- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Chaser #59045 üzenetére
Ahogy érzed. Találtál egy normálisan működő 2x32-es kitet ami ráadásul bírja az oc-t. Én ezt nem ereszteném el, nemhogy ilyenért visszaküldjem...
De kinek mi.
"nem, ne haragudj meg, nem azért költök 100+ ezer ft-ot ramra hogy elcsúfítsam"
Amúgy pedig a filctollazás szép.. -
donbos12
tag
válasz
Chaser #31361 üzenetére
Tehát akkor ez a memória megint csak gyári hibás....pedig teljesen új.
Nem gondoltam volna ,hogy a Geil ilyen ratyi.
Az a baj ,hogy a Geil hazai képviseleténél lesz gariztatva és ők nem fognak adni helyette sajna másik fajtát.Mindegy addig cserélgetem ameddig a memtest jónak nem találja aztán eladom.
Ezelőtt én Kingston DDR2-es memókat használtam azokkal se volt gond csak ezzel.szerk.:Még valami...ha a memtest86+ 4.20 azt mondja ,hogy rossz akkor tuti ,hogy rossz?
Mert ha igen küldök egy képet a garis cégnek is a tesztről. -
donbos12
tag
válasz
Chaser #31359 üzenetére
Az a baj ,hogy ha már ingyen kicserélik miért vegyek plusz 10+ ezer forintért új memóriákat.
De ha tényleg ilyen sza*ok a Geil ramok és tök fölöslegesen idegesítem magam rajta akkor ajánljatok valami jófajta memót.(1333 MHz 2x2Gb max 13 ezerért).Nem műveltem semmit a ramokkal azon kívül ,hogy beletettem a gépbe.
Én azért írtam azt ,hogy ne olyan tanácsot adjon valaki ,hogy használj xy más márkát hanem ,hogy hátha esetleg valami Bios beállítás beli probléma van és azzal orvosolható a probléma.Ha nem ,nem akkor ezt is tudom és visszaküldöm a ramot megint.Ennyi.
Lefutott a teszt nemsokára rakok fel róla képeket.Talált hibát.
Gondolom ez bőven elég a fagyásokhoz és az instabilitáshoz. -
törölt tag
válasz
Chaser #31347 üzenetére
Pl abban befolyásolja, hogy telepítéskor mennyit tesz félre az OS Hardware reserved-be. Nálam kemény 3MiB-ot, ami azóta sem változott. Ha tudsz módszert, amivel ennek a mértéke újratelepítés nélkül változtatható, akkor ne tartsd magadban.
A 32 bites és 64 bites memóriakezelés merőben más, már hw szinten is! (Kezdve azzal, hogy 32 biten nem is címez már semmi jó ideje...)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Chaser #29144 üzenetére
CL4 nagyon szűk időzítést, azt még a tuningos jobb ramok se nagyon bírják (kevés kivétel van azért, pl Super Talent T800, ez 1000-1100-at megy CL4-ben). De ezek a gyárilag CL6-osak csoda, hogy mennek 800-on CL4-ben. Egyszerűen ott a vége.
mod:
MiB: Van, pl G.Skill 2x1GB 1600MHz DDR3 CL7, de ez AMD-hez való ram.
-
ffodi
veterán
válasz
Chaser #28287 üzenetére
Nem hercules. Régi 1600-as az fekete bordás volt. Az nem jó i5-höz. Nekem 2x2gb 1600-as Kingmax van(Így néz ki mint a 2000-es) az i5-höz és nagyon mennek.
2120-on 32m superpi stabil.
-
ffodi
veterán
válasz
Chaser #28283 üzenetére
Az 1600-as kingmaxok nagyon mennek! Micron D9 chip van rajtuk. A fekete bordás akkor jó, ha nem i5/i7-et használsz, mert 1,8-2,0V kell nekik hogy menjenek rendesen. Egyébként 1600-on 7-6-6-20-at tudnak kb 1,8V-al!
A szürke bordásak 2000-et cl9-ben viszik jó esetben, próbáltam párat belőle a héten. Az 1600-asok új dizájnal kaphatók már. Olyan mint a gyári oldalon a 2000-es. Ezeken is ugyan az a chip van, csak más rajtuk a borda. 2200-at simán viszik 1,7-1,8V-al, igaz gyenge időzítésekkel.
Én most 2120-on használom 10-10-10-22-ben őket, 24/7-ben, 1,68V-al.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Chaser #28283 üzenetére
Zöld-alu bordás? Azok 1,65V-on általában cl8-at viszik 1600-on.
-
dokee78
félisten
válasz
Chaser #22074 üzenetére
Nekem GEIL Ultra-m volt és féltem az OCZ-től.
Majd kaptam egyet kipróbálásra a Platinumból és beleszerettem.
A GEIL: 2.3v 940MHz 4-4-4-12
2.3v 1080MHz 5-5-5-15
OCZ: 2.2v 1000MHz 4-4-4-12
2.2v 1180MHz 5-5-5-15
Igaz nem 2x2GB és nem 1066-os!De a következő is OCZ lesz 2x2GB minimum 1066
-
fgordon
senior tag
válasz
Chaser #21045 üzenetére
"Nem feltétlen igaz, a bolt ahol szoktam vásárolni 2x2GB geil BD-t 13.5k-ért árul, 2 gigás kingmaxot meg darabját 5.5-6k-ért, azokra 3 év gar van, a geilre 5, innentől kezdve ha nincs tuning akkor is geil ebben az esetben."
Chaser, sajnos rossz helyen vásárolsz.
Kingmax-ra élettartam gari van, és 5k alatt kellene tudnod megvenni normális helyen a 2 gb-os 1066-osat, ami húzható is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Chaser #19128 üzenetére
szivesen;>
mondjuk én lehet kifogtam egy eszméletlen tuningos darabot, mert azért az 1000@1.89 még 2x1esektől is szép... valszeg 1-2napon belül 4x2ről, ill az új kitről is tudok majd beszámolni (igen, a 10.500asról
). ma végre lett üres lemezem a windows7 kódom mellé, szóval go x64!
más téma, avagy a kingmax:
egyébként kingmaxok valszeg azért nem a legelterjedtebbek, mert egy olcsó ramtól nem várnak az emberek remek tuningot... amikről én hallottam, azok 980at vitték 2.1en, és az az akkori legoccsóbb 800cl5ös kit volt. kicsit melegedtek, de 2.1en melyik ram nem melegszik... akinek nem extrém FSB kell, azoknak tökéletes, egyébként meg ott a ddr3, ha már a 600körüli wall elérése a cél
mert azok biztosan viszik is a névleges órajelet, ami a ddr2es ultratuning (1150+)os kategóriára nem mindig igaz...
a gyártó meg nem mindig mond sokat: corsairnél pl előszeretettel cserélik gyengébbre a chipeket. ottvolt a 800as xms2 széria... a hynxek mentek 1050 felett, a samsung chippesek meg 900on se... pedig baromi drágán adták őket, csak ezért cserébe value ramokat megszégyenítően rosszul teljesítettek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Chaser #19125 üzenetére
nekem ilyenem van egy éve (kb megjelenéskor vettem őket, akkor kb ez volt kapható négy gigás kit, meg elvileg egy helyen bazárba volt már reaper is). stabilak, megbízhatóak, mennek alapfeszen 1000ret, feljebb nem néztem, cl4et sem. szerintem jók és megbízhatóak. az újabb dobozosokról is lassan lesz tapasztalatom, amint berakom második kitet is.
-
jaozsi
csendes tag
válasz
Chaser #19076 üzenetére
#19071 -en a DRAM freqency 99.8 Mhz /ezt nem értem/?Miért mutat 100 mhz-et?Akkor 400mhz-en megy?Nem értek hozzá ezt a gépet az unokámtol kaptam kb.3 éve,amikor lecserélte a gépét és én csak annyit csináltam,hogy a DDR 256mhz-est kicseréltem 1Gb-osra ami nekem megfelel.Általában csak netezésre és fotókra használom.köszi a segitséget
-
Tommi000001
aktív tag
válasz
Chaser #18653 üzenetére
Eddig műxik.......
Szinte minden beállítás szar volt feszültség,időzítések..Most terhelve is megnézem .....játék alatt
a memtestet miért nemtom elindítani 4GB ram sok neki?
Memtest deluxe a van vkinek?Vagy a prime ot hol talállom mert még guglin mindig nem találtam meg...
-
naot
tag
válasz
Chaser #13414 üzenetére
Na ezzel végleg megkevertél.
Viszont gyakran ki sem írják, hogy melyik RAM-ot milyen időzítéssel láttak el. Akkor honnan lehet tudni, hogy melyik a jó? Meg az is érdekes, hogy mindig 4 szám van, és az utolsó az első három összege. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezzel a dologgal poweruser szinten érdemes-e foglalkozni, vagy fogadjam el, hogy egy újab adat, amiről nem tudom pontosan, hogy mi?
Kicsit mesélnél erről a dologról, mert érdekelne. Persze csak ha nem túl nagy kérés.
________
Üdv.: naot -
Hoffer
őstag
-
Medex
csendes tag
Azért annyira kommersz ram-ot nem szeretnék venni.
A minimum a GEIL, lehet kicsit vesztett a fényéből, de szerintem kommersznek nem mondható, eleinte Kingston-t néztem, de ahogy hallottam az is eléggé megbízható cuccos.
A tunning meg annyira nem fontos, egyik gépemet sem tunningoltam még, ahhoz túl drágák, és nem szerettem volna semmit sem elfüstölni.
Ha nem lesz tunning, nem lesz tunning, csak ahogy olvassa az ember ezt a rengeteg tunningolos topicot, meg jön neki a kedve hozzá.Meg aztán életemben nem csináltam még, és sok helyen igen csak nem értem amit írnak.
Amúgy amiket néztem eddig: Corsair, Geil, Kingston. Talán ez a három típus amit számításba vettem, és ez csak nem mondhatóak kommersz kategóriának. Ha meg igen, akkor tévedtem. -
Tituszazeb
tag
Nem azért, mert oda vannak forrasztva
ezt nem a kingmaxok helyére veszem, hanem mellé, és akkor még így is marad 1 slot.
Corsair-ből sajnos ebben a boltban nincs 800 MHz-es, Kingston-ból van, viszont az már majdnem 7E. Azért nem netről rendelem, mert veszek még pár cuccot, amit nem biztos, h be tudnék szerelni, a boltban viszont berakják. Ezért kell ragaszkodnom a bolt kínálatához.
Akkor a majd 2E-vel olcsóbb Corsair 667-est, vagy a drágább 800-as Kingston-t? Olyan nagy különbség van a 667 és a 800 MHz közt? -
atesss
addikt
Na ja lehethogy igazad van, de ha kb. +400 ft (iPONban találtam Kingmaxot), akkor már ilyet vennék.Mert rosszabb biztos nem lesz, mint a 667-es
De akkor szerinted tudja a CL3-at 533-on és a CL4-et 667-en?
Mert egy haver gépébe is lehethogy kéne, de az Core2 Duo 1,66, azon a 667-CL5 és a 667 CL4 között se lenne külömbség?
De ugye kompatibilitási probléma nem lehet ezzel a 800-assal?
Kingmax-al milyenek a tapasztalatok?Dual Channel mennyit számít a Celeronos és a Core2-es gépnek?
-
törölt tag
Az FSB témára: az FSB egy egyesített busz, a proci egyetlen adatkapcsolata a külvilág felé (azaz a memóriabuszt is magában tartalmazza). K8 óta AMD-nél a memóriabusz le lett választva a processzorbuszról, amiből Opteronok esetén (2xx és 2xxx széria felett) három is van. Tehát nem beszélhetünk FSB-ről. Amit helytelenül szinte mindenki FSB-nek nevez, az valójában az External (vagy Host) Clock
A memória órajelek keletkezéséről pedig csak Rover szösszenetét tudom ajánlani. Bár amint látom, a #1-ből el lett távolítva a link (még az archívumok #1-éből is)... Mindegy itt a forrás. (Nem mondom, hogy ihlető, mert egy ennél sokkal összetettebb vitából (majdnem flame) született a nevezett írás, valamikor a II. archívumban ha jól emlékszem.)
Ami azt illeti a lényeg ez:
DRAM Clock = CPU Clock / (ceil(CPU Clock Multiplier/Memory Divider))
blackvinyl: Jó a humorérzékem, de ez nem az a topic. Ez már inkább.
-
seemany3
tag
Alapvetően a játékok azok amik nagyobb igényekkel vannak nálam.Azokból elég vegyes a kép:HeroesV-től a normál stratégiákon keresztül a Bishock-ig.Igazából A-data V.E. 1066-os volt a gépben 2G, de ez szarakodott majd végleg kihunyt.
Ezek után voltam kénytelen venni valamit és ez lett a geil ultra 800mhz 2G.Gariba kapok vissza A-DATA-t ,viszont kissé tele lett vele a hócipőm a hosszú szívás miatt.
-
Thrawn
félisten
-
Wolfy_
tag
itt mar elhangzott egy valasz a kerdesre (csak rakeresel a "black dragon" kifejezesre es megvan):
http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_4994-4994.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÚJ G.SKILL AEGIS - 16GB / 32GB Memória Kitek - 2x8 / 2x16 - Számla & Garancia
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK hynix 8GB DDR5 5600MHz SODIMM
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3000MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest