- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Viperator #49836 üzenetére
Az alaplapnál azokat a RAM fajtákat és frekiket adják meg, amiket a kompatibilis CPU-k támogatnak, és a lap BIOS-ában beállíthatók. Ez jellemzően egy nagyobb halmaz, a szűk keresztmetszet a CPU lesz (illetve persze a benne található IMC).
Ha van mondjuk egy Asus Z170-es lapod, ami 3600MHz-ig támogatja a DDR4 frekiket, attól még tehetsz bele egy G4400-at, ami csak 2133MHz-ig támogatja, vagy tehetsz bele egy i7-6900-at, ami 2400MHz-ig. Alapvetően mindig inkább a CPU fogja limitálni az elérhető RAM-frekit, és nem a lap. -
-
kromatika
veterán
válasz
Viperator #49567 üzenetére
Igen a lapot használtan vettem,de pl hyper x 1600CL10 1,5 v megy az 1.3. slotban is.Tehát nem a lap a hibás.Értem akkor ni9ncs kímélőbb hatással a z97 lapra és a procira sem az 1,3.5v? Nem lényeges hogy akkor 1,5v set használok benne?A lapom spec alapjá L-es ramokat ajánl ami ugye 1.35 v.[link]
-
asvald
senior tag
-
asvald
senior tag
válasz
Viperator #44746 üzenetére
asrock lapba rakta megpedig h61m-be tehat tamogatja is .
csak azt nem ertem ha 1066 os akkor hogyan tudta 1333 lekezeltetni manualisan ,mert ha nem lenne 1333 mhz-es ,biosban nem is tudná feltenni erre a sebessegre ,mert nem jelzi , nincsen opcio ra a biosban , es szerintem ez az egyszeru ramocska nem birta volna +270 mhz-tuningot -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Viperator #44664 üzenetére
nekem az általad említett páros van...
én kingston beast-al hajtom cl9-ben 1600 Mhz-en
itt valamelyik totyikban olvastam hogy tuning esetén már érdemes a 2400 Mhz-en hajtani, mert elvileg érezhetően gyorsabb.
én magam nem tuningolok, így nekem ez a memória sebesség is bőven elég.
gondolom te sem akarsz tuningolni, ezért is írod a non K-s procit... -
Attix82
addikt
válasz
Viperator #16044 üzenetére
NB feszt emeled, turbo modhoz.....eloszor teszteld le Standard 1066MHzen a memoriad, aztan Turbo es NBnek adjad a kakaot.....es nem fog hibazni. a Memoria: adott Mhzen megy, de a turbo moddal emeled a terhelest az NB es a Memoria koztu savot.....eze kell fesz a lapnak.
Az alaplapnal egyes osztok nem mukodnek, hiaba van ott....
-
Wizardmon
csendes tag
válasz
Viperator #16056 üzenetére
A típusa muszály azonosnak lennie, mert párban lettek véve. Memtest nem indult el mert valami hibaüzenetet írt neki.
Már egy sor megoldást végigpróbáltam, de egyik se jött be. Még megpróbálom a bios-frissítést, és ha az se válik be, akkor talán visszacserélik, mert még garanciális. -
band1103
őstag
válasz
Viperator #16044 üzenetére
Olvastam itt a PH!-n hogy valaki hozzászoktatta a ramját alacsony órajelen való magasabb voltokra és mikor meg szerette volna emelni a Mhz-et a gyárira már nem ment neki. Nem tudom mennyire hihető a sztori, hogy technikailag megtörténhet-e az ilyen hozzászoktatás? Az biztos hogy keresd fel a lapod honlapját és ha van olyan hogy memória támogatási lista vagy hasonló akkor nézd meg hogy le lett -e tesztelve a memód a lappal.
-
Chaser
legenda
válasz
Viperator #14815 üzenetére
Akár OCZ, CSX, Geil satöbbi, szimpátia/pénz kérdése, hogy a lapod melyiket szereti, arról a topikjában érdeklődhetsz.
#14819 Lewzke: Azért a cl6-os ram nem nagyon f@sza, én lecserélném 2x1GB cl5-re, a DC is dobni fog a teljesítményen valamennyit. Cl5-ön nem próbáltad járatni a kingstont?
-
Chaser
legenda
válasz
Viperator #14811 üzenetére
Ha ilyen procikra telik, akkor teljen 1066-os ramra is, sztem
2x2GB-t célszerű venni, mivel hosszú távra tervezed a gépet így még bővíteni is tudsz. 3-4k+ ktsg. Alapból 800-on fog menni a ram, 1-2 alaplap van, ami belövi 1066-ra, ez nem olyan.
Mindenféleképp szinkronban megy a ram, ha az FSB nő, nő a ram órajele is, sztem a leg1xűbben így érted meg, nem szakmai leírás, csak ilyen sufni
Vannak 200/800, 266/1066, 333/1333-as FSB-jű procik, az első érték a valós, a második az ún. quadpumped, valami 4xest jelent.
Alapból mind1ik proci effektív 800Mhz-en fog menni egy adott lapban, ezt szorzókkal oldják meg, a szorzók 2-4 között vannak. Ha mondjuk egy 2180-ast a gyári 10x200-as órajel helyett 10x300-on hajtasz, akkor már ugye a ram a 4-es szorzó miatt járna 1200mhz-en, ennyit csak brutál ramok bírnak, szóval az erdeti 4-es szorzó helyett, választasz 3-at, és akkor már csak 900mhz-en megy a ram. Egy 8400-ast ha az eredeti 9x333 helyett 7x500-on hajtanál, amit valószínűleg tud is, oda már kell 1000mhz-es ram, mert a legkisebb szorzó a 2. az eredeti felállásban akár 667-es ram is elég lenne hozzá. ha nem akarsz nagyon tuningolni és hagyod a 9x333-as felállást, akkor csak a szorzót átlövöd 3-ra, és 1000mhz-en megy a ram. Remélem érthető volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest