Új hozzászólás Aktív témák
-
orosziem81
tag
válasz
Gizmo94 #16791 üzenetére
Szia,
A problémád nem egyedi, itt másnak is adódott gondja a CD3301B chippel.
https://www.mikrocontroller.net/topic/439657Ha így írod be: CD3301B a keresőbe akkor az első egy magyar találat lesz.
https://www.laptophardware.hu/cd3301b-ic-chip-18946.htmlHa aliexpress túl időigényes akkor ebay nem alternatíva?
Üdv!
-
orosziem81
tag
válasz
Vasy09 #16785 üzenetére
Szia,
ha nem veszed tolakodásnak akkor csak néhány megjegyzés:
Anyukád ha erre nem akar költeni, de kell laptop akkor egy másik még drágább lesz. Ha használtan veszitek akkor is, és annak a megbízhatósága is ugye lutri.Az ilyen hiba kialakulásának oka legtöbbször az elégtelen hűtés és a nagyfokú játékra való használás. Ha sokat játszol akkor kérlek NE laptopot vegyetek, mert az újnak is ugyan ez lesz a vége = felesleges pénzkiadás.
Ha esetleg mégis megcsináltatjátok/lesz másik utána laptophűtővel használd és rendszeresen pucold/pucoltasd ki a koszt.
-
-
orosziem81
tag
válasz
Ixion77 #16774 üzenetére
Az Intel honlapján a rövid terméktájékoztatóban a 2 proci közti különbség a sebesség, L2 cache, FSB, mag feszültség. Tehát gyakorlatilag simán kompatibilisnek kellene lennie.
Az X9100 tud menni kisebb FSB-vel, attól nem mehetett tönkre. A járatott feszültségről gondolom semmi adatod nincs, mert nem nézted meg tesztprogival míg élt.Én elsőre azt gondolom itt keresendő a problem és az X9100 kaput. Ezt pontosabban lehetne szűrni, ha bevizsgáltatnád.
-
orosziem81
tag
válasz
zsolti_20 #16761 üzenetére
Valamivel fel kell tölteni. Akár egy digitális akku töltővel ami nem vizsgálja úgy, mint egy laptop töltő rendszere. Aztán esetleg egy konstans fogyasztón lemeríthetnéd. a teljes feltöltés után. Azon fix áram folyik így az idő elteltével számolható a tényleges akku kapacitás.
-
orosziem81
tag
válasz
kreten67 #16673 üzenetére
Tervezői előrelátást várna el gondolom minden felhasználó.
A laptopok egyik legkritikusabb pontja a megfelelő hűtés megoldása. (én a mai napig úgy gondolom, hogy amikor egy laptopot pl játszani vesznek akkor azt borítékolhatják, hogy hamar kipurcan)
Tehát reális elvárás, hogy ha vesz valaki egy ilyen gépet akkor azt évekig gond nélkül használhassa (nem játszani). -
orosziem81
tag
válasz
nemethchek19 #16667 üzenetére
Már meg ne haragudj, de a linkelt ragasztós fém lap inkább tűnik viccnek, mint valóban hűtésre alkalmas elemnek.
Egy bármilyen hő disszipációra alkalmas eszköz lényege a megemelt hőleadó felület (bordázás).
Attól tartok ha ezt megveszed csak a magad félelmét csökkented ideiglenesen.Aktív laptop hűtő nem alternatíva?
-
orosziem81
tag
válasz
nemethchek19 #16661 üzenetére
A lecsukáson kívül mondjuk a billentyűzetről leadott parancsal működik az altatás?
Ezzel zárható ki a kapcsoló hiba.Ha esetleg úgy sem megy akkor szoftver tartja állandóan ébren. Én ilyennel már találkoztam bizonyos hardwarekulcs emuláló szoftver esetén.
-
orosziem81
tag
válasz
latrab #16657 üzenetére
ASUS x540s: Ez mühelybeli felderítés kíván. Vagy az akksi "esett szét" a tokozáson belül (ezt egy ugyanilyen akksival lehet tesztelni, vagy a töltő áramkör kapott egy pofont és az ment tönkre. Ezt csak szervízben lehet orvosolni.
ASUS G750JZ: A pontosabb hibakép alapján az alaplapot a monitorral összekötő kábelsor vagy annak a csatlakozási pontja vagy az alaplapon vagy a monitornál (ez a ritkább mert általában a monitor paneljére rögzül a kábel itt nagyon ritka a hiba) kontakthibás. Házilag akkor mérhető fel ha gyakorlott vagy az ilyen gépek szétszedésében. Ehhez jócskán meg kell bontani sajnos
-
orosziem81
tag
válasz
zsirmirigy #16645 üzenetére
Ahogy előttem is írták. A fizikai hangszóróval van baj. Akárhogy is valószínűleg cserélni kell vagy megbarátkozol így vele.
-
orosziem81
tag
válasz
zsirmirigy #16641 üzenetére
Ez a korábbi rendszerrel is ilyen hibát produkált?
-
orosziem81
tag
válasz
Z$OLTI1988 #16635 üzenetére
Szia,
A gép onnan, hogy hozzád került már ezt csinálta? Gép előzmény ismert?
Manualt át kellene olvasni, hogy esetleg a BIOS-ban van-e erre kapcsolható opció. -
orosziem81
tag
válasz
latrab #16636 üzenetére
Szia,
ASUS x540s: Az akksit kivetted és visszahelyezted az esést követően?
ASUS G750JZ: külső kijelzőt van lehetőség rákötni? Ha igen, azon milyen képet látsz?
A laptop kijelzőjét mozgatva lehet jó és szétesett képet is "beállítani"? Ha egy tökéletes kép van beállítva, akkor az a kikapcsolásig úgy is marad? -
orosziem81
tag
válasz
tolts.hu #16621 üzenetére
Mintha valaki másnak is hasonló gondja támadt volna, megpróbáltad már az alábbiakat?
"A. Try just restarting the computer. Sometimes it is all you need.B. Change the BIOS (aka Aptio Setup Utility) to its default settings and then restart the computer.
C. Try the following and see if it resolves the problem.
1. In the Aptio Setup Utility, select the "boot" menu and then select "Launch CSM" and change it to "enable".
2. Next select the "Security" menu and then select "secure Boot Control" and change to "disable".
3. Now select "Save & Exit" and press "yes".
4. Once you have done this, hold down the "power" button until the laptop turns off completely.
5. Now you want to power it back on and continually press the "F9" button for about ten seconds or until you are taken to the "Windows Recovery Menu".
6. In here select "Advanced Start Up" and then, once the recovery menu appears, select "Advance Options".
7. Choose "System Restore" and select a date prior to when the problem started.
The computer should now go through the restore process and then start normally for you.
D. As a last resort you may have to do a complete reinstall of Windows. If this is the case, you may want to try and access your drive through another computer, to see if you can get any personal data off of it before resetting the system."
-
orosziem81
tag
válasz
kreten67 #16604 üzenetére
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel.
A sors érdekes lépése, hogy miután minden szóba jöhető szoftveres lehetőséget megpróbáltam, a feleségem szerencsés keze szépen visszaállította a képet. Így a gép továbbra is normál üzem szerint működik.A pontos hiba eredete nem világos, de a tapasztaltakat megosztom, hátha valaki másnak egyszer segíthet.
A laptop TV-re volt kötve HDMI kábellel. Előtte szépen adott képet a saját kijelzőjén. A TV-be 2 HDMI van. egy az inviteles TV box, a másik ilyen gépes rácsatlakozásokra. Az első HDMI kábel ami be lett dugva hibás lehet, mert néha elment a kép. Sok ki-be dugdosás után az IPTV box-ét használtam ami végig jó volt.
Tehát egyik lehetséges hiba ok a hibás HDMI kábel okán beragadt külső kijelző érzékelés.A lapi eztán csak külsö kijelző módban működött a legközelebbi bekapcsolásig amikor is nem adott képet már egyáltalán a saját kijelzőjén.
Én személy szerint NEMO1968 átal írott szoftveres gyorsbillentyűs átkapcsolást itt kizárnám, mert ha ez így is maradt volna, a gép akkor is BOOT-kor a saját kijelzőjét használja ha nincs rádugva semmi.Nos a hibakereséshez frissítettem a VGA drivereket, és kapcsolgattam a képernyőbeállításokat serényen. Sikertelenül.
Mindezek után kikapcsolt és kivett akku mellett kifújtam a HDMI aljzatot és a csatlakozásokat "átkapargattam" hátha valami apró zárlat van.
Eztán távoli gép módban meg lett nézetve a gép és akkor mondták, hogy külső kijelzőt érzékel! Holott nem volt rádugva semmi.
Újabb kapargatás... Semmi eredmény. Továbbra is csak külső kijelző mód van.Erre néhány napra rá a feleségem az Intel HD vga beállítási felületén kapcsolgatta a kejelző módokat és hopp rendbe is jött...
Erre tegyen pontot valaki...
-
orosziem81
tag
Sziasztok,
Volna egy talányos kérdésem azokhoz akik esetleg tapasztaltak hasonlót:
Adott egy Asus 4-5 éves lapi. Integrált (intel HD) és dedikált gpu (Nvidia geforce 610m) is van benne.
A gépet HDMI-n 1 hete TV-re kötve használtuk, minden rendben volt.
Ma amikor csak magán a saját kijelzőjén kellett volna megjeleníteni a képet, az nem ment neki.
Háttér világítás van, de fekete a kép. TV-re dugva van kép és minden rendben de a saját kijelzőjén semmi.
Nvidia driver frissítve lett.
Bootoláskor vagy BIOS-ban sincs kép csak külső kijelzőn!Segítség kellene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Overwatch 2
- Milyen házat vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- MacBook Pro 14" M1 Max/32GB/1TB/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4319
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged