- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Josi
aktív tag
-
rob210
Topikgazda
Én ezért szeretm a kis 8V-s megane-t.
Ez is megszámlálhatatlan kilóméteren van túl és gyári kompresszió 2 forgatás és indul.
Szóval elpusztíthatatlan.
Most tartok vele 297.000 kilóméternél és nem volt a blokkhoz hozzányúlva, csak szelepállítás időnként.
Szóval úgy fogalmazok, hogy gyári főtengely+csapágyak, és a hengerfej még a gyárban meghúzott nyomatékkal van a helyén2005 után felejtettek el autót gyártani a cégek.
Meg is látszik, hogy melyik mennyit veszít az értékéből 5-8 évesen.
Már a toyota sem a régi. -
rob210
Topikgazda
-
Reaper04
aktív tag
hát ne is mond ... vacak az egész rendszer.
Ha a biciklis úgy gondolja elhajt. Nincs biztosítás, nincs semmi. Ha kárt okoz KP-ban kellene fizetnie... ugyan dehogy. Gyors elhajt amíg kiszállsz az autóból.Postán voltam csomagot feladni régebben. Mentem vissza az autóhoz, és látom, hogy egy kis család (anya-apa- kislány) bickiliznek a parkolón keresztül.
Kislány kicsit félre megy, neki a parkoló autónak. Apuka megáll, oda megy, felülteti a bicóra és mennek tovább, mintha semmi nem történt volna. Pedig elég csúnya hangja volt, ráadásul a kormány ért hozzá először az autóhoz.
Nem néztem meg, de biztos hogy legalább 1 sérülés lett az autón -
rob210
Topikgazda
No és mondok még egy szépet ha belegondolsz a van olyan bicikli amivel manapság kis erőfeszítéssel egy hétköznapi ember is súrolja a 40km/h ás határt ami bizonyos részeken már gyorshajtásra is alkalmas.
Csak azért írom, mert nálunk a lakótelepen 30 lenne a megengedett de rendszeresen vannak akik csak úgy átsuhannak a járdán úttesten és mindenen a köcsög biciklijükkel, ami nem túl egészséges mondjuk a parkban épp babakocsit tologató anyák között.De ugyan ez megvan gyalogosok között motorosok között és lássuk be sok autós is egy hülye pöcs.
-
giigz
veterán
Amit mutattam képen, az a téli volt, az nagyon ramaty, és azt majd nyilván akkor veszem kezelésbe, ha már fent lesznek a nyárik...
A nyári viszont nem annyira vészes, szerintem ezt elég lenne csak lecsiszolgatnom, aztán meg lefújni, nem lenne muszáj (talán...) levenni a gumikat, majd csak akkor, ha lecseréltetem...
Kb. ilyen mind a 4:
-
ThodEE
őstag
Azzal kezdem, 13adikán délbe indulok vele, átiratás- satöbbi kötelező hülyeségek, alváz védelem, karossziás átnézi, aztán autó szerelő olajakat meg amikhez főként nem értek azokat a területeket is, aztán 17edik indulok vele Pécsről Szadára addigra pöpecül benne kell lennie az ablak emelőnek, a kp zárnak, az alvázvédelemnek, olajaknak, itthon addigra megérkezik minden HiFi alkatrész ami még nem futott be, és elkészül a garázs azon része ami elmarad. És már csak mindent fullosra kell szerelni és meghúzni minden csavart mielőtt a zene kirázza a helyéről
Jahh és a szomszédoknak venni fülvédőt
(#18904) FerNandor
Hátsó ajtóba ne tégy szerintem, mert ugye úgyis elöl utazol, és csak rontja a "szinpadképet"
Vagy ha téged se érdekel a szinpadkép csak szóljon jól akkor előre egy szett meg hátra vami kisebb mélyecske ami nem foglal sokat a csomibólDe ha se a csomi se a szinpad nem érdekel akkor ott a listám
-
ThodEE
őstag
Itthon csak sima multi játékmérőm van
Annak meg a mérő kábelén áthajtani 60A-t tuti füst
Melóhelyen viszont van 1000A-os lakatfogó, azzal kényelmesen rámérek munkaidőbenJó előre felkészültem mindenből, 17edikén hozom haza a vasat, kell legalább 3-10 nap mire Garázs meg a HiFi is a helyén lesz aztán öröm boldogság lehet menni kocsikázni
-
ThodEE
őstag
-
ThodEE
őstag
Nemtudom az a 2 roki nyomó mit fog tudni bekajálni, 2értelmű a leírása, mert az angol oldalon azt írja 500W RMS /coil dupla tekercsnél az 1000W RMS lenne és ebből a hangszóróból 2 azaz 2kW RMS
De egy másik oldalon "250 watts per voice coil" azaz az már csak 1kW RMS ezt az értéket igazabbnak tartom így 1000W/12.5V = 80A leadott teljesítmény, legyen 75% hatásfok >> 1250W/12.5V = 100A felvett áram.
Ebből kiindulva a 100as kevés lehet a 200ast meg tönkre teszi az akksi ha éppen véd valamit.
Csak a neten kerestem egy 60Ah Varta akksit, 480A a rövidzárlati áramaAz hogy az erősítőnek miért nincs sajátja
azt én is kérdeztem az autóhifis topikba, de egyenes pontos választ nem kaptam
-
ThodEE
őstag
Akkor végszóként a témámmal kapcsolatban az hogy ha veszek előre egy 60-70Ah-rás aksit (majd ami befér)
akkor az bőven elegendő?Másik verzió hogy veszek egy 60-70Ah-rás aksit és azt megpróbálom betuszkolni a láda közelébe a csomagtartóba, (kicsit lehetetlennek látom
) És összekötöm a gyári aksival
(#18888) mycso
Szüleim kocsijába 60A s üveg bizti van, de egyébként ha az akksi rövidzárlati áramerősségét nézzük akkor bőven meghaladja a 100-200A -t és tutira szétégeti a biztit -
ThodEE
őstag
Az első erősítőnek nem kell a 100as de ugye az csak a kábelt biztosítja hogy ha netán letestelne akkor az aksit megvédje.
A Hátsónak az lesz a biztije ami a kábelt is védi, és egyik teszt alapján "1 × 2172 Watt Kanal 1 an 1 Ohm bei 13,3V Versorgungsspannung
Stromaufnahme 231A
Wirkungsgrad 70,7%"Biztos vagyok benne hogy ezt nem fogom megközelíteni ezzel a ládával, csak az 1Ohm terhelés lesz igaz
-
ThodEE
őstag
Nem akartam annyira ebbe a topikba is áthozni az autóhifit, de ez a lista a teljes zenéről:
Kenwood KDC-3257UR cd usb autórádió
Hertz HE 2.1 2 csatornás erosíto (20A bizti)
Cordial CFU 6 CC RCA kábel 3 méteres
Ground Zero GZTC 165TX Hangszórószett 16 cm-es
Connection FT 210 Hangszóró kábel 2*6mm2
EmPhaser EA1800D 1 csatornás erosíto(nincs biztosítéka)
Rockford Fosgate HX2 Dupla Zárt ládában 2*30cm Roki
Hangszóró kábel 2*2.5mm2 6m
20mm2 tápkábel 2m + 20mm2 negatív tápkábel 1m (első erősítőnek)
35mm2 tápkábel 5m + 35mm2 negatív tápkábel 1m (Hátsónak)
ANL bizti ház 100A bizti
ANL bizti ház 200A bizti
Akkumulátor saru bal+jobb
RCA kábel 5mEz már biztos, ezt be faragom ha addig élek
Mivel nincs még nálam a kocsi nem tudtam megnézni mekkora akksi fér be max előre de a gyárit cserélném mindenképp.
Biztos vagyok benne hogy a hátsó erősítő nem lesz maxon kihasználva, így a 223A es maximális áram felvételtől eltekinthetünk -
ThodEE
őstag
Szia!
Mondtad hogy tudsz segíteni ha kell valami
Érdekel hogy a Megane I 1.6 75ló (96) os generátorja mennyi A -res és van-e lehetőség nagyobbra cserélni ha kevés?
Azzal íjesztgetnek itt a nálamnál jobban hozzáértők hogy bizony ha nagyon meghajtom az erősítőket akkor tönkretehetem a generátort. Ezt el szeretném kerülni, de az erősítőket is megtartanám, dupla akksi esetén megtudom óvni a generátort még az akksikban van szufla
-
rob210
Topikgazda
Ez nekem a 140 lóval bőven elég lenne.
A 75 helyett a kényelmét nem kell ecsetelnem, mert tudjuk milyen ültem már ilyenben.
Egyszerűen akár hova nézel benne szép a szemnek és kényelmes az embernek minden kézre esikbenne.
Nem tudom, csak hát ezt is illik sűrűn kútra vinni mert 9 alatt nem áll meg
Cserébe bazi jól lép ha kell.Nem tudom még mi lesz, meg hogy jön össze a lóvé rámszakadhatna az OTP
-
rob210
Topikgazda
Na igen erre voltam kiváncsi.
Ezek szerint amit vettél kulcs héjat abba nem fér be ez az elektronika?
Mert ha lenne benne hely akkor csak bele kéne aplikálni.
Lehet egyszerűbb lenne mint szenvedni az immo megkerüléssel.Minden esetre így már értem mi a gondod.
De ha az infra vezérlő helyére beteszel egy rádiós vezérlőt az nem lesz járható út? -
rob210
Topikgazda
-
-
ThodEE
őstag
Rendben köszönöm szépen az infókat és a segítség felajánlást, mielőtt elhozom ezeket átnézetem szerelővel
Aztán ha úgy alakul akkor jövök még segítségért mert lesz az ajtóba első szett cserélve, ha jó infót találtam a neten akkor 13as menne bele de 16os lesz.
Utólagosan első e ablak hoz ez a szett megfelelne?
Kp zárnak pedig ezt venném ha rábólintasz hogy jó lehet hozzá -
ThodEE
őstag
Igen ilyesmire
120ezer nél kell cserélni legközelebb a bordás szíjat arra rákérdeztem, hátsó kerék járatból egyik rohadt ki lett lakatolva plusz átnézték, meg van a számla, egész füzetet vezet az autóról.
Fékolajat kell-e cserélni?
Váltó olaj?
Fékcsövek?
gumibakok?
Szervó olaj?
(klíma nincs)Hirtelen ennyi, tényleg életem első autója nem vagyok tisztába vele mikre kell odafigyelni
(#18805) rob210
Rendben, köszönöm, egyenlőre semmi hibája nincs a járműnek amiről tudnánk és nem lett javítva, de Pécsről hozom el és ott van ismerős aki olcsóbban kicseréli és beszerzi az alkatrészeket, itt Pest mellett pedig nem igazán van kihez fordulnom
-
rob210
Topikgazda
Nem lehet, ne csináljátok már ezt.
A kresz kimondja 3mm es profilmélység a minimum amit használhat az autós.
Nálunk sajnos még nem szerepel a kor a kreszben előbb utóbb az is benne lesz, máshol már benne van.Ezen a gumin hol van 3 mm es profil mélység?
Felteszik neki, aztán ott b@ssza meg a rendőr ahol éri.NE TEGYE FEL!!!
---:---:----
SoketA:Nekem 26.000.- megvolt a nyári csere amikor használt gumit vettem. (semperit 3 éves jó 80%-os gumik voltak)
Nem igaz, hogy ennyi nincs rá, ha valakinek autója van akkor költsön rá, vagy kiesik alóla.NEm minden gumis húz le, de sajnos valóban meg kell őket válogatni.
Mondjuk én a baráti szál miatt helyzeti előnyben vagyok, de elárulom, ha ezekkel a gumikkal az én barátomhoz beállítana, elvennék tőle a gumikat és ott a helyszínen szétvágnák, vagy 4 helyen, hogy fel ne tudja rakni senki.
Az a 4 kerék egy nagy rakat szar.
Bocs hogy őszinte vagyok, de tényleg az. -
tresh: Mondom, az ar nem feltetlenul mervado, mert vatera. Akar 1 Ft-ert is lehet vasarolni. De ertem mit szeretnel mondani. Nekem a kerdes, hogy az idei nyarat kibirja-e biztonsagosan?
MMA87: Most hivtam fel egy gumiszervizet, itt Db-ben. Van 6.5-7mm-es gumija... a LEGFIATALABB 2004-es!
giigz: LEtai uti automoso 5eFt-ert lecserelik a telit, felteszik a nyarit, es lemossak a kocsit (kulso mosas). A tobbi arat nem tudom, azt kerdezd meg telefonon!
-
FerNandor
őstag
én nem irok ilyeneket, inkább megyek egy kört és beállok máshova, ezeknek úgyis olyan lenne, mint halottnak a csók, nem is tünik neki fel, hogy "mi van". egyszer álltam így be egy ilyen mögé, mert este volt és nem volt máshol hely, de írtam a képen is, másnap meg ott van elöttem egy fél autó hely, én meg nem tudom az ilyet elviselni. (mármint, hogy én állok rosszul és miattam nem tud beállni más, persze ugye a többiek meg magasról szarnak erre, hogy szakadna le a kezük)
-
FerNandor
őstag
hali, ez mi, az az 1.8-as turbó, vagy az 1.8-as nem is turbós..?
hogy ma milyen front van vagy nem tudom... balesetek, mindenki megy konkrétan, mint a vadf@sz. se index se semmi, bejönnek/kijönnek elém, más elé, össze-vissza mennek, szemböl átjönnek az én sávomba stb, alig vártam, hogy hazaérjünk, mielött valaki belénkjön. tisztára meg van hülyülve mindenki, de halálkomoly!
másik meg.. a hülye szomszéd nem képes normálisan beállni vagy a gárázsába, vagy a garázsa elé. most hogy lehet ilyen b*zin beállni és kb rendszeresen?! én meg nem tudok miatta beállni a ház elé, majd egy daewo tico be tud, mert az 2 méter hosszú csak
de a sor már így is el lesz b@szva
kép -
rob210
Topikgazda
Nekem az a baj, hogy hűtőt kéne cserélnem.
Nagyon kokszos lehet már, és melegben szinte állandóan megy a ventillátor.
Amikor a ventilátor ki be kapcsol olyankor meg érezhetően lejjebb esik a fordulat amíg az alapjárati motorom nem állít utána.
Ez még ugye kényszer vezérelt nem elő vezérelt.Szóval lenne nekem is mit csinálni.
De a remegés nálam is játszik csak én a váltókaron látom amikor indulok akkor látszik ahogy hátréb megy a váltókar.
Szóval nem csak a haver motortartóját kell kicserélni, de azt hiszem az enyémet is érdemes lesz megnéznem.
Ez van. -
eTrade
tag
-
mycso
Topikgazda
OK, azért is írtam, hogy neki azzal a 86k km-el ez elég érdekes.
Vagy a 86 előtt, még van egy kettes, ha nem újonnan vásárolt a vas, vagy csak szimplán a nem megfelelő használat esetleg valamelyik alkatrész megfáradása.
(#18626) meroly: ha olaj tócsa lenne alatta, még az lenne a jobbik eset, így valószínűleg megeszi, viszont itt millió dolog lehet....
(#18627) FRENK1988: én következő olajcserekor megnézném 10w40-el, ha azt is eszi, akkor a baj nem kicsi, ha azt nem, akkor viszont tutira nem 86k km van benne, egyszerűen szét van kopva. (vagy motor, vagy turbo)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest