- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
Calibos #13040 üzenetére
Azokat meg sem próbáltam cáfolni
dangerzone: Próbáld meg a két azonos ramot a 2-3-as foglalatba tenni, a harmadikat meg az üresen maradóba (1). Az időzítések közül a CAS Latecy-t manuálisan állítsd be 3-ra, és kapjanak 2.7-2.8 körüli feszt. Utána mehet a Memtest ha elindul a gép. -
penene
őstag
válasz
Calibos #4430 üzenetére
Nem láttam DDR-ből 2x1 Gigásat 500-600 Mhzeset.
Vagy DDR2-re gondolsz?
Abit An8-ba bele lehet tenni?DDR2-höz egyelőre egyáltalán nem értek, ezért nem is gondolkodtam ilyesmin.
Pláne, ha új lapot kéne emiatt venni.Jah, vaze... ebből nem látszott, mert külön topikot nyitottam és ott.
: kingmax hardcore 2x512 , ill. geil 500mhz 2x512
BOCSI!!!
Amúgy teljesítményre gázabb a 4x512 (persze így párban vannak és mehet rá a dual cucc), mint a 2x1 giga?
DDRben, ha nincs 500as belőle, akkor azért nagyon elgondolkodom, hogy 400asat vegyek-e
Most 620 az FSBm, tehát eleve nem mehetnek szinkronban a ramok, csak 600 mhz-essel.
-
skorBooT
tag
válasz
Calibos #4330 üzenetére
Természetesen xp /tudom-tudom nem látja a 4 gigát/ nem ez a lényeg, hanem hogy az alaplap összeakad-e a rammal vagy nem.
Azért gondoltam erre mert még biztos sokáig jó lenne. Aztán idővel belelehetne ültetni valami jobb alaplapba és akkor megcibálom és rövidebb időzitést adok neki, de ez a jövő.
Egyébként meg hogy 5ös vagy 4es az időzítés hát nem is tudom. Azért a kettő között nincs akkora idő ,hogy beleőszüljek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zoltanz
nagyúr
válasz
Calibos #3871 üzenetére
Mint elöbb írtam és speciál szeretem ha sok memória van alattam, másrész családban többen is használjuk a gépet így van minden nyalánkság mpeg4 kódolás, kis játék, AUDIO studió, DVD írás, program fordítás, fájlcserélő, videó edit miegymás.
Egyébként most csak fejlesztem AMD 2700+ XP proci van benne ATI 9600 PRO 128 MBvideókártyával 80 GB HDD türhető összeállítás.
[Szerkesztve] -
zoltanz
nagyúr
-
FehérHolló
veterán
válasz
Calibos #3833 üzenetére
Hát történet az van.
Egyszer hajdanán a Kingmax kihozta a 667MHz-es moduljait. Mindenkinek tetszett, mert sokszor alapfeszen vitték akár 750-800MHz-et is mindenféle feszültségemelés és stabilitási gond nélkül. El is terjedt hetedhét (=az egész) országban, hogy Kingmax milyen jó tuningos RAM-okat gyárt.
Ezekután Kingmax gondolt egyet: ''Mi lenne, ha 800MHz-es modulokat is kihoznánk?'' - A gondolatot terv, majd tett követte, kijöttek a 800MHz-es Kingmax modulok. A nép éljenezte, hisz ha a 667-es ennyit tudott, akkor mit fog tudni majd a 800-as..?! Csalódniuk kellett, hiszen a chipek alapfeszen olyan 830 körül megálltak, és nem nagyon szerették a magasabb órajelet, ami folyamatosan intenzívebb munkára fogják őket. Bár nem szabad elítélni a kedves chipeket, hisz manapság ki szeret dolgozni? Ezen felül adódtak már kisebb kompatibilitási gondok. Egyes lap-modul párosok esetén csak 1-2 tizeddel magasabb feszültségen volt stabil a rendszer, de ''Ez van, ezt kell szeretni.'' - gondolták az emberek.
De Kingmax nem állt meg, hiszen a divattal haladni kell. Kijöttek a gyári specifikáció szerint 1066MHz-et tudó modulok. Ezek nem kompatibilisek egyetlen egy kivétellel (Gigabyte P965 chipsetű lapjai) egyik P965 és X975 chipsetű lappal sem (nvidiáról nem tudok nyilatkozni), egyszerűen el sem indulnak bennük. Jó - gondolja az ember -, akkor meg kell nézni a RAM kompatibilitási listáját. Keresgél-keresgél... Nagy nehezen rátalál. Egyetlen egy lap szerepel rajta (Gigabyte 965P-S3), emberünk csak néz.
Egyébként azóta Kingmax honlapra kikerült egy kereső, ami alaplap szerint megmutatja, hogy melyik Kingmax modulokat lehet belerakni kódszám alapján. Ez nem tartalmazza a 1066MHz - 965P-S3 párosítást.
Mindegy, beszéljünk arról, hogy mi van akkor, ha elindul egyáltalán egy 1066MHz-es modult tartalmazó rendszer. Néhány esetben feszültségemeléssel (2.1V + X) sem lehet a modult 1020-1040MHz-nél magasabb órajelen járatni. Ha pedig viszi nagy nehezen az 1066MHz-et 5-5-5-16 késleltetés mellett (általában ehhez az MCH feszültségét is meg kell emelni 0.1V-al, hogy a rendszer stabil maradjon .::. a gyári specifikáció szerint meg 5-5-5-15 kellene, hogy legyen az késleltetés), 1080-on meg is áll, egy tapottat sem lehet tovább emelni sem a modul, sem a MCH feszültségének emelésével.
Ha ezt egy gyártó meg meri tenni, és a nevét ráírni, akkor engedtessék meg, hogy én személy szerint ne tartsam komolynak vagy megbízhatónak az adott termék előállítóját más termékei terén sem...
[Szerkesztve] -
Hooper
őstag
válasz
Calibos #3734 üzenetére
nem nekem irta, csak fentebb kérdeztek hasonlot..
4*512 dual/dualban akkor ugrott ha jolsejtem, az ugy tényleg hajlamos nemműködni?
A gépen kiadványszerkesztői progik (Photoshop, Illustrator, InDesign) gyakran futnak, meg játszok is néha (a jelenlegi konfigom az adatlapon van)
A 2*512 +1 gigás megoldásra azért gondoltam, mert igy később mellérakok még 1 et ha kell...vagy 2*512 dulaban nem megy 2*1 gigással szintén dualban?
bocs a hülye kérdésekért
a #3730as kérdésem továbbra is fennáll! köszi! -
magellaner
tag
válasz
Calibos #3733 üzenetére
AZ everestben Írta ki hogy 478mhez megy a ram a cpuz ben pedig meg 199.6 mhz ír! CSak azóta csinálja sztem mióta megvan az új processzor celeron helyett vettem egy pentium D 925 öst! De sztem vami túlmelegedhet azért csinálja már raktam a chipsetre is hűtőt meg a procit is hűtötm rendesen a múltkor 57 fok volt a proci és akkor indult újra az everest naplója szerint! Configom Pentium D 925,msi pm8m3-v alaplap,6600 gt,1gb ram,fsp 350 pnf táp,
nincs húzva semmi!
Lehet hogy újrakéne rakni az xp t az új procivásárláshoz?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Calibos #3599 üzenetére
A lényeg:
A C2D van leginkább kiszolgáltatva az Intel chipsetek/rendszerek tervezési gyengeségének: a memcsi az északi hídon csatlakozik a procihoz, vagyis a legszűkebb keresztmetszet a proci és az északi híd közötti csatlakozás.
Ennek az áteresztőképessége az FSB-vel arányos, vagyis 266MHz-es FSB mellett a sávszélesség a DDR2-533-nak felel meg (az újabb 333MHz-es FSB-jű C2D-k esetén DDR2-667).
A gyakorlatban persze ez sem használható ki teljes mértékben...
Általánosságban elmondható:
- irodai gépbe C2D mellé elég a DDR2-533 (ill. DDR2-667)
- aki nem tuningol, nem akar csúcskonfigot, de szeretné a maximumot kihozni az alapon futó rendszeréből, az vegyen egy kategóriával gyorsabb memcsit.
- DDR2-800 és ennél gyorsabb memót csak az vegyen aki tuningolni akarja a cuccost, vagy a nagyon alacsony késleltetésekre gyúr (mert az ő általa használt alkalmazásoknál az a nyerő). -
FehérHolló
veterán
válasz
Calibos #3589 üzenetére
Írtad volna le...
Nem azért írtam a két nevet, hogy másba belefojtsam a szót, hanem az ő véleményükre mindenképp kíváncsi voltam.
Akkor én is megragadom az alkalmat egy kérdés erejéig:
Mennyivel növeli a teljesítményt a dual channel?
Socket A rendszerben 3-5% teljesítménynövekedés
Socket478 és LGA775 rendszereken 20-80% teljesítménynövekedés
Socket939 rendszeren majdnem annyi mint az inteles rendszereken
Ez igaz még C2D-re is? (Szerintem igen, csak nem vagyok benne 100%-ig biztos.)
Szerk.: A ''fojt'' még mindig ''j''.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Calibos #3427 üzenetére
Vga-t nem húzom, csak pár teszt erejéig néha, de a jelenségre nincs befolyással. 27xx Mhz/49x Mhz cpu/ram szinkron órajeleknél kezdődik ez a mutatvány, ekkor még bőven van tartalék a prociban, és alapfeszen megy.
Ha visszaosztom a ramokat 333-ra, alapfeszen 2900 Mhz-ig stabil a cpu, utána 0.25V-ot kér még enni, de 2970 Mhz-nél már 1.4V-ot kajál. Az Orthos 2900 Mhz felett 5 perc után harderhibát nyavajog de a játékaim és más programjaim stabilan futnak órák után is ezen az órajelen. 2860 Mhz-en már az Orthos sem sipákol. 3 Ghz-en (1.5V) még lazán lemegy egy 3Dmark 05 is, ilyenkor már 266-ra visszaosztott ramokkal, de Orthossal még ezen a frekin nem mertem befűteni
Feltételezem hogy nem a processzorom fullad ki 2700-2750 Mhz-en, különben ezeken a sokkal magasabb órajeleken is ezt tenné.
Ati Tool fentvan de nem használom (nem válik be az a program X1950-hez) starup-ban nem indul, ATT-t használok, driver 7.6, CCC szintén nincs fent, ATT-ben VPU recovery enabled. Nvidia nforce4-hez 6.86-os driver az alaplapim, Win XP sp2, legújabb (augusztusi) directX, A64 cpu driver 1.2.3.0 verza, audio driver Realtek nem tudom hányas.
Azthiszem mindent leírtam. Köszi előre is ha tudsz valami jót mondani rá!
FehérHolló:
Igen a PCI-EX fix 100 Mhz.
A sok szerkesztés: beragadnak a billentyűzeten a gombjaim, gyakori helyesírási hibákat okozva
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
Calibos #3385 üzenetére
hali
bocs hogy beleszólk,
de az a lista basz...ottúl, el van irva
2X512 Geil Valuel.ram 10.600.ft A nagy ker ár /idöz 5.5.5.18.5
2x512 Geil ultra 18630ft / Clavio/ Ramires ár list NAGYKER ÁR/id 4.4.4.12./v 2.1 volt
a 2X1gb G.ult 21.160ft
a másik hogy ne számits nagy tuningra egy 800-as tól elég jónak mondható az 1020Mhz
nekem anyit képesek menni
hali
[Szerkesztve] -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Calibos #2916 üzenetére
Kösz. Neked is Gyuri27.
Orthos, meg memtest Windows alól...Hmmm...
Egyébként a konfigomból már csak a vinyók vannak meg...
Nálam ritkán tart valami 2-3 hónapnál tovább...
A S.T.A.L.K.E.R jól kihúzva, Static Lightning-gal 40-70 fps.
Egyébként játékra meg 3ds MAX-hoz kell majd a gép. -
user12
őstag
válasz
Calibos #2851 üzenetére
Tuti hogy jól vannak benne (láttam már fordítva bepattintott ramot is - elég jól meg volt égve az egyik érintkezője + állítólag némi füst is kísérte a mutatványt
).
Tuti,hogy ddr400 (címke + everest+cpu-z+chip típusa is azt mondja) mindkettő, egyesével 200mhz-en futnak, de egymás mellett csak 166,7-en. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Calibos #2705 üzenetére
embertől,lehetőségektől és mentalitástól függ
aki nem teszi vagy okkal nem teszi vagy magára vessen
azonban segítségre szorulokuraim,nem vagyok rosszul ellátva: 2x1 giga A-Data EE 1066....és a gépem épp húzás közben van,most ismerkedünk egymás képességeivel
c2d procim van és szeretném 2,8ghz-re felhúzni...ehhez 400as fsb kell. namost elvileg 2,5ös mszorzóval a memek szépen ketyegnének 1000en 5-5-5-15ben...ez eddig nagyon jó, valószínű h ez a végcél...most 333fsb-n járatom(2,4ghz a procnak) és 3as szorzóval a ramok is ezren mennek...
következő a gond...azaz nem is gond,csak kaptam okos emberektől tanáscoth nincs értelme az 1000mhz-nek főleg cl5ben
járassam cl4ben, 1:1ben, 800on, 4-4-4-12ben....
rendben,h meik a jobb,úgyis kiderül
de itt a problemmég elég kezdő vagyok jó néhány téren.... mi is az a cl4/5...?
mit takar az h 1:1 és hol állítom....
pls, help
világosítsatok ''meg''
-
-
wienattwo
tag
válasz
Calibos #2194 üzenetére
Csináltam, ugyanaz. A héten még megpróbálom teszteltetni egy srácnál is, bár nem tudom, ez mit bizonyítana a boltban.
Amúgy ma úgy használtam, hogy nem volt mellette másik ram és memtest sem mutatott hibát, aztán egy progi indításánál resetelt magától, és memtest már ki is adta a hibát. -
Gyuri27
félisten
válasz
Calibos #2193 üzenetére
Kedves Calibos Úr.
Minimum egy év garancia mindenképp van rá. Mert a hatályos törvények szerint a kereskedőnek a 10000 ft-ot meghaladó termékre minimum ennyit kell rá vállalnia.
Természetesen vállalhat többet is, mint ahogy teszik is. Viszont mint irtam ez a törvényi minimum. -
törölt tag
-
Gyuri27
félisten
válasz
Calibos #1918 üzenetére
Szerintem azokon valami érdekes chip lehet. Mert a corsair a 800-s ramokhoz használ
Micron D9Dxx (BT-x),Micron D9Gxx (B6-x),Micron B,Micron D9Gxx (B6-x),Elpida E,Elpida,
Elpida H,Infineon B/C,ProMOS,Nanya B,Powerchip,Micron D9GKX (B6-25E),Micron,D9GMH (B6-3) Handpicked,Micron D9Gxx (B6-x),ProMOS,Samsung C, Infineon C, Micron D9GMH (B6-3) HandpickedMicron D9GCT (B6-37E) Handpicked
Micron D9Dxx (BT-x),Infineon B/C,Nanya. -
tomjankins
csendes tag
válasz
Calibos #1811 üzenetére
A 32bites nem fogja felismerni vagy miért?
Egyébként akkor elég ha 2-2 van párba válogatva? Nem kell mind a 4-nek összeválogatva lenni, hogy müködjön a DUAL meg az EPP, nah meg hogy ne huzzák le egymást a ramok?
Szeretném elérni a garantált 1066Mhz-t (5-5-5-15, 2.2V), CORSAIR-em még nem volt, de csak jót hallottam róla, biztosan ezt veszek, remélem nem fogok csalódni.
Jah és még valami a 4x1 az 130.000ft, a 2x2 pedig 98.000ft. Az ár miatt is jobbnak tünik a 2x2, csak szeretném tudni hogy ugyanugy fog e müködni mint a 4x1. -
Gyuri27
félisten
-
FehérHolló
veterán
válasz
Calibos #1310 üzenetére
Teljesen komolyan gondolom, hogy ha mennyiségbeli változás van, akkor érdemes újratelepíteni. Nem azért, mintha nem menne különben, csak microsoft termék, és nálam már fordult elő, hogy érdekes dolgokat produkált miatta.
Nem, nem hallottam még *nix-ről, sem *nux-ról.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Calibos #1039 üzenetére
Hát, igazából a ''miért''-re nem jöttem rá, csak a ''mikor''-ra.
A Core 2-vel már emlékeim szerint nem is fordult elő...fene érti.
Jah, de én csak egyben az egészre kerestem rá.Azért jó lenne tudni, hogy mióta csinálja, változtatott-e valamit a gépen, mennyire van megrángatva, milyen régi, s mennyire elnyűtt az Xp, stb...majd talán ezeket az infókat is megosztja a kolléga, egyelőre csak találgatni lehet.
Carlo007:
Mindegyik D9GMH-val szerelt, ill. az OCZ-n GKX-ek is lehetnek: [link]
A GKX hirtelen ér képességei határához, onnantól viszont nem igazán tolerálja a további nyúzást. Éppen ezért állítólag elég könnyen ki lehet nyírni, ha nincs észnél az ember.
Szerintem bátran vedd azt, amelyik olcsóbb. (Gyanítom, ez az A-Data.) Ezeknek a memóriáknak kell a feszültség, ha meg akaroid hajtani őket -> ez esetben nem gondoskodni a megfelelő hűtