- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifer092
senior tag
válasz
Vertigo18 #45427 üzenetére
Hm, érdekes. Gyanítom ez a feature a 2 és 3000-es Ryzen-nél problémás.
Ahogy olvastam az 5000-es sorozatnál már nincs ilyen gond bekapcsolt Core Boost mellett.Lehet önmagában elég lett volna nekem is csak ezt kikapcsolni, de én inkább még rádobtam pár dolgot, végül melyik oldotta meg nem tudom, de megy.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Vertigo18 #43732 üzenetére
Akkor csütörtökön kiderül. Aznapra ígérték az új kártya átvételét. Kíváncsi leszek. Végül fel sem tudtam telepíteni a Radeont, mert folyton összeomlott közben.
Csak ugye az az érdekes, hogy soha nem volt VGA hibára utaló dolog, azok csak az új alaplapnál kezdődtek. Volt Furmark teszt, Aida64 teszt, és nem produkált hibát a VGA, az összeomlás mindig idleben volt.
-
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43518 üzenetére
Van még 1-2 hónap garancia a gépen - QLR-es vétel, az ex. mogyoró hálózat egyik utolsó mohikánja volt a kaposvári üzlet, nemrég szűnt meg - ma visszaviszik, szeretne "ránézni" a fazon akitől vették. Mondtam a srácnak és az édesanyjának, hogy mi a tapasztalat, hogy ne tudják olyan könnyen átverni őket
Fogalmam sincs mi lehet a problémája, én nem kívánok vele erőlködni. -
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43516 üzenetére
A teszt gyors volt és kíméletlen...
Se a HDMI, se a DVI portra csatlakoztatott monitorral nem indult el. Hibakódot csipogott (VGA hiba)
1x felvillant a post screen, utána ki is kapcsolta a monitort - eldobta a signal-t - ezt követően már nem is kapcsolta be, soft-* és hard** reset-re sem. A biztonság kedvéért visszatettem a tesztgépbe a 8400GS-t, azzal indult error code nélkül.
Következtetés:
RIP VGA kártya
Uraim! köszönöm a segítséget!
*: reset switch
**: tápegység fizikai billenőkapcsolója -
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43512 üzenetére
Igen. Jól látod. A helye megvan a NYÁK-on, de vagy nincs kiépítve, vagy a rétegek között mennek a vezetőszálak. A hátlapon a DDC_5V-nak és a GPU_V-nak látok vezetékelést, de csak átvezetést és a front oldalon nincs nyom a (ebből gondolom, hogy belső rétegben vitték). A DDR_V, a PCI_V , az 1V8 és a GND-nek nincs látható vezetékezése.
(#43512) Vertigo18:
Elmész a legközelebbi kisvakond áruházba, veszel egy kézi permetezőt, felpumpálod addig, hogy a ne lehessen lenyomni a pumpát. És voila kész az újratölthető tartályos sűrített levegő ami garantáltan nem köpköd olajat. -
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43505 üzenetére
Annyi előrelépés történt, hogy sikerült beazonosítanom a VGA típusát:
GALAX GeForce GTX 1050 TI OC Életemben nem hallottam róla, a honlapja is pálcikabetűs.
A 8400GS-hez az utolsó driver a 341-es, a gépen 4xx van, a csoda az lett volna, ha lekezeli.
A hűtőborda enyhe kézmeleg volt, nem éreztem melegedést, vagy hőingást. A VGA ventilátora pörgött még offline módban is, a csatlakozó - sima 2 eres - nincs kihúzva. Ráadásul van felette egy 12cm-es rendszerhűtő ami a VGA-ra fúj.
A napokban lesz kis időm - nem lesz 1,5 napig főnök- beteszem egy lerakott céges gépbe és járatom pár órát.
Ha működik, akkor megy tovább az agyalás. A következő jelöltem a tápegység lesz. Érdekes, hogy a BIOS-ban nincs olyan menüpont ami az alaplapi feszültségértékeket jelenítené meg.Az mennyire lehet probléma, hogy az északi híd bordái (dupla borda vana rajt) pár perc járás után már forróak?
-
Kiskokó
veterán
válasz
Vertigo18 #43499 üzenetére
Persze már fent is van az új Win. nem volt jó.
Tudom, szoktam látni én is, hogy sokan segítséget kérnek és ha valami alap dolog van megemlítve akkor "megsértődnek" meg felháborodnak.
Ezt a hozzá állást sose értettem. Ha az ember segítséget kér és
a másik ember segíteni próbál, mint látod van olyan amikor pont ez a megoldás. Nem értem miért nem lehet megköszönni szépen és azt mondani, hogy "azt megcsináltam, tudom". -
Kiskokó
veterán
válasz
Vertigo18 #43496 üzenetére
Óó jézusom... gondoltam, hogy én vagyok a noob... de hogy ennyire.
Tegnap késő este raktam össze és én hülye csomóba fogtam a kábeleket amik nem kellene a tápról... és belefogtam a 12voltos 8 pinest is...... basszus.Köszönöm, ha nem mondod még mindig keresem mi a baja.
Jó lett!Sőt a régi laptopból kivett régi HDD-n lévő Win10 simán elindult
az is durva
De szerintem újra telepítem, bár a gépházban helyesen ír mindent.
Lehet ebből később baj ha ezt a WIN-t hagyom fent?óó köszi még egyszer, ezt jól benéztem.!
meg mindenkinek köszi aki próbált segíteni.
GraphicsNe is mond!!! 3 üzleti laptopon vagyok már túl meg online számlázás stb stb..
-
Kiskokó
veterán
válasz
Vertigo18 #43494 üzenetére
Az is vadi új (ezt a gépet a gép összerakós topikban írták össze nekem)
[link] (max akkor ha szétbombázom az otthoni gépem.... amit naaaagyon nem akarnék)
Egyedül a HDD egy régebbi, laptopból való Sata-s HDD de nem hiszem, hogy ennek számítania kellene.
Amúgy minden új. (8 Gb ddr4 Gskill ram amiről még nem volt szó ez is vadi új)Nincs kimenő jel egyszerűen. Se HDMI-n se VGA kimeneten.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Vertigo18 #43492 üzenetére
Helló
Most próbáltam ki a DSUB (VGA kábel) e za tipikus régi monitor csatlakozós kábel.
Dettó ugyan az. Nincs jel. Biosig se jutok el.
Tuti jó mindkét kábel, egyiket én használom, a másikat a kamera rendszerből szedtem ki most.hmmmmmmmmm ki hitte volna hogy nálam egy ilyen egyszerű dolog is sz..r
Imáááááááádom.
Még mindig arra tudok csak gondolni, hogy az alaplap nem ismeri fel a CPU-t.... na de ilyenkor hogy a ............. ba frissítsek BIOS-t ?
Vagy szerintetek nem ez a baj ?
Köszönöm
Szerk :
Az is nagyon érdekes hogy vezetékes billenytűből 2 is rádugtam, de egyiken se világít semmi. Mintha nem kapna szuflát az se.
Ez milyen jelenség ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged