- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
sosem állítok vissza korábbi állapotot, mindig újrahúzok mindent, még azonos telefonon, egy újabb firmware verzió felhúzásakor is! a névjegyeket egyszerű leszinkronizálni a google szerveréről, a korábban feltelepített alkalmazásokat pedig megjegyzi a market, onnan mindig simán újratelepítem - bár alig néhány alkalmazást használok onnan, a firmware verzióban alapban szinte minden benne van, amire szükségem van!
azt gányolásnak, és későbbi sok hibalehetőség forrásának tartom, ha valaki teljes mentést csinál - akár külső alkalmazás használatával -, és azt később újabb/frissített firmware verzióra visszaállítja!más; érdekes, hogy az eu gprs limit minden előfizetésemnél más és más keretet állít be alapban (1 - 2 megabyte eltéréssel), bár ahogy látom, manuálisan is egyszerűen paraméterezhető!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
ke2 firmware verzióval (persze t-s csc mellett) érkezett a készülék a szolgáltatótól, de mondhatni semmi szolgáltatós gányolás nem volt rajta menü, alkalmazások, vagy ikonok szempontjából, és el sem vettek a független/gyári firmware verzióhoz képest! ez már nem a régi nokia...stb rendszer, ahol bármit gányolhatnak! a korábbi frissítési tendencia szerencsére már nem mérvadó - mellesleg galaxy s esetén volt olyan, hogy korábban érkezett egy új szolgáltatós firmware verzió, mint a független!
nekem friss xwkf1/xxke7(2)/oxxke2 (xeh) kombó került fel már azon a napon a telefonra, amikor a futár kihozta a webshop rendelés alapján!
ja, itt már nem szolgáltatós csc...stb esetén is alapban megy a mobil tv, köszönjük t-mobile![ Szerkesztve ]
-
legenda
nagyon jó az sgs2! ma már el is ment az sgs!
mondjuk némileg változó, hogy mennyit netezek mobilon, de ~ 1 gb lehet havonta, ellenben szeretem biztonságban és szabadon tudni magam ilyen szempontból, ezért jó - volt - nekem az a 3 gb, csak a "buta" automata rendszer biztos nem akarta, hogy eztán a korábbi 3990 ft-ot fizessem havonta, ha csak 1990 ft-ra írtam alá hűséget! persze részint képletesen, mert nem (csak) az árra vonatkozik a hűség...
-
legenda
én az automata "embertelensége" miatt hamarosan megtapasztalom, hogy mire elég 500 megabyte...
történt ugyanis, hogy egy meglévő előfizetésemre újabb 2 éves hűséggel vásároltam egy sgs2 készüléket úgy, hogy idáig eco + relaxnet m kombóm volt, ezem maradtak - volna - továbbra is, 2 év hűség az előfizetésre (eco), illetve 1 év hűség a go!net l díjcsomagra! igen ám, de a webshop rendelés során nincs olyan választási lehetőség, hogy 1 év go!net l hűség kipipál, de a gyakorlatban marad a nagyobb/drágább relaxnet m, így a rendszer szépen visszavett go!net l csomagra! korábban is vettem már így telefont, de akkor az üzletben direkt szóltam, hogy maradjon a nagyobb mobilinternetes csomag, így ott ilyen gond nem volt! most direkt nem módosítom, kíváncsi vagyok, hogy meddig bírja nálam az 500 megabyte?!?! vélhetően kevés lesz - bár most itthon nem vagyok lusta wifi hálózatra átcsatlakozni, ha a mobilról netezek -, de majd kiderül...
bár látatlanban is úgy érzem, hogy hamarosan megy vissza a relaxnet m, az 500-as esetén nem sok az a napi ~ 16 megabyte, és itt ráadásul a lassítás is 32/32 kilobit/sec, szemben a 3 gb-os csomag 128/128 kilobit/sec lassított sebességével - bár azon csomag esetém meg sosem sikerült még elérnem a 3 gb keretet, sőt...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
nem feltétlenül tisztem védeni a szolgáltatót, mert én is csak előfizetőjük vagyok, de valóban nem tehetnek róla, hogy adott esetben te milyen módon használod egy szolgáltatásukat, tehát a "problémás" mobilinternetes forgalmat nem böngésző által generáltad, hanem más módon, különböző alkalmazások használatával...stb - a szolgáltató meg nem lesz a saját maga ellensége...
