Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
válasz
sajmon8282 #14898 üzenetére
Próbálkozhatsz még HDD, RAM kivételével,csere berével, de szerintem már túl sok mindent nem tehetsz.
Fura, hogy nem a kék halállal áll le.
Szerintem szerviz, bevizsgálással jársz a legjobban. -
Dell XPS
veterán
válasz
Robika1899 #14894 üzenetére
Több hiba is okozhatja, de bevizsgálás nélkül: vedd ki a merevlemezt és
[link] -
válasz
Robika1899 #14894 üzenetére
Hát erre így nem egyszerű válaszolni.
-
NEMO1968
őstag
válasz
sajmon8282 #14893 üzenetére
Szia!
Gyanús a GPU,vagy hibás a telepítőd.
Érdemes megpróbálni másik telepítővel, vagy másik OP rendszerrel.
Live Linux alatt is kipróbálhatod, úgy van-e kép rendesen. -
Robika1899
csendes tag
Sziasztok!
Par napja csak 14 billentyu reagalt a laptopom. Kesobb mar be sem kapcsolt. Mi lehet a baj?Acer aspire 5742g. (4gb ddr3,intelcore i5-480m,1 gb nvidia gforce gt540m)
-
sajmon8282
csendes tag
Sziasztok !
Gondoltam hogy megkérdezek töllem okosabb embereket
Lenne egy Toshiba L300 tipusu laptop ami szépen beindul de amikor a windows telepités végére ér akkor vagy kék vagy fehér vagy fekete lessz a háttér de már többször is probálkoztam de semmi
https://youtu.be/fu5Kr2as6E4
-
zsolty1
csendes tag
válasz
mikehf #14890 üzenetére
Szia,
volt már takarítva a ventillátor/hütőborda, újrapasztázva a gép? Ha nem, akkor lehet ez a gond is... Sok esetben megoldja a gondot.
A kis GPU igényü játékokat tudod játszani Intel GPU-val is, ha beállítod hogy "azt az xxxxx" játékot nem a dedikált, hanem az integrált GPU nyissa meg. Legalábbis nVidiánál ezt lehet.... ( a játék parancsikonjára jobb klikk--> megnyitás ezzel a grafikus vezérlővel-->válaszd erre a játékra alapértelmezettnek az integráltat, vagyis az intelt.) talán segít...
Sok szerencsét! -
mikehf
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo G510 (i7 4700MQ 8GB ram) notebookban lévő AMD Radeon M230 R5 videókártyával lenne egy olyan problémám hogy amint elindítok egy játékot, felpörög a ventillátor és a GPU hőmérséklet felugrik 70-80 fokra. Nyilván nem várok csodát ettől a kártyától de hogy egy worms word party kaliberű játék esetén is ezt csinálja az sztem nem normális dolog. Valami ötlet hogy mitől lehet ez? Driverek fent vannak próbáltam már régebbivel frissebbel is, mindegyiknél előjött ez a hiba.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Adott egy asus G73SW lapos, amiben meghalt a gtx460m, illetve az alaplappal volt szervizben ic csere tortent, illetve vmi zarlatot okozott azt kikuszoboltek. Mivel a vga eleg draga lett volna magyarorszagon, ezert aliexpressrol rendeltem egy GTX 560M et 3gb 192bit, ami meg is jott szepen. Most miutan beszereltuk el is indul a lalpos szepen, viszont a rendszer a vga ra csak annyit ir h szabvany vga hardware, es GPU-Z sem ismeri fel. Driver sem megy fel hozzá, mert azt irja h nem talal kompatibilis nvidia eszkozt... Szerintetek, akkor a vga a sz*r?
Koszi, phx.
-
Szili966
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad x200-es gépem, pontosan nem tudom mennyi idős.. Olyan problémám lenne hogy, tápkábelről tökéletesen működik, azonban az aksira azt írja hogy 0%-os, csatlakoztatva, nem töltődik, pontosabban egyszer azt írja hogy töltődik egyszer azt hogy nem töltődik ( nincs mozgatva, 99% hogy nem érintkezési hiba). Próbáltam újrarakni a drivereket az eszközkezelőben. Próbáltam hogy kihúztam mindent kiszedtem az aksit, és 30mp-ig nyomtam a bekapcsológombot, semmi nem történt. Elméletileg az akkumulátor használtsági szintje 29%. Mi lehet akkor a probléma?? Vennem kéne egy új aksit? És ha mégsem az aksi hibája? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Van egy kb 1,5 éves Fujitsu A544-es notim. A probléma az, hogy az egér meghülyült. Kattintás nélkül is, csak úgy random állandóan a jobb egégomb kattintása elérhető menüt dobálja ki a képernyőre. Volt windows újratelepítés. Egér menübe kikapcsoltam a dupla kattintása menü feldobás olciót, de így is állandóan ezt csinálja. -
bizoonik
tag
Sziasztok!
Lenovo IdeaPad 700-15ISK notebookom van, és az a bajom vele, hogy mikor bedugom a töltőt (gyári) előfordul, hogy nem tölti, most pedig kidob egy olyan ablakot, hogy "A paraméter nem megfelelő."Találkozott már valaki ezzel a problémával, tudtok erre megoldást?
A gép alig használt, szeptemberben vettem.Köszönöm a segítséget előre is!
-
zsolty1
csendes tag
Ok, átnézek oda is.
BIOS-ba csak a Swichable Graphic, és az Integrated Graphics között lehet választani, tehát vagy Mindkettő, vagy csak az Intel lehet...
Próbáltam Vezérlőpultban letilatni az Intel HD-t. Az a jelenség, hogy csökkentett üzemben vissza kelett kapcsolnom a gépet, mert lefagyott, és vissza kelett kapcsolnom az Intel GPU-t.
Kösz a tippet, mindenképp.
-
zsolty1
csendes tag
Kösz a tippet, de sajnos ugyanaz a hibajelenség...
1.chipset--> Intel HD530-->nVidia driver-->ugyanolyan kivéve, hogy nincs kékhalál....Nem tudom, hogy szabad-e ide képet feltölteni, de sikerült PrtSc-et készítenem...
ez akkor, ha nVidia az alapértelmezett GPU játék esetén.
Ha Intellel használom minden OK.ez akkor, ha megnyítom az nVidia vezérlőpultot...
Viszont AIDA 64 szerint most OPEN GL 4.4-ig támogat. (de telepítés után, és újraindítás előtt OPEN GL 4.5 is 100%volt...)A jelenlegi 373.06-os driver pedig nem nyílik meg ugyanúgy, viszont a 372.90 se, meg a 372.70-es se megy.
Raktam már rá a legöregebbtől a legújabb BIOS verzióig mindet. A legöregebb, gyárilag Flash-elt BIOS a legstabilabb. (CDCN30WW)További ötlet?
-
zsolty1
csendes tag
Üdvözlet,
Először is:
Hozzám került egy Lenovo Y700 15ISK laptop, ami.
Konfig:
Intel core i7 6700HQ
8Gb ddr4
nVidia Geforce GTX960M 4gb gddr5, + Intel HD530 1Gb videokártyák
1TB hdd sata3Másodszorra, jelenség:
A gond, hogy bármilyen Windows alatt az nVidia kártya nem akar működni.
1.Ha a gyári drivereket rakom fel, akkor belassul a gép, és 15-20mp-ént kiírja, hogy az nVidia vezérlő összeomlott, majd helyreállt. Nincs teljesítmény, fagy be a gép, vagy összeomlik az Explorer. Elég sokszor Kékhalál Win7 alatt / win8.1-Win10 alatt: Watchdog _Violation, vagy Driver_Power_State_failure, vagy Video_TDR_Failure. Játékok nem mennek egyártalán.
2. Ha letöltöm az nVidia oldalról a megfelelő drivert, akkor elfogadja azt, feltelepíti, de újraindítást követően nem enged bele az nVidia Control Panel-be, kiírva, hogy: Jelenleg nem csatakozik megjelenítő az nVidia GPU-hoz, és a Control Panel nem elérhető. Ez esetben nincs Kékhalál, sem a többi összeomlások. A gép rendesen működik. Az eszközkezelő látja a GTX kártyát, nincs ütközés, nincs hardverhiba érzékelése. A játékok mennek, ha az Integrált videokártyát rakom alapértelmezettnek. Ha az nVidiát, akkor összekapja a képernyőt kis felbontásra,majd pár mp. után kiíja hogy hibát talált a játék indítása során, majd kilép, és visszaugrik a képernyő normál módba. Aida 64 alatt Windows megjelenítőnél csak az IntelHD530-at látja 3x, a PCI expressnél viszont mindkettőt. Érdekes módon OPEN GL 1.0 a max., de a játékok mennek még nagy felbontáson is.
Harmadszorra, a kérdés:
Normális EZ? lehet, hogy az Intel HD530 intézi az nVidia Optimus technologiáját? lehet ez Hardver Hiba? (értem én ezt a nVidiára) Lenovo szerint ha nem lát hardverhibát, akkor ez nem az ők dolguk, hiszen FREE-DOS-al érkezett a gép.
Első perctől, újkora óta ez a jelenség. Csak Intel HD530-al tudom használni a gépet. No nVidia.....
Jelentkezett ez a jelenség már valakinél?
válszokat, tippeket előre is köszönöm! -
KisTücsök
addikt
Üdv!
Lenovo G50-45-nél a webkamera nem működik. Nem ad képet. Működött, aztán egyszer csak már nem. A led világít, de csak a kép fekete. Mi lehet a gond? Driverek elvileg jók. De hát... semmi baja nem volt eddig.
-
DaveNo1
veterán
Szervizben volt a gépem hétvégén (asus n56 vz) venti csere miatt, ma hoztam haza, félóra használat után összeomlott a képernyő, csikozódás stb. Ha tippelnem kéne elszállt a gpu. Jól gondolom? És ezt hogy sikerült összehozniuk? Sík ideg vagyok.
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy kb 5 éve vásárolt Dell Inspiron N5010-es gépem. Sokáig nem volt használva, mert van egy asztali gépem, de most újra szükségem lenne rá. Amikor elővettem azt csinálta, hogy bekapcsoltam, HDD led ugyanúgy világított, mint korábban, de a képernyő tök fekete maradt, és egyszer felvillant ez a tipikus videokari error kép (lilás sárgás négyzetek, tök hibás kép) és restart.. Ezt párszor csinálta, de aztán valahogy magához tért, és használható volt egy hétig.
Tegnap böngészés közben jöttek elő ilyen hibák a képernyőn, csak 1-2, majd egyre több kis lilás négyzet, hiba. Ilyenkor ki-ki írta, hogy az AMD illesztőprogram leállt, majd újraindult. Ezt egyre gyakrabban kezdte el csinálni, ezért frissítettem egy drivert (AMD HD 5650 van a laptopban). Elindult a gép, de ismét hamar jött az illesztőprogram leálllása. Ezután a legelső probléma jött megint. Bekapcs gomb, totál fekete képernyő (nem is kapcsol be a képernyő), HDD led u.úgy világít, mintha jó lenne. BIOS nem jön be, csökkentett módot sem tudok így behozni, csak a fekete képernyő van, illetve most is kis várakozás után a lilás négyzetekkel a felvillanás, aztán restartol magától, és kezdődik az egész újra. Annyit csináltam még, hogy rádugtam egy monitort, ilyenkor annyi változás van, hogy a laptopon a felvillansákor a monitoron hosszabb ideig mutat valamit. Ez szerintem egy BSOD, egy szomorú jel látszik:, emelett, hogy a rendszer hibát észlelt, leállt, az error pedig: Video_TDR_Failure (atikmpag.sys). Eddig tudtam eljutni, tudtok kérlek segíteni? WIN10-es, 64bites oprendszerem van (annak idején alkalmasnak találta a gépemet a win10-re a windows update).
Remélem tudtok segíteni, vagy javaslatot adni!
Előre is köszönöm a válaszaitokat!Ádám
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, nem tudom, hogy ez a legmegfelelőbb topik-e a problémámnak.
Amikor be szeretném kapcsolni a laptopomat, akkor felvillannak a ledek, elindul a ventilátor, de a képernyő csupa fekete marad és hiába várok nem történik semmi.
Ilyenkor újra kell indítani, és akkor általában jól bekapcsolódik.
Találkozott már vki hasonló tüneteket produkáló laptoppal?
Ha igen, akkor mi volt a megoldás?Előre is köszi,
Peti -
Bomc
aktív tag
Mikrofonról szakadozottan vesz fel a gép, mi lehet a baja?
-
choco01
addikt
Hali.
Az egyik laptopba(Toshiba Sat.) leállt a hűtés, 6-7 perc után már 90 fok a proci hőm., a külső bordák meg 60-70 fokosak.
Mivel lehet kizárni hogy még javítható a venti, vagy nem magának a motornak van baja? -
chatran
őstag
Sziasztok,
Adott egy Lenovo Thinkpad, amiben volt egy M.2 SSD. A probléma úgy indult, hogy lefagyott a gép, majd nyomtam neki egy kikapcsológombot.
Bekapcsolás után ezt írja ki:2101: Detection error on HDD1 (Mini SATA)
Ha Esc-et nyomok, akkor csak a HDD-t meg az ODD-t látja.
Mi lehet a gond, kipurcant az M.2 SSD?
-
spyduck
nagyúr
Kiszeded a HDD-t és rádugod egy másik gépre amin van Hard Disk Sentinel. Ha az nem dob hibát, akkor kb 98%, hogy csak újra kell telepíteni. Persze épp ma volt egy olyan gépünk ami HDD hibás volt de egyik HDD ellenőrző sem dobott hibát rá. Ez viszont ritka. Első körben szoftveres hibára gyanakodnék, második körben pedig HDD hibára. Nagyon ritka esetek amikkel eddig találkoztam és hasonló hibát okoztak:
- hibás trackpoint átvezető kábel
- wifi kártya hiba
- bluetooth hiba
- lap hiba
- RAM hiba -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerős szólt, hogy szarakodik a HP gépe. Még nem jutott el hozzám. Elmondása szerint bekapcsol, az indulás ok. De miután kiválasztotta a felhasználót, nm tölt be az asztal, fekete a képernyő, csak a kurzort látja.
Ha eljut hozzám merre induljak el? Valszeg nem hardveres lesz a hiba, szerintem legalábbis... -
johndoe13
csendes tag
Akkor ez tuti csere?
-
5z3p3_mark
újonc
válasz
FireKeeper #14842 üzenetére
Bios visszaállítását próbáltam már. A jelenleginél nem találtam frissebbet.
-
johndoe13
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo z50-70-es gépem nem bootol be, csak fekete képernyő van (háttérvilágítás sincs), de ha sokszor próbálkozom újraindítással, akkor van amikor még is sikerül és be is kapcsol, vagy volt már, hogy a többszöri újraindításnál fekete képernyőnél vártam változó (15 mp-2 perc) időt, és akkor bebootolt. Ha bekapcsol akkor azonban semmi probléma nincs, minden működik. Valaki tudja mi okozhatja ezt? (HDD ellenőrizve, azzal minden rendben.)
-
Dell XPS
veterán
válasz
5z3p3_mark #14841 üzenetére
- hdd nélkül ?
- pendrive -ról indítva (OS, Linux, mini xp, stb.) ? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
5z3p3_mark #14841 üzenetére
BIOS vissza defaultra vagy BIOS frissítés/újrahúzás esetleg?
-
5z3p3_mark
újonc
Acer Aspire V3-571G
Nehezen indul, újraindításkor is és sima indításnál is, akár min 3 perc is eltelik míg elindul a boootolás.
Van-e esetleg valakinek ötlete?Amiket megtettem:
- ramok cseréje
- oprendszer telepítés
- proci hűtő ventillátor tisztítás
- indítás optikai meghajtóval, és nélküle is
- boot sorrend változtatás
- akksiról és a tápról is ugyan azt csinálja.A hiba egyik próbálkozásom után sem változott. Van amikor 3 perc alatt elindul a gép van amikor akár 10 percet is várhatok rá... Miután feláll az oprendszer utána minden megfelelően működik, kül. diagnosztikákat lefuttatva nem mutat semmi hibát.
Ha valakinek van valami használható ötlete kérem jelezzen.
A hibáról feltöltöttem egy videót youtubera: https://www.youtube.com/watch?v=TTInKk2O4Xo
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a Dell laptopom az indítási képernyőig jut ahol a biosba lehetne belépni és onnan nem megy tovább biosba se lép be nem reagál semmire mi lehet a baja?
-
válasz
pataslogeza #14837 üzenetére
Pedig kellene lennie mivel a gáz szállítja el a meleget a proci felöl.
-
pataslogeza
aktív tag
Delelott nem volt idom rendesen valaszolni.
Azert akarom forrasztani, mert a laptopom hutese nagyon alul van meretezve, es ki akarom cserelni valami normalisabbra. Illetve mar kicsereltem, jobb is lett a hutese de meg most sem jo, csak jobb valamivel. Eddig 100% terhelesnel 100 fokon es 2,9ghz-en ment a 3,4ghz helyett. A barkacsolasom ota szinten 98-100 fokon megy de mar nem csokken az orajel, vegig 3,4ghz-en megy 100% terhelesnel, szoval jobb lett de meg mindig nagyon forro. Mult heten meg beszereztem egy nagyon igeretes hutocsovet hutobordaval es mar sikeresen meghajtogattam a megfelelo szogbe, de a hutocso talpa, ami a processzorra fekszik fel, fel centivel arrebb van a kelletenel, es ezt akarom a megfelelo helyre raforrasztani a hutocsore.
Ennyi a tortenet.
Amugy az elmult nehany napban kilyukasztottam meg szettortem jo par hutocsovet de gaz egyikbol sem jott ki, viszont valami por szeru anyag volt a csovek belsejeben. Ezert kerdezem mifele gaz, mert ezekben nem volt semmifele gaz, ez tuti. -
válasz
pataslogeza #14834 üzenetére
Minek akarod forrasztani? Ha kilyukadt akkor nincs értelme mert elötte gázzal kellene feltölteni.Házilag a dolog nem kivitelezhető.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Forrasztott mar itt valaki laptop processzor hutojenek a hutocsovet?
Tegnap akartam egy nyilt langu forrasztoval, de nem melegszik fel annyira hogy megolvadjon rajta a forrasz anyag mert elvezeti a hot azonnal. Van valami trukkje ennek? -
válasz
uzsidoboz14 #14832 üzenetére
-
uzsidoboz14
csendes tag
Üdv 1 hete vettem egy kínai voyo vbook v3 tipusu ultrabook szerü notebookot és miután a biosba át álítottam a videókártya beállításokat azután elszált és nem hajlandó semmitsem csinálni. Több óra keresgetés utánse találtam rá a bios resetre csak chip programozásal van aki ezekhez a kínai tipusokhoz ért? És meg is tudná csinálni?
-
válasz
SunMount3r #14828 üzenetére
Kevés a hely a virtuális memóriának.Mindenképpen újra kell telepíeni mert régi a windows telepítésed és tele van lassító szeméttel.
-
pekrilga
újonc
Sziasztok!
A lenovó laptopom kijelzője invert szint produkál "piros szin", de másik monitoron a kép tökéletes.
mi lehet a probléma? Melyik szervízbe érdemes elvinnem? -
SunMount3r
nagyúr
Folyamatosan fut a Sentinel a háttérben és a szerint minden OK a HDD-vel. De azt észrevettem, hogy akkor pl. fokozottabban jelentkeznek a belassulások amikor már csak kb. 4GB szabad hely van a vinyón. Ha ezt feltornászom 10GB köré, akkor már jobb a helyzet. (Win7). De alapból, fizikailag nem hiszem, hogy baj lenne a vinyóval.
-
válasz
SunMount3r #14826 üzenetére
Alapos belsö tisztítás és windows újratelepítés,ezekkel megoldódik a problémád.és nem ártana egy Hdd ellenörzés is.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nekem az lenne a gond a notimmal (Samu, Pentium Dual Core 2.1GHz, 4GB RAM, kb 6 éves), hogy bizonyos időközönként marhára belassul. Néha felmegy a proci használat 100%-köré és vannak alkalmazások amik eleve elég csigák már. Windows 3 éve (!) volt újra telepítve rajta, tudom, ez is lehet az oka, majd újra is rakom. Pl. elég gyakori, hogy már 720p-s YT videóknál hallom, hogy felbúdolnak a ventik. De arra gondoltam, nem lehet e ezeknek az oka, hogy már 6 éves és még 1x sem volt kitakarítva belülről?! Én szétszedni nem merem (néztem ilyen videókat a YT-on és, nem merném megkockáztatni, hogy esetleg valami kis kábel félét elszakítok, vagy félrepattintok valamit, sajnos ez nem asztali PC, amit én is bármikor), de ha beadom egy számtech boltba, hogy pucolják ki belülről, lehet, hogy tapasztalnék utána valami javulást? Pl. sok a por a hűtők körül, ventik már nem bírják szusszal és ezért a proci is hamarabb melegszik, stb...?!
Köszi!
-
válasz
Málnabeach #14824 üzenetére
Mindenképpen cseréltesd ki.
-
Málnabeach
csendes tag
Sziasztok!
Hetfon erkezett meg az uj laptopom, egy asus k501-es. Az volna a problemam, hogy a kepernyon van kb. Egy ujjpercnyi folt, ami ugy tunik mintha meg lenne nyomodva. A folt "ugral" ha mozog a laptop. Talan ahhoz tudnam hasonlitani, mint amikor egy tetris kepernyojet nyomkodtam. Mi volna a teendo? Vigyem/kuldjem vissza vagy csak a kapcsolatot vegyem fel a ceggel (computerimperium)? -
válasz
Eradication #14822 üzenetére
Szinte biztos alaplap gond van.Sajnos a hosszú állásban nagyon sok gép tönkremegy,ez persze nem csak a notiknál van így ez lehet akár tévé vagy erősítő is.
-
Eradication
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus Eee 1001P netbookom, a töltője rossz volt, illetve a gépen a csatlakozó is (el volt görbülve), ezért nem használtuk (legalább 1 évig).
Most előszedtem, szétbontottam, hogy jobban hozzáférjek a csatlakozóhoz, megcsináltam, tölt, ok.
De nem kapcsol be. Világít a bekapcsolást jelző és a wifi led, felvillan a kijelző és ennyi, a hűtés sem megy. Mintha sípolna benne halkan valami.
Próbáltam úgy is, hogy kiveszem a ramot, hátha, de semmi. Az USB-n van áram.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Alaplap probléma?Előre is köszönöm!
-
válasz
katokacaj #14819 üzenetére
Számtalan notinál elöforduló hiba a ene vezérlö nem ad impulzust az északi hídnak, vagy ad de az északi híd nem tudja indítani a gépet mert az a láb ami ezt intézi nem ér be az alaplapra ezért nem kapcsol be.Addig amíg csak így másodszorra indul el nem kell vele foglalkozni,ha sürüsödni fog a dolog naa kkor kell szervízbe vinni és reballozni.De lehet belsö tápegység hiba is.
-
katokacaj
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom kb 2 hete csak másodjára kapcsol be. Amikor megnyomom a bekapcsoló gombot elindul, felvillan a kép, majd hirtelen leáll. Megnyomom mégegyszer és elindul, onnantól hibátlanul működik. Nem tudom hova írhatnék ezzel a problémával, van ötletetek mitől lehet?
Előre is köszi
-
gyiku
nagyúr
hello, hp elitebook 745 g2 es 840 g3 is a kovetkezo hibat produlakja teljesen random modon, mind win 8.1 es 10 alatt:
egyszer csak megall a touchpad, nem mukodik, sarga led vilagoit a bel felso sarokban. ha uninstallalom a Synaptics touch pad drivert, akkor jo egy ideig.mi lehet ez?
-
gyalu 1
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E14 laptop (ismerősé). Gyárilag win 8 volt rajta. Első alkalommal a hiba úgy kezdődött, hogy nem indult el a windows, hibajavítás sem segített. Fogtam és felraktam a win 10-et. Gyalultam mindent, teljesen "szűz" rendszerrel adtam vissza. Működött is szépen a gép, egészen múlt hétig (nagyjából egy hónapot). Jelenség: Indulásnál durván belassult, majd kb. 10 perc után kiírta, hogy a win hibát észlel, ezért leáll. Majd próbálkoztam a gép alaphelyzetbe állítással, de nem segített. Újra raktam a windowst, gyalultam mindent, de a jelenség nem változott, iszonyú lassú teljesen új rendszerrel is. Ezek után hardver hibára gyanakszom. Ötlet valakinek? Milyen irányba tapogatózzak tovább? -
válasz
pity-putty #14813 üzenetére
Ez biztosan szoftvet gond.nézd mrg az energie managementet hogy mi van beállítva,és tedd fel a lenovo saját managementjét.
-
pity-putty
tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja vettem használtan egy Lenovo Thinkpad x220 notit. (i7-2640M, 2*4GB RAM)
Egy windows 10 Enterprise (64 bit) van rajta oprendszerként.A problémám az, hogy a gép nem marad alvó állapotban miután elküldtem oda. Akár start menüből akár a fedél lehajtásával küldöm alvó állapotba, az történik, hogy elalszik, majd 4-5 másodperc múlva csipog egyet és felébred.
Mi okozhatja a problémát? Mivel lehet a baj? Hardver vagy szoftver?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Van egy HDD problémám az MSI GT628-ammal.
Már egy ideje SSD + HDD konfiggal használom, a CD rom helyére betett HDD beépítő kerettel (Icy box).
A próbléma akkor kezdődött, amikor vettem bele egy új 1GB-os Toshiba vinyót.
Először az SSD a vinyó helyére lett betéve, a HDD meg a CD-romhelyére.
Ekkor fagyogatott időnként a HDD műveleteknél.
Gondoltam megcserélem, és most meg gyakran induláskor nem látja az SSD-t a CD rom helyén.Ez a felállás régebbi 320GB-os vinyóval szépen működött, az új 1TB os vinyóval kezdte ezt.
Esetleg van valakinek ötlete mi okozhatja ezt?
Köszi előre is.
-
Syfell
újonc
KÍnos, nem találok a lenovo oldalán a laptopomhoz illő CHIPSET drivert. Se Windows 8.1 se Windows 10hez. Lenovo Y700-15ACZ : Lenovo Share-it, Costumer Engagement Service, Utility for Windows 7, OneKey Optimizer, BIOS Update, Realtek LAN, Camera driver, Realtek Audio driver, Genesys Card Reader, Disk DPIM AC Mode Power settings, Bluetooth driver, WLAN driver, AMD VGA driver.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
pataslogeza #14803 üzenetére
Ezzel kapcsolatban annyi fejlemeny van, hogy ha kiveszem a processzort es ugy probalom bekapcsolni, akkor vilagitanak a ledek folyamatosan amig ki nem huzom a tapkabelt belole, szoval nem csak felvillanak egy masodpercre mint amikor benne van a processzor.
Ebbol lehet arra kovetkeztetni hogy a processzor serult? -
válasz
Syfell #14805 üzenetére
Ha windows nélküli géped van és te telepítetted akkor valószínű, hogy driver felrakási sorrendet elrontottad.Csak akkor müködik az autómatikus átkapcsolás a kér vga között ha elsönek felrakod a chipset drivert majd az intel vga-t és utána az ati drivert.Ha így teszel akkor rendben kell müködnie.
-
Syfell
újonc
Üdv!
Nemrégiben vettem egy Lenovo Y700 laptopot. Először minden patentül ment. Kipróbáltam a Fallout 4-et (legfrissebb patchekkel) de nem igazán futott valami jól. Minimumon 20 fps körül mozgott. Aztán gondoltam kipróbálok valami könnyedebbet grafika szemptonjából a WoW-ot (Legion) hát a Recommended beállításoknál sem igazán megy a 30 fps csak ha lehúzom minimum de a városokban minimumon sincs meg a 30 fps. Észrevettem a Black Desert-nél hogy a beállításoknál kilehet választani melyik videókártyával fusson a játék de csak az integrált volt ott. Gondoltam belenézek a driverbe. Nem tudtam átállítani hogy a dedikált videókártyával fussanak a játékok csak Nagy Teljesítményre tudtam átállítani de mindent át is állítottam arra. Energiagazdálkodásnál is átállítottam Nagy Teljesítményre. A Processzor is szinte mindig teljesen pörög max teljesítménnyel. Nem tudom mi tévő legyek van-e erre megoldás. Valaki aztmondta hogy a videókártyával van baj más pedig hogy a processzorral vannak. Remélem valaki ki tud segíteni.
Lenovo Y700 15-acz
Proci - R7 FX8800P
Ram - 16 GB
Videokártya (dedikált) - R9 M385X -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy regi hp omnibook xe4100 tipusu laptopom. Gondoltam felujitom kicsit es darabokra szedtem. Kozben tesztelni akartam valamit ezert radugtam az alaplapra az tapcsatlakozot, kijelzo es billentyuzet csatlakozot, majd bekapcsoltam, de azt irta ki hogy hibat talalt es a karosodas megelozese miatt leall. Azota nem kapcsol be, csak felvillannak a ledek rajta egy masodpercre es annyi, olyan mintha kihuztam volna az tapkabelt mikozben indulna. Ez alaplap vagy processzor hiba lehet?Ja, a processzort is kivettem a foglalatbol, de jol raktam vissza.
-
mikehf
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo G510 laptop hibára keresek megoldást.
Sok helyen olvastam hogy akkumulátoros használatnál leesik a processzor sebessége 0.77Ghz-re és hogy ez BIOS frissítéssel orvosolható.
Nekem viszont akkor esik le a sebesség ha bedugom a töltőt. Akkumulátorról teljes sebességgel megy. Végig nyálaztam már az energiagazdálkodási beállításokat minden jól van beállítva.
Feltelepítettem a Lenovo Energy Manager nevű programját ami minden töltő bedugáskor az alábbi üzenetet írja:Lehetséges hogy nem elég a töltő a gépnek? (eredetileg egy i3 proci volt benne de cserélve lett i7-re) lehetséges hogy emiatt nem elég a szufla neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T480s 14" FHD IPS i7-8650U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Kedvező ár! HP 4540S laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX)
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Kedvező ár! Lenovo ideapad 320 laptop (15,6FHD/I3-G7/4GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 laptop-tablet (13,5-3K/I5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- MacBook Pro Retina 15-inch, Mid 2014, Intel i7 2.8Ghz, 16GB, 256GB ssd
- MacBook Pro M3 14" Hibátlan/8GB/512ssd/Akku 96%/1-3 hónap gar./p4209
- Dell Latitude 5510 Erő, megbízhatóság, elegancia!
- Lenovo LOQ i5 12450HX, 16 GB DDR5, 1TB SSD, RTX 4050 Gamer laptop
- 2015 MacBook Air 13 / i5 / 4GB / 128GB SSD / 74% Aksival / Eladó ! ! !
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest