- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexnowan
aktív tag
Hi!
Na ez CSAK EXPERT fokozatú szakiknak.....
Előzmény.
Volt egy 939-es Gigabyte lapom, 3000+ majd 3500+ AMD procival. Integrált video volt rajta. 2*512 samsung RAM, samsung 200 GB HDD, gyári CPU hűtő, 1 db DVD író, 1 db CD ROM.
Ezzel semmi gond nem volt amíg tápot nem cseréltem benne, a házhoz adott 400W-at cseréltem egy Chieftek 420W-osra. Illetve cseréltem volna, de azzal el sem indult a konfig.
Tünetek:
Power be, ventik pörögnek, monitor nem kapcsol be, HDD kezd valamit de gyorsan elhal.csipogás nincs.
Próbáltam RAM cserét, semmi eredmény. (a ramok más gépben hibátlanul mentek, de ez nem indult más rammal sem) csipogás akkor sincs ha a RAM-ok nincsenek benn.
Gondoltam az a gond hogy 20 pines a táp, vagy alapból hibás, nincs elég kakaó. Csere. Coolink 500W, ezzel se megy. Csere a haver régi Codegen 400W, ezzel ment!!!
Bővítettem a gépet MSI 6600GT, hűtő csere Zalman-ra. Megint be próbáltam az 500W-os tápot újra nem működött. Vissza a régi Codegen, minden o.k.
Olvastam hogy a lapom érzékeny a tápokra, nosza cseréltem alaplapot.
Most Abit K8N-SLI lap van, de ezzel ugyanúgy nem megy! Tünetek ugyanaz, csak most már a 400 Codegennel se indul.
Bepróbáltam egy tartalékos 2,1GB winyát, azzal se megy...
Gyakorlatilag a procin kívül mindent cseréltem már, de ez nem értem miért ment egy 400W-os táppal, egy 500W-ossal meg miért nem???
Lehet ilyen proci hiba? Dehát a Giga lappal sz@r táppal ment hónapokat....
Figyelem! 1000 Ft-os bónuszt ajánlok fel az árlistámból a hiba okának megtalálójának!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- LEGO klub
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- 2026 - Íme a 16. héten megjelenő játékok listája
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép // i7 // GTX 1060 // Számla // Garancia //
- AMD Ryzen 7 5700X/ GeForce RTX 4060/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Intel Core i9 14900K/ Radeon 9070 XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest