-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
Lacpac #66405 üzenetére
Köszönöm.
AMD pajti szereti a magas órajelű ramokat.
Közben meg lett. Igen furmányos adolog. Illetve a ram foglalatok sem könnyítették meg a dolgom.
A 4000+4266mhz -4000+4266mhz Így fut 4000mhz a 4db 8Gb modul. CL18-ra lötte mindet.
Jaaaa eddi 4266mhz használtam a 2x8Gb modult. De mivel nem leltem még egy pár 4266mhz ramot így vette egy pár 4000mhz-t Gondoltam lejebb hozom a magasabb órajelüt. Nagy szenvedés mellett sikerült. -
dannyl
addikt
válasz
Lacpac #65504 üzenetére
Lehet, hogy éles kijelentés volt, de nem 100%, ami nem KIT-es, ott nincs garancia semmire. Illetve volt, hogy cpu tuning mellett RAM feszültséget kellett emelni 4 RAM-os dual channel-nél, hogy működjön. Illetve a memóriavezérlőre is jóval nagyobb terhelést tesz. Az ajánlott a 2 slot, de mint írtam: mindenki azt csinál, amit akar.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Lacpac #65442 üzenetére
Hi!
Köszi! Jé, egy zöld kingston!
Ahogy nézem a lap kompatibilitási listáján csak a kifutott HX (hyperX) széria van fent, sem a KCP, sem a Fury széria.
Viszont érdekes látni, hogy a legkevésbé csicsás ramok is elvileg jól mennek.
Ahogy nézem 4x32 compatibility listen kb
CMH128GX4M4E3200C16 (Corsair RGB PRO SL)
CMW128GX4M4E3200C16 (Corsair RGB PRO)
van hivatalosan az MSI szerint is, namost a PRO SL széria eleve Ryzen compatibility edition volt a gyakorlatban. Más kérdés, hogy persze Corsairnél meg a revíziók ismeretlenek.Gyuri27: 64GBvel jól megy a rendszer. 128GB lehet, hogy van amire jobb lenne és most olcsóbb, alternatívaként meg elengedem, hogy 64GB talán elég lesz. És azért elég sokáig elég.
X570S lap nagyon kevés volt az AM4 életciklus végén, amikből jelenleg kb nullát lehet kapni.
Felváltani AM5re kb 1200+ eur lenne félkonfig szinten. Ennyire azért nem kritikus.
-
-
válasz
Lacpac #65225 üzenetére
Íme. Mind a 4 teljesen egyforma.
Illetve egy screenshot a hwinfo-ból, itt is mind teljesen egyforma (váltogattam a modulok között, nincs eltérés a "Module number"-en kívül.
Egyébként a gép (jelenleg) tökéletesen működik, csak a memtest dobott ki összesen 3 hibát a 2. és a 3. körben az ötből.
Célszerűbb lenne 2x 16GB-ot rakni a gépbe 4x 8GB helyett?
-
Lemolep
csendes tag
válasz
Lacpac #65119 üzenetére
Beállítottam a profilt ami rögtön át is állította az órajelet. Egyébként ennél a RAM-nal 2 lehetőség volt. Az egyik 3000mhz a másik pedig 3600-on menne.
A 3600 nem indult, a 3000 viszont igen.
De itt az ajánlásoknál választottam egy másik RAM-ot ami csont nélkül megy... -
Bandit21
addikt
válasz
Lacpac #65130 üzenetére
Igen nyilván ha van ilyen sok idő köztük, nem akarók hülyeséget beszélni de úgy rémlik amikor vettem akkor serial számot meg a chipeket néztem hogy egyformak. De nyilván ha van köztük pár év nem lehetnek ugyanazok
Mint ma kiderült a 9 éves fiam ha néha ms flightal repül utána néha játék közbe a fizikai bekapcs gombbal ki lövi a gépet.
Gyanús hogy ilyenek után áll fejre a BIOS. -
-
De4d
őstag
válasz
Lacpac #64293 üzenetére
Na úgy néz ki sikerült? Még a cmos reset előtt gondoltam egyet, mivel egy ram ment magában, hogy beteszem biosba beállítom az xmpt, kikapcs és mellé a másik, és woalá, bejött a win, nem volt eddig gond, most megy is 3200on a 2x16.
"Corsair 4,33-as verzió -> Samsung D-die. Nem találkoztam vele még, de a 3600-as ram klasszisokkal jobb lett volna (micron e-die). Szerintem ment volna csont nélkül xmp-n."
Ezt hogyan lehet tudni, kideríteni melyik ram Micron vagy Sami D-dieos? A boltok leírásánál én nem láttam ilyen sehol.
-
De4d
őstag
válasz
Lacpac #64291 üzenetére
Ezt korábban ajánlották, mivel a lapom a 3600ot nem támogatja már csak a 3200 nem akartam felárat fizetni feleslegesen.
4.33 ver
Esetleg egy thaiphoon burner riportot + zen timings képet tudnál csinálni? ehhez külön progi kell?
Az új ramok behelyezése előtt lett cmos reset csinálva?
nem -
fudi2002
Topikgazda
-
PsycHo88
senior tag
válasz
Lacpac #60959 üzenetére
Köszönöm a választ ! csak nem akartam ram-al kapcsolatos kérdéseket fel tenni Cpu topikban
.
Egyéb ként kipróbáltam a Ryzen DRAM Calculator-t is beállítottam azokat a paramétereket amitket a Ryzen DRAM Calculator-ba kaptam, kb ahogy elfogadom a beállításokat újra indul a gépet és a bios-ig nem jutok el A02 hiba kód és csak fekete kép.
-
Feri7619
tag
válasz
Lacpac #60798 üzenetére
Hi!
Köszönöm! Ez bejött!
Már gyári paraméterek alapján működik, legalább ezt elértem!
De. honnan láttad, hogy ott menni fog?
Egy szépséghiba van azért... az Aida 64 Memória tesztje itt is kifagy, akkor is, ha 1.37Voltra emelem a feszt.
Mindenesetre köszönöm! Ha nem lesz a winben probléma, akkor nem érdekel, hogy nem fut le az Aida 64 memteszt. Néha 1-1 kifagyást kibirok. Már ennek is örülök, hogy megy gyári frekin. Én nem értem mit csinálnak az AMD-nél, hogy ilyen kritikus a memória. Ez borzasztó gyenge oldala a Ryzennek!
Köszönöm meg egyszer! -
Lacpac
őstag
válasz
Lacpac #60767 üzenetére
Na, olvasgattak, nézelődtem a témában egy kicsit.
Feltűnt hogy ilyen időzítésekkel nem nagyon van CJR. Sőt, nemhogy nem nagyon van.... Nincs. Ami ilyen magas TRFC-vel van, az az MJR. Ja és CL2-es. Ez is MJR-re utal.
Van ami alapján pedig nem lehet MJR.Ekkora nagyot tévedne a thaipoon?
Mondjuk valószinűleg programozott dolgokat olvas ki a ram-ból. Szóval ha az kerül bele, hogy 20m3 kaucsuk, akkor azt fogom olvasni a thaipoon-ban.
-
BB9000
senior tag
válasz
Lacpac #60767 üzenetére
A működő időzítéseket vagy próbálgatással tudod meg, vagy a modulod pontos típusszáma alapján rákeresel a fórumokon, hogy kinek mivel működött.
A működési feszültség emeléssel exponenciálisan növekszik a hőtermelés is. Az 1.35V fölé menni csak úgy ajánlott, ha aktív RAM hűtést alkalmazol. Legalább ilyet: Corsair Vengenane Airflow
Vagy ilyet: CORSAIR DOMINATOR AIRFLOW. Ha sűrűn vannak a modulok egymás mellett, akkor a vízhűtés a jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest