- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
válasz
bazsika007 #64762 üzenetére
Valószínűleg a javasoltakkal is hasonló hiba lenne, de azért minden ilyesmit érdemes kipróbálni ilyenkor.
-
HaZsolt
őstag
válasz
bazsika007 #64754 üzenetére
Gondolkodtam a problémádon. És a következőt javasolom rá amit még érdemes lehet megpróbálni. A feszeket kézzel, manuálisan beírni. Az összes időzítést manuálisan beírni. A Ryzen master segíteni fog. 3200 Mhz-hez a safety beállítást nyomj, azt fotózd le/írdd fel biosban pedig értelemszerűen add meg ezeket a RAM beállítási részletes értékeket.
Feszeknek a következőt:
VSOC 1,06,
VDPP 0,91
VDDG CCD 0,94
VDDG IOD 0,98 -
fudi2002
Topikgazda
válasz
bazsika007 #64758 üzenetére
Topikösszefoglalóban találsz ajánlást.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
bazsika007 #64754 üzenetére
Számodra továbbra is él, két ram esetén a 2. és 4. slotba a processzortól számítva.
4 modulnál pedig egyforma ramokat az 1. és 3.ba és 2. és 4.be. A 4 modul megnehezíti a helyzetet, kézzel mókolva talán életre kelthető. -
JulianSinulf
őstag
válasz
bazsika007 #64742 üzenetére
Akkor itt lehet a problémád. A lap a 3200-at OC-val tudja.
Hogy éppen elment a 2x8GB nagy szerencse lehetett. De úgy látszik a 2x16GB ramokkal valami nem olyan, így azt nem viszi.
Persze ez csak elmélet. Az igazi az lenne, ha megnéznéd, hogy milyen frekin mennek és esetleg belőnéd egy fixre, amit tuti támogat az alaplap.
Esetleg a 16GB-os modulokra futtathatsz egy memtesztet is.
Van a laphoz lista is a támogatott ramokkal. Ott is érdemes lehet körbenézni. Persze ez nem jelenti azt, hogy ami nincs benne, azzal nem is megy. Ami nincs benne, azokkal nem tesztelték. -
Lacpac
őstag
válasz
bazsika007 #64736 üzenetére
Cmos reset nem maradt ki? Lehet azzal is meg kellene támogatni ezt a ram cserét.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
bazsika007 #64744 üzenetére
Igen. Nem véletlenül van írva az összefoglalóban, hogy kerülni kell a 4 modul használatát. Pláne mikor single rank kitet próbálunk dual rank kittel.
-
bazsika007
kezdő
válasz
bazsika007 #64743 üzenetére
Megcsináltam ahogy leirtad betoltotte végülis a win-t de 4 perc útán kék halál
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Szia!
A 2x16GB-nak ugyanaz a frekije, mint a 2x8GB-nak?
Csak, mert a lassab memória visszakorlátoz, így, ha a 16-os modulok gyorsabbak, akkor az gond lehet a lapnak.
A 2x16GB-ot a DDR4_1 és DDR4_2 foglalatokba tetted?
Elvileg a 2x8GB-nak is itt kellett volna lennie korábban.
A foglalatok tiszták?Nekem is G-Skill-ek vannak egy B550-es Gigabyte-ban. A 2x8GB mellé betettem 2x16GB-ot. Ugyanaz az altípus és a freki is, mind a négy 3200MHz-en ketyeg. Az időzítések is megegyeznek. A sorrend meg ugye DDR4_1,2,3,4 - 16,16,8,8. Pont, ahogy a kézikönyvben van a rajzon.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Hi
Mert eme felállásban gyakorlatilag tiltottad a dual channelt.
Single módban futnak, lényegesen lassabban. -
HaZsolt
őstag
válasz
Nagyon érdekes az egyik hozzászólásomban pont foglalkoztam ezzel. Kipróbáltam úgy, hogy össze vissza raktam a RAM-ot. Nekem prime instabilitást okozott.
Próbáld ki még esetleg azt, hogy a Gear down módot nem auton hagyod, hanem enableden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest