- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
Ez a visszafele kompatibilitás amit te leírsz eddig se nagyon létezett.
WiiU tök más, mint a Wii. Egyszerűen azért kompatibilis visszafele, mert tettek bele egy Wii-t. Ahogy ez anno a PS3-PS2 esetén is volt. Persze, emeli a költségeket.
Ami inkább macera lenne az NX esetében (amiről tényleg csak találgatni tudunk
), hogy ha szeretnék, hogy kompatibilis legyen, akkor kell eladni / venni egy gamepadot, ami nem lenne két fillér.
Amikor kijött a WiiU, tele volt multis címekkel, hisz a gép lényegébe egy turbózott XB360, nem volt egy wasistdas portolni az akkori kurrensgen játékokat, csak a kutya se vette meg őket, mert alig volt eladott gép (pont a systemseller címek hiányoztak az első évben. 1 2D Mario volt, az is már a 4edik kiadása ugyanannak a címnek), meg mert lényegében újrakiadott játékok voltak, 3-6 hónap késéssel.
Most meg már azért nem jön thirdparty játék, mert a N egyedülmaradt a technikai szintjével. Az új játékokat már szinte csak nextgen gépekre tervezik, és nem méri meg csak az N kedvéért prevgenre portolni, lebutítani, átírni a játékmenetet a párszárezres eladásért.
Ha valaki új belépő a játékvilágba, akkor ugyanazon a teljesítménybeli szinten a WiiU még mindig durván túlárazott egy XB360 és egy PS3-hoz képest, és ahhoz képest a játékfelhozatala nagyon szegényes. Hiába van a N-nél a világ 3 legjobb játéka, ha azokat 2 hónapon belül ( aki jobban ráér, 3 héten belül) kijátszhatod, és bukóvaladhatod el a gépet, hogy vegyél egy PSt. XBt. Ráadásul nem is divatos címek.
-
mirci18
addikt
Én használtam már sokféle utángyártott kontrollert és kiegészítőt de nagyon ritka volt az amikor nagyon nagy probléma volt vele.
Amit soha se vegyél utángyártottban:
Gamecube videókábel
Wii mote
Wii u-hoz az a klasszikus joystickos pad.Lehetőleg az ebay.com-ról kell venni mert ott van vásárlói védelem ha hibás vagy valami nem tetszik és az áraik is jók.
Az ilyen kis noname weboldalakat el kell felejteni amit a másik kolega beírt. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Picit félreértettelek akkor, valamiért a portolásra asszociáltam, nem a direkt fejlesztésre. Átportolni egy létező játékot sokkal kisebb költség, mint azt kifejleszteni, ennek a költségét vettem X-nek. Egy korábbi külföldi cikkben olvastam, hogy az alacsony 3rd-party szoftvereladások ellenére nem feltétlenül bukták a Wii U-portos játékok, viszonylag alacsony eladás mellett is termelhetnek hasznot. De előbb-utóbb véleményem szerint rá is lesznek erre kényszerítve, mert zsugorodik a piac, az a néhány millió Wii U is számítani fog a kiadóknak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Ha az X összegnél nagyobb pénz folyik be az eladásokból, akkor már megéri fejleszteni rá. Egy-két éven belül úgyis vakarhatják majd a fejüket a kiadók, mert a PS3/x360 duó szép lassan nyugdíjba megy, az új generációból pedig akkorra sem lesz túl sok gép a piacon. Muszáj lesznek szerintem mindegyik gépre fejleszteni/portolni, ha talpon akarnak maradni.
-
tariattila
veterán
most átmeneti megoldás, hogy majd apa kicseréli a lemezt
más: nem merültem el a hardver adta lehetőségekben...de jól gondolom, hogy a pad csak a fő egység megjelenítője és nincs olyan memóriája ami egyszerűbb játékokat tudna futtatni "offline"?
mondjuk nagy badarság volt ezt a ziccert kihagyni... autóban milyen jó lenne...
-
ldave
félisten
Érdekes a helyzet. Az Unreal 4 motor ha jól tudom iPad-tól kezdve a legmodernebb grafikus kártyákig skálázódik, szóval a Wii U képessége alapján ott van valahol ezen a skálán. Nem hiszem, hogy annyira sok meló lenne, főleg hogy ha egy játék jön PC-re is, akkor fel készítve különféle felbontásra és részletességre. Szóval ha egy játék PS4-en fut 1080p-ben mondjuk high részletességgel, akkor szerintem Wii U-n 720p medium-on illene mennie.
-
ldave
félisten
Persze, kevesebb meló, de nézd meg hogy a Nintendo hogy csinál remake-t és a Sony hogy csinál. 3DS-re és most a Wii U-ra is kb teljesen újra megcsinálták a játékot. Amit vettem PS3-re eddig mint PS2 HD Classic cím, az kimerült annyiban, hogy feltolták a felbontást 720p-re....
-
ldave
félisten
Szerintem bőven elég, főleg ha lemezes játékokban gondolkozol. Az a pár demó, ami érdekelhet az elfér a 8 GB-os modellen is, VC játékok közül meg egyelőre csak NES/SNES címek vannak, amik szintén kevés helyet foglalnak. A Gamepad tartó hiányát pedig nem érzem, de ha lenne, akkor biztos használnám.
-
Mister_X
nagyúr
Nono! GameCube-ban volt 1T-SRAM, összesen 24MB és azt emelték át a Wii-be és vágtak mellé 64MB GDDR3-at. Igaz, az 1T-SRAM az "belső". Persze, ha mind a 88MB 1T-SRAM lenne...
A GameCube-bal anno letettek egy korrekt hardvert (csak a miniDVD okozott kellemetlenségeket) és azt csiszolták tovább a Wii-be.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
A hardverrel nincs gond gond, az erre szánt játékokat simán vinni fogja, sajnos a fejlesztésekkel vannak piszokul megcsúszva. Az új Zeldát eredetileg 2014-re ígérték, most már 2015-ről pusmognak, de az eredetileg nyitócímnek szánt játékok is, mint a Pikmin 3 egyre csak tolódnak, ebből is premierjáték helyett idén tavaszt mondtak, de a végleges dátum aztán augusztus lett. A most bemutatott játékok jó részét is csak jövőre ígérik. Ez a legnagyobb baj, hogy ha a szoftveres rész ennyire lassú ütemű marad, nem fognak tudni elég húzó címet kiadni év végére, amikor a leginkább kelleni fognak. Hogy ennek milyen belső okai lehetnek a cégnél, nem tudom, lehet, hogy túl nagy elánnal álltak rá a 3DS fejlesztésére és a kelleténél több erőforrást vettek el a Wii U-tól, passz.
-
ldave
félisten
Egy új gép egyenlő lenne az öngyilkossággal.
Amúgy meg fura ez az egész. PS3 és X360 még 1-2 évig támogatott lesz, ezt minden kiadó és fejlesztő bejelentette, a Wii U hardverén pedig elfut az Unreal Engine 3 és a multiplatform játékok 90% azt használja, szóval nem hiszem hogy akkora nagy erőfeszítés lenne a Wii U verzió elkészítése. Ha minden igaz, akkor a Crysis 3-ből is van működő Wii U változat, csak ez EA nem engedte megjelenni.
-
ldave
félisten
Sok minden lehet a háttérben, az nyilatkozták többször is, hogy a megjelenést követően igyekeznek teret hagynak a 3rd party fejlesztőknek, amit eddig működött is, de most meg jönnek hírek, hogy a Crysis 3 mégse jön a gépre és hasonlók... Zelda úgy vélem még egy darabig nem lesz, utolsó két rész között 5 év telt el, azelőtt pedig 4 év, szóval 2014 előtt nem várok sajna semmilyen nagygépes Zeldát.
Aminek nagyon ideje lenne, az egy új Metroid, a Corruption óta 6 év telt el, csak csinált valami komolyat a Retro ez idő alatt a Donkey Kong mellett. Amikor kérdezte őket egy újságíró, hogy min dolgoznak, akkor ezt mondták: "a project everyone wants us to do.", ez alapján én szinte biztosra veszem, hogy egy Wii U-s Metorid-on dolgoznak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Ha szerencsénk lesz, és narancséktól nem szólal meg senki, akkor legalább az egyik legfontosabb tényező - a forint árfolyama - nem fog beleszólni a játszmába. A többi dolog - nyersanyag drágulás, gyártási nehézségek, szállítás stb - passz, de ha minden ilyen csendes marad, szerintem nemigen fognak a jelenlegi előrendelési árak felfelé módosulni...
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ!
(Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest