla.Az első képen: INA199A1DCKR SC-70-6, ez meglenne a Conradból is,
A másodikon: CD3301BRHHR QFN36 6X6~D Ezt csak Kínából találtam.Kérdésem, hogy szerintetek esetleg beszerezhető lehet a másik alkatrész is itthon? Vagy más lapról leszedve is jók lehetnek ezek? Már ha vannak pont ugyanilyenek egyéb lapokon... Vagy valaki innen javít ilyesmiket esetleg? Minden információért előre is thx.
-
kreten67
senior tag
válasz
orosziem81 #16786 üzenetére
Játékra gamer kategóriás notebookot kell venni és nem lesz azzal semmi gond,se élettartam se hűtés terén.
-
-
Vasy09
őstag
válasz
orosziem81 #16786 üzenetére
Szia!
Nem vettem tolakodásnak, és teljesen egyet is értek veled!
Ami meg a költést illeti! Azért nem akar rá költeni, mivel van céges laptopja, ez amolyan extra volt otthon. Viszont jövőre a cégest is "leselejtezik", így azt meg tudja jó áron szerezni!
Nem tudom, nézted-e a típust, amit linkeltem, de ez nem épp játékra való sajnos!Egyébként meg nem is játszott vele, én sem játszok géppel, arra ott a konzolom!
És soha nem ölben tartotta, hanem az asztalon, mivel főleg könyvet olvasott rajta, meg netezett vele (blogokat olvasott)!
-
orosziem81
tag
válasz
Vasy09 #16785 üzenetére
Szia,
ha nem veszed tolakodásnak akkor csak néhány megjegyzés:
Anyukád ha erre nem akar költeni, de kell laptop akkor egy másik még drágább lesz. Ha használtan veszitek akkor is, és annak a megbízhatósága is ugye lutri.Az ilyen hiba kialakulásának oka legtöbbször az elégtelen hűtés és a nagyfokú játékra való használás. Ha sokat játszol akkor kérlek NE laptopot vegyetek, mert az újnak is ugyan ez lesz a vége = felesleges pénzkiadás.
Ha esetleg mégis megcsináltatjátok/lesz másik utána laptophűtővel használd és rendszeresen pucold/pucoltasd ki a koszt.
-
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy adott egy asus x50sl, aminek egyik napról a másikra rózsaszín, meg zöld lett a kijelzője! Olyan, mintha a színek összekeveredtek volna!Kijelző hiba lehet, vagy? Eddig semmi baja nem volt!
-
-
Ixion77
addikt
válasz
orosziem81 #16775 üzenetére
Én is erre gondoltam, ezért rendeltem egy másik X9100-ast. De azzal se megy. Persze lehetséges, hogy egy halott példányt kaptam, ezt nem tudom tesztelni.
Sajnos nem ismerek olyan helyet ahol ilyen régi laptopot rentábilisan be lehetne vizsgáltatni valahol. Esetleg van javaslat? Már csak szakmailag is kiváncsi lennék hogy mi lehet a hiba. Mitől áll legy egyik napról a másikra, és miért csak egyik fajta procira válik allergiássá. Fura. -
orosziem81
tag
válasz
Ixion77 #16774 üzenetére
Az Intel honlapján a rövid terméktájékoztatóban a 2 proci közti különbség a sebesség, L2 cache, FSB, mag feszültség. Tehát gyakorlatilag simán kompatibilisnek kellene lennie.
Az X9100 tud menni kisebb FSB-vel, attól nem mehetett tönkre. A járatott feszültségről gondolom semmi adatod nincs, mert nem nézted meg tesztprogival míg élt.Én elsőre azt gondolom itt keresendő a problem és az X9100 kaput. Ezt pontosabban lehetne szűrni, ha bevizsgáltatnád.
-
Ixion77
addikt
válasz
zsolti_20 #16772 üzenetére
Nem, mert olyan szerencsétlen helyen van hogy ripityára kéne szedni a cseréhez a gépet. De az már rég nem működött se, amikor az X9100 először belekerült.
Ha működne az bios akku, akkor még talán érteném hogy miért hagyta abba a X9100-al való működést (mert valami elérhetetlen belső beállítás elcsesződött). De mivel nem működik CMOS battery, minden alapbeállításról indul, nem tud elmentődni semmi. Akkor meg miért ment ezzel a procival fél évig, és főképpen most meg miért nem? Abszolút nem értem... -
Ixion77
addikt
Acer 8930G laptop E6400 prociját cseréltem X9100-asra. Tökéletesen működött fél évig. Hajtva nem volt csak excelre és alapszintű webezésre volt használva, a ventije többnyire alapjáraton pörgött, nem melegedett túl. Egyik nap reggel aztán nem éledt fel többé: a bios se jelenik meg. Ha visszarakom a E6400-as procit, működik. Ha berakom az X9100-et, nem. Próbáltam egy másik X9100-at (kínai), azzal sem. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma?
(A bios akku évek óta nem működik benne, szóval minden indítás alap biosbeállításokkal történik.) -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5470 (i7-6820HQ) laptopomat használnám egy külső hangkártyával (Focusrite Scarlett 2i2 /1st gen.)
Sajnos zeneszerkesztőben, youtube-nál vagy valamilyen offline zenelejátszónál pattog a hang.
Latencymon-al teszteltem és ezeket a hibákat dobta.
Wdf01000.sys, tcpip.sys, portcls.sys, ACPI.sys a legkritkusabb,
Ötlet?
-
delon
tag
válasz
orosziem81 #16759 üzenetére
Nekem a HDMi a windows betöltéséig meg sem mozdul
-
zsolti_20
senior tag
válasz
orosziem81 #16765 üzenetére
Nem volt lehetőségem kipróbálni, egy boltban cserélték az akkumulátoromat vadonat újra a régit pedig beszámolták, így viszonylag jó árban úsztam meg az egészet.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
orosziem81 #16763 üzenetére
Igen ilyesmire gondolta. Koszi!
-
orosziem81
tag
válasz
zsolti_20 #16761 üzenetére
Valamivel fel kell tölteni. Akár egy digitális akku töltővel ami nem vizsgálja úgy, mint egy laptop töltő rendszere. Aztán esetleg egy konstans fogyasztón lemeríthetnéd. a teljes feltöltés után. Azon fix áram folyik így az idő elteltével számolható a tényleges akku kapacitás.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
orosziem81 #16760 üzenetére
Jó lett volna látni az elhasználódását.
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Hozzámkerült egy dell latitude e5570 laptop, aminek valami gondja van az akkumulátorjával. Ha csatlakoztatom a töltőt, azt írja windows alatt, hogy csatlakoztatva, nem töltődik. Mivel lehet leghamarabb kideríteni, hogy az akkumulátor cserére érett, vagy csak más hiba áll fenn?
Szétkaptam tegnap este gyorsan a laptopot, láttam hogy ebben nem sima akkumulátor van, hanem lapos, mint a telefonokban, ebből következtettem, hogy egy aksicsere elég drága. És valóban az. Ha lehúzom töltőről a laptop azonnal kikapcsol, mintha a PC-ből húznám ki a tápkábelt. Mivel lehetne kideríteni hogy mennyire sérült?
-
Kékes525
félisten
Van egy Lenovo Thinkpad T540p laptopom. Sajnos az aksija nem a legjobb. Ezért kérdezem, hogy az nagy probléma e, ha állandóan hálózatra kötve használom? Milyen problémát okozhat? Károsíthatja e a számítógépet? Ha csak az aksi megy tönkre, az nem gond, de a számítógépnek ne legyen baja. A laptop helyhez kötötten van használva, nem hurcolászom.
-
delon
tag
Sziasztok kijelzőhibas laptopomon hogyan tudok windowst újratelepíteni ha csak hdmi van rajta?
Jelenleg tv n hasznalom de a biost nem látom mert gondolom a hdmi-nek kell a windows
Milyen lehetőségeim vannak? -
Sordoran
addikt
válasz
gregory91 #16749 üzenetére
Jelenleg HDD van benne, azzal vannak problémák. Viszont mivel a "C" meghajtó 99,9 GB-ja szinte teljesen tele volt (~340 MB szabad hely, emiatt kapott is néha hibaüzeneteket), de a "D" meghajtón csak 10 GB adat van/volt, így inkább egy 240 GB-os SSD-t teszek nekik bele. Így a hibajavítás mellett gyorsabb is lesz nekik.
Most már nem hiszem, hogy a HDD-vel sokra fogok menni, de ha meglesz a csere, akkor talán megpróbálom helyrehozni majd, és akkor ott lesz külső tárolónak. Tulaj azt mondta nyugodtan törölhetek mindent róla. -
gregory91
senior tag
válasz
Sordoran #16748 üzenetére
A SDD akkor tekinthető halottnak ha azon a D: partición lévő adatok is csak olvashatóak(másolni/törölni se tudsz rajta).Bár pontosan nem tudni mert a particiótábla sérülése okozhat némi meglepetést.
HDSentinel segíthet az állapot kiírásra.Ha visszakarod állítani a partciót akkor [ez] segíthet és (olvasva ezen sorokat) külsős formázókkal próbálkozz. -
Sordoran
addikt
válasz
gregory91 #16747 üzenetére
Próbáltam, kitöröltem a 100 MB-os rendszer partíciót, és a "C" meghajtót (99,9 GB) amin a windows van. ("D" meghajtót nem bántottam, mivel ami azon van megmenteném) Viszont új kötetet már nem sikerült létrehozni. Laptopot elvitték, szóval próbálkozni nem tudok mással most. Rendeltem SSD-t, jövőhéten megnézem azzal megjavul-e. Más hibára nem tudok gondolni hirtelen, szóval remélem ez megoldja.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Ismerős jelentkezett, hogy nem indul a laptopja, megcsinálnám-e. Elindítva tölt a win7 egy picit (normál és csökkentett módban is), majd rögtön hibaüzenet, hogy megsérült/nincs kernel. Javítás helyett rögtön win10 telepítést próbáltam, de itt nem sikerül már formázni se, hibaüzenetet dob ki. Próbáltam a partíciókat törölni (sikerült), de újat létrehozni már nem. Hiba: 0xb596e830
Erre nem találtam még google-ben se megoldást, de ezek alapján gyanítom a HDD adhatta meg magát. 4 éves, Dell 3542 laptop. Lehet valami más a háttérben, vagy lehet nyugodtan venni az új háttértárat? -
asdgaming
csendes tag
Sziasztok, problémával fordulok hozzátok! Adott egy Asus X550jx vagy X550J (pontosan nem tudom, ez a vörös fekete festésű "gaming edition") szeretném használni külön monitorral, de csak a vga kimenete működik, a HDMI-nem. NAGYON SOK drivert, windowst kipróbáltam már, de bios-ban sem látja a hdmi-n keresztül a monitort a laptop. VGA csatin keresztül lehetséges csak a képernyő kiterjesztés funkció, máshogy nem. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek, milyen hibáról van itt szó? Asztali pc-be benne vagyok, de a laptop az nekem még kínai..
Legrosszabb esetben mennyi lenne a szervíz?
ui: HDMI porton fizikai sérülés nem látható, de még csak nincs is kikopva..
Köszöntem! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Vostro 3360-as laptop, ami bekapcsolás után megreked a Dell logónál, annyira, hogy még a bios vagy boot menüt se tudom behozni. Próba képpen lehúztam az aksit, de úgy betöltött és működik.
Egy lipo aksi van benne, gondolom sokáig nem volt használva, és megadta magát, de van másik 2 ilyen gép, ugyanígy nem voltak használva, de azok kis töltés után működnek. Ez a Vostro kikapcsolt állapotban sem jelzi, hogy töltőre van csatlakoztatva. Fel lehetne valahogy éleszteni az aksit? Találkozott már más is ilyen hibával?
Bekapcsolás után felvillan a gombok háttérvilágítása de utána fagyás.
Előre is köszi!! -
válasz
Petyuska111 #16736 üzenetére
Próbáld meg őket becsületes jó és korrekt szervíz
-
válasz
::Trunks:: #16737 üzenetére
Szerintem ők a legjobbak nyugodtan viheted ide a gépedet.
-
bagolyszkij
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, lehetőségeimhez és tudásomhoz mérten én már mindent megpróbáltam, de egyszerűen ez a már túlmutat rajtam!
Vásároltam (RADIUM COMPUTER) idén március környékén egy LENOVO Y720 laptopot (i7-7700hq,gtx1060,ssd,hdd,16gb ram). A ram alapból 8gb volt a gépben, ezt vásárláskor 16-ra bővítve kértem. Használtam a gépet gyönyörűen (munkára, nem játékra), aztán most decemberben volt egy melóm, ahova gondoltam elkél, ha bővíttetem a rendszer még 16gb rammal így összesen 32-re.
- először betettek az első mellé egy ugyanolyat - ramhiba volt hülye fagyásokkal, visszavittem
- másodszor kicserélték mind a kettőt (CRUCIAL), ugyancsak ramhiba, a win össze vissza fagyott, kékhalálokat dobált, majd be sem töltött már a win (10) megint vissza vittem
- tehát harmadszor is vissza vittem, a szervizes srác lementette nekem a dolgokat az ssdről, kapott két új ADATA 16BG ramot, illetve feltett egy új wintAzóta a gépe működik, nincsen ramhiba, tudok dolgozni, pörög a 32 ram szépen
DE a gép 60 MÁSODPERC alatt indítja el a windowst az eredeti cirka 8 mp helyett.
- raktam újra wint, drivereket, reseteltem a biost, majd updateltem, gyakorlatilag mindent megpróbáltam, de a probléma fennál
Van bárkinek bármi ötlete, hogy mi lehet a gond? Hálás lennék!
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. Van itt a fórumon olyan aki megbízhatóan noti javítással foglalkozik? Köszönöm
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, van egy régebbi laptopom, Toshiba Tecra A7. Akku nélkül, táppal, hálózatról használom régóta. Most a bekapcsoló gombra nem reagál, nem indul a gép, bár a ledek világítanak. Próbáltam másik ugyanilyen táppal, azzal sem indult, tök sötét képernyő. Szereztem egy akkut, betettem, így már tökéletesen elindult hálózatról (csak akkuról, hálózat nélkül nem próbáltam), tölti is az akkut, minden okés. Gondolom akkor nem a táp a hibás. De akkor mi? Érdemes elvinni javíttatni, lehet baja ha így használom? Tudtok ajánlani olyan szervízt (Bp.), ahol meg lehet várni a javítást? Köszi!
-
-
prabhu
senior tag
válasz
Zoli67 #16730 üzenetére
Ez eléggé furának tűnik nekem. Macrium Reflect pen-re és lazán lehet klónozni, ha nem akarsz friss telepítést csinálni.
Mondjuk én alapból csak az ssd-t raknám bele és arra raknék Win-t, utána foglalkoznék a hdd-vel. Ezt a recovery-s témát hanyagolnám.
A Win10-es topik tele van ennek a leírásával, esetleg ott kaphatsz még választ. -
Zoli67
tag
válasz
gregory91 #16731 üzenetére
Hidd el,amit csak lehetett kipróbáltam a BIOS-ban. Még a reset nem volt meg,de ma megejtem,hátha....
Már azon is gondolkodtam,hogy lehet nem M.2 kell,hanem NVME..
Az előző hsz-ben ott a video ami alapján kellene működnie,de hiába csinálom meg lépésről,lépésre... megáll azzal a hibával,hogy kicsi a lemezméret.... -
gregory91
senior tag
válasz
Zoli67 #16730 üzenetére
EFI boot mód be van kapcsolva a BIOS-ban? Azzal elvileg megjelennek az EFI bootos meghajtók(is) és talán kilistázza a kérdéses SSD-t.Ha igen, akkor egy másik gépen kellene megnézni hogy az egyáltalán látja-e boot menuből.Vagy megnézni meghajtó beállításnál nincs-e olyan funkció hogy hide(rejtett).
Vagy legrosszabb esetben: BIOS reset(lehet utánna újra kell konfigolni benne néhány dolgot)...
-
Zoli67
tag
válasz
prabhu #16729 üzenetére
Csak HDD van benne. Szeretnék egy SSD-t bele,amin lenne az op rendszer.
Ami a bajom,hogy hiába telepítem SSD-re,s állítom bárhogyan a biosban, nem bootol az SSD-ről. A boot menűben nem is látható,csak az eszköz felsorolásban.
Nem partició vagy win bajom van,hanem biosban nem állítható az eszköz.
Elvileg így működnie kellene : [link]
De amikor odaérek,hogy kiveszem a HDD-t,ahogy a videoban van,elindítom a recoveryt..azt a hibaüzenetet kapom,hogy a meghajtó túl kicsi....
Ötlet? -
prabhu
senior tag
-
gregory91
senior tag
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Sracok az lehetseges hogy a Dell xps l501x nek nincs Win 10-es tamogatasa ? Mert a weboldalukon csak win 7 es driverek vannak. Es az a baj hogy a wifit az istenert sem tudom beallitani, nem csak a kis piros x van az ikonon lent. Neztem youtube os videokat errol,de egy forintot nem ernek. Valami Helpet tudnatok adni? kb masfel napom ment el erre,es ugyan ott tartok
-
gregory91
senior tag
válasz
Matada2.3 #16721 üzenetére
A windows-os boot menünél (talán) ki lehet választani.
Vagy memtest86+-al.
-
Matada2.3
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy Asus X540LJ típusú gép (i3 4005,U GX920, 4GB RAM + W10 home)-
A gép több fajta lefagyást is produkál. Az első, videó/egyéb videóval kapcsolatos tartalmat nézek rajta, akkor búg és bekad a kép, csak a főgomb segít. A másik, amikor csak a kép akad be, ilyenkor bármitől be tud akadni.
Utánaolvastam, sokan az Intel grafikus drivert hibáztatták, visszatettem az eredetit az Asus oldaláról (+ legfrisebb Nvidia illesztő), ezzel 2 napig jó volt, de mára már megint produkálja a fent említett anomáliákat. Volt windows újratétel is és az sem segített.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Zoli67
tag
Sziasztok !
lenovo idepad y700 isk-17 segítségre lenne szükségem.
SSD-ről hogyan tudom bootoltatni?
Biosban csak a eszközöknél mutatja,ha windows 10 teszek rá,akkor megáll a boot hiányzó file hibával.
Minden beállítást próbáltam,de nem látja az SSD-t.Köszönöm előre !
-
Spec
őstag
Sziasztok! Frissen vásárolt Acer Predator Helios 300 kijelzője a képen látható backlight bleed és/vagy ips glow jelenséget produkálja.
A kérdésem, hogy ez mennyire normális, elfogadható kategória? Nem nagyon durva a dolog, de picit azért zavaró, főleg sötét témák megjelenítésekor. Ahogy megfogom a kijelzőt és kicsit megmozgatom, enyhén meghajlítom változik is. Van hogy jobban látszik, van hogy kevésbé erősen.
Emiatt cserélnék, ha visszavinném 3 napon belül? Mert amúgy más tekintetben tökéletes a vas. Előre is köszi a válaszokat.
[kép] -
válasz
orosziem81 #16705 üzenetére
Nagyon valószínű , hogy a elégtelen hütés miatt egy vagy több alkatrész (ez lehet valamelyik híd is) tönkrement. Javasolom mindenképpen vidd szervízbe egy bevizsgálásra.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. Van egy Toshiba L50B 1-DJ laptopom, amit már csak néha autódiagra, és HBO GO-ra használok esténként.
Vagyis már arra sem, mert a következő hiba lépett fel:
Bekapcsolom ,és egyszerűen nem ad képet. Külső monitorra se, tesztelve D-Sub, és HDMI-n is. Ki-be kapcsolgatásra régebben észhez tért, és megy. Mostanra már az sem segít, de ha bekapcsolva hagyom 10ből 8x ,2-10 perc alatt egyszer csak elindul ,és megy.
Megy,míg ki nem kapcsolom ,akár 5-8órát is ,teljesen hiba nélkül. Van benne HDD, ODD helyén SSD, de azt már kivettem ,hogy kiszűrjem hibaforrásként. Ramból 2x4gb, felcseréltem, és ki is vettem egyesével az sem segített. Újra pasztáztam, és minden csatlakozót ellenőriztem, nincs baja. Ötlet? Járt már így valaki? Előre is köszönöm!
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Ágyneműn történő használat közben egyszer csak kikapcsolt a laptop. Azóta nem lehet bekapcsolni, csak felvillan a power led. Javítható lehet?
-
Dimaj
aktív tag
Üdv. Egy pohár tea ráömlött a laptopra, azon belül is a touchpad sokat kapott. Azóta alig mozog, és Windows ban össze vissza kapcsolat mindent magától, meg van kergülve. Mit tudnék csinálni? Esetleg valami kontakt sprét vegyek, és fujjam le az egészet, a gombok alatt is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen processzort vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Autós topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest