Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Értem. Köszi a véleményed.
Amúgy okkal írtam az egyszer 2-es modult. Olcsó, jelenleg megfelelő, nincs felesleges slot pazarlás (nem kell kidobálni a ramokat amikor elfogy és még kéne), hosszútávra jobban lehet tervezni és sokkal olcsóbban kijössz.(az más kérdés hogy "szegény" gyártóknak ez annyira nem jó forgalom szempontjából. Szörnyű.
)
64 vagy 128 bit, nem tudom megér e ennyit. Elméletileg a sávszélesség kétszeres lesz, de a gyakorlatban messze nem lesz 2x az össz teljesítmény. Tapasztalat szerint ez az érték mennyi számszerűen (nagyjából)?Veszel egy 2-est...kéne még, ára méég leesik: veszel egy 4-est....méég leesik...veszel 8-ast...DC meg bekaphatja. Apropó: Pl. Abit IP35. Itt azt írja max. 8Gb memória Abit
Ez mit jelent? Max 8-as modulokat rakhatsz bele, vagy összesen max. 8 össz ramot támogat? Na nehogy már!
És idővel...eltelik 1-2 év kiadnak újabb javítást...ez változhat? Vagy ez is közmegegyezés gyártók között: ez van ezt kell szeretni, ha többet akarsz (már pedig fogsz mivel mem. lesz a leghamarabb a legfőbb hiánycikk gépedben) vegyél új lapot....Vagy én vagyok tudatlan és olyan borzasztó nehéz megoldani a 21.sz.-ban, és olyan technológiába ütközik amit ma még nem tudnak megoldani? (lol
Igazából vagy 50-évre előre meg van a pontos forgatókönyv a széfben az egész ipart illetően....csak elő kell húzni amikor eljön az ideje) -
Jazz
veterán
Igaz. Ha húzzák. Már pedig húzzák.
Kérdés->Szerintetek?:
...mindekettőt kitudod hajtani, két vásárlási variáció:
- Kingmax 2Gb 800Mhz = 8.000Ft
- Black Dragon 2x1Gb 1066Mhz = 25.000FtElső esetben elesek DC-től (tartaléklok legalább slot-ot), meg a Mhz különbözettől.
Árban baromi sok a különbözet! Most ezért érdemes ennyi pénzt áldozni? Lesz ennek valaha is ilyen számottevő jelentősége? Megérzed ezt egyáltalán játékokban, normál alkalmazásokban, a mindennapi használatban olyan jelentős mértékben mint az a nem kis zsé amivel drágább?
thx -
Jazz
veterán
Nem gondolhattak arra hiszen szorzó, miegmás, meg ez az egész rendszerbus szinten megy mind fsb, mind memória.
Már hogy ne menne 1:2. A sok pénzesek az 1333-as fsb-s 333 rendszerbus szintű procikkal a DDR3 1333, 666 belső adatbuszú memókat 1:2-ben tudja csak kihajtani.Más: Nekem 6:5 (cpu: ram), 240x4 fsb (quad pumped bumbed
), DDR400. Na most ha szereznék bele 500-as ramokat, akko egyszer
- gyorsul a rendszer mert 1:1-ben mehet és nincs szinkronizálás. Erre írták azt abban az írásban hogy sokszor nagyobbat gyorsít mint az aszinkronnal járó x Mhz.
- másodszor gyorsul ugye a DDR500 miatt amit 480-ban hajtana ki.No de mennyit. Megéri? Most hogy ilyen méregdrágák ezek a DDR-ek.
(azért írkálok folyton két rendszerről (P35, DDR2...), mert kettőt újítok) -
törölt tag
Ez bizony alaplap függő: AN8 Ultra-n mutatja. Mondjuk ez még 3.50-es. Azóta sem töltöttem le újabbat, de nem is igazán látom szükségét.
-
FehérHolló
veterán
De nehogymár szoftveres mérés alapján finomhangoljuk a feszültséget 2.1V-ra...
Az én lapom nem emeli a feszt auto beállítás mellett, legyen bármekkora freki vagy bármilyen alacsony késleltetés.
SPD feszhez pedig az SPD órajel és késleltetés tartozik, ennek a háromnak együtt van értelme. Az más kérdés, hogy long-dimmeknél ez legtöbb esetben 4-4-4-12 667MHz 1.8V, hogy _minden_ alaplapban 100%-os biztonsággal elinduljanak a modulok. -
zolee0307
őstag
Majd hétvégén megnézem. Bár volt olyan, hogy a bios néha olyan 1.41, 1.51 v adott a procinka. Egyébként cpu-z szerint auto feszeken a cpu 1.376 V-ot kap, ami szerintem sok. Lehet, hogy a lap túlfeszeli a dolgokat és ezért nem tudom manuálisan normálisan belőni a feszültségeket?
-
zolee0307
őstag
Ha a feszek auton (tehát a voltage control auton van és mindent a bios lő be) vannak megy a 4-4-4-12, de ha manuálisan van beállítva a memóriának a 2.1 V akkor nem megy a rendszer. A voltage control manuálisra van beállítva és csak a memória feszét emeltem a többit hagytam auton, ahhoz nem nyúltam. Most a cpunak manuálisan adok 1.3 V, az nb, fsb, vccc-12, sb feszek autora vannak állítva. Remélem érthetően fogalmaztam.
Fehérholló: Lehet, hogy az alaplap a rossz, de lehet, hogy valamit én nem állítottam be jól.
-
combustion
csendes tag
haleee, csak anyit szeretnék tudni h nekem van egy Asus A8n-e alapom, és 4 hely van/kék fekete, kék fekete/ memoriának, abból, 2 máf foglalt/a két kék/ és duálba mennek, (2*512) de mint mondtam 4 hej van, (ha azt a 2*1 gigát amit most rendeltem azokat beraknám a 2 fekete hejére akkor azok is duálban mennének?
-
lusta1
tag
feltőltők képeket és nézd/nézzétek meg ..
[link]
[link]

második képen bal oldalt az utolso chipen lácodik a felirat..
[Szerkesztve]
a képek telőval készultek 1632*1224 felbontásba lehet elég ''szar'' a képminőség
elvileg ezekel szerelik..
PC2-6400 Vitesta Extreme Edition (EPP) 4.0-4-4-12 @ 2.0V
ProMOS Brainpower PCB
Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB
Micron D9GCT (B6-37E) Brainpower PCB
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lusta1
tag
hehe még nem is láttam meg nem is tudom hogy néz ki a ''micron'' chip szoval jo jőne 1 kis eligazitás ...
mondom amit én láttam a saját ramomon kb 1cm*1cm kis kocka szerü chip.. és vagy 1mm er ''irás van rajtuk szoval ha valaki előlvassa ...

1ik re az volt irva a-data +logo
[Szerkesztve] -
Hat ez azert kurvajo, de akkor mi alapjan vannak felmatricazva 1066-os-nak?
Amugy, feszemelessel se mennek csak 800-on, viszont 800-on alapfeszen viszik a (4 4 4 12)-es idozitest, lejjebb ez se megy feszemelesel se.
Szerintem visszaviszem holnap, es kicsereltetem 800-as Geil ultrara. -
Hasaggymeg
veterán
Na még egyszer,most világosabban!Tehát:1.A CPU-Z szerint a RAM-om noha 512-es,a ''rossz ''512-ből való,mert csak 266MHz-et mutat..PC24300,266MHz(!?)(vagy nem jól értelmezem?)Ezzel nem bölcsködött a leírás mikor vásároltam a gépet.2.Látszólag egyforma RAM-ok között(az eladónál amit linkeltél) szinte 100% árkülömbség van,ez csak a garanciának tulajdonítható?Itt olvastam valahol,hogy az 1 év garanciával árult RAM-ok valszeg hamísítottak,legalább 2 év garanciát adnak az eredeti gyártók.Hülyeség?Emlékeim szerint valami spiller írta,megpróbálom visszakeresni.Köszi.
-
Hasaggymeg
veterán
Kösz az infóért.A chipset az SIS 649(ill.SIS 966 a southbridge),a CPU-Z szerint a memória órajele (nevetséges!)266MGz.!''És nagy kópék vagytok Fú(j)dzsicúék,erre ihattok egyet!''(Elnézést a plagizálásért!)U.I.Furának találom néha a jelentős árkülömbségeket a látszólag ugyanolyan memoriáknál.
-
ez_meg_emaz
őstag
És ezt hol? Mert pl zotya-nal ha joltom nem kapni a-data-t amiota jo árban van. Mert inkább vennék a-data-bol 4gb-ot hogy később ne kelljen többet(vmiere mindenképp elmegy az a plus összeg de akkor már inkább 4gb ramra) minthogy geil ultrabol 2gb-ot aztán télen(addigra valszeg megint drágábbak leszenk) meg vehetek megint 2-t.
Csak az a gáz hogy már megrendeltem a geil ultra-t és nem szivesen mondaném vissza. -
DrGonzo22
őstag
Köszi, értem. Tehát akkor ha 400MHz-en akarom járatni, akkor semmit nem tudok tenni az ellen, hogy 5-5-5-18 legyen az időzítés... Most már csak tényleg azt nem értem, hogy mi alapján választja ki az egyes az egyes gyártó, hogy milyen időzítést ad meg. Amúgy ezt még mindig nem értem: [link] ''The overall performance of the PC2-6400 DDR2-800 2x1GB Dual Channel modules from GEIL running at 900MHz with CL4-4-4-12, is close enough to that of the great Corsair CM2X512-8000UL at 1000MHz CL5-4-4-9.'' És én elvileg csak 800MHz-en akarom elérni ezt az időzítést... Igaz a 2x512-es modult, de gondolom uaz vonatkozik rá.
-
DrGonzo22
őstag
-
juliabrilke
veterán
-
-
Köszi az infót!

Ma kicsit olyan szájbarágós napom van.
Még kérdeznék valamit.
A cpu-z szerint a ramom 3.3.*.* értéket tud 200mhz-en.
4.*.*.* értéket 300-on és a jelenlegi 5.5.*.*-ot 400-on.
Viszont a procim egy 4300-as core2 duo, és nem használja ki a 800-as ramot.
Ilyenkor elméletileg visszavehetem az időzítést a proci 200-as fsb-jére ugye?
1:1-ben 200mhz 3.3.*.*.
Ha tuningra kerül a sor, akkor természetesen lazítani kell az időzítéseken.
Jól látom a dolgokat? -
FehérHolló
veterán
Azért, mert 7000 pénz a házhozszállítás.

Több, mint a 2x2GB-os kit árának 10%-a.
A Magyarországon vásárolt terméket is vissza tudod küldeni a gyártónak.
Az én igényeimnek meg még szerencsére megfelelnek az itthon beszerezhető cuccok is. A webshopokat nem szeretem, de ez az én hülyeségem. Ha nagyon kell valami külföldről, akkor ismerőssel megvetetem, és inkább vele küldetem el postán. Bár erre még csak egyszer volt példa. De van még ezer más opció is.
OFF-ból részemről is ennyi. Bár RAM-ok vásárlásáról beszéltünk, ami azért valamilyen szinten kapcsolódik a témához.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy ruhás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Autós topik
- Hardcore café
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
!
Az a cpu-z -re vonatkozott. De a lényeg h nemtudom most hány volton fut. Csak azt h high-on

Na egy ilyen kéne! 
)
Igazából vagy 50-évre előre meg van a pontos forgatókönyv a széfben az egész ipart illetően....csak elő kell húzni amikor eljön az ideje)

azért azt csak észrevenném
nemértek a ramokhoz de az új gépembe valami jót akarok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002