Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
Ha vége a bányászatnak a PCnek lehet egy újabb aranykora.
Bár kéne hozzá normális 4K kártya, még az Rtx 3090 se elég arra de majd egyszer, aztán kéne hozzá reális áron 4K monitor, de legyen elég az 1440p. Bár ott a Dlss!
Kiadói oldalról amúgy meg gondolom ki jön a matek, többen megveszik mint a fejlesztési költség.
-
Szabi®
addikt
Mondjuk megnézem azoknak a pc-sekenk is az arcukat, akiknek pont most kellene a next gen miatt gépet fejleszteniük, a 6! éves gtx 1050 Ti 150 ezernél indul. És azzal még ott van ahol a part szakad. Ha meg tényleg most akar valaki összegereblyézni egy pc-t, ami már hozza a 4k-t , az alsó hangon 4 kiló (és ez még kompromisszumos)...
Nem indokolt azt feltételezni, hogy a pc-sek naprakész gépekkel várták a next gen játékokat, a God of Warral még lehet mákjuk (mert nem mai game), de azon játékok amiket ők is multiplatba kapnak (Assassins Creed, Új Cod, Bf) oda nekik is újítani kell, a 1070 ott már köhögni fog.
A Ps egyébként folyamatosan elfogy, ha 3-4 év múlva már tudnak rendesen gyártani, akkor fog robbanni. -
-
ρσгτσ
addikt
Mármint úgy néz ki felhőből One -on, mint felhőből SX -en. Nem pedig úgy néz ki, mint SX -en futtatva.
Azért érdemes megnézni nagyobb, TV méretű képernyőn cloud -ot. Pl. The Medium -nál. Részletesség és az élesség több helyen elveszik. Főleg sötétebb részeken.
Olyan játéknál jobban látszik, ahol nem mondjuk egy autót nézel, miközben száguldasz. Mert FH -nál aláírom, hogy teljesen vállalható.
-
NyMRooD
őstag
A hírekből, most gyorsan ráguglizva egy összefoglaló: "A sajtóban a káoszban fuldokló fejlesztésről, a kreatív vezető és a kiadó közti folyamatos nézeteltérésekről, és az állandó túlórával kizsigerelt fejlesztőkről olvashattunk. Valószínűleg az utóbbi helyzet vezetett legalább 50 alkalmazott távozásához is, mely csak még jobban rányomta a bélyegét a várakozásra, ahogy a játékipar közismert kreatív figurájának, az írói szerepet betöltő Chris Avellone-nak a távozása sem adott okot az örömre. Bár hivatalos kommunikáció tagadta a gondokat, az nem volt túl bizalomgerjesztő lépés, mikor a 2020-ra tervezett megjelenést már az év januárjában határozatlan időre tolták."
Az ilyen problémák sohasem jelentenek jót. Ugyan így aggódom a S.T.A.L.K.E.R. 2 miatt is, de ott megnyugtató, hogy az MS beszállt (bár a kárpátaljai származásom miatt még így is vannak kételyeim, az ukrán cégek érdekesen működnek).
-
NyMRooD
őstag
Elden Ring-et a demo-t kipróbálók nagyon dicsérték, a Horizon ha ugyan az lesz mint az első csak új helyen pár új robottal valószínűleg szintén siker lesz, a Dying Light 2-vel viszont amit leműveltek... ha nem jönne semmi is félteném (+ az első 2 játéknak stabil pénzügyi háttere van).
-
_drk
addikt
Ez amúgy Online nélkül, hogy működik?
PS3 és x360 idején elég volt a lemez, de ma már nem nagyon, maximum a későbbi kiadványok de az meg nagyon lekorlátoz.
Én jó pár éve eljátszottam a gondolattal, de felvilágosítottak, hogy ez rohadt problémás.
Viszont 2 éves játékok relatíve olcsók, ps+ vagy gamepass-sal meg van "ingyen" játék.
Arra meg kifejezetten emlékszek, hogy az haveroméknak ami gép fel volt törve kb 1-2 évet bírt. Egyik haverom már PS3-al se szórakozott, vagy 3 PS2 után -
opr
nagyúr
Nem lenne rossz, bar ha jol tevedek, meglepne egy ilyet az MS meg a SONY, az Activision osszes managere harom napig sirna... Oromeben. Mert a gatyat is le tudnak perelni mindkettorol, anyagilag nagyon jol jonnenek ki a dologbol.
Ettol fuggetlenul amugy igen, egy ilyen lepes nekem is nagyon tetszene, csak a problema az, hogy az Actvision/Blizzard jonne ki a dologbol jobban, igy a letezo legroszabb precedenst teremtene a dolog.
-
l.skywalker
titán
Miért kéne, hogy dedikáltan a fejlesztésre kapjanak pénzt? Simán az exkluzív szerződésért kapott a stúdió annyi pénzt, hogy felvettek még 40 embert a meglévő 20 mellé. És még kaptak a Game Pass-ért is valamennyit és kész. De nem szól bele semmivel sem az MS a fejlesztésbe. Steam-en is késik, akkor a Valve is tehet róla?
-
Dr. Venkman
tag
Ebből a Hellblade II-t adom meg, az elsőt szerettem. Annyiban akkor finomítanék a hozzászólásomon, hogy a GP éra óta megjelent játékaikban sokkal dominánsabbnak látom ezt a vonalat, szerintem jelen van ez a törekvésük, és ezt nem látom jó útnak. Kontent, kontent, idő, idő, idő, sokadik szempontként a minőség, egyéniség.
-
Szabi®
addikt
Még mindig erre válaszoltam :""""Hàt igen, a csomagot a lànyomnak fogadom klisé csak a filmekben meg Sony jàtékokban van."""
Ha nem tudsz ezzel mit kezdeni, írj megfontoltabban, akkor nem kell utána lefarcolnod sértődötten. Nagyon gyerekes ez, egy szimpla visszavágásra is eljátszod a mártírt és tereléssel vagdalózol ...#4161 opr Hát kíváncsi leszek erre a vasra most már. Meg a játékok kezelhetőségére, ugye az user experience nem elhanyagolható
-
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
Ha van érzelmi intelligenciád (sztem nincs
) és nem egy youtube videón nézted volna végig a játékot, akkor láthattad volna, az úgynevezett "jellemfejlődéseket", hogyan is viszonyul a két karakter egymáshoz ...Vérségileg nem lánya, abban igazad van, amúgy, meg már igen.
#4151 l.skywalker Én a skyrim miatt lehet veszek boxot, de azért látni akarom majd, hogy milyen is lett, az 5 óta 11 év telt el, nagyot kell mutatniuk, hogy az elődöt túl szárnyalja.
-
kecsu10
aktív tag
Persze, ez tiszta sor. De ha jól megnézed, azokkal a veszteséges/nagyon drága játékokkal aztán agyon nyerte a PS4 generációt. Tehát tulajdonképpen azzal, hogy akár veszteségesen is, de nem hagyta veszni a presztízst, hosszútávon nyert. Minden bizonnyal többe kerül egy Sony exkluzív játék, (bár a számokat nem ismerem, ezért csak tipp), sőt az is lehet, hogy anyagilag nem pozitív a vége annak az adott játéknak, de hosszútávú mindenképp pozitív, mert a konzol presztízse az egekben van miatta.
-
kecsu10
aktív tag
Nem másolatra gondoltam én nyilván. Hanem stílusra. Mert ha nem lennének ezek, akkor nem venné több ember a PS-t, úgy hogy fenntartani jóval drágábban tudja csak. De úgy tűnik az embereknek erre van igénye. Többségünk itt biztosan 30+, akik a 90-es években szocializálódtak a játékok világában, és kell nekik a sztori alapú játék. A fiatalabbak, na az egy nagy kérdés. Ott van igény a free2play játékokra, meg a multira az biztos.
-
_drk
addikt
Egyet se játszottam végig. A 4en kívül mindet kipróbáltam de a sztori sose fogott meg. Ugyan azok a semmilyen küldetések, ráadásul az irányítás mindegyikben rohadt sz*r.
Mondjuk azt is meg nézném mennyien vitték el legalább a 3. Küldetésig.
De mindegyikben pár küldetés annyira semmilyen és rohadtul túl van húzva. Az 5ben az a rengeteg cutscene, főleg mikor bejön Trevor, majd megint semmi nem történik...A Sandbox működik az tény. Anno a 3ban csak szórakoztunk, és végülis az volt a legjobb része amikor magamat szórakoztattam nem amikor a játékra hagyatkoztam, kicsit olyan mint most a Far cry. Amíg el vagy magadnak minden fasza!
-
Szabi®
addikt
Akkor megint leírom: a gamepassnak jelenleg akkor van érteleme, ha van egy pc-d vagy van egy konzolod.
Attól hogy az xboxnak van egy gamepass nevű "szolgáltatása" amit több kevés sikerrel lehet mobilra is streamelni, még mindig egy konzolgyártó marad, mivel a konzolgyártást nem hagyta abba.
Az meg a másik : olvass már utána mekkora input lagok vannak igencsak combos neteléréssel is, amikor mobilra streamelsz . -
balazs025
senior tag
Ez se teljesen igaz, mert nem is a játékok a fő bevételi forrása a Sonynak. Azért (is) vannak az exkluzívok, hogy a későbbiekben az ő store-jából vegyék a multiplat játékokat, valamint hozzá az in-game dolgokat. Ehhez pedig minél több konzolt kell eladni. A MS-nak is ez lett volna a célja, csak mivel a one generációját ennyire elrontották, így kénytelenek voltak más szemszögből megközelíteni a dolgokat. Viszont ezt nem azért tették, mert hogy jelenleg mennyivel jobb ez a model. De ha nyereséges, akkor már a jelenben is megérte, a jövőt pedig majd meglátjuk.
-
zkxdn
őstag
"A Sonynak a célja több PS5-öt eladni, mint amennyi PS4 fogyott előző genben. Ennek az egyszerű oka az hogy nem tudja eladni màshol a jàtékait, (mivel nem is jelenik meg màshol) így hogy megtérüljön a gyàrtàsuk konzolt kell eladni. "
kiegészítés...
+ legombolni 50 dodót a PC playerektől több éves PS4 játékok után -
Szabi®
addikt
""Studiók is a GamePass miatt lettek véve, nem azért hogy több Xbox fogyjon"""
Értetlenül állok ezen kijelentések előtt. Erről tud a Microsoft is ? Eleve mi utal erre az üzleti modellre ? Én sehol nem találkoztam azzal hogy a Microt nem érdekli a konzol eladás, ezt csak itt olvasom pár xboxot használó egyéntől. Mire vannak ezek alapozva
-
Szabi®
addikt
"" ahol a konzol mint olyan màr csak egy belépési pont ebbe az egészbe.""
Azért adnak ki duplán konzolokat generáció váltáskor, mert ez egy lényegtelen valami csak ...
A micro az előző széria sikertelenebb konzoleladásoknak köszönhetően döntött úgy, hogy akkor menjen minden pc-re, aztán hogy ez mennyire éri meg nekik, mennyi profitot hoz, arról csak tőlük hallunk statisztikát. (ha hallunk, és nem zárkóznak el, mint a konzoleladásoknál)
Ha nincs Bill Gates és a beletalicskázott vagyona a Microsotfba és a Microsoftból a box részlegbe, akkor az xbox már a Classic széria óta nem létezne. Olvass utána
Marketingnek jó szlogen, hogy amit boxon megvettél, tolhatod pc-n, csak az a kérdés, hogy ez a vállatlnak tényleg jó ? -
l.skywalker
titán
-
NyMRooD
őstag
Normális elérhetőség szerintem meglesz egy éven belül, day1 ps ex címek majd akkor ha ms/nintendo megszorongatja a sony-t, mert amíg nincs lépéskényszerben, addig nem érdeke a sony-nak, x éves játékokat 50 dodóért visznek pc-re, még az is lehet, hogy a day1 és a mostani 1-2 év után bekerülből 5-6 évmúlva bekerül lesz. (Szerintem ha nem lett volna szarban előző gen-ben az ms gaming részlege ők se rakták volna be, ezektől a cégektől minden kedvesség a piaci kényszerhelyzethez vezethető vissza)
-
Szabi®
addikt
Mindig rosszul teszed fel a kérdést, eleve itt nincsenek sem "hibásak" sem olyanok akiket vádolni lehetne valamivel, pláne nem felelősségre vonni.
Nagyon jól tette hogy elkezdte a Sony kiadni a régebbi címeit, ez a húzás azon felül hogy pénzt hoz, valószínűleg új konzolfelhasználókat is.
A jelenlegi konzoljátékosokra hogyan hat ez ki ? Sehogyan, egy kis sértődöttség, és a hinta forog tovább... -
l.skywalker
titán
Nem hibás, hanem a piacok lefedettsége is egy versenyt generál. Az MS is ezért tart ki az exkluzívok mellett, mert a Sony annak a piacán sikeres. Ez normális, hogy verseny van. A Game Pass és a Cloud gaming is egy szűz terület, ott is hihetetlen verseny lesz. Ahogy a Twitch mellé a YT és a Facebook is be akar férni.
-
Szabi®
addikt
Ne forgasd ki és torzítsd amit írtam, bármelyik platformról tudnék példát hozni arra a hülyeségre amit írtál. ""Ha te ettől jobban alszol, egészségedre" Ezt az egyrémet meg most folytsd magadba, mert FATAL lesz, ez nem az xbox/sony harcról szól, csak egy példa.
Persze hogy adnak a pc irányából befolyó pénzre, miért a nintendo nem adott a mobilpiac felől bejövő bevételre a Super Mario Run-al ? Nem sokan voksoltak volna arra, hogy lesz valaha Mario ios/android kombón.#3939 zozika84 "A használtpiac csak darabszámban növeli a számokat. A fejlesztők abból nem profitálnak.""
Ezt pont rosszul írtad, pont nem a darabszámot növeli a használt piac, mivel egy lemez 20 kézen át pörög, és így a leszállított bolti készlet változatlan
-
Szabi®
addikt
"Büfit" elvakult fanok szoktak írni, akik abba a tévképzeletbe vannak, hogy egy húzó játékcímből egyenes arányosan annyinak kell fogynia, mint eladott gépből, és ebből akarnak nulla értékű konzekvenciát levonni.
Akkor hogy tiszta legyen : Gameboyból (classic első kiadás) 120 millió ment el, legtöbbet eladott cím : Tetris 30 millió db. És lenne még példa ...
Ha már a kijelentésed nettó hülyeség, legalább ne akard validattálni tények nélkül. És még mindig ott van a használt lemez piac, ami elég sok eladási statra magyarázat. -
Szabi®
addikt
""130+ millió PS mellett ez elég sovàny. Nem csodàlom hogy Jimbó PC-n is kamatoztatni szeretné az IP-t""
Jah csak a nintendon az a karakter 1990 óta egyeztethető a konzollal. Ergo aki nintendot vesz, kb azokért a figurákért veszi ...
Halkan megjegyzem a Gears 5 úgy fogyott sz@rul hogy még pc-n is jelen volt, tehát még csak exkluzívnak sem tekinthető. Ha 40 millió box elkelt (ha!) akkor azokból a játékokból mennyi kelhetett el ? Főleg hogy kínjukba már a passba is belerakták, annyira nem kellett senkinek.
A használt piacot nem vettétek számításba, egy-egy lemez 20 usert is megjár csak itt az aprón. Akkor mi mehet világviszonylatba ? -
ImACeltic
őstag
De Béla eddig lehet telibeszarta a konzolos játékokat, viszont ha már megjelent pár az elmúlt 1-2 évben, akkor ad nekik lehetőséget. Amikor pedig rájön, hogy ezek a legjobb minőségű gamek, akkor szerintem erősen elgondolkodik, hogy vegyen PS5-öt és így egyből a konzolos megjelenéskor tud játszani ezekkel a nagy betűs videójátékokkal.
-
NyMRooD
őstag
Ebben az esetben akkor fölösleges bármit is kiadni a Sony-nak PC-re, mert ugye ha Béla tudott vele várni akkor nem is akar vele játszani ergo senki nem fogja megvenni
PC csoportokban most is vannak olyanok akik még csak nem is hallotak róla, szerintem igen is fog bevonzani új vásárlókat, jövőre rögtön jön 2 olyan folytatás is aminek az előzménye nemrég/most jött ki pc-re + a videókártyák még mindig drágák + hamarosan a nextgen konzolok bármikor leemelhetőek lesznek a polcról.
-
kecsu10
aktív tag
Nem jobb lesz, szebb lesz. Nem is a 8k a lényeg, hanem az ultra settings. Eddig ahány játékot láttam konzol és pc verzióban is, mindig a pc volt a szebb, 1080p mellett is egy kis méretű kijelzőn. Van egy erős gamer laptopom, az 15 collon szebb, mint a PS5 4k-n. Persze a gép supersamplingben renderel, és így nagyon nagyon a ppi. De valahogy más a kettő, a pc verzió élesebb, magasabb élsimítás stb. Ennek ellenére a Last of us 2 semmi mással össze nem vethető játék a szememben. No de ezek miatt is megvárom az Uncharted-et pc-re, addig nem játszok vele konzolon.
-
kecsu10
aktív tag
Mondjuk ez nem teljesen van így azért. Nekem van ps5, de ha már jön az Uncharted pc-re, akkor megvárom, mert a lehető legjobb minőségben akarok vele játszani, ha már van ilyen lehetőség, pedig ps-re meg tudnám venni lemezen pár ezer forintért. Szóval nem ennyire fekete és fehér ez. :)
-
zozika84
őstag
Igen azt olvastam én is, de eddig ez itt nem volt divat.
Bár azok után, hogy a Division 2 nextgen patch megjelenésekor a Ps5 verzió post process hiányát Microsoft pénzelésnek gondolta, és hogy szerinte a Ps5 képes lenne 8K-ban futtatni a játékokat, de majd a Microsoft kierőszakolja belőlük a Ps5 Pro-t.... na azóta én nem sok jót várok Padrétól -
opr
nagyúr
FH-tól teljesen függetlenül is ez, amit látok gyakorlatilag a mai standard modell, kb minden játék így néz ki újabban. Sony exek kivételével hála égnek, de az mindigis inkább a kivétel volt, mint a szabály.
Az, hogy ez jó vagy nem jó, az egy másik kérdés, attól még abszolút általános gyakorlat. -
zkxdn
őstag
Én szerintem meg Jimbo picit bepálinkázott... gamek szinte sose fognak olyan számokat elérni amiket ő vízionál.
Elég hülyeség zeneszámokkal összehasonlítani játékokat, amik 3 percesek és ingyen fent vannak a youtube-on. Ugyanez filmekkel. Sok embernek egyszerűen tömény a gaming. Így se fejezik be a játékokat sokan....
Amúgy megy van bő 100milla PS4 és még a felhasználók fele se veszi meg a legújabb Sony Ex címet. Mennyi PC/Konzol/Cloud kéne ezen számok eléréséhez?
Lassan nekem se kezd tetszeni Jimbó úr...tényleg nagyon üzletember... -
opr
nagyúr
Szépen összeszedted, köszi.
Eddig nekem tetszik, amit az MS csinál, legalábbis a tervek jók. Így folytatják, lehet végül hamarabb lesz xsx, mint eredetileg terveztem. Bár ez nyilván attól függ, valójában milyenek lesznek a játékok, annyira sokat azért még nem láttunk. Az biztos, hogy jövő karácsonyig még várok, addig szerintem bőven ráér. Pláne, hogy ha minden jól megy, karácsonyra kapni fogok kölcsönbe egy xone-t, amin ki lehet pörgetni az ori-okat, amikre az egész családnak fáj a foga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PSN ( Playstation Network) ajándékkártya
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- Playstation5 (PS5) DualSense V2 Sterling Silver
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest