- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
őstag
En sose mondtam h a yeti mindenhol jo, lehet messze vagy a yeti bazistol es csak valami lassu b20-ra tudsz csatlakozni (meg kell nezni). Azt kell hasznalni ami ott jo ahol hasznalni akarod. Mas kerdes ha nalad a voda jo a 17-ben es kimozdulsz onnan vele akkor vajon mashol mennyire lesz jo. De nekem ugy szar itt a voda h full tereros es elerheto minden band es 50MHz-et ossze ca-zik. Na ez a nem mindegy szerintem.
-
simpley
őstag
-
tlala
addikt
válasz RoyalAirForc #84491 üzenetére
És néhány kilométerre Siófoktól Balatonakarattyán évről évre egyre rosszabb a voda. Jelenleg 0,9-1,8 Mbps a letöltési sebesség a nyaralómban.
Augusztusra beújítottam egy Yettel otthoni net modemet az egy hónapos ingyen kipróbálással, 100-130 Mbps a letöltése (persze saját telefonba áttéve a kártyát ez sem nyújt annyit, de teljesen használható).
Ami külön vicc, hogy a településnek ezen a részén 2024-ben még vezetékes internetet sem köt be semmilyen szolgáltató. (A nyomorult PR Telekom 2016-ban(!) kizárólagos jogot nyert az internetes szolgáltatásra, de azóta nem jutott el a településnek erre a részére.)[ Szerkesztve ]
-
Caldera
aktív tag
válasz simpley #84494 üzenetére
Oké, értem amit írtál. De tényleges a korlátozás és mire elég? Nekem még régi tarifa van, de gondolkodok a lejárat után (mivel már arra hosszabbítani nem lehet) a váltáson, de a mostani 50-100 Mbit/s helyett az 5 nem hangzik túl jól (ugyan csak átlagos dolgokra van használva nem online játékra).
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
pjen
félisten
válasz SztiviVander #84479 üzenetére
A yettel minősége nálam, egy röhej.10/5 fölött szinte sosincs és 30-40 a ping 17. ker. A voda min. 10x gyorsabb átlagosan.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz SztiviVander #84482 üzenetére
Siófokot a szádra hiába ne vedd! Itt hasít a voda a külföldieknek!
-
dchard
veterán
válasz SztiviVander #84488 üzenetére
"tt meg most néztem 20+20+10 CA van"
Már hogy ennyi van a tornyon, vagy ezeket a sávokat látod is a felhasználás helyén?
Én sem csúcsban utazok. Nyilvánvalóan amikor 1000+ emberrel osztotozol a cella kapacitáson, nem fogod tudni kimérni az elméleti maximum 90%-át.
A metró vonalakon ugye nincs MIMO, ezt is érdemes észben tartani.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
SztiviVander
őstag
válasz dchard #84487 üzenetére
Itt meg most néztem 20+20+10 CA van és ezen az 50MHz-en van max 30-35MBit éjszaka, napközben meg 2-15 között. Korábban itt is volt éjjel 120-150, úgy hogy az én eszközeimben semmi se változott (ugyanaz a router és telefonok voltak tavaly is). Metron se a tipikus reggeli-délutáni csúcsidőszakban járok (senki elől nem foglalja el a helyet mellettem a táskám se oda se vissza), szóval még a cella telítettségre se nagyon lehet ráfogni. De holnap ha nem felejtem el mérek egyet Dózsánál meg Deáknál.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz SztiviVander #84486 üzenetére
M3 és M2 is végig 30MHz, ha 15-nél nem mérsz többet, akkor nálad van a hiba. Számos mérést tettem már fel korábban a Dózsa - Deák - Batyi szakaszokról, ahol ki tudtam mérni az elméleti maximum (ami nagyjából 140Mbit) 85-90%-át.
-
SztiviVander
őstag
válasz dchard #84483 üzenetére
Melyiken? M3? Én nem emlékszem hogy mértem volna azon (árpád-corvin közötti szakaszon) 10-15-nél többet pedig nem mindig ugyanazon a helyen szokott eszembe jutni a speedtest. De biztos van olyan szakasz is ahol jobb csak én még abba a pár km-be pont nem futottam eddig bele, vagy a kettesen nem tudom milyen azzal nem járok.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz SztiviVander #84482 üzenetére
Nem nekem kell megítélni, hogy mi komoly fejlesztés és mi nem. Vannak itt szakik, akik értenek hozzá. 🙂
Igen, arra gondoltam, hogy olcsó a szolgáltatás díja, ha megnézzük a Yettel / Telekom díjait. Hogy sz@r-e, az erősen helyszín függő.
-
dchard
veterán
A metrón? 30MHz CA van, ahányszor mértem 100+ megabit volt. Ha valahol jól működik a voda az pont a metró. A történeti hűség kedvéért (meg hátha érdekel valakit), a voda építette ki saját költségén a sugárzó kábelt M2/M3-mon, a többiek az állomásokról lövöldöztek az alagútba több kevesebb sikerrel, aztán a Telekom és a Yettel is inkább ráköltöztek.
-
SztiviVander
őstag
Tehát ha leraknak siófokra meg még 10 helyre n78-at (ami lehet hogy csak nyáron ideiglenesen tud annyit amennyit) akkor az már komoly fejlesztés és abból kiindulva máris szuper az egész? Mert az a pár hely az az ország? Én sose gondolnám hogy én vagyok a világ közepe. De. Ha egy főváros nagyobb részén is képtelenek elfogadható (nem szuperjó, nem kimagasló, csak úgy 2024-ben meg az 5G korában azért egy elfogadható) minőséget adni, akkor majd pont a kisvárosokban vagy a falukban fognak? Szerintem ez nem jellemző. És akkor ebben ezek szerint nem is értünk egyet, de sebaj mert nem is kell. Viszont ha arra gondolsz hogy "ócsóé szart", akkor abban viszont teljesen egyetértünk
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz 4Grider #84473 üzenetére
Szerintem se lesz nekik komoly fejlesztésre még jó ideig annyi milliiárdjuk amennyi kellene. Tulajdonosi háttér Zzola... Ne viccelj már, hitelre vették a vodát is. És közben vettek egy repteret is. Abból a pénzből mondjuk lehetett volna egy komolyat hálózatfejleszteni. De nem az volt a fontos. Meg minek, egyszerűbb mindenkire sebesség limitet rakni. 5G -> 5Mbit, mert előre megyünk ugye nem hátra
-
zzola
titán
Értem. Szerencsére nem a “tizenháromból” meg a “nyóckerből” áll az ország.
Szerintem a szolgáltatás minősége arányos az árral. -
SztiviVander
őstag
Igazad lenne ha a yettel is ugy akart volna otthonnetet arulni hogy kozben nem hogy fejlesztettek volna hanem meg a meglevo elofizeteseket is nevetsegesre limitaltak.volna. De ugye jol emlekszem hogy nem pont ez volt? Akkor mi is a rohejes? Az hogy itt a 13 kozepen (meg amugy a nyolcba is, meg a metron is) egy eve egy bohozat a vodafone. Es mivel a ceges kartya vodas igy sajna akarmennyire is szeretnem nem tudom magasról leszrni es otthagyni ezt a ceget.
-
zzola
titán
válasz SztiviVander #84475 üzenetére
A kommented is picit közröhejes. A Yettel sem egyszerre , egy időben fejlesztett, évekig tartott, te is tudod.
Lehet azokra a helyekre fognak fókuszálni, ahol nincsen saját vezetékes infrastruktúra.
Én legalábbis ezt tenném, és nem bérelt
vonalon szolgáltatnák.. ha így is, úgy is fejleszteni kell a mobil hálózatot. -
simpley
őstag
válasz SztiviVander #84475 üzenetére
"Es ha mindenhol igy haladnak a fejlesztessel, mint itt nalam hogy az elmult egy ev alatt az egvilagon semmi nem tortent"
no, igen....
2022-ben kapott engedélyt egy kis falu, ahol adótoronyt szerettek volna építeni, már már készültek a 3G utáni időszakra (vagy nem)
2023 végéig semmi sem történt, majd a télen 1-2 hét alatt felhúztak egy 50m magas tornyot, amire márciusban engedélyt is kaptak.
Azóta semmi, csak ígérgetnek. "'1 hónapon belül üzemelni fog", aztán sajnos nincs információnk mikor, mivel még engedélyekre vár az üzembe helyezés......
Ettől függetlenül egyébként nagyon nyomul most a voda például az 5G-vel, és hát a forrás az kb kimeríthetetlen.
signed by simpley.
-
zzola
titán
Stratégiai megállapodást kötött az RTL a 4iG-vel, a NER szupercégével.
[link] -
SztiviVander
őstag
Azon a partucat helyen ahol jo a voda, oda biztos jo lesz Es ha mindenhol igy haladnak a fejlesztessel, mint itt nalam hogy az elmult egy ev alatt az egvilagon semmi nem tortent (ertsd ugyanolyan nevetseges hsdpa sebesseg van 4G-n -5G meg meg annal is szrabb- mint tavaly) akkor ebbol az elkovetkezo par evben max kozrohej lesz nem yettel konkurencia. De ugy hogy lassan minden csomagot hsdpa sebessegre lassitanak hogy sporoljanak az eroforrasokkal, szerintem nincs is mirol beszelni.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Ez érdekesen hangzik. Egyrészt emiatt komolynak tűnik a Vodafone szándéka, hogy aktívan telepítsen N78-as cellákat és minőségi 4G CA-t, másrészt talán a felhordóhálózaton is korszerűsítenek, főleg, hogy a 4iG tulajdonában most már elég jelentős optikai infrastruktúra is van.
Illetve komoly konkurencia is lehet ez majd a Yettel-nek. A yeti OtthonNet ugyanis egyre inkább nem csak a vezetékes megoldások egy alternatívája, hanem sokan tudatosan választják a fúrás-faragás és vezetékezés elkerülése miatt, főleg bérleménybe.
Ha idővel a Mobilnet XXL-t is ráengedik N78-ra, akkor az egy meglehetősen versenyképes adatkártya opció lesz.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
zzola
titán
Augusztus elején megkezdődött a címhez (helyhez) kötött mobilinternet tesztelése. Hogy lesz-e és mikor ebből publikus szolgáltatás, azt nem tudni…
-
ACE-
addikt
Na, kb. erre számítottam. Megkérdeztem egy kérdéssel a Voda-t, hogy hogyan tudom kikapcsolni hogy a nem fogadott hívásról ne küldjön SMS-t, de kb. annyit írtak, hogy van ilyen szolgáltatásuk és ki-be kapcsolható... Legalja... Inkább írták volna hogy nincs rá lehetőség...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Topsp3d
csendes tag
válasz donjohnson #84465 üzenetére
ha csak a b20-on megy úgy 10/40 ping 30 körül.
-
zmtTom
aktív tag
Én nem értek hozzá, hogyan tudom nézni és figyelni hogy milyen frekvencia meg stb amiket itt olvasok? B20 stb.... Milyen alkalmazás kell hozzá?
-
zmtTom
aktív tag
Kezd alakulni:
[kép] -
Uher
aktív tag
Roamingolaskor aktiv a VoLTE?
-
Topsp3d
csendes tag
válasz donjohnson #84425 üzenetére
Tegnap egész délután tesztelgettem, nem sok sikerrel. Azt vettem észre hogy 4g-n csak a 20-ast használja (ha hozzáadok bármit csak romlik a teljesítmény).5g-n szintén csak egy-et használ (talán a 76 vagy 28), de akkor is a 4g-s 20-as használja. Próbáltam T-s korlátlan nettel is ugyanez a helyzet. Lehet nálunk csak ez a két használható sáv van? Ha AUTO-ra rakom néha csatlakozik a 3-as hoz de pár mp-és eldobja. Olyan mint ha csak a 20-as lenne. Jelerősség voda:-62 telekom: -110 ,le-feltöltési sebesség közel azonos. Ez is érdekes, de nem értek hozzá! Ötlet esetleg?
-
osonte
őstag
Köszönöm a választ mindenkinek. Én is ezt olvastam egyik lehetőségnek, akkor ez ami aktuális. Kár amúgy, mert Telekomnál megszoktam, hogy elég sok készüléket tudtam venni a hűségidőn belül, amikor megújítottam, példul 2 hónap után 600 ezres iPhone-t és annyi, hogy nem kaptam kedvezményt, azt levonta kötbér formájában (általában 8500 Ft volt). Azt hiszem Yettel-nél is lehet korábban vásárolni. A Vodánál meg kedvezőbb a havidíj flottában, korlátlan beszéd, de nekem 100 perc is bőven elég lenne, inkább telefont tudjak venni. Így lehet váltok majd, kötbérrel megszüntetem az előfizetésem. Amúgy is nehéz eset a Vodafone, még soha nem sikerült simán telefont venni, mindig ügyfélmegtartó intézte, ami elég macerás.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Próbáltam utánaolvasni, de nem tudom pontosan értelmezni a szövegkörnyezetből a Vodafone oldalán, hogy melyik opció érvényes rám. A lényeg, hogy flottás előfizetésem van és lett mobiltelefon vásárolva az előfizetés mellé. Az lenne a kérdésem, hogy mikor tudok újra leghamarabb mobiltelefont vásárolni? Az egyik mondatban úgy értem, hogy ha kevesebb mint 1 év maradt az előfizetésből, akkor meg tudom hosszabbítani, akár mobiltelefon vásárlással. A másik mondatnál pedig azt írja, hogy a "hűségidő lejárata előtt 90 nappal van lehetőséged újabb eszközt vásárolni". Melyik érvényes vagy hogyan értelmezem jól?
Előre is köszönöm!
-
Bferibörs
addikt
válasz donjohnson #84430 üzenetére
Lehet,hogy sokan így vannak,sajnálom őket.
A magam részéről szeretek annyit fizetni,amennyit használom.
Ja és nem vagyok telefon függő. Céges számlámat lekértem annó párszor, 40-50 Ft- ot használtam el/ hó brt.5 Ft- os perc díjjal 😂,pedig használhattam volna. ( Flottán belül ingyenes volt).
Nagyfelhasználónak biztosan megéri az előfizetés,szerintem sokunknak nem,mert nem használjuk el a töredékét sem.Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
4Grider
nagyúr
válasz SztiviVander #84444 üzenetére
Azért már kezdenek megjelenni az N78-as site-ok. Ha így haladnak, 2-3 év alatt utolérik a yetit...
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egészen délutánig nem volt mobilhálózat. Nem írtak karbantartást vagy hasonlót. Tapasztalt más is ilyet? Mi lehetett az ok?=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
ledgeri
nagyúr
válasz Atomixx #84436 üzenetére
Már várom, hogy majd megint megy egy kéthavi zördülés, hogy "Most miért nem?" ... "Most miért kettő?" ... "Már nem kettő?" ... "De hát csoportos limit volt..." , meg a szokásos.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
simpley
őstag
Tisztelet Urak!
az imént olvastam, hogy a Digi-nél valami átállás lesz a számlázásnál. Na most, integrációról szólt a cikk bár nagyon felületesen olvastam el csak, de lényeg, ha ezen túl szeptemberben érkezik számlád, akkor szeptemberre fizetsz, plusz az augusztusi forgalmi díjat. Na most, a vodánál is hasonlóan megy jelenleg, vagy később ezt is átalakítják?signed by simpley.
-
Landsmann
addikt
Így van. Telefonálási szokáson múlik, hogy ki mennyit beszél havonta. Én el lennék kártyásként is, sokáig az voltam. De volt egy jó ajánlat. Most 2109 Ft-ot fizetek havonta, de van, hogy alig a felét beszélem le díjköteles hívásból, pedig még céges hívásokat is szoktam intézni róla.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
titán
válasz donjohnson #84430 üzenetére
Ahogy látom még te sem érted, hogy ez egy hülyeség ahogy van (semmi értelme másnak drágábban adni). Ezen kívül mégis honnan ez az általánosítás, hogy aki feltöltőkártyát használ, az csóró?
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
most írtam le. aki feltöltős netet használ, az általában hónalról hónapra él és nehezebb rávenni, hogy ilyenre költsön, ezért adják olcsóbban. ügyfélcsalogatás.
"feltöltős", előre fizetős villanyórát is az szokott kapni, aki elmarad a havi számlákkal.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
titán
válasz donjohnson #84428 üzenetére
Eszemben sincs. Ezért sem értem mi ebben a logika, mert bárki tehet a telefonjába egy feltöltős simet és aról netezik.
-
donjohnson
addikt
aki feltöltőkártyás netet használ és gondolkodik hogy kenyeret vegyen vagy egy doboz cigit netán feltöltős netet, na nekik van kitalálva ez az árazás.
te meg szorgosan befizeted minden hónapban a számlát így te nem vagy kihívás a vondafone marketing-csapat számára. talán még hűséged is van, így biztosan befizeted a drágábbat is.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
titán
Azért ebben is sok a logika. A flottás előfizumra 6690ft a 20gb adat, feltöltősre pedig 4990ft.
[ Szerkesztve ]
-
Topsp3d
csendes tag
válasz donjohnson #84425 üzenetére
Szuper! Köszi! Délután ki is próbálom!
Reméltem hogy valami ilyen dolog lesz. -
donjohnson
addikt
válasz Topsp3d #84423 üzenetére
van a ZTE-hez egy LTE sávválasztó script.
CellWalker írt róla itt: [link]
youtube videót pedig itt találsz róla: [link]
a SET 4G gombbal próbáld ki egyenként a sávokat: 1, 3, 8, 20
aztán pedig kombinációkat megadva, hogy melyik a leggyorsabb nálad, például 1+3+20 vagy 1+3 vagy 20+3 stb.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Topsp3d
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám a vodás mobilnetemmel.
Szerintem ebből többet is ki lehetne hozni.
Adott egy Maxi csomag 5g-s.
Egy ZTE MC801A 5g-s router.
A torony 300 méterre a lakástól (ezért választottam a Vodát a T-mobil helyett)
https://www.openstreetmap.org/node/3483779066#map=19/46.81380/19.76991
Speedtest le: 2-10Mb, fel:40Mb, ping: 24-40
A tesztek PC-n kábeles csatlakozással.
Minden gyári beállításokon van a routernél. Próbáltam csak a 4G-t használni kb ugyanezek az eredmények jöttek. Van esetleg valami amit nem vettem figyelembe?
Előre is köszönöm ha van v.kinek bárminemű ötlete! -
dchard
veterán
válasz Marcsello31 #84420 üzenetére
Nem változik semmi, csak egyértelművé tették azt amit eddig is csináltak.
-
Marcsello31
őstag
válasz 4Grider #84416 üzenetére
Szia! Ez hètköznapi nyelven mit jelent? Ha azt jelenti hogy a qos mellett mèg jobban
Le szabályozzák a letöltést egy idő után, az azért már baj, nem èrtem a dinamikus szolgáltatás minősègi szabály szó èrtelmezèsèst. Vagy csak simán hülye vagyok .
Mert ha az lesz hogy egy X idő után befèkeznek akkor ennek sincs sok èrtelme.
Mármint a csomagnak. Utolsó válaszodra reagálva. Köszi a biztatást, akkor nem kell reménykednem az 5g ès a hiper gyors fejlesztéseknek az utóbbi 5èvben.
Ha hülyeséget írtam, elnézést mindenkitől, csak kíváncsi vagyok. _mobilról irtam_ -
ACE-
addikt
válasz unthinking #84415 üzenetére
eSIM-re csak utólag lehet váltani, fizikai kártya megrendelése után, és csak személyesen.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
4Grider
nagyúr
Október 4-től az ÁSZF-be bekerül a Mobilnet XXL-el, a SZIP Mobillal és a Mobilnet 150 GB csomaggal kapcsolatban az alábbi pont: Ezekkel a csomagokkal kapcsolatban "a Szolgáltató dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást alkalmaz....
...A módosítás szövege a jelenleg is hatályban lévő és alkalmazott gyakorlatot rögzíti." -
vampire17
addikt
Sziasztok
vodafone mobilnet xxl-t szeretnek venni, masodik SIM-nek. Egy iPhone 14-ben lenne, tehat csak eSIM kent tudnam hasznalni. A kerdesem h lehetseges igy hasznalni ezt a szolgaltatast is? Rendelesnel nem valaszthatok eSIM-et, az ugyfelszolgalatot felhivtam, de ok sem tudjak.... -
dchard
veterán
Számos sebességcsökkenős hibát láttunk már, ahol egyértelmű hálózati hiba volt, amit elég nehéz bejelenteni ha egyetlen mérést sem tudsz róla csinálni. A 0/0 nem azt jelenti, hogy minden sebességre vonatkozó panaszt leszarnak. A normális sebességet meg feltöltőkártyával, vagy 1-5-10GB-ot tartalmazó korlátos előfizetéssel is szeretném megkapni és nem úgy szeretnék hibát bejelenteni, hogy ellőttem rá a havi adatkeretemet. De őgy is fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor a Yeti mégis miért csinálja így? A 0/0 ott is 0/0
-
MODERÁTOR
-
dchard
veterán
Azért tudnék amelett érvelni, hogy egy olyan mérés ami ugye sok esetben a hibabejelentés alapja, ne kerüljön már kiszámlázásra az ügyfélnek. Nyilván a Yetinél is az egy darab (hálózaton belül lévő) saját szerver felé nincs a forgalom elszámolva, minden mást kiszámláznak, ez nem tűnik ördögtől való dolognak. Mondjuk az érdekes kérdés, hogy mi van roaming esetén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest