- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz baloghgabor #86668 üzenetére
MikroTik 4G megoldást (CAT6 és CAT18 is van) viheted nyugodtan 10m-es oszlop tetejére, mert PoE-n át táplálod meg és Ethernet-en közlekedik az adat, nincs antennakábel veszteség.
Én is ezek közül valamelyikkel szemezek szülőknek jövőre. Náluk sem valami erős az XXL még mindig.
Szerintem B20+B28-at nem tudnak ezek amúgy, a CAT18 brossúrájában nem látom. De hogy jobb jelerősséged lenne egy 10 méteres árbóc tetején, az biztosHa a meglévő routered-en van WAN port, abba bedughatod ezt és akkora meglévő eszközeid maradhatnak annak a WiFi-jén, csak abban nem használod a 4G rádiót.
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz baloghgabor #86668 üzenetére
Szerezz be/kölcsön egy Huawei B818-as mobil routert és próbáld azzal.
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #86653 üzenetére
Èn a helyedben lesátoroznèk a torony mellè .
_vicc volt_. -
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #86646 üzenetére
Ahogyan többen is írták, lehet bevállna egy mimo kèpes nagy nyereségű kültéri 4g antenna, nekem egy 700-2800mhz között működő kültéri antennám van, sokat javított.
De ezek már a nem olcsó kategóriák közè tartozik.
Esetleg összedobnèk egy parabola antennás 4g vevőt. Láttam ilyet a youtubeon.
_mobilról írtam_.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz baloghgabor #86642 üzenetére
Egyszerű, mond vissza és kész.
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #86646 üzenetére
Nem vagyok szakértő, csak sokeszközös felhasználó.
Én a router megfelelő elhelyezésében bízom leginkább, mert nagyon sok használhatatlan külső antenna van a piacon. Ránézésre pedig nem állapítod meg, hogy melyik árt vagy használ közülük.
A te esetedben pedig ha tényleg csak B28 és B20 van, akkor egy megfelelő 5G routerrel is előbb bepróbálkoznék, mint külső antennával. 4G routerek között ui. nem nagyon van olyan, ami B20 és B28-at összefog, az 5G routerek között azért gyakoribb... -
aum
junior tag
Ha a qos-es XXL-ben látod a hibát, miért nem mondod vissza, és veszel egy feltöltős 500 GB-os csomagot. Azon nincs korlát.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
20 éven át dolgoztam lent a hatàrsàvban,szerb szakaszon. Sokat javult a mobilhàlózat bàrmelyik szolgàltatót is veszük alapul. Azonban vannak bermuda hàromszögek és szerintem maradnak is. 100% térerő km àt, majd egy 100m szakaszon szinte semmi,majd megint km át tökéletes. Te egy térerő szempontjából ramaty helyen laksz. Lehet elmélkedni,h néha jobb-rosszabb stb, nàlad ez kiszàmíthatatlan. Bocsànat ha durvàn kommenteltem, Boldog Karàcsonyt
-
aktív tag
válasz baloghgabor #86640 üzenetére
Hát évente kb 6szor jössz nyekeregni. Lehet hetente kéne. Sz.r helyen laksz térerő szempontjàból,csodàt tenni mi nem tudunk Ha csak kibeszélni akarad újra és újra és újra stb,az lehet felcsesz itt pàr embert. Nem bàntani akarlak,de mi tényleg nem tudunk térerőt,stabil hàlózatot varàzsolni neked
-
aktív tag
válasz baloghgabor #86638 üzenetére
Évente párszor rugózol itt a térerő miatt. Ugyan azokat a köröket futod. Mi nem tudunk neked varàzsolni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
csacsi67
addikt
válasz baloghgabor #86630 üzenetére
Miért nem nézel szét van 500 kb drágább korlátlan csomag ami prénium ott ami bázis enged annyival jön és 5G képes.
-
gabor9991
őstag
válasz baloghgabor #86632 üzenetére
Én nem tudom lendítene-e vagy nem mert nem értek hozzá, te azt írtad hogy nem hinnéd hogy lendítene, de szerintem te sem vagy sokkal jobban képben a mobilhálózatokkal kapcsoaltban mint én , dchard viszont ha jól emlékszem leírta hogy az antenna lenne a megoldás és a hozzászólásaiból ítélve azt érzem hogy ért ahhoz amiben megpóbál segíteni.
-
gabor9991
őstag
válasz baloghgabor #86630 üzenetére
"Antennát pedig ezért nem szeretnék ide, mert nem hinném, hogy sokat lendítene ezen a dolgon."
Már bocs hogy beleszólok de szerintem már tavaly lefutottátok ez a kört hogy nálad ez lenne a megoldás talán még fotó is volt arról a fák fölött hogy lehetne a torony felé beállítani.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #86628 üzenetére
A politizálást te kezdted el. A kapacitás kérdését még mindig nem érted, pedig évek óta magyarázzuk. Nálad lefedettségi probléma van, a korábban bemutatt méréseid ezt mutatják. Ennek elsődleges oka a sűrű erdő aminek a közepén vagy (ez persze csak annak világos aki emlékszik még erre egy évvel ezelőttről, mert most elfelejted leírni). Ezen a helyzeten ront a hálózat pillanatnyi terheltsége, mint ahogyan ront a Szerb hálózat terheltége is, ami neked (meg mindenki másnak is) forgalom függvényében zajt generál, mind a kettő hullámzik. Valahogy nehezen hiszem el, hogy az egymást kergető migránsok meg határvadászok ebben számottevően közrejátszanának. A hálózat úgy működik, hogy két elvet próbál megvalósítani: az egyik hogy (QoS függvényében) próbál igazságosan erőforrást kiosztani, de ugyanakkor törekszik arra is hogy a rendlekezésre álló kapacitást maximalizálja. Ennek az az érdeménye, hogy akik hozzád haosnló XXL csomagban vannak, de "közelebb" laknak a toronyhoz, pont ugyanannyi rádiós erőforrást (PRB) kapnak mint te, csak nekik ez az egységnyi erőforrás 64-256QAM mellett nagyobb sebességet jelent, mint nálad QPSK-n. Az hogy néha tudsz 10-20 megabitet is mérni, semmit nem jelent az alap probléma szempontjából: üres periódus, éppen a Szerb oldal sincs terhelve --> kevesebb zaj stb. Szóval nem: nem az erdő lesz sűrűbb, meg a torony megy távolabb, csak vannak egyéb paraméterek is amiket nem veszel figyelembe és tekintve hogy hányszor leírtuk már... A napom ettől lenne jobb, ha nem kéne ezt ismételgetni.
Gondolom normális nagy nyereségű antennát azóta sem vettél, máshogy pedig ez nem fog javulni. Még a Szerb kártya lehet megoldás, már ha a Szerb hálózatot számottevően jobban látod (például keveseb az erdő abban az irányban). Vagy a B28, hátha azon kevesebb a forgalom és/vagy a Szerb irányból érkező zaj, ezt mérni kell.
A nagyanyám meg tompai volt, találkozam én is a hábouró alatt bokorban bújkáló menekültekkel, szóval nem bel-pestről magyarázok neked...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #86608 üzenetére
"Biztosan csak B20 van"
B28 is van.
"ha iderohan a környékbe száz migráns, meg határvadász, vagy turista"
Nyilván nem azzal van a baj, hogy az erdő közepéről akarod használni, vagy azzal hogy közel a határ és interferálnak a szerb állomások, hanem a migránsokkal meg a túristákkal, esetleg Soros György ette meg a térerőt is. Édes istenem...
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Igen, sejtettem, az alacsony frekvenciás 700/800/900/ MHz messzebb is eljut mint a 2100mhztől felfelé.
De ettől még kellene legalább egy gyors csatornának lennie.
Ha már elvileg fejlesztenek.
Èn ha tudnám hogy nincs a közelemben gyorsnak mondható
Mobilnet nem is fizetnèk elő rá.
Cell mapperen rá tudsz nèzni, vagy netmonster appal megnézni hogy mit használsz èpp.
Úgy saccolom hogy 15mbtes nettel már el van az ember.
Nekem a b20 döglött egésznap.
Ez az átka ha tanyán lakik az ember, valamit valamiért. -
Bl.Gyo.
őstag
Hol laksz? Cellmapper.net -en meg nézted milyen tornyok milyen frekikkel vannak közel hozzád?
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #86593 üzenetére
Esetleg este fele próbálj mérni hogy akkor mi a helyzet,
B20 lesz ott nálad szerintem mert az képes bokron fán betonon túl menni,
a gyorsabb csatornák B1től kezdődnének,
Ismerem az edge gprs korszakát, nagy örömömre átéltem, .
Amúgy azt már meg próbáltad, hogy mi van akkor ha a legmagasabb helyen méred,vagy mindegy sajnos.
-
pdr755
tag
válasz baloghgabor #86593 üzenetére
Már többször fel lett vetve: mivel közvetlenül a határ mellett laksz, egy szerb szolgáltató jele nem fogható valahogyan?
Ha igen, presto. Olcsóbb a mobilinternet náluk mint itthon, tehát még olcsóbban is kijössz. -
titán
válasz baloghgabor #86589 üzenetére
Nem azért jár annyi, hanem a lefedettség miatt. A mobilnet sebessége másnál is ingadozik, ilyen a technológia. Nézheted onnét is, hogy másnál ilyen sebességed sem lenne. Persze ezt csak gondolom, nem véletlen választottad a vodafone-t.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz baloghgabor #86583 üzenetére
Ez nem az xxl miatt van. Nálad egyszerűen hulladék a vodafone lefedettsége. Másik két szolgáltató lefedettsége nem jobb?
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #86583 üzenetére
Esetleg egy kültéri antennával még nyerhetsz pár megabitet, én egy kültéri mimo antennát használok, nálam is kb 1,5km távolságra van tőlem a torony, pont határeset.
talán a többiek segítenek, jó lenne tudni hogy hány csatornát érhetnél el,
de ilyen esetben szoktak használni mikrotik tányéros vevőt, akik használják 10mega fölötti sebeséget értek el.
Hát sajnálom, egy havertól kölcsön kellene kérni egy másik routert, talán. -
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #86581 üzenetére
Ajjaj, ilyent mértem akkor mikor nyáron elterelték a sebessséget, kapacitást.
B20 vagy talán? cmd alatt pcn érdemes megnézni egy tracert index.hu
címet, a ping megmutatná a toronyra csatlakozott terhelést,
Térerőd fullos? -
titán
válasz baloghgabor #86449 üzenetére
Ennyi. A kedvezmény általában 10 hónapra szól, érdemes őket a 9. hónapban hívni a bontás/hosszabbítás ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
válasz baloghgabor #86449 üzenetére
Árban ez mit jelent? Kíváncsi vagyok neked mennyiért adták oda. Nekem 4085Ft havonta.
-
titán
válasz baloghgabor #86416 üzenetére
Én mondtam, hogy hamar végzel.
Viccen kívül sorry. Emlékszem, hogy intéztem ilyesmit hétvégén, lehet azóta már változott a helyzet, vagy szombaton volt.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz baloghgabor #86416 üzenetére
Hja, vasárnap nincsenek, szombaton is csak 17-ig.
-
titán
válasz baloghgabor #86414 üzenetére
Ha most hívod őket előbb végzel.
-
titán
válasz baloghgabor #86412 üzenetére
Igen, érdemes felhívni őket, hogy bontani szeretnél, ekkor nagy eséllyel megkapod jóval kedvezőbb havidíjért, persze hűséggel.
-
zzola
titán
válasz baloghgabor #85453 üzenetére
Ha márkaüzletbe (nagy Vodafone üzlet) adod le javításra az eszközödet, valószínűleg kapsz csere mobilt, partnerüzletbe nem kapsz semmit.
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #85453 üzenetére
A telefonod topikjában talán több okos tippet találnál...
-
aum
junior tag
válasz baloghgabor #85405 üzenetére
Ios...és még mindig nem működik, ebben a pillanatban sem
és igen...volt telefon újraindítás.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #85336 üzenetére
Talán nem tudott pènzt le nyúlni. èn az ilyen hívásokat rögzítenèm. Ès feltennèm a youtubera.
Mèg ha tilos akkor is.
-
Nikaré
őstag
válasz baloghgabor #85336 üzenetére
Nagyon rendes tőled, hogy ilyen közlékeny vagy.
-
snooze
veterán
válasz baloghgabor #84970 üzenetére
nekem is jött minden is,holott már 2napja be lett fizetve..🤔🤔
GO Gunners!!!
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #82619 üzenetére
Attól, hogy B1-en 20MHz-re bővítenek, hozzád az erdő közepére nem ment közelebb a hálózat (ahogy egyik másik szolgáltatóé sem).
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #82619 üzenetére
Mit akarsz, azzal már vígan bejön a hittèrítô oldal.
-
gduck
addikt
válasz baloghgabor #81300 üzenetére
-
gduck
addikt
válasz baloghgabor #81291 üzenetére
Hát nekem ( MI 11 Lite 5G ) továbbra is csak akkor jelenik meg, ha a *#*#869434#*#* kóddal letiltom a vowifi érzékelést... Lehet neked is le van tiltva. Ezzel a kóddal tudod (megnézni)ki/be kapcsolni.
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #81295 üzenetére
Ki vitte ki oda a világ végére a vezetékes netet? Telekom?
-
zzola
titán
válasz baloghgabor #81293 üzenetére
Sajnos lassan reagálnak a szolgáltatók és a gyártók is, de örülni kell, hogy végre belekerült az opció ezekbe a készülékekbe is.
-
zzola
titán
válasz baloghgabor #81291 üzenetére
Mármint a sziamiaunak nem kellett könyörögni?
-
osonte
őstag
válasz baloghgabor #80595 üzenetére
Köszönöm, az utolsó mondatod nagyon hasznos volt nekem, akkor ez lesz a folyamat. Eddig a számlám van még csak, meg valamilyen szerződés. Viszont említettük a telefonban, hogy a jövő hét jobb lenne átvétel miatt.
A térerő nekem Baján rendben van, de például Budapesten volt olyan kórház, ahol nem tudtam netezni.
Kövezzetek meg, de nekem a személyes ügyintézés is kellemes volt itt Baján, a Telekomnál felmondtam a két előfizetést és feleségem régóta használt egy Vodafone feltöltőkártát, ezért mondtam, hogy menjünk be hátha ajánlanak valami jobb díjcsomagot, mint a weboldalon (akkor a számát is meg tudná tartani). Egy igen fiatalal, csinos, mosolygós hölgyhöz kerültünk, aki elmondta, hogy csak 2 hónapja dolgozik ott (előtte Telekomnál volt) és elmondtam neki, hogy eddig 5 ezer Ft-ért 30 percet, ingyenes hálózaton belüli hívást és 4GB-ot kaptunk, tud -e ilyet vagy jobbat ajánlani. Kért egy percet és elment a főnökéhez és sokkal kedvezőbb flottás, illetve korlátlan beszéd/több net tarifa ajánlattal jött vissza, csak annyit kérdeztem, hogy hol kell aláírni. Azóta egyszer intéztünk ügyet szintén Nála, ugyanilyen kedves volt. Telefon vásárlásban viszont nem tudott segíteni és nem azért, mert nem akart, hanem azt mondta, hogy friss előfizetőként nagyon magas lesz a mobilelőleg és azon Ő nem tud változtatni. Ezért volt jó a telefonos ügyfélszolgálat, mert ott kinullázták a mobilelőleget.
Viszont majd azért jelzem, ha megjön a telefon, mert a rossz tapasztalatot is leírom, amennyiben lesz. -
csaszi75
senior tag
válasz baloghgabor #80424 üzenetére
Tehát akkor egyik SIM-eden megy a VoWiFi a másikon nem? Akkor amin nem megy, arra kérni kell, hogy legyen beállítva a VoLTE.. ha megy a VoLTE a SIM-en, akkor a VoWiFi-nek is mennie kell..
-
titán
válasz baloghgabor #79723 üzenetére
Az új tulajdonos 4iG csoport nem csak új szemlélettel, hanem egy nagyon erős informatikai háttérrel érkezett a Vodafone Magyarországhoz.............. felgyorsítottuk, és a 4iG IT szakértőinek bevonásával öt hónap alatt megoldottuk az akkor már közel háromnegyed éve fennálló hibák döntő többségének javítását
-
zzola
titán
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz baloghgabor #79526 üzenetére
És még mindig karbantartás... 🤨
-
dzf007
senior tag
De miért nem írják oda hogy előreláthatólag meddig tart?
-
zzola
titán
Csakaszokásos...
-
zzola
titán
válasz baloghgabor #78932 üzenetére
[VoWiFi képes készülékek listája]
Samsungokra még idén várható frissítés, a kínai csodákra nem tudom mikor...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #78932 üzenetére
Egy-két hónap (1-2 új készülék firmware megjelenése) múlva jó eséllyel már nem csak a szifonokon fog menni alapból.
-
tibor23
senior tag
válasz baloghgabor #77618 üzenetére
Ha TelekomVoWifi-t akarod használni, azt engedélyeztetni kell pl. +wifihang sms-t elküldve az 1414-re, ezután megerősíti a bekapcsolást a szolgáltató. Minden telefonra engedélyezik. Nem írtad, hogy ezt a szolgáltatást a telefon másik (Voda) kártyáján kapott mobilnetről vagy wifiről akarod működtetni, és milyen telefonod van. Kínai telefonokkal problémád lehet, Samsungok nagyon rég óta mennek gond nélkül. Ha a telefonod voda mobilnetjéről akarod használni, akkor tudtommal csak az Android 11 feletti Samsungokkal lehetséges. Nekem tökéletesen működik ugyanez a konfiguráció egy A52s Samsunggal, ami a Vodától lett véve, és teljesen független.
-
zelikocc
senior tag
válasz baloghgabor #77596 üzenetére
Androidéknál simán belefuthatsz szolgáltatói szoftver korlátokba... Ha szolgáltatónál veszed, akkor lehet hogy a másiknál nem fog menni pl. VoLTE, 5G, VoWiFi... stb... alapos utánajárást igényel, hogy minden menni fog e... és még úgy sem tudod megjósolni, hogy menni fog-e majd a vodás VoWiFi.
Én iPhone-t ajánlom ha nem akarsz szívni, azzal kb a világ bármely országában megy minden aminek mennie kell és dual SIM is van, ha az egyik SIM eSIM.
Ha lesz majd VoWiFi a vodánál akkor nem kérdés hogy menni fog iPhone-on is. Még akkor is ha a világ másik felén vetted.[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz baloghgabor #77601 üzenetére
A beállításokban akkor jelenik meg az opció, ha a szolgáltató engedélyezteti az adott telefon gyártójával az adott vowifi-t.. Tehát lemegy egy olyan FW amivel bekapcsolásra kerül az adott opció.
Ugyanezt eljátszottam a Telekom VoWifi-nél is.. egyik telón nem ment először, a másikon meg igen.. aztán később vmi frissítás után megjelent a másik telóban is a VoWifi.. -
csaszi75
senior tag
Nem írtad le, hogy milyen telefon típusod van..? Abból lehetne következtetni, hogy menni fog a VoWiFi vagy nem a Telekomnál.. Vodafone-nál.. akárhol.. Ha túl régi teló, akkor felejtős.
-
dchard
veterán
Hogy a telekomnál mi és hogyan van, az telekom topik.
A voda témában annyit tudok mondani, hogy ha szeptemberre nem is, de idén várható a vowifi a vodánál is. Kérdés mennyi türelmed van még. Telefon témában annyit, hogy a telekomnál elég rágóta van vowifi, így ha találasz olyan telefont a voda kínálatban, ami a telekomnál is kapható, azért jó eséllyel a vowifi profil benne lesz, de ez is lutri: a kinézett telefon topikjában vagy a volte/vowifi topikban biztosan tudnak tanácsot adni, hogy milyen készüléket nézzél.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #75503 üzenetére
Csak azoknak írom akik nincsenek képben a korábbi megbeszéltekkel kapcsolatban:
Tőled 2km-re van a legközelebbi torony, ez egy tanyavilágban jó eredmény, más sincs közelebb hozzád (sőt). De mivel egy sűrű erdő kellős közepéről beszélünk, ott sosem lesz normális lefedettség. Nincs összefüggés a 3G lekapcsolással. A szerbek ezen nem segítenek, de azt már korábban megállapítottuk, hogy nálad nem intrferencia probléma van, hanem lefedettségi. Ott az egyetlen megoldás egy nagy nyereségű irányított antenna, jó magasan.
-
csaszi75
senior tag
válasz baloghgabor #75503 üzenetére
Pontosan milyen típusú készülékkel tolod? Nagyon sok múlik a készülék működésén.
Sztem be kell jelenteni, szerezz több ismerőst, akik bejelentik hibára, s hátha akkor hangolnak/építenek valamit. -
pdr755
tag
válasz baloghgabor #71408 üzenetére
Itt off de: nem kell kimenni szerbiába feltölteni az ottani kártyát.
A pandemia alatt is megmaradt a 2015ös évjáratú szerb telenyomoros kártyám m az interneten simán lehet tölteni.
Egyébként szerbiai utazás előtt is itthon töltöm fel hogy amikor atlepem a határt már működjön az internet rajta. -
aktív tag
válasz baloghgabor #71394 üzenetére
Akkor most nem kezdted el?
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #71404 üzenetére
MVNO-nál meg még kevesebb érdekérvényesítési lehetőséged van. Szóval jó az kettőnek is...
Vagy használhatsz szerb kártyát, de azzal megszívatod azokat, akik visszahívnak, a magyar irányú hívások díja sem lehet kevés. De a net legalább olcsó. -
titán
Attól, hogy bizonyos helyeken nem kielégítő a szolgáltatásuk, még sok másik helyen jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #71399 üzenetére
Az ásotthalmi Digi bázisállomásra nálatok nem támaszkodnék, bár kültéren helyenként működhet a telefonálás.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #71399 üzenetére
Szerbekkel együtt van az 6 is...
-
4Grider
nagyúr
Tényleg: Már régen válthattál volna NÁLAD megbízhatóbb szolgáltatóra...
-
titán
válasz baloghgabor #71392 üzenetére
A hang és adatszolgáltatása szerintem megbízható. Amikor ügyet kell intézni akkor kezdődnek általában a problémák.
-
titán
válasz baloghgabor #71031 üzenetére
Ami késik nem múlik.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz baloghgabor #71023 üzenetére
Látom, nemcsak én vagyok így...
-
Nikaré
őstag
válasz baloghgabor #70968 üzenetére
Próbálkoz, ne add fel!
Meglepő, nálam .idén adatot mutat.
Ami jelenleg még nem működik az az app -ból átirányítás web felületre, készülékek kezelés címszó alatti rész.
Mondjuk a kijelentkezést meg még nem próbáltam. -
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70223 üzenetére
A 700 és a 800 közel azonos teljesítménnyel megy, nyilván egyelőre kevesebb előfizető használja a 700MHz-et. A megoldás továbbra is a külső antenna, illetve a "lyuk vadászat" a fák között. A fáktípusától függően az is lehet, hogy nem magasra, hanem éppen hogy alacsonyra kell tenni az antennát. Például ha a fák jellemzően magasan lombosodnak körülötted, az aljuk relatíve kopasz, akkor alulra is meg lehet próbálni. Ez az esőben jobb történet sántít, esetleg az lehet a magyarázat, hogy a viharban a többség fél és inkább kikapcsolja a netet/számítógépet, mert az hiszi hogy így megvédi a villám kártól. Számos vidéki ismerős csiálja ezt, tehát nem leődnék meg ha lenne ilyen összefüggés.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70219 üzenetére
Teljesen komoly. Elindult a 700 DSS 5G hónapok óta... Erről beszéltünk már az ügyedben, ezért is írtam, hogy kéne olyan router, ami össze tud fogni 700+800MHz-et, csak ilyen nem nagyon van...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #70113 üzenetére
A homokhátságon lévő tanyánkban nyáron nagyjából pont fele akkora volt a térerő, mint télen. Ennyit jelentett 5-600 méternyi nyárfás levélzete a bázisállomás és a tanya között. Mondjuk főleg esős időben volt feltűnő a térerő esése.
-
Diák66
őstag
válasz baloghgabor #70113 üzenetére
A lehetőségeket felsoroltuk, antenna + asztali router. Egy hozzáértő szakember tudna enyhíteni a problémádon, de ha ennyi információval nem mersz nekiállni, inkább ne is, mert aztán ránk haragszol majd a kidobott pénz miatt.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70108 üzenetére
Na most hogy sikerült megszülni, hogy hol is kéne működne a dolognak, kiderült hogy egy őserdő közepén vagy, minden irányból több száz méternyi zárt erdővel, főleg a kiszolgáló állomás irányából. MOstmár értem miért ilyen szar 2.7km-ről a 800MHz is, pedig közel főnyalábban vagy. Erre senki semmilyen garanciát nem fog vállalni neked. Itt mindegy, hogy 5 vagy 8 méteren vagy, inkább az lesz a fontos, hogy horizontálisan tudd mozgatni a dolgot, ugyanis az egyetlen esélyed, hogy találsz egy "lukat" az erdősávban, ami nem olyan sűrű. Antenna ehhez is kell, de egy kereszttartót biztosan felraknék arra az oszlopra, hogy legyen némi esély arra, hogy rendesen működni fog. Nem kell többet mérni cellmapper-rel.
Itt a vége én nem tudok ehhez már érdemben hozzátenni semmit.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70104 üzenetére
Pontosan kérem megjelölni, hogy hol van ez a ház, ahol a szolgáltatás nem működik. Nem körülírásra van szükség, hanem pontos koordinátára. Legközelebb akkor foglalkozom ezzel, ha megvan, hogy pontosan (nem pirossal a fél környéket bekarikázva) hol van a hibahely. Nem töltöm az időmet tipp-mixel. Jó hogy ennyi szájkarate után derül ki, hogy nem ott vagy ahová mindenki gondolta... Ugyanis a Gátsor (értsd: az utca ahol a kocsma van), környékén nincsenek például komplett erdők, a házakkörül több száz méteren nincs más csak szántó. Gondolom sejted, hogy ez befolyásolja a lefedettségi viszonyokat, nem is kicsit.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70098 üzenetére
"Gátsorra tizenkilóméter a táv"
Na várjunkcsak. Eddig arról volt szó, hogy a Gátsoron laksz, most akkor ott laksz, vagy onnan 12km-re? Ilyen erdőt sehol nem látok a Gátsor környékén. Itt az ideje megosztani a pontos lokációt, mert ennek a tipp-mixnek nincs értelme.
-
törölt tag
Az antennáknak 45°-os szögben kellene lenniük + a fák ágai/levelei takarnak.
-
veterán
Esküszöm kezd izgalmas lenni a dolog.
Ph app megnyitása után az az első hogy meglesem Voda topik történt e valami fejlemény. Rendesen szurkolok hogy happy end legyen a végeKedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70096 üzenetére
A több mérés mindig jobb, de a Gátsorrol elég kevés lett az adat. A tornyot szépen körbejártad, az frankó. Amit csinálni kéne: Átokháza faluközpontból elindulni a Gátsoron kifelé, ha lehet egész az 55-ösig (nagyjából a Gátsori csatorna vonalában). Az se lenne baj, ha autó helyett gyalog, vagy biciklivel mennél, mert a lassabb haladásból pontosabb eredmények jönnek ki. Azt hiszem a Cellmapper alkalmazásban is be tudod állítani, hogy legyen kicsit agressízvebb a mérés.
De a helyzeten nem változtat sokat, nagy nyereségű antenna + router kell. Továbbra is ki lehetne próbálni a 4116-ot. Ez a magasság téma is olyan, hogy nem biztos, hogy neked 8 méter magasra fel kell másznod. Nyilván minél magasabb annál jobb, de ha mondjuk a 8 métert nem tudod megoldani, az 5 métert meg tudod, akkor már az is jó lesz. Csinálhatnál egy fényképet erről a póznáról, nézzük meg milyen.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70085 üzenetére
De a Yettel nem tud neked ilyet mondani, csak annyit tud, hogy ő nem árul antennát. A többit pedig ki lehet számolni: a legutóbb -110 körüli RSRP-t mértél a telefonnal (az nem derült ki, hogy kültér vagy beltér), de nyilván nem egy létrán álltál. Ehhez képest magasabban, egy irányított antennával csak jobb lehet, ha az antenna nyereségéből indulok ki, akkor pont 10dB-vel lesz jobb (ez pont egy nagyságrend, a szó matematikai értelmében). Egy irányított antenna jobban tűri a szerb interferenciát is. Ennyit tud mondani bárki. Arra sem tud senki garanciát vállalni, hogy a kinézett antenna gyártója nem hazudik mondjuk az adott frekvenciára vonatkozó nyereséget illetően.
-
Fecó88
tag
válasz baloghgabor #70085 üzenetére
Végeredménybe azt is ki tudod próbálni hogy a yettel mit tud veszel egy benzinkúton vagy egy postán egy prepaid yettel es feltőltő kártyát és be aktválod és már látod is a térerőt mit tud ha független a telod van.
Ipone13 Samsung Galaxy A22 5g Samsung galaxy tab s6
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70076 üzenetére
" Milyen antenna lenne jó, amivel egyáltalán lehet a Yettel frekvenciát használni ha lehet."
Te azt várod, hogy a Yettel megmondja, hogy milyen antenna kell neked (ezért vállaljon is felelősséget), miközben nem árul antennát. Ez nem fog megtörténni, hiába teszel fel ilyen kérdéseket az ügyfélszolgálatnak, nem tudják neked megávlaszolni.
Nem fogod megúszni a saját "kutató" munkát ezzel kapcsolatban. Mi annyit tudunk segíteni, amit már eddig is elmondtunk. Én annyit vállalatam, hogy ha találsz antennát, akkor megnézem műszakilag, hogy alkalmas-e, ismerve a körülményeket, mielőtt megvennéd.
Az antennának pedig továbbra sincs szolgáltató függése, teljesen mindegy, hogy ki a szolgáltató, vidéken 7-8-900Mhz-et használ mindhárom, ezeken a sávokon legyen minél nagyobb a nyeresége (általában a Yagi típusú antennáknak van a legnagyobb nyeresége). Ennél többet nem fog tudni neked mondani senki.
[ Szerkesztve ]
-
Fecó88
tag
válasz baloghgabor #70081 üzenetére
Te tudod legyen szerencséd minél hamarabb. De valamennyi ráfordítás biztos hogy kelleni fog akkár mi mellet is döntesz.
-
Fecó88
tag
-
törölt tag
válasz baloghgabor #70076 üzenetére
Csak 1 kérdésem van: mi a céod mindazzal, hogy sokadszorra leírod ugyanazt a probémádat? Esetleg azt várod, hogy valamelyik fórumtárs felajánlja neked, hogy megveszi az eszközöket, amivel talán jó lesz nálad a térerő? Netán abban reménykedsz, hogy a vodafone olvassa a fórumot, és ők építik ki neked/az ott lakoknak még úgy is, ha gazdaságtalan? Vagy csak simán így adod ki a frusztrációd?
Tényleg kíváncsi vagyok, mi motivál abban, hogy ugyanazokat a köröket futod a fórumban immár hónapok/évek óta.
Köszönöm ha megtisztelsz a válasszal. -
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70071 üzenetére
"De hogy antenna, vagy más megoldás mi lenne? Az azonos szabvány szövegen kívül semmi"
Ugyan már leírtuk talán nem is egyszer, de akkor még egyszer:
Senki nem fog neked adni olyan technikát amire szükséged van. Tehát ha arra vársz, hogy majd bárki valami havi pár ezer forintos havidíjért ad neked több száz euró értékű routert + antennát, ez soha nem fog megtörténni. És attól, hogy ezt többedszerre előhozod, sem fog megváltozni a helyzet.
Két lehetőséged van:
1. Várod a csodát, hogy SZIP-ben egyszer csak épül vezetékes szolgáltatás nálatok is, mint a környező településeken.
2. Veszel saját normális antennát + routert és kipróbálod, hogy azzal melyik szolgáltató tudja a legtöbbet.
Ennyi, itt a vége a történetnek. Nincs más megoldás.
-
Fecó88
tag
válasz baloghgabor #70071 üzenetére
Most ennél az új othonet lite csomagra 6 hónap ködbér mentes vissza adás van nekem is most lett meg hat hónap ingyen van 7 hótól kell fizetni.
-
Fecó88
tag
válasz baloghgabor #70069 üzenetére
Szia én megértem a gondod a Vodafone hálózata amúgy sem tökéletes nálam full térerő mellet is átlag akadozott ha egy komolyabb videót néztem. Egy vagyont fizetem ki hogy megszabaduljak a vodátol. De nem bántam meg át mentem a yettel hez és azóta nincsenek ilyen gondjaim. Sajnos ahogy olvastam neked elégé korlátozottak a lehetőségeid de én azt javaslom hogy prbáld meg a Telekomot egy feltőltő kártyával. Én avval anno olyan helyeken is bírtam telefonálni ahol az akkor még telenor meg a Vodafone labdába sem rúgott. Úgy tudom van mos nekik 1 meg 3 napos korlátlan netjük talán 2000 Ft ért max annyit buksz hátha nem egy nagy összeg egy próbát megér. Még annyit akartam hozzá írni hogy ugye a Telekom meg a yettel most ugye közösködik a hálózataikon az is segíthet hamarább lehet fejlesztés is valamelyik szolgáltató részéről. Sok sikert
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #70067 üzenetére
Ezt értem, de nálad -110 alatti RSRP mellett nem kapacitás probléma van, hanem lefedettség. A kolléga úr pedig arról beszélt, hogy ha van több frekin is szolgáltatás meg lehetne próbálni másikkal. De mivel a routered nem tud 700MHz-et, így ezt nem tudod kipróbálni. Meg a 700-nak mitől lenne jobb a lefedettsége... Mondjuk ha szerb interferenciát gyanítasz, akkor legalább ki lehetne próbálni, hogy mit megy a cucc 700-on... Én lassan elgondolokodnék egy 700MHz képes routeren, meg az irányított antennán. Az a baj, hogy neked leginkább olyan router kéne, ami 700+800-at tud összefogni, de ilyen nem nagyon van... Sőt a 3G lekapcsolással majd kéne 7+8+900 képes router, ilyen meg pláne nincs.
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #70062 üzenetére
Azért ez szomorú. . Gondolom akik rajta lógnak 0.24ben aktívan használják a cellát.
B535ös routerrel kellene próbálkozni, azon tudsz csatornát váltani manuálisan is.
Nem pedig azt amire csatlakozna mint a többi, nálam otthon ahol volt rendes térerő,
az 1ik csatornán legalább 51mega feltöltésem volt. "telekom 4g" Míg ha az automatikus csatornára állok, behal az is. Mert az összes mobil/stick egy csatornára sávra, próbál rá menni. Gondolom van más neted, azért nem gond. Nekem itt még térerőm sincs, úgyhogy hiába a speedtest.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz baloghgabor #70060 üzenetére
Az szép teljesítmény! Ne aggódj, azon is bejön a reklám gond nélkül.
Ahogy látom igazából, nem a térerő erőssége a lényeg, az is fontos, de inkább az a legfontosabb, hogy hányan lógnak rajta.[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz baloghgabor #69897 üzenetére
-
Diák66
őstag
válasz baloghgabor #69871 üzenetére
Nos, ha a Digi mobil -101 dBm az Ásotthalmi víztoronyról, akkor simán lehetsz a vodafone adótornya mellett. Érdemes ilyenkor a 2G és 3G erősségét is megnézni. A térkép, amit betettél, az pont a Digi tornyokat jelöli.
Ha nagyon zavar ez a dolog, a cellmapperen az adótorony pozícionálását levehetem és nem lesz zöld, hanem csak piros. De csak akkor tudom a pozícióját pontosabban meghatározni innen a dunántúlról, ha normálisan körbejárod a terepet, miközben fut a cellmapper a telefonodon, majd fel is töltöd az adatokat. Azt hiszem ehhez viszont regisztrálni is kell talán, de lehet anélkül is fel tudod tölteni az adatokat. Végigmész az 55-ös útnál lévő benzinkúttól indulva Ásotthalmon, majd tovább Átokháza és Gátsor vége. Járd esetleg körbe a víztornyot is, de ne közvetlen a közelébe, hanem pár utcával odébb. Ha ezek az adatok fent lesznek a cellmapperen, már jobban láthatóvá válnak az adott irányok is. De egyébként a mai napon is töltött fel valaki friss adatokat az adótoronyról. Ezekből viszont még nem egyértelmű a pozíció, de GSM 2G esetében nagyon úgy tűnik. Persze ha lesz antennád, úgyse ezen adatok alapján fogod belőni, de ha kirándulós kedvedben vagy, és ennyire furdal a kíváncsiság, jó utat
A piros világító lámpa a tetején nem jelent semmit. Az a repülőknek, helikoptereknek fontos, mobilszolgáltatás szempontjából lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69879 üzenetére
Pontosan erre az információra van szükség, amit beraktál. Azt mindig írd le hozzá, hogy ez kültér vagy beltér, és hogy hol készült pontosan.
"látszik, hogy oda az elmúlt években senki sem ment be"
Mivel B28 indult az állomáson, így ez egyértelműen kizárt. Antenna csere és RRU csere is kell ehhez, az elmúlt pár hónapban biztosan voltak kint, és nem is két perc egy ilyen manőver.
"Akkor mehetett át a víztorony tetejére"
Akkor még egyszer utoljára: senki nem ment sehova. A voda pontosan ott van ahol a cellmapper mutatja, azzal az állomás azonosítóval amit a telefonod is mér (4905). Egyszerűen nem az állomás tövében kellett volna mérned, bár még így sem lett rossz az eredmény...
"számomra az is megoldás lenne, ha bárki megmondaná, hogy mit tegyek"
Többször megmondtuk, hogy mit tegyél: nagy nyereségű irányított antenna, jó magasan, lehetőségekhez képest rövid kábellel, és kipróbálni nem csak a 4905-öt, de a 4116-ot is. Különösen ha a saját bevallásod szerint nem értesz hozzá, akkor miért próbálod állandóan felülbírálni azt, aki viszont igen?
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69876 üzenetére
A netmonster nevű programot mondtam, annak is az összefoglaló felületét (Live), ahol ezeket írja: [link]
A legtöbb program nem mindig képest jól értelmezni az állomás azonosítót és a cella azonosítót. 4G-nél egy úgynevezett EGCI van használatban, ami egyetlen komplex számban írja le az enodeb id-t (ez azonosítja az állomást) és a cella azonosítót (ami az állomáson belül azonosítja a cellát). Mivel a programozók többsége nem érti, hogy ez egy komplex, hexa decimális fomrátumban megadott érték, ezért helytelenül az egészet átkonvertálják. A második szett képeden a szoftver jól működik:
LTE Cell identity: 1255682 --> ezt visszalakítod hexára: 132902
Ebből az első négy érték az enodeb ID: 1329 --> decimális: 4905 ez az állomás azonosító
Az utolsó kettő érték: 02 --> decimális 2 ez a cella azonosító. És pontosan ez szerepel a Cellmapper térképén is.A vodafone-nak nincs 47531 azonosítójú állomása a környéken, tehát az a szám biztosan baromság. Ha meg találsz állomást a Kószó környékén, szóljál már a vodának is, hogy kinőtt a földből egy állomás, amiről nem tudnak Már úgy értem hogy találsz hogy látod a saját szemeddel és lefotózod. Addig ezt tekintsük fikciónak.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz baloghgabor #69876 üzenetére
Ott máshol valószínűleg nem 5-10 km-re vannak egymástól a bázisállomások, mert mondjuk nagyobb a népsűrűség, így ha két/három torony között vagy félúton, az máshol nem okoz akkora problémát.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69871 üzenetére
Már ne haragudj, de a -80-as RSRP-ből nekem pont az látszik, hogy üzemel (már ha azt méri ez amit használsz, nem derül ki). Persze ezzel a progival amit használsz, megint nem látszik semmi lényeges infó... Ugye ne felejtsük el, hogy a torony tövében nem lesz kiváló jelszint, mivel az antennák nem maguk alá sugároznak, hanem nagyrészt előre. 4-500 méterről érdemes mérni rálátással. Különösen egy ilyen magas toronynál mint ez... A kószó tanyánál nincs semmi, már többször le lett írva. Azt nem értem, honnan veszed ezeket a "nem működik a torony" történeteket.... A legnagyobb hülyeség lenne fenntartani egy ilyen építményt és nem üzemeltetni. Minden állomás központi felügyeletbe bekötött, bármi van azonnal megy a riasztás. Nem is értem minek válaszolok ilyen mértékű butaságokra... Normális progival mérjél.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69853 üzenetére
Egy másik routerbe. A Huawei-t használhatod csak modemként, letiltod benne a wifi-t. Igaza van abban, hogy bármilyen megoldás jó, ami csökkenti a kábel mennyiségét... Nekem van egy olyan Huawei routerem, aminek van külön kültéri egysége, és beltéri egysége is, a kettő közé UTP kell. Így az antenna kint van, a router rész bent, és valóban csak UTP kell a kettő közé, nincs koax a kettő között, rugalmasan elhelyezhető. Éppen eladó, de nem reklámozom.
-
törölt tag
válasz baloghgabor #69850 üzenetére
Vagy raksz egy vízhatlan dobozt közvetlenül az antenna alá, abba felvezeted a 12V-ot/230V-ot, és raksz egy routert. Így megúszod 1-2 m kábelezéssel, ami által kixsi lesz a veszteség. Onnan meg lehozod a jelet utp-n.
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69844 üzenetére
Tudom hol van a másik torony Ennek ellenére, magasan lévő irányított antennáva egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb lesz a helyzet, sőt. Ha a másik tornyon kevesebb a forgalom, kifejezetten jobban is járhatsz, és tekintve hogy nagyjából pont a kettő között vagy, mind a kettőt érdemes kipróbálni. Tényleg az volna a fontos, hogy jó alacsony frekire hangolt yagit vegyél értelmes minőségű és lehetőséghez mérten rövid kábellel (10 méteren már komoly veszteség keletkezik, a korábbi linkelt antenna 7métere azt mondom határ eset).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest