- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
Igen. Ott a fővízfej el lett távolítva.
Annyi, hogy mire az MS kivágott 70 milliárdot addigra már ezek tervben voltak.Pont ez a félni kell a mobiltól meg Fortnite-tól indította ezt be, hogy akkor nekik is ilyen játékokat kell csinálni, aztán láttuk hova vezetett.
Csak egy működő multis játékot meg sokkal de sokkal nehezebb összerakni. Oda kell csalogatni az embereket valami forradalmi ötletekkel. Már megjelenéskor rengeteg tartalom. Meg ott tudni is kell programozni, mert ha valami nem működik az nagyon nagy gond. A legkissebb hülyeségek is gamebraking lehet.
-
Moby
veterán
Régen én is sokat játszottam velük legós játékokkal, meg hasonlókkal, de ahogy kinőttek ezekből, már nincs is olyan közös pont, amivel tudnánk együtt játszani. Nem is nagyon igénylik, szerintem kicsit már ciki is lenne nekik a netes haverok előtt, hogy fater is beszáll. Mostmár inkább az van, hogy ha bemegyek hozzájuk játék közben, akkor inkább lecsapják a notebook fedelét, vagy dugják a mobilt, hogy ne is lássam mit művelnek. Ők meg nem játszanak azokkal, amikkel én, ők nem is értik mi abban a játék, hogy valami sztorit játszok végig egymagamban
Szóval nálunk géming téren is befigyelnek ezek a generációs szakadékok.
-
Moby
veterán
Hát ha az én gyerekeimről van szó, akkor sokmindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy a lehetőség ne lenne meg egy gémefaterral a háttérben
Sokszor meg is kapják ezt tőlem, hogy hány gyerek álmodik arról, hogy az összes konzol ezer játékokkal legyen otthon, VR, szimulátor, minden szar is, és őket meg mégsem érdekli semmi ebből. Pedig (sajnos) ők is vastagon gémerek, csak nagyon úgy, ahogy én, vagy az én generációm. -
Moby
veterán
Nagy játékokra továbbra is szükség van, és szerintem a bajt alapvetően nem ez okozta, hiszen sok évtizedik amúgy egyensúlyban volt ez az iparág. Valahol ez az egyensúly néhány év alatt iszonyúan elment. Én nem vagyok elemző, nem is látok ennyire mögé, hogy mi vitte el ennyire, de biztos, hogy jelentős módon ott van valami olyan folyamat, amit a covid időszaka indított be. Ez az egy látszik tisztán. Ami nem látszik tisztán, az a kiút. jelenleg a reackció időszaka van, mindenki túlélni próbál, reagál erre az elborult helyzetre, a jelen helyzet ennek a lenyomata, nem egy újabb egyensúlnyak, az még nagyon nem látszik, hogy meglenne. Lehet, hogy éppen a komplexitás csökkentése lesz, ezt én nem tudom memgondani. De azt sejtem, hogy ha a konzoljátékok leegyszerűsödnek, azzal a mobiljáték világot a nyakába fogja kapni, amitől inkább távolabbra kellene tolni, ha valami hosszabbtávú valamit akarnak még a résztvevők.
-
Moby
veterán
Az sem kéne. Minek? Egyszerűen csak köteleznie kéne őket mondjuk az EU-nak arra, hogy a szoftverhasználati jogok továbbértékesíthetőek legyenek pont úgy, ahogy megcsinálták ezt a felhasználói szoftverek tekintetében. Miért ne ruhézhatnám én át egy másik ember fiókjára a hozzám kapcsolt tartalmat? Ez nem egy technikai kérdés, ez jogi kérdés. Ahhoz meg nem kell lemez, sem kártya, sem semmi egyéb.
-
hombre[EU]
veterán
-
3 LBP és 1 kart játék után nem volt "elég jó" a "cím" ? ráadásul jött ps4-5-re is, ps5-ön nyitócím, szvsz minden oké volt vele és az összes csekkboxot ikszelte, szerintem kötelező lett volna nagyot mennie.... HA lenne ezekre valós igény
#16535 .LnB
átrugdalták a piacot az ingyenes/mobil/GaaS szemetekre, az évi ezeróra szabadidőből 999 ezekre megy el, nem a 70 eurós cuccokra -
Bad Pritt
félisten
Hát amúgy a nyilvánosan látható adatok alapján a player engagement kifejezetten gyenge, nem igazán tartotta bent a játékosokat még a platináig sem. Kellett volna egy hivatalos online coop mód, akár olyan félkész csonka módon is, mint pl. az Elden Ringben, akkor tuti hosszabb ideig bent maradnak a játékosok.
-
T.Peter
őstag
Itt azert jo lenne definialni hogy mit ertesz grafika alatt, mert eleg sok feature-on lehet parhuzamosan dolgozni, de ugyanugy vannak teruletek amiket nem fogsz elobb befejezni ha valaki mas csuszik (pl designer) vagy ha a feature tobb idot igenyel es nem erdemes szetosztani. Az optimalizalas resz pedig baromi sok idot elvisz.
-
Döglött Róka
veterán
-
Döglött Róka
veterán
Nem baromság ember azt mondod rövidebb idő alatt készül el a termék, pedig nem. Maximum a HATÁRIDŐT lehet előre hozni. Érzed a különbséget?
@Consono: A director az esetek 99%ában felel a projektért. Esetünkben Neil Druckmann, aki annyira széthajtotta az embereit hogy még easter egget is csináltak belőle.:
Szóval persze, kontextus... A Hype - bocsánat - Game Awards bizottsága leszarja hogy az emberei beledöglenek a munkába, best direction.
-
_drk
addikt
Ebbe amúgy szépen beleszaladtak így hosszútáv futásban.
Sokszor annyi ember ami + pénz.
Sokszor annyi idő a sokszor annyi emberrel már nem összeadódnak hanem hatványozódnak.
Tehát amit anno megcsinált 50 ember 3 év alatt, az most 150 emberrel 6 év alatt durván 6x-os szorzó(stúdió/project válogatja).
De ahová csak 20 embert vettek fel 5 éves fejlesztésre is duplázódtak a költségek.
Tehát amire 50 millió volt arra most 300 kéne, vagy jobb esetben is több mint 100.Közben az eladási volumen lehet nőt, de ott nincsenek ilyen szorzók, meg ahogy látszik semmi szorzó nincs...
Anno megvették első részt 10 millión, kb annyi fogja a másodikat is...És Ezt így látatlanban kitalálták semmiféle adat nélkül hogy ez jó lesz ilyen 4-5 éves jóslásokban.
Ugye más ipar ágakban van napi szintű termelés mérés, amit aztán novelhetsz szépen lassan és lesznek heti, havi éves adatok egyáltalán mit tud csinálni és hogyan.
Majd a sales folyamatosan nézi egyáltalán kell-e növelni. -
gyimger
őstag
Én megnéznék a nagy stúdióktól alacsonyabb költségvetésű játékokat, alacsonyabb kiadás mellett nem feltétlenül kisebb profit, lehetne innoválni más téren, és nem kéne aggódni a hardverigény és a stabilitás miatt. Nem kell pixelgrafika, de el lehetne engedni a művészi szabadságot a real life grafika kárára.
-
Döglött Róka
veterán
"Ahogy en latom, a grafika altalaban nem az idot viszi, hanem a penzt, de azt nagyon. Egyszeruen azert, mert tobb ember kell hozza, ha szebb "vilagot" akarsz. A komplexitas, a finomhangolas meg az egyeb feature-hegyek az, ami az idot viszi. "
Több ember = több munkaóra = több idő.
Idő = pénz -
T.Peter
őstag
Mivel regi a hardver es rossz is, el sem gondolkodnak azon, hogy milyen uj dolgokat lehetne belerakni, mert amugy sem fog elfutni rajta (lehet nem is tamogatja), hiaba optimalizalnal. Lasd quest 1. Ez csokkenti a fejlesztesi idot, viszont az is igaz, hogy naluk is vannak olyan megoldasok, amik novelik, es nem csak az optimalizalasi fazisban.
-
Moby
veterán
Ezek nem elemzések, hanem üzleti tervezés. Érdekes gondolatok ezek egy vállalat működéséről. Gyártás szerinted mi alapján terveznek? Költségeket, stb?
Odaszólnak a Playstation Előállító Üzembe, hogy gyereket most nyomjátok meg, mert felfutott, meg fogjátok vissza mert még sem kell annyi?
-
hombre[EU]
veterán
egy cod már a preorder élesítésekor termel 1 milliárdot...lehet,hogy 1cod életciklusa alatt az mtx a bevételek fele (vagy több), de szerintem ezt nem fogja kompenzálni az,hogy eljut a GPU-sokhoz. van belōlük ~20millió, annak a fele nem is játszik coddal...a maradéknak a fele pedig nem költ mtx-re. (igen,hasraütés, de optimista
)
a végén tuti,hogy nem lesz ott az a cash,ami eddig ott volt -
ldave
félisten
-
ldave
félisten
Én egy nemzetközi cég magyar vállalatánál dolgozom (kft), magyar projektvezetés, magyar cégvezetés, stb. Rengeteg dolog helyi szinten dől el, de ha valami projektre a nemzetközi vezetés kiadja a leállítási parancsot, akkor hiába akarják esetleg az folytatni a helyiek, nem lehet. Szóval az ilyen cégvezetés láncok esetében mindig is a legmagasabban lévő fogja a végső döntést meghozni, ha az neki fontos.
-
alratar
addikt
Én azért ezt kétségbe vonom.
De akkor mi a helyzet a CoD-dal? Évente több millióan megveszik.
Vajon azért, mert jó, vagy kényszerbből/megszokásból és menőségből? Én az utobbit tippelném.
Az F1 sorozatra a fanok panaszkodnak, mert nem fejlődik és nem azért veszik, mert jó, hanem mert nincs más.Meg azt, hogy mi a jó, nem az egyén kell eldöntse?
-
Döglött Róka
veterán
1.
Nem az MS szantotta be, hanem a Bethesda.
2.
Lehet hogy jo volt a jatek, de siman lehet, hogy a studio meg egy penztemeto volt. Azt meg senki nem szereti. Uj projektet bejelentest nem lattunk toluk a Hifi utan, szoval akkor mit is csinalhattak ott az emberek?4. Nem ertem hogy lehetnek itt ennyire naiv hsz-ek. Ez egy uzlet, nem passziobol csinalnak ezekben a leptekekben jatekokat, hanem mert el akarnak adni valamit. Minek fizessek egy komplett gardat ha nem csinalnak semmit. Kiadtak a hifit meg minden platformra iden, de mas cim nem volt a csoben, projektotletuk sem volt ezek szerint -> kuka.
-
Döglött Róka
veterán
"Csak nem CoD-ra kene kolteni a 80 milliardot, es varni a sult galambot, hanem aktivan, okosan, hosszu tavon tervezve tenni is kene erte." - ez pont hogy egy hosszú távú terv része. Az exkluzív játékosdi az iparban zsákutca, a kezdetek óta a multiplatform kommersz címek hozzák a legtöbb pénzt.
Az MS szerintem nem csinál szart, én nagyon jól elvagyok live service cuccaikkal. Mást csinál, multiplayer orientált ami nekem pont a zsánerem.
Ha a sonyhoz hasonlítod azt amit az MS csinál, persze lehet mondani hogy lábonlőtték magukat, de már elég rég irányt válottak és nem konzolként hanem platformként tekintenek magukra.
Ebből a szemszögből teljesen más mint a japán cég. És amíg termeli a pénzt, addig a stratégia őket igazolja. A bevásárlással megelőzte a gaming a Windowst. Szóval nem kell őket sajnálniEgyáltalán nem vergődnek.
Túlzottan is romantikusan nézed szerintem, ez egy üzlet, és hosszútávon az "excel és az SAP" fog nyerni.
-
negyven2
veterán
Megint elkövettem azt a hibát, hogy tovább gondoltam dolgokat, mintsem, hogy azt kifejtsem.. szóval:
A Crackdown/BG3 dolgot úgy szerettem volna leírni, hogy alapvetően, hogy ha odaáll melléd valaki és azt mondja, hogy neki a Crackdown 3 a világ egyik legjobb játéka, és az egyik legjobb játékélményt adta, akkor lehet furcsán fogsz ránézni. De mi van akkor ha ez mellé azt mondja, neki pl. a BG3 is meg kb. az összes Sony ex. is.
Vagyis itt arra a dologra akartam reflektálni, hogy mert pusztán attól, hogy valakinek tetszik, sőt rajong egy alapvetően (a közvélemény nagy része szerint) nagyon rossznak tartott játékért (de lehet bármilyen szórakoztatóipari termék is), attól még nem biztos, hogy az ízlése rossz. Tehát attól, hogy számodra az Xbox nem rakott le semmilyen értékelhető címet már nagyon régóta, attól még vannak ott olyan játékok amik miatt életképes az Xbox brand, és meg tud szólítani egy közösséget. Lehet nem ugyan azokat akik a Sony vagy Nintendo ex. címei iránt rajonganak. De lehet nem is kell.
Sajnos viszont a sajtó és gaming community nagy része ezt várja el tőlük. Mármint, hogy legyenek olyan játékok amik felveszik a versenyt a Sony címeivel. Egyszerűen fogalmazva, legyen miért Xbox-ot venni. Ebbe persze beletartozik, hogy ne legyen Day 1 GP meg PC megjelenés se. De ugye ott vannak ezek a címek, még akkor is ha jönnek Day 1 GP-be és PC-re is. Csak nem olyanok ezek, hogy egy GoW, SP, TLoU Xbox-os megfelelői legyenek. És itt jön be az, hogy ekkor a sajtó és a community hangos része azt mondja folyamatosan, hogy Xbox-ra nincs játék, és ami mégis az is sz*r. -
Döglött Róka
veterán
Masrol beszelunk. Van egy nagyon eros Sony-hype a piacon. Szerintem ezt azert siman lehet latni. Nem azert megy a fanyalgas mert maga a jatek jo vagy rossz. Egyszeruen ha nincs meg a hype akkor a hulyeuser szerint nem is annyira jo a jatek.
A BG3 tokeletes pelda erre, ha nem egy bejaratott franchisera toltak volna a soron kovetkezo Divinity asset flipet hanem folytatjak a sorozatot, szinte biztos vagyok benne hogy nem lesz ekkora hype.
-
Döglött Róka
veterán
Már ha érti is amit csinál... Lásd még Rebel Moon filmek.
"Amikor azt mondja valaki, hogy sony-minosegu jatekot var, az nem azt jelenti, hogy story-driven 3rd person csojatekot vagy open world jatekot akar. Csak hogy minosegi legyen a termek." - De ez az elvárás pont abból fakad amit a faék egyszerű csőjátékban lát ahol elidőzhetett azon a designer, hogy minden könyv más a polcon mert a játékkal magával nem kellett annyit foglalkozni.
-
Döglött Róka
veterán
Pedig ez a szint. Sonynál elmegy ugyanaz a játék 4szer és negyedjére is állva tapsol a közönség előrendelés közben. Közben stílusbeli diverzitás nulla. Majd kiadják PC-re és akkor úristen mekkorát húzott. Tapsoljunk!
MS egyszerre ad ki mindent két platformra, előfizetésen belül. URAMISTEN HÁT EZ TUTI BUKÓ, meg a játék is szar. Borzalmas mércék vannak a fejekben és akkor már a Nintendoról mint a cégről aki leragadt 2004-ben nem is beszéltünk.
Dehát ez van, valamiért a nép a közhelyes sztorijú kőbuta játékokra bukik. De legyen dark&gritty mert attól a játékos badassnek érzi magát és könnyebben elfelejti hogy az egész élete sivárabb mint a most megjelent Sandland side questjei.
"BG3 milyen merce szerint nem jo jatek? Minden letezo kritika szerint zsenialis termek, be is zsebelt egy raklap dijat." - a kritika semmit nem ér, ha nem tetszik a CRPG. És a BG3 nem több egy N+1 Larian CRPG-nél (Divinity sorozat hallo) amihez adtak egy doboz member berry-t. Ezért a kritikusok ugrottak rá, elvégre ők emlékeznek a régi részekre.
Tudod mi volt nálam tavaly az év játéka? A Monster Hunter Rise+Sunbreak, hogy végre megjelent box-ra. Senkit nem érdekelt. Ahogy senkit nem érdekelt akkor sem amikor megjelent switch-re. -
negyven2
veterán
Szóval akkor egy Palworld is jó játék? Hiszen az általad leírt dolgoknak ez is megfelelt! De akkor mi van ha általad leírt észrevételek alapján nem felel meg mindennek. Vagyis lehet neked egy Crackdown 3 hulladék játék, amikről hulladék kritikák készültek, és a játékosok nagy része is hulladéknak tartja, de mégis az a párezer (lehet túlzok, de most nem ez a lényeg) aki emiatt vett Xbox-ot, az minden idők legjobb játékának tartja... és mi van ha ezen játékosok nagy része pl a Baldurs Gate 3-at is annak tartja.
Vagyis a jó játék fogalma az szerintem maradt szubjektív. Kollektíven persze lehet valamit jónak vagy rossznak tekinteni, de a mai világban, ahol egy nagyon jó megítélésnek tartott játék egyik napról a másikra nagyon rossz lesz, mert azt merte kérni, hogy kapcsoljuk már össze a Steam fiókodat egy PSN fiókkal, szituációk után azért lehetnek fenntartások a nép és a sajtó véleményével.
De ott van az is amikor nagyon bölcs sajtó egy része csak azért húz le egy játékot (és mellett a játékosok egy része is egyből), mert a mai, lassan általánosnak tartott különböző ideológiáknak nem felel meg.
Nekem van egy talán rossz felfogásom, de én úgy vagyok jelen korunk világával, hogy azt nagyon szépen tönkrevágta a modern kori média gyártás és fogyasztás és a social media. Ezt nem csak a játékvilágra értem, hanem úgy kb. mindenre. -
zozika84
őstag
"Ebbol a penzbol, plane most, amikor mindenki kuldozgeti el a tehetsegesebbnel tehetsegesebb embereket, ~7 ev alatt akkora jatekipari birodalmat lehetne epiteni egy kis aggyal, hogy arra szo nincs. Konkretan fel tudnak mosni a padlot a sonyval mindenestol."
Pontosan.Most gondolj bele, ha csak az elküldött Sony studiós alkalmazottakat szépen csokorba szedik....
Olyat durranthattak volna a kövi generációban... -
negyven2
veterán
Ez viszont az dolog, hogy kinek mi számít jó vagy rossz ex. címnek. Mivel még nincs olyan ENSZ határozat ami megmondja, hogy ez és ez a jó játék, és ha ezekkel játszol, akkor méltó vagy, nem csak a Gamer, de az értelmes ember jelző használatára is, így az, hogy mi a jó és rossz játék az megmarad egy szubjektív dolognak.
Így gyorsan belegondolva. Nekem az elmúlt 10+ évből olyan MS ex. cím amit nagyon jónak tartók abból talán 3-4 van. A Sunset Overdrive, a Sea of Thieves, a Psychonauts 2 és most a Starfield... illetve talán a Forza Horizon-ok, de én alapvetően nem szeretem versenyjátékokat. Az érkező játékaik közül se érdekel szinte egyik sem (ezekben még a pletykáltak is benne vannak).
De amúgy úgy összeségben az Xbox, nem vásárolt ex. címei sosem érdekeltek nagyon. -
negyven2
veterán
Az a baj, hogy GP nélkül egy ilyen játék, Xbox-on nem igazán lett volna sikeres. Teljes multiplatformban talán. De mint írtam, nem tudjuk a részleteket. Tango esetében annyit lehet talán biztosan tudni, hogy 4, max 5 millió ment el az első Evil Within-ből összesen. A második részből ennek alig negyede. Ghostwire: Tokyo-nál eladásilag kb. csak annyi van, hogy a megjelenést követő első hónapban összesen kb. 100 000 db talált gazdára (ekkor még PS5 ex. volt illetve elérhető volt PC-n is), illetve, hogy aztán a Xbox megjelenés után nem sokkal elérte a 4 milliós játékosszámot (Game Pass + PS Plus is benne van).
De még egyszer, nem tudjuk, hogy mi vezetett ide, de azt szerintem egy esélyes dolog, hogy ha több évnyi veszteség termelés, és közepes kritikai sikerek után jön egy bár kritikailag sikeres, de amúgy nagy részt az érdektelenségbe lévő cím, az nem biztos, hogy javítani tud már a folyamtokon. Ugyan ez igaz részben az Arkane Austin-ra is, ahol bár a Prey kritikailag sikeres volt (inkább vegyes), de anyagilag bukás. Utána volt a Redfall bukása. A kettő között meg ott voltak a bedolgozások, amik esetében is azért a legtöbb cím az nem volt éppen sikeresnek nevezhető.
Amúgy a Hi-Fi Rush az Bethesda cím, nem Xbox Game Studios. Igen mindkettő MS tulajdon, de pl. anno a Bethesda volt az aki ragaszkodott a Redfall kiadásához. -
negyven2
veterán
Nem tudom, hogy lehet-e ilyenről beszélned, vagy van valami belső félpublikus policy erről, de ha egy belsős fejlesztőstúdió, bár kritikailag siker (sajtó és játékos), de maga az ezt fejlesztő stúdió igazából csak veszteséget termel folyamatosan, akkor azt vajon egy Sony meddig pénzelné?
A Tango esetén leírtam az Xbox topik-ban, hogy bár az első Evil Within aránylag sikeres volt, de az azóta megjelent játékaik (Evil Within 2/Ghostwire: Tokyo és a Hi-Fi Rush is) nem igazán nem igazán termelt nyereséget Találtam még korábban egy cikket, ahol leírták, hogy a EV2 és a G:T is masszívan veszteséges volt a Zenimax-nak. A Hi-Fi Rush pedig hiába büszkélkedhet 3+ milliós játékosszámmal, azért eladásáilag valószínűleg nem teljesített olyan jól. És most már kijelenthető, hogy a Hi-Fi Rush volt az utolsó olyan Tango játék, amit még bőven az MS felvásárlás elött kezdtek el fejleszteni (2018).
Vagyis én csak annyit mondok, vallok most, hogy bár maga a Tango részben érthetetlen, de jelenleg (és lehet sosem) tudjuk, hogy mi vezetett ide.
Illetve de, mert Phil nyilatkozott anno egy olyat, hogy ők rentábilisé szeretnék tenni az általuk birtokolt stúdiókat (termeljenek nyereséget, ne csak vigyék a pénzt). Ugye a Sony is ezzel magyarázta az idei leépítéseiket. Ott is érdekes volt, hogy a 10+ milliós eladást produkáló Spider-Man 2 után jópár embert küldőt el az Insomniac-tól (meg máshonnan is). Vagyis ha egy 10+ milliós eladást és az azzal közvetve járó konzoleladás se volt elég arra, hogy biztonságban legyen a PS5 jelenlegi koronaékszer stúdiója, akkor nagyon komoly gondok vannak az iparban. És akkor szerintem nem kell csodálkozni, egy nem éppen a top-on lévő stúdió bezárásán (hiába sajnálatos dolog az egész). -
Moby
veterán
-
Moby
veterán
így még contentben is nyer a quest3.
És éppen tegnap jelentették be a Q3 exkluzív Batman: Arkham Shadow-t. -
F-ECT$
titán
Igen, az ABK-val együtt ez azért picit kevésnek tűnik, de azért laikusként nem mondanám rossznak. Kíváncsi lennék, hogy anélkül mennyi lenne, de azt gondolom nem kötik az orrunkra
Közben megtaláltam én is a hivatalos bejelentést, és abban is írják az ABK-t:
"Xbox content and services revenue increased 62% (up 61% in constant currency) driven by 61 points of net impact from the Activision acquisition" -
Mike
veterán
Én azt látom magamon, hogy munkán kívül lassan semmi másra nem használom, nem az asztali pc-t, hanem a notit. Egyedül a havi bevásárlást csinálom ott mert ugyanazt több online shopban is megnézem. De tartalmat már nem, sőt míg régen filmet tv-n néztem, már évek óta azt is tableten. Ide is azon írok vagy telefonon. Egyedül a ps miatt ülök le a tv elé. Míg régen szerettem a dost, windowst bütykölni, mára az egész irritál, nincs hozzá türelmem. Szóval a tv még tartja magát igaz xcloudon is inkább már tableten játszottam.
-
ρσгτσ
addikt
Xbox -on már régóta működik böngészőben a billentyűzet+egér támogatás, tehát ezeket a feladatokat pont el lehet rajta végezni. Ehhez eleve nem is kell PC. Már ha nem éppen a telefonján csinálja az ember.
Sőt, filmezni is lehet a konzolon. Ez például azért is frankó dolog, mert a top 3 TV gyártó közül az egyikben nem elérhető minden filmes előfizetés. Egy másikon pedig, ha éppen nem egy stabil FW érkezik, akkor lehetséges, hogy sz@r lesz a filmezés.
De én nem arról beszéltem, hogy PC -t kell csinálni a konzolból, tehát akkor már hozzuk például az Office -t is.
Hanem arról, hogy több játékot is elérhetővé lehetne tenni, ami miatt egy csomó ember megint nem ragaszkodna a PC -hez és azzal járó "problémákhoz". Egy stabilabb környezetben.
Szerintem a kezdetek óta baromi sokat fejlődött a konzolozás. Nem lenne ördögtől való, hogy plusz lehetőségeket kínáljon játékok terén is.
"Plusz abszolut megengedhetetlen marketing szempontbol is. Milyen dolog lenne mar az, hogy valaki megveszi a konzolt xy jatekhoz, aztan az elso elmenye az, hogy mehet vissza a boltba eger-billentyuzetet venni, mert az elso jatek, amit felrakott, hasznalhatatlan volt kontrollerrel?"
Ez kb. olyan, mint hogy a fizetős játékoknál a multihoz kell előfizetés. Ezt se mondja el "senki", de valahogy meg kell ugrani ezeket a problémákat. Különben megveszi a játékot, letölti, és rájön, hogy nem tud vele játszani. Aztán nézi a főképernyőt.
Szerk.:
Egyébként nem kell ezért sehova sem menni. Manapság már az is megoldható, hogy megrendelsz valamit és másnap reggel már nálad van. Esetenként még az is megoldható, hogy aznap. -
_drk
addikt
Voltak olyan pletykák, hogy az Xbox megpróbálhat előre menekülni, ha már ez a generáció kezd befulladni.
Ami a series S miatt jogos is lenne, azt minél hamarabb lekéne vakarni magukról.
Náluk szerintem ezért nem is jó ötlet a fél gen, mert 3 konzolra fejleszteni, úgy hogy SS-re már most nehéz, akkor meg már "lehetetlen" lesz.
Kérdés hogy a vásárlók mit szólnak ahhoz hogy ennyire hamar váltanak, úgy hogy ez a generáció alig mutatott valamit.Viszont így a Sony is gondban van mert ha ők csak fél gen upgrade-es konzollal jönnek míg az Xbox egy fullossal akkor azért kérdéses mit vegyen az ember.
A Sonynak nagy fegyver lenne egy fél genes gép, de úgy látszik az Xbox megtalálta az ellenszert erre.
Abban amúgy biztos vagyok hogy ha hamarabb jön az új generáció annak elég szar eladásai lesznek a jelenlegi miatt.
-
TrueGooner
senior tag
Csak az utolsó bekezdésedre reagálnék: Hiába a sok ész-érv a részedről. Az MS és a Sony úgy tudna versenyezni a többivel, hogy Ők az MS és a Sony. A felhasználók sokkal egyszerűbbek annál, hogy ennyire a mélyére ássanak.
+1: Úgy, hogy bemész egy boltba, és ott a polcon. Nem úgy, mint a mostani Handheld PC-k.
”Mii?! Egy hordozható Xbox/PS?! Kell!” - Kb. ennyi.
-
NJanika
aktív tag
Van értelme csak a Handled konzolra játékok is kellenek, pont mint a Nintendonál. A PSP-m tele exkluzív címekkel amikkel a mai napig játszom (Def Jam, NFS UG Rivals, FandF Tokio Drift, InitailD) és vannak játékok amik egyszerűen jobbak Handled módban (a Switch-rol is elmondható 90%-ban) PSP-n MTX Mototrax, Crash Bandicoot, Shaun White SB, Dave Mirra BMX)
-
TrueGooner
senior tag
Szerintem amilyen tempóban jönnek a “kézi konzolok”, muszáj lenne lépnie a PS-nek és az Xboxnak is (hamarabb, mint a Konzolok tervezett életciklusa). Nos, ha a Sony a “PS Portable-t” szánta a Handheld kategória kipipálására, szerintem mellé ment a pipa, mert amennyiben a Box jövőre piacra dobna egy Switch féle, dokkolható, de hordozható hibrid-konzolt, azzal önmagában hatalmasat nyerne, csupán a hardverrel.
Arról lehetett olvasni, hogy a Microsoftnak van valamilyen handheld prototípusa, Sony oldalról nem hallottam ilyesmit. Szerintem sok múlhat azon, melyik gyártó adja ki előbb. Nem tudom Ti hogyan látjátok ezt a kérdést, de szerintem abszolút a hordozhatóság az, amire a legnagyobb az igény.
-
_drk
addikt
Én már régen mondom, hogy a jelenlegi AAA piac fenntarthatatlan. Ennyi pénzt 7+ évre kockázatira hülye aki beteszi. Ilyen rockstar meg Santa Monicanak esetleg.
Már az ND-nek se! Kicsit jobban megnyomjak a Woke-ot és megy levesbe az egész.
Mondjuk most a Ronin szerintem negatív reklám az egész AAA piacnak, de a Starfield se jobb ennyi pénzért és időért.
Se Új vásárlókat, se új befektetőket nem fognak hozni ezek a játékok.De kevés játék is jelenik meg ebben a kategóriában. Nagyon sok a réteg játék. Lehet csodálkozni mikor megbukik egy FF16, de az egy szűkebb rétegre céloz, meg már régen át kellett volna állni az alcímezésre.
-
_drk
addikt
GTA6-hoz kellene a PS5 Pro vagy már inkább PS6 egyből (Meg ugyan így a másik oldalon), mert gyenge a jelenlegi vas.
Ami elég érdekes a specs-et olvasva mert PS4 prónal 2-3x erősebb, a simától 5-10x erősebb.
Már a gta5 egész jól nézett ki, a vas adta upgrade-nek elégnek kellene lennie.Na ez most vagy bullshit, vagy nem merik elmondani, hogy a jelenlegi konzolgeneracio amúgy szar. Hiába erősebb, nem érnek vele semmit.
Legalábbis most ezt látjuk. Kissebb pályákon, szűkebb játékmenetben pl Alan Wake, returnal, demon souls látszik hogy jobban működik. De ugye nagy nextgen játékot meg nem nagyon látunk.
HFW és GoW Ragnarokot mondanám ami nagyobb és jobban is nézett ki, de elemzések alapján az se annyira. Így a laikus szemnek jó volt. -
Moby
veterán
Én pl. az én területemen majdnem minden cégvezetőt, vagy a honi képviselet vezetőjét ismerem. Vagy úgy, hogy üzleteknél találkoztunk, vagy úgy, hogy egyszerűen megkerestük egymást, hogy vagy neki kellett volna információ, vagy nekem. Rengeteg ilyen ismeretségem pl kiállításokról, expókról van, hogy meghítvak beszélgető partnernek ilyen kerekasztal izékhoz, vagy csak meglátogattuk egymás standját. Voltak már többen is, akikkel együtt dolgoztunk, vagy adtunk-vettünk munkaerőt kölcsön, vagy üzletet irányítottam át, mert nekünk nem passzolt, de fontos volt, hogy ki legyen szolgálva az ügyfél. A legtöbbjükkel egymás konmkurenciái vagyunk ha üzletről van szó, de szinte bármelyiket felhívthatom tanácsért, kapcsolatokért, infókért, és viszont. A cégek jellemzően nem ilyan elefántcsont tornyok, ahol csak ülnek az emberek, aztán olvasgatják az internetet
A cég mindig '"csak" egy szervezet, de üzletet mindig ember köt emberrel, és ott dőlnek el a dolgok. Szóval szerintem egyébként ha megkeresném az MS-t, még tőlük is kaphatnék korlátozottan infot (velük pont jóban is vagyok, csak nem az xbox üzletággal). -
negyven2
veterán
Itt a kerdes az, hogy hogyan szamolod ki azt kicsit pocs fejlesztokent, hogy erdemes-e foglalkozni vele vagy nem.
ID@Xbox regisztráció esetén talán kaphatsz információkat ezekről. De elég valószínű, hogy ezek NDA alá tartoznak. Az is elképzelhető, hogy annyira szigorú ilyen esetben az NDA, hogy még arról se beszélhetsz, hogy kapsz ilyen infónkat. Vagy tényleg nem kapsz semmit. Mert ugye ilyen formában nem igazán hallani még pletykákat se. Tehát vagy olyan szigorú, az NDA, hogy még a nyolcad unkatestvéred is perbe fognák ha beszélnél esetleg, vagy tényleg nem kapsz ilyen infókat.
De amúgy eddig nem azt lehette hallani, hogy az ID@Xbox program, már akkor is megéri, ha pár száz darabot adsz el a játékodból? Mert ha végignézi az ember nem csak az Xbox, de a Sony és Nintendo Indie részelegét, azok tele vannak olyan játékkal, amik esetében csoda ha összesen eladtak belőlük 15 darabot.
Termesztésen értem, hiszen egy indie esetén minél nagyobb a fejlesztési költség, annál kockázatosabb self publish-ban kiadni az adott játékot. Ha meg van kiadó, akkor már talán könnyebb a helyeztt... vagy nem lásd a ResetEra-s post-ot feljebb. -
Bad Pritt
félisten
Most tudnék egy olyan példát mondani, amit saját szememmel láttam, ahol a játék honlapjáról a különböző store felületekre mutató linkekre kattintások, a store felületeken wishlistre pakolások és egyéb metaadatok platformokra lebontott aránya utána szinte teljes egészében megegyezett a vásárlók megoszlásával regionális szinten és globálisan is.
Szóval csinálj majd egy honlapot a játékodnak jó előre és ha azt látod, hogy az adatlapjaira 10:1 arányban kattintanak, akkor érdemes elgondolkodni, az az 1 megéri-e a melót.Rajtam ne múljon, garantáltan mindenhol is előrendelem neked a szobros, maszkos, képeskönyves, matricás, felvarrós, kitűzős, poszteres, minden dlc-s Collector's Edition változatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Black Myth: Wukong
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest