Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Ebben igazad van. lehet azzal h a 3 pines csatija megprökölődött lehet h atáp csatijának is az egyik ága megpörkölőpdött és ezért van gondja.
-
Norbo03
őstag
Hát ha a 3 pines csati megpörkölődött akkor valszeg ott zárlat volt. És jól írtad simán lehetséges az h a lap és a ház közé beszorul egy csavar és így zárlatot okoz. Nem lehet h esetleg a zárlatnál nem csak a 3 pines csati sérült meg hanem más is? A sok fagysánál pedig Mem-re tok csak gondolni. Megvárom a memtest eredményed.
Mod: Az újtápodnál aChieftec-nél még normáélis sztem a 11,70 V mert az még a határ érték felett van. Próbáld ki még egy másik táppal lehet h trényleg a csati rossz. Meg esetleg tedd meg az alap dolgokat szedd szét rakd össze CMOS clear portalanitsd ki. Sajnos hirtelenjébe más nem jut eszembe.
[Szerkesztve] -
G@ß!
őstag
Más.
Régen, mikor leállt a gép a biosban is, akkor a 12V-os fesz csak 10.xx volt.
Ezért fagyott biosban...De az egy Mercury volt!!!
Akkor se kéne ilyert csinálnia.
Most hogy meg vettem egy fasza Chieftecet, a 12V is csak 11.70V.
Baazzee, lehet hogy szar az alaplap 24pines csatlakozója.
Komolyan beszarok, ez hihetetlen.
Jól van , futtatok vagy 2 óra memtestet, de semmit sem ér ha lefagy alatta, értitek?
Tök mindegy hogy éppen az Underground2-ből lépek ki az asztalra igy is lefagy, vagy csak simán a winbe fagy
[Szerkesztve] -
G@ß!
őstag
RE!
Az összerakással nem értem semmit, de a zárlat (mivel az már volt azelőtt) fele hajlok.
Egy picit megpöröklődve látszik egy 3 pines csati (tudjátok, ventit lehetne rádugni)
A boltba ezért még kicserélik??
Valószínűleg az alaplap hátoldalán rövidre zárhotott valamit egy fémdarab (ez volt régen).
De azóta azt kivettem
.
Esetleg valami más tanács??
(amugy persze minden leáll kivéve a táp, az még pörög, és még a gép elején lévő led is világít)
1enlőre ennyi
BYE! -
dokar
addikt
#1466 valaki tudja?
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Igen lehetséges. De mibe érted h van kraft? Mert akkor az is lehet h egy ideig tudja biztositani a feszkót a komponenseknek később már nem ezért leállnak. De már cserélt tápot. Igaza van Alpee-nak rakja össze az asztalon.
-
Alpee
aktív tag
válasz
anjani182
üzenetére
Szia. Szerintem probald meg haz nelkul osszerakni a gepet. Az ASUS oldalan kaptam egy helyes kis utmutatot...szerintem egy probat meger...[link]
erdemes vegigolvasni...hasznos dolgokat ir...
Amugy nem epp ebbe a topicba illik, de azert megkerdem, hatha...
Szoval egy cmos clear utan az alaplapi halokartyam MAC ja FF-FF-FF-FF-FF-FF lett es nem mukodik, keptelen fogadni adatokat...divajsz menedzserben ki lehet cserelni a MAC-ot, de ez nem megoldas LINUX ala...van valami otletetek, hogyan orvosoljam...
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Igaz!!!! Ez nkm hogy nem jutott eszembe??? De ilyet még nem hallottam h szépen lasssan leállnának a ventik.
-
Bubu79
addikt
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Sztem Anjani182-nek is ez lesz a problémája zárlat mert ha már mindent kicserált akkor lehetséges pl hogy a lapot rosszul rakja be és ezért hozzá ér vlmilyen a házhoz és ezért zárlat kelezkezik.
-
Norbo03
őstag
-
Norbo03
őstag
válasz
anjani182
üzenetére
Hát nem lehet hogy esetleg kivan kapcsolva a Bios-ba az L1 vagy L2 gyorsítótár az szokta ennyire belassítani a gépet. De az hogy miután felraksz vlmiylen drivert és utána fagy lehet hogy memória hiba de futass le egy memtest-et és meglátod jah meg csinálj egy Cmos cleart ahd álljon minden vossza alapra de CMOS cleart csak akkor csinálj ha tod a mostani beállitásaidta a bios-ba ha nem akkor ird le egy lapra.
-
anjani182
őstag
Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy MSI K8N nForce3 lapom, hozzá A64 3200+ stb, stb...előre hozzáteszem!!! minden volt cserélve mindennel, a vinyótol kezdve, a kábelekig, meg lett véve még1x ugyanez a lap, proci, S-ATA vinyó, P-ATA vinyó, másik VGA, más RAM stb, stb...tehát a hardwer hiba eléggé kizárt!
A probléma:
Ott kezdődik, amint felment a Windows XP Prof (akár SP1, akár SP2) az első bootoláskor már mielőtt bejönne a Windows csík, már ez előtt fél percig fekete képernyő van, és csak vár-és vár a gép...de mire?!?!
majd bejön a Windows, gyors minden, szó se róla...van amikor csak egy CD egységet lát, Scanner - vagy szinte bármi- telepítése után már lefagy amikor bootol a Windows, megáll a csík, és se kép se hang....

Tud-e valaki megoldást erre?
Még1x mondom minden cserélve lett, ami létezik!!!!
Köszönöm a helpet! -
G@ß!
őstag
CSÁSZTOK!
Nos nekem is van egy kis fura problémám.
Szóval a gépem(A643000+, 512mb Kingston, ASUS An8-e, 6600gt, 40 giga hdd) sokszor resetelt csak ugy magától, akár a játékokba, akár a sima winbe. Erre egyszer csak mikor pakoltam a géptül elég távol valami sercegést hallottam. A gép rögtön kikapcsolt, és fura égett szagot véltem érezni a gép felől. Bevittem a szervizbe a gépet, erre azt mondták, hogy semmi baja. Én elhittem nekik , és tényleg nem volt baja....Egy ideig...Mert onnantól kezdve a Biosba is fagyott már (nem csak winbe) és ezt már nem is fagyásnak nevezném, hanem egyszerüen mintha készenlétbe állna a gép(monitor lede villog, winyó kattan, hütők elcsendesülnek, de gy valami nem kapcsol ki az a táp. Gondoltam , mivel az egy Mercury 400W-os tápegység volt, kicserélem , de azelőtt beviszem a szervizbe megnézetni...Erre ők azt mondták, hogy semmi baja , csak kihuzodott egy kábel
...Na most mondjátok meg , hogy szerintetek mire gondoltam...Persze felhoztam ujra vidékről a gépet Pestre, és MEGINT BASZAKODIK A Q*** *****-t
.
Ja és azt nem emlitettem, hogy lett benne cserélve 450W-os Chieftec-re a táp , megy egy 250Gb-s Westernre...
Bocsi ha ez egy kicsit soknak , meg érthetetlennek tünik, de ennél rövidebben nem tudtam leirni
Nos tudtok segiteni?? -
dokar
addikt
Hogyan (mivel) lehet visszatolni az alaplapon elszállt MAC adrress-t az CMOS-ba? Vagy csak szervíz?
-
Norbo03
őstag
válasz
Kokkantas
üzenetére
Ha fagyogat az lehet memória is de ha már kicserélted azt is akkor tuti hogy nem memória. Ha a kondik felvannak puposodva akkor az lesz abaj. Ugyanis a kondikban folyékony elktrolit van ami a hőhatására párolog és minnél melegebb van a házadban annál jobban párolog az kelektrolit vagyis egy idő után kiszárad a kondi és nem tud stabil feszt biztositani a procinak és más komponenseknek ezért ujraindulgat vagy fagyogat a gép. Jah amugy ki lehet cserélni a kondikat.
[Szerkesztve] -
kzoleeka
tag
-
Kokkantas
senior tag
Ha jól tom a lap már 3 éves és nincs rá gar. (Kicsivel több mint 3 mert az én gépem ma 3 éves és ők hamarabb vették). Új lapot meg nembiztos hogy lehet venni a procihoz az a baj.
[Szerkesztve] -
kzoleeka
tag
válasz
Kokkantas
üzenetére
Hát azt nemtom hol lehet kicseréltetni

Estleg garancia?
De lehet kéne inkább egy másik lap, mert nem nagyon hallottam még, h vkinek kicserélték, átforrasztották a kondikat a lapján!
Elvileg meg lehet csak nagyon precíz cuccok kellenek hozzá, meg ugye ugyan olyan kondik!
Sztem kérdezd meg a boltba ahol vetted vagy itt a fórumon vhol, hátha tud vki konditforrasztani!
Csak a többi cucc érdekében sztem kéne egy másik új lap!
Hali! -
kzoleeka
tag
-
Kokkantas
senior tag
Sziasztok!
Pár héttel ezelőtt a gép elkezdett fagyogatni, határozatlan időközönként, volt amikor már az Xp tötőképernyőjénél is kifagyott, aztán volt olyan hogy kb ment 30 percet és fagyott.De a furcsaság az ,hogy Win98-cal fagyás nélkül ment órákig is. Ujrainstalltam az Xp de már az install közben is rendszeresen fagyott és rebootolt. Most már Win98-cal is ezt teszi, van amikor faja sokáig, de van amikor rögtön fagy. Ezt mi okozhatja? A procihűtő körüli kondik felvanak púposodva. <=Ez lehet a baj forrása vagy mi. Kicseréltem a Ramokat, a vinyót. A tápot és a lapot még nemtudtam.
Most mondták hogy a bootolásnál már azt írja ki hogy a proci szorzóját visszaállította alapra és ,hogy menj a setupba és állítsd be.
Bocs ha kicsit értelmetlenül írtam le. -
Zsót112
tag
HAli!
Az a gondom, hogy vettem egy Samsung 160GB-as SATA2-es vinyót (na ez nem gond
), benyomtam a gépbe ami eddig kifogástalanul működött, rá a winfos meg ami kell, legújabb BIOS és driverek és a gép indításkor lefagy, majd reset és szépen megy. Ha kikapcsolom és újra be winfos induláskor kifagy, reset és megy. Ha már müxik és úgy indítom újra akkor nincs fagyás.
A gép:
ASUS A8N-SLI
2x512 kingmax superram
3700+ San Diego
Chaintech 6600 gt
Pinacle PCTV
Seagate 120 GB PATA
Samsung 160 GB SATA2
LG DVD-WR
Sirtech 410 W-os táp
A kábeleket cserélgettem, tápcsatit átdugtam, winfos reinstall is volt, masik Bios is, driver csere, badsector nincs. Kifogytam...
A táp keves lenne? Nem hiszem. HELP!!! PLÍÍÍÍZ. -
Mazka05
őstag
qtrica és Norbo03!
Kössze az eddigi segítséget, de kiderült, hogy a lapon beszart valami ami a satát kezeli úgyhogy megy gariba... -
-
-
Norbo03
őstag
válasz
Mazka05
üzenetére
Hát ha az alaplapod nem támogatja a Sata2-őt csak a Sata1-et akkor lehetnek vele ilyes jellegü gondok. Ugy hogy rakd át Sata1-re és nézd meg h ugy látja-.e. Jah és ha uj a vinyó akkor meg kell formázni tehát az eszközelőbe nézted már mert ott ha látja akkor ott fomázd meg.
-
Mazka05
őstag
Norbo03 és qtrica !
Biosban látja a winyot! Csak windows nem szereti... A gyári állapotba akkor sata 2-re van rakva? a Sata 1 1.5GB/s.. ez van ráírva akkor a másik gyorsabb vagy mi?
Bocs de nem vettem még sata winyot.. ez meg most jött garból... -
Mazka05
őstag
Hello mindenki az alábbi config:
MSI K8N Neo-Platinum AMD Athlon64 3200+@2475mhz Zalman CNPS7000B Al-Cu Kingmax hard-core 2X512 DDR500 Sapphire Radeon X800XT PE + AC Silencer 5 520/560@542/577 Enermax 353W Genius SW-5.1 Surround Home Theater
+ egy Maxtor 300-as sata 16mb chease-es wiyno sehogy nem akar elindulni egy 120-as ATA 8mb chase-es Maxtor-ral meg gyönyörüen megy...
Léci segítsetek! Mert már nem tom mit csináljak...
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Na jolvan, viszlát mindenkinek jövö hétig!
-
Ultram3jor
senior tag
Lemaradtam... Mindegy! Valakinek nem szar a gépe ebben az éjszakai müszaklban?

fghehgdfg -
Norbo03
őstag
Tom hogy nem nkm irtál de ha nem baj váálaszolok!!! Ha benne van a proci és nem müxik akkor nem kell h sipoljon viszont ha kiveszed akkor igen. De ha tod 1.3 Bios kell a procinak akkor nincs igazából gond semmivel se, csak a laphoz uj a proci. Rakj be egy olyan procit amit ismer nyomj egy Bios frissitést és utána rakd vissza ezt a procit.
Mod:Qutrica bocsika h helyetted válaszoltam de nem birtam megállni.
[Szerkesztve] -
qtrica
aktív tag
Nem feltétlen kell hogy elinduljon.Nem ismerem pontosan a lapod, illetve a procid, de nem egy esetben áll elő az a helyzet, hogy a laphoz képest új a proci és csak bios frissités után ismeri fel.Olvasd el a manualt a honlapon!

Mi a lap pontos tipusa?Esetleg verziószáma?
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
tLehet párba, és lehet egyedül is. De nem minegyik lap komálja ha 2 különbözö ramot teszel bele....
Nézdd meg azt a procit másik emberkénél.
Bios nem lehet a bibi, mivel a lap bolti, te meg nem nyultál hozzá
Bármelyik biossal elindul, és a proci is megfelelö bele. (A használati utmutatásban benne van, hogy melyik az a proci amit max bele tudsz tenni) -
gumi*
csendes tag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Nem párba kell a memokat beteni ebbe a lapba?
Ebayon vettem a procit
)
A proci: 939 Athlon 64 3500+ 2200 1000MHz 512KB E P1.30
A lapon 1.05 bios van.itt lehet a bibi?
Ha ez a gond megharapom magam
))
Akármilyen biossal el kelene induljon,nem?Ha a poci megfelelő bele? -
Ultram3jor
senior tag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Nah, most szépen leirtad!

Így eccerübb válaszolni...
Jókor reagálok... No mind1 -
gumi*
csendes tag
Tehát:van egy 420W táp ujház uj alalaplap használt proci Alaplap:Asrock dual sata 2---
proci használt nincs gari állítólág jo
)3500Venicia magos E 6 steppű Amd Athlon 64 bit,memoria 2x512 nem egyforma memoria másik gépben megy tehát műkszik,video karesz gef6600 gt másik gépben jo, bekapcsolva a gép ----semmi ----a ventilátor felpörög de semmi sipolás a monitor néma,kipróbáltam ezt egy másik házban is.Már csak két vari van.
1.Alaplap vissza az üzletbe nézék meg jo e?
2.Proci ez a huzosabb lehet az én károm lesz ha nem jo.Nem tudom hol kipróbálni,
lehet egy servizt kel felkeresnem.
Ez a tény állás.
A gépre mikor összedugtam semit se raktam rá se vinyót se optikai meghajtot de ezektől függetlenűl menni kelett volna a biosig.
Remélem tudtok valamit mondani -
Ultram3jor
senior tag
Gumi*: Tul keveset irtál a gépedröl, igy csak találgatni lehet. Próbálj ki mindent kicserélni, mondjuk havertól, kölcsönkéred, stb. És utána nézz vissza, irj le mindent amit tapasztaltás, és kitaláljuk, mint már számos esetben bebizonyítottuk

Ego az van....
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Üdv!
Szerinted mitől lesz egy alaplap olcsóbb, mint a többi? Min tudnak spórolni?
Az alapanyag ugyanannyi, mint a többi gyárnak ( illetve egy-kettőn tudnak spórolni ).
A munkaerő ( lévén hogy jobbára ugyanott vannak helyileg ) szintúgy.
A költségeket a MEO-nál lehet csökkenteni - tehát mondjuk amíg a Gigabyte 10 lapból 5-öt ellenőriz, addig a kisebb gyártók - hogy nagyobb lehessen a termelékenység - csak 2-t, vagy 3-at - döntsd el, hogy milyen lehet a selejt észrevételének esélye
Szerk.: Félreértés ne essék, ezzel nem azt mondom, hogy az olcsóbb lapok szarok, csak valamelyest nagyobb eséllyel futhatsz bele hibásba
[Szerkesztve] -
gumi*
csendes tag
Mi van akkor ha a gépet proci nélkül kapcsolod be?Az alaplap elszáll?
Vagy egysterűen semmi sem történik?Sipolni kelene a gépnek?Ha nincs benne proci? -
Hasek
Közösségépítő
De nem a táptól, a gép belseje(vinyó, alaplap,stb...) felé haladva gondoltam, hanem a konektorra(amiból a 230 jön), akkor az elosztóra/hosszabítóra, meg ilyenekre. Azokkal nem lehet valami gond esetleg? Vagy a tápot, és az elöbb említett konektort összekötő kábellel valami(próbáltad már másikkal?). Ha érted miröl beszélek.
[Szerkesztve] -
gumi*
csendes tag
Hali
Vettem egy ASROCK DUAL-SATA 2deszkát.Tetem bele egy Athlon 3500 procit álítólag venecia magos e6 steppingű.De meg sem nyikkan.A lap pár napos.nem értem.A proci szar?
Vagy alap?A memoriákat csak duplán lehet bele tenni?Tetem bele két db 512 ram-ot.
Semi csipogás semmi ,a ventilátorok menek de semi egyéb.A videokaresz is jo ki lett probálva és a memoriák is másik gépen a procit és a lapot nem tudtam,kizárásos alapon a lap uj elvikeben annak jonak kelene leni,?
Akkor proci?
Valaki tudos..............mert ha a biost kell frissiteni akkor is el kell hogy induljon valahogy.Igy gondolom
Gumi -
Hasek
Közösségépítő
Nem lehet, hogy a táp csatlakozó környékén van valami gubanc(vagy a vezetékkel, vagy (ha van akkor) az elosztóval, vagy a konnektorral), és bár a gép működik vele, de a tápnak nem tesz jót, és ezért ketyeg. Most javítsatok ki ha h*lyeséget mondtam, mert ez csak egy feltevés!
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EAFC 26
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Annyi volt, hogy az nVidia driverek közül nem szabad feltenni az utolsót, vmi IDE genyó, még meg is kérdezi, hogy telepítse-e, ha az nincs fenn, láss csodát, nem lassúl be semmi
Köszönöm a helpeket!
.
), de ha nem rakod fel az NVidiás drivert, hanem az XP-re bízod a lap izzítását, összejöhet - sokaknak segített...
Az a gáz, hogy szerintem úgy sz@r az egész nForce3, ahogy van... gyakorlatilag megbolondul az XP.... 

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)