-
legenda
jobb esetben szokták is mondani - tisztelet ellentéte a kivételnek -, de ennek is van másik oldala; a szolgáltató honlapján is írják, és az aszf is tartalmazza, hogy bizonyos esetekben alapban bekapcsolt állapotban van a net start!
Zsolt_72; reméljük, hogy sok/több ügyintéző felhívja rá a figyelmet, és csak néhányan nem!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
véletlenül áll az alapban rendelkezésre, okostelefon (adatforgalomra alkalmas telefon) esetén nem illik úgy eladni a készüléket előfizetéssel, hogy nem működnek rajta a netes igényű funkciók, mert akkor meg az lenne a vásárló problémája, hogy vett egy okostelefont (adatforgalomra alkalmas telefont) , és sok funkció nem működik rajta alapban, mert a szolgáltató korlátozza abban! szinte mindennek két oldala van, ennek is!
-
legenda
úgy érted, hogy a telefonra tetted fel? értelme kérdéses, de gányolt programokba beleköthet... mondjuk láttunk már olyat, hogy egy tört alkalmazás szépen forgalmazott a háttérben, küldözgette az infókat a telefonról, meg frissítgette magát, de azért külön tenni kell, hogy egy ilyen alkalmazás felkerüljön a telefonra...
ha történt is jelen esetben ilyen, a forgalmad nagyobb hányada szerintem akkor is saját hibából ered, nokia térkép indítgatás, térkép online letöltése/frissítése...stb!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
néhány alkalmazás - beállítástól függően - képes a háttérben csendben forgalmazni, frissítgetni, például a nokia térképes alkalmazás!
legalább részletfizetési lehetőséget próbálj kérni, hátha...
amúgy a net start alkalmazásra mondták, hogy aktív? a kikapcsoláshoz egy ingyenes sms küldése a 1430 telefonszámra, az alábbi tartalommal;
-NETSTART[ Szerkesztve ]
-
legenda
lehet, hogy húzósabb részen nem sokat kellene várni a lehalásra...
dedike; elvileg igen, ha pont olyanok töltenek adott cellában, akik közül még senki sem érte el a korlátot! a gyakorlatban szerintem sokakat visszafog a korlátozás tudata, és kevésbé engedik el magukat az emberek!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
a t-nél esetlegesen igen, de az csak t-home lehet!
a mobilinternet (még?) nem arra van kitalálva, hogy havi 30 - 40 gigabyte - adatmennyiséget mozgassanak rajta, és már az is nagy szó, hogy egy ideje az apróbb csomagoknál sincs túlforgalmazási díj, csak lassítás, illetve az is, hogy egyáltalán vannak 14 gigabyte adatmennyiségű csomagok!
sajnos vannak olyan helyek/helyzetek, ahol csak a mobilintetnet adott, de adott technológia meg (még?) azt sem bírná el, ha egy szűk cellában csak néhány tíz előfizető élne egy korlátlan - x adatmennyiség után még csak sebességében sem korlátozott - nettel, és nekiállna húzósan töltögetni, éjjel és nappal, látástól mikulásig...dedike; lekorlátozott 128/128 kilobit/sec sebességel is tölthető ~ 56 megabyte egy óra alatt!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
ez mobilinternet! ellenben van megoldás, csak bírd kifizetni; 14 gigabyte felett minden további gigabyte 1500 ft, és már nem is korlátozzák a sebességet!
amúgy 14 gigabyte a keret, és utána 128/128 kilobit/sec a lassított sebesség![ Szerkesztve ]
-
-
legenda
2 év hűség az előfizetésre - nem kötött díjcsomagra, tehát szinte bármilyen lehet, és azt bizonyos kereteken belül módosíthatod is közben -, és 1 év hűség a go!net akármilyen mobilinternetes díjcsomagra - ezt ugye 1 évig csak felfelé módosíthatod, de lefelé nem, illetve lemondani sem lehet!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
a hozzáférési pontok (net és mms) független készülék/firmware verzió esetén is alapban konfigurálódnak automatikusan*, amikor érzékelik, hogy milyen szolgáltatós sim kártyát kaptak!
* vannak kivételek; nem megfelelő/magyar product code, nem megfelelő firmware, csc...stb verzió!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz rolcsibácsi #8752 üzenetére
de miért mondtál mindenhol mást?
vagy mondtak?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Egoexpress #8720 üzenetére
félnél és egésznél ment az értesítés, utána mit kellett volna még tenniük?
mondjuk kivizsgáltathatod, meg méltányosságból hátha elengednek valamennyit...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Tappancs2001 #8696 üzenetére
itt nézelődj sűrűn; link
-
legenda
válasz CarrGomm #8663 üzenetére
több usb portban is kipróbálva?
ami esetlegesen bekavarhat; virtuális/klónozó/emuláló szoftverek, különböző védelmi alkalmazások - ezek kikapcsolása/eltávolítása után kellene kipróbálni, és lehetőség szerint kiszűrni a hiba okát!
esetle újrahúzni a notis illesztőket; chipset...stb?[ Szerkesztve ]
-
legenda
amennyiben van szolgáltató (adott t-s product code) szerinti frissítés, úgy természetesen frissítik gariban, ingyen!
amennyiben nincs t-s újabb firmware verzió, csak " független", úgy saját felelősségre módosítható házilag a product code, és az alapján felhúzható a "független" friss firmware verzió, de így bukó (lehet) a gari...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
alapban - mint előttem is írták - 160 karakter, de azért csak óvatosan, mert bizonyos ékezetes és speciális karakterek esetén - kódolástól függően - előfordulhat, hogy akár már jóval kevesebb karakter is két vagy három üzenetben kerül elküldésre, természetesen két vagy három sms áráért!
-
legenda
válasz DeathAdder #8518 üzenetére
galaxy s II akar lenni? itt az árlistája; link
ahol nincs megkötve díjcsomag (akármilyen médiamánia), ott veheted a legolcsóbb előfizetéssel is!
a legdrágább úgy, ha csak 1 év hűséget írsz alá az előfizetésre, akkor üzletben 124990 ft, webshop útján 118740 ft! 2 év hűség az előfizetésre; 114990 ft, webshop esetén; 109240 ft! amennyiben mobilnetre is aláírsz hűséget, úgy még olcsóbb!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
de kiemeltség esetén azért adott még néhány járulékos kedvezmény is!
arról nem is beszélve, hogy sajnos minden más - de legalább is a legtöbb - ágazatban az a tendencia, hogy az új előfizetők több kedvezményben részesülnek, mint a már meglévő ügyefelek! lásd; internet, tv, telefon...stb!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
így nem érdemes összehasonlítani, mert azért adott a nagy különbség meghosszabításnál, mivel ott csak magára az előfizetésre írsz alá 1 vagy 2 évet, és legolcsóbb csomagban is használhatod, ellenben a második variációban nem csak az előfizetésre írsz alá 1 vagy 2 évet, hanem a díjcsomagra is, tehát az 1 vagy 2 éven belül olcsóbbra nem módosíthatsz! a két variáció különbözete elég látványos lehet fordítva is; például adott egy eco díjcsomag, ami 1890 ft, ezt fizeted mondjuk 2 évig, ami 45360 ft + a telefon mellé 2 év hűséggel 109240 ft = 154600 ft! a másik variációban; mm l 2 évig fizetve 263760 ft + a készülék 52240 ft = 316000 ft! itt is látszik a különbség, és fordítva, mint nálad, de ez is olyan kicsavart összehasonlítást, mint a tiéd...
mellesleg az első variációban még egy szép mobilnetes csomag is belefér a második variációhoz képest adott különbözetbe 2 évig is, sőt...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Spepper #8447 üzenetére
különböző díjcsomagokban alapban aktív bizonyos mobilinternet - ezt például az szerződési feltételekben is megtalálod; link - és amennyiben esetedben például a net start pörög, úgy bár nincs havidíj, de a forgalom elég húzós áron számlázódik; 13 ft / 10 kilobyte! ezt mondjuk 30 megabyte esetén gondolom észrevetted volna...
domino go!net s esetén adott 30 megabyte, de a keret elérést követően nincs túlforgalmazási díj, csak lassítás van 32/32 kilobit/sec sebességre![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz poisonborz #8415 üzenetére
rendesen megnyomódhatott/befeszülhetett...
az említett gg üveg nagyon nehezen karcolódik, de az ilyen irányú speciális edzés miatt más szempontból sérülékenyebb lesz, nem bírja annyira a különböző irányú feszítéseket, illetve törékenyebb is lesz!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
legenda
pop3 - pop3.indamail.hu - port; 110
imap - imap.indamail.hu - port; 143
smtp - mail.t-email.hu - port; 25 (t-mobil mobilnetről akarod szinkronizálni, ugye?)
azonosító; thug85@indamail.hu (a lényeg, hogy a teljes e-mail címed kell!)
jelszó; jelszó
fontos; az indamail web felületén, a beállításokon belül aktiváld a pop3/imap részt, a szükséges jelszót a regisztrációt követő első levélben kiküldték, amennyiben nincs meg, igényelj újat!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
mivel több összetevő függvénye, ezért annyira személyre szabott - lehet - a dolog, hogy hiába ír itt neked bárki bármit, nálad akkor is lehet akár teljesen az ellenkezője is...
hogy szélsőséget is említsek; olyat is olvasni, hogy valakinek az egyik üzletben nagyobb összegű kauciót kértek - volna -, máshol meg már nem!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
szerintem adott sim kártyát próbáld ki másik mms képes mobiltelefonban, így kiszűrheted, hogy a szolgáltató oldalán adódik a hiba, vagy a készülékeddel - annak beállításával - van gond!?!?
közben beugrott valami; az üzenetek beállításainál a multimédia üzenetek részlegben engedélyezve van az automatikus letöltés?[ Szerkesztve ]
-
legenda
- az mms szolgáltatás aktiválva van? amennyiben nincs, úgy például egy díjmentes sms a 1430 számra ezzel a tartalommal; +MMS
- a net működik?
- milyen típusú készülékről van szó?
pont a galaxy s beállításokat akartam írni példának - mivel nekem is az van -, de 1430 gyorsabb volt...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz kingabo #8090 üzenetére
elég összetett a dolog, de valamilyen módon mindig igénybe veszed a szolgáltató szolgáltatásait, és ezt kompenzálni kell! a szolgáltatónak az is pénzbe kerül, ha van egy aktív számod, amin bizonyos esetekben elérhető kell, hogy legyél, és ezt neki biztosítani kell! továbbá a domino esetén több olyan szolgáltatás is van, amiért külön nem kell fizetni, előfizetéseseknél viszont adott szolgáltatások már pénzbe kerülnek - ilyen és hasonló dolgok miatt logikus, hogy a szolgáltató valamilyen módon úgy határozza meg a szerződés részleteit, hogy neki is megérje, tehát bizonyos intervallumon belül mindig kényszeres legyen adott szolgáltatás miatt fizetni valamennyit! amenniyben ez nem lenne, szerintem lenne sok olyan dominos, aki több évig sem töltene fel pénzt adott számra, csak elérhető lenne, őt hívnák, és ez nem lenne kifizetődő a szolgáltatónak!
doncortio; ezt kinek is írtad? igen, és szoktam fizetnei az általam igénybe vett szolgáltatásokért! tőled sem hiszem, hogy ok nélkül vontak le pénzt - de biztos jól megmondtad nekik... az aszf ismerete nem hátrány, de legalább akkor érdemes ránézni, amikor probléma van!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz doncortio #8083 üzenetére
ez szerinted lopás? attól jogilag elég távol áll, sőt! nem valósít meg bűncselekményt, de még szabálysértést sem - pláne, mert van ugye az aszf, ezért fordítsuk meg a dolgot...
így vagy úgy, de mindenki fizet valamilyen módon a rendszer használatáért, vagy csak azért, mert tagja adott rendszernek - ha nem is mindig direktben használja azt - és ez így van rendjén, nem lehet csak az egyik oldalra ráterhelni mindent![ Szerkesztve ]
-
legenda
-
legenda
akkor csak feltűnt volna neki a dolog, hiszen úgy nem hihette volna azt, hogy a saját wifi routerére csatlakozva netezget...
meg azért azt csak nem gondolja senki sem, hogy külföldi hálózaton is ingyen/olcsón netezgethet csak úgy alapban?!?![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz koviandri76 #8042 üzenetére
tájékoztatás szempontjából a szolgáltató azzal mossa kezeit, hogy az előírt helyen/módon tájékoztat, például általános előfizetéses díjszabás; link, a net start leírásánál; link, de a biztonság kedvéért még az ingyenes facebook; link és iwiw leírásánál is; link
nem védem a szolgáltatót - mert csak előfizetője vagyok én is -, de összetett dolog ez; vesz az ember új előfizetéssel egy okostelefont, amely a funkcionalitásainak jelentős hányadában netes forgalomra épül, ezért a szolgáltató nem adhatja el adott készüléket úgy, hogy azon alapban nem működik a mobilinternet, hiszen akkor sok funkció nem használható rajta, tehát adnak mellé valamilyen mobilinternetet! az új előfizetéssel párosuló okostelefon vásárlásakor felkínálják ugyan a havidíj fizetésére alapuló mobilinternetes előfizetést, de mivel azt adott előfizető nem kéri, így adnak olyat, aminél nincs havidíj, de cserébe drágább az egységnyi díjazás! jobb esetben persze részletesen elmondja az ügyintéző, hogy mi a helyzet, máskor csak elhadarja, vagy esetleg csak néhány szóban említi meg, aminek akkor nem is tulajdonít jelentőséget az előfizető...
ellenben miként jött ki neked a 81 megabyte esetén a 107 e ft? mert 13 forint / 10 kilobyte számítással ugyan valóban 107827 ft, de amennyiben belföldi forgalomról van szó, és nem mix díjcsomagról, úgy 50 e ft felett már nem 13 forint / 10 kilobyte a díjazás, hanem csak 0,13 forint / 10 kilobyte, tehát az 50000 ft (~37,5 megabyte) feletti 43,5 megabyte már csak ~ 580 ft!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz koviandri76 #8036 üzenetére
sajnálatos eset, belefut időnkét néhány ember, de kár dramatizálnil, meg ironizálni, mert egyrészt a szolgáltató is figyelmeztet rá több - előírt - helyen is, illetve a készülék használati utasításában is írva vagyon, hogy miként jelzi a mobilinternetes, és miként a wifi által bonyolított adatforgalmat! a tájékozatlanság, a félreértés, a szerződési feltételek, és a (jog)szabályok nem ismerete adott esetben nem mentesít a számla kifizetése alól, de általában hajlandó némi kompromisszumra (részletfizetés, illetve valamennyit el is engedhetnek a számla összegéből) a szolgáltató - pláne, ha megfelelő hangnemben történik a "tárgyalás"...
amennyiben nincs mobilinternetes előfizetésed, úgy egyelőre szerintem lődd ki a mobilinternet használatát a további problémák elkerülése végett (elég az apn módosítása a netes hozzáférési pontnál, ha később esetleg lesz mobilinternetes előfizetésed, úgy visszaírod az eredetire, és működni fog), mert a rendszer akkor is forgalmaz a háttérben, amikor te nem szeretnéd; szinkronizáció, frissítés...stb![ Szerkesztve ]
-
legenda
igaz, a 32-es korláttal bíró apróbb csomagokat passzolom, de például a 3 gigás csomagot több ismerősöm is használja úgy, hogy többnyire meghaladják a keretet, és elmondásuk szerint 128-ra áll be a sebesség, mint a szög, nem nagyon lassul alacsonyabb sebességre! mondjuk nekem is 3 gigás csomagom van, de én nem tudom elérni a korlátot, nem forgalmazok annyit, általában jó, ha a harmadát, így személyes tapasztalatom azzal sincs...
-
-
legenda
válasz LouCypher35 #7851 üzenetére
amennyiben vettél egy újabb típusú készüléket, és abban nem működik megfelelően a régi sim kártya, úgy esetlegesen még ingyen is kicserélik!
-
legenda
azért én továbbra is várom 1430 "hivatalos" véleményét/válaszát, mert néhány extrém ellenpélda a tarsolyomban - akár aktuális is!
más kérdés, ha körözött/valós tulajdonos által letiltatott készülékről van szó, olyat is könnyű használtan venni...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
továbbra is azt mondom, hogy szerintem a készüléket nem függesztik fel, ha arra már nincs tartozás/részletfizetési kötelezettség!
1430 estlegesen majd cáfol, és elmondja/leírja, ha mégis történt már ilyen...zoli62; de legalább az apróbb csomagok esetén is van/lesz azon opció, hogy nincs esetleges túlforgalmazási díj, csak sebességet csökkentenek! mondjuk itt 32 kilobit/sec játszik, a nagyobb csomagos 128 kilobit/sec sebességgel szemben!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
nincs mit!
nekem ugyan küldik a sárga postai készpénzátutalási megbízást, de általában csak leülök itthon a gép elé, és e-bank útján átutalom a befizetendő összeget, sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint postára menni, meg állni a sorban...stb!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
én ilyennel csak akkor talákoztam, ha például a hónap utolsó napjának a végéhez közeledvén csináltam valami extrát, és azt már csak a következő hónaphoz csapta hozzá! bizonyos esetekben meg szinte várható, hogy csúszhat/csúszni fog a számlázás, például külföldi hálózatokból indított hívások...stb!
amúgy sima havidíjas csomagokról beszélsz, és nem mobilinternetes előfizetésről vagy ilyesmiről, ugye?[ Szerkesztve ]
-
legenda
alapesetben gondolom a hónap utolsó napjára, mert a számlákon a számlázott időszak mindig úgy szerepel, hogy a hónap első napjától az utolsóig!
kungzi; készpénzátutalási megbízással, banki átutalással - személyesen, vagy elektronikus úton -, illetve csoportos beszedési megbízással!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz rongaucho #7708 üzenetére
szerintem bizonyos szempontból (sajnos?) esetedben is jobban jár a szolgáltató az új előfizetéssel! egyrészt gondolják, hogy nehezebb megszabadulnod a régi - használt és sokak által ismert - számtól, másrészt statisztikai szemlélettel többet ér egy új előfizetés, mint egy lemondott régebbi! sőt, az esetlegesen lemondott régi számodat később eladják majd ismét, így azzal sem kimondottan buknak!
-
legenda
mindenre? akkor én minden felett állok, mert nekem csak mobilon használva is kevés 500 megabyte egy hónapra, pedig nem töltögetek le - legalább is nem a szó szorosabb értelmében -, csak fórumozás, levelezés, és néha némi youtube! mondjuk a flash is engedélyezve mindenhol, és van olyan fórum, ahol csak a főoldal betöltése 4 - 5 megabyte!
manchester85; a tényleges konkurencia hiánya? meg így is van néha hiány a készülékből, és rendelgetnek! sőt, olyasmit is rebesgettek már, hogy a szolgáltató nem önállóan képezi az iphone árakat...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
legenda
bizonyos mobilnetes előfizetés mellett ingyenes például a t-email plusz szolgáltatás - benne van a mobilinternet árában -, de amúgy fizetős! jártam úgy egy társkártyával, hogy 500 megás csomag mellett aktív volt a t-email plusz, és amikor lemondtam a mobilnetet, a 300 ft-ot továbbra is kifizettették a fiókért, utólag azt is külön kellett megszüntettetni, mivel felesleges volt!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz bozsozso #7653 üzenetére
néhány sorral lejjebb nem írják jóvá az összeget? legalább is, ha van bizonyos mobilnetes előfizetésed, akkor igen! illetve régebbi bizonyos gprs/wap estén felezik! vagy (már?) nincs semmilyen wap/net csomagod?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
igen, szerintem vásárlás előtt kellett volna olvasgatni meg kipróbálni, és nem utána háborogni!
amúgy nem kell három hetet várni, hogy beálljon az akkumulátor, de minden akkumulátornál kell 3 - 4 teljes feltöltés, hogy elérje a maximális kapacitását! ellenben okostelefonoknál nem várható el olyan hosszú akkumulátoros üzemidő, mint sok más régebbi butánál, sajnos ez van...
amúgy a szolgáltató nem tehet róla, hogy neked nem tetszik a készülék, mert nem ezt vártad, nem nyeli le a te békádat, ezért maximum annyit tehetsz, hogy leírod rossz tapasztalataidat adott készülék témájában - ott kaphatsz még esetleg néhány jótanácsot -, és ennyi...
vagy amit korábban is írtam; bizonyos feltételek mellett eladod, és veszel másmilyet!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
akkor az elvárásaiddal van gond, de attól még nem fogják csak úgy visszavenni a telefont, hanem szépen kifizeted, amit aláírtál...
már csak arra lennék kíváncsi, hogy ebben a(z) ár)kategóriában mit vártál?
mellesleg lehet, hogy nem ártana egy teljes reset (*2767*3855#), ami ugyan teljesen gyári állapotra állítja vissza a rendszert, de gyakran segít, ha különböző problémák miatt akad vagy lassú a telefon![ Szerkesztve ]
-
legenda
csak akkor vásárolj meg valamit, ha előtte olvasgattál a termékkel kapcsolatban, kipróbáltad, és biztos vagy benne, hogy neked az kell! részletre vett készüléknél ez pláne igaz! rengeteg embernek nincs vele problémája, ha neked mégis, akkor két lehetőség van;
- az elvárásaiddal van gond, ezt a fent leírtak szerint, előzetesen kellett volna realizálni, utólag esetlegesen eladod - mivel részletre vetted, így bizonyos feltételek mellett -, és veszel más típusút...
- hibás a készülék - konkrétumot nem írtál, csak az akkumulátort említetted, de feltételezem, hogy azzal sincs gond, csak az okostelefonok szintjét hozza, és kevesebbet bír, mint a buta típusok -, ellenben beadhatod bevizsgálásra - ha beveszik egyáltalán konkrét reális hiba nélkül -, így arra van esély, hogy bevizsgálják, majd visszakapod, hogy nincs vele probléma, vagy hiba esetén javítják, végső soron pedig cserélik azonos típusúra!
szóval ez bukó lesz...
amennyiben webshop útján vásároltad, úgy 8 napon belül indoklás nélkül visszaadhattad volna, minden következmény és buk(tat)ó nélkül!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Motion_Blur #7632 üzenetére
díjmentes sms a 1430 számra; +SZAMKIJELZES
-
legenda
válasz Motion_Blur #7629 üzenetére
havi 200 ft-ért bekapcsoltatható!
-
legenda
válasz adnoctum18 #7627 üzenetére
a kártya jelszava alapesetben a kártya számának utolsó három számjegye, de a pontok felhasználása előtt kötelező megváltoztatni, így ha valamikor is használtad már, akkor vélhetően más lesz!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
ajaj, csinálok én mostanság is, amikor - mondjuk elég ritkán - vidékre utazok a szülői házba - ahol csak gprs van -, csak több idő kell hozzá! csatlakoztatom a telcsit a notihoz, és van olyan húzós oldal, ahol gprs kapcsolattal egy perc is kell, mire teljesen betölt, vagy még több is!
az idézett részt úgy értettem, hogy amennyiben kell a mobilnet, de valaki nem akar havidíjat fizetni - sőt, még napit sem -, úgy csak olyan konstrukció lészen, ahol az adatforgalmi egység drágább árszabású, hiszen nem fizet átalányt vagy hasonlót a havi-, vagy napidíj által!
okostelefonoknál mondhatni minden platform/oprendszer alatt van olyan alkalmazás/funkció, ami nem indul el/nem működik netes kapcsolat nélkül, és ezek száma csak nő, szóval adott irányban haladunk...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz adnoctum18 #7613 üzenetére
igaz - illetve eddig is megtehetted volna, a szolgáltatónak az a lényeg, hogy részlet meg a havidíj fizetve legyen!
-
legenda
lassan, de biztosan azzal is összehozható húzós számla - és lehet rám haragudni érte, de a csapdába eső emberek többsége, különböző okok miatt meg is érdemli...
én manapság, a folyamatos online kapcsolatra épülő okostelefonokat nem is engedném használni mobilnetes előfizetés nélkül - legyen szó egy apróbb csomagról, akár néhány százasért havonta - ami azért nem a világ -, mert mondjuk (saját, céges vagy nyitott) wifi is van már elég sok helyen, de nem mindenütt! ja, és van néhány dolog, ami csak mobilnetes hálzatról működik, wifi kapcsolattal nem!
lehetne/lesz olyan szabályozás, hogy okostelefon csak mobilnettel, és úgy havidíjas mobilnetes előfizetés nélkül, csak az átlagtól drágább egységű hasonló kategória maradhat...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz bozsozso #7590 üzenetére
igen, a havidíj 100%-ban leforgalmazható (hálózaton belüli, valamint más belföldi mobil- és vezetékes hálózat előfizetői felé indított hívásra, illetve sms küldésre, valamint hangposta lehallgatásra belföldön) + a csomagban foglalt; sms, adatforgalom és mobil tv!
forrás; link (2.1.1)[ Szerkesztve ]
-
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- alza vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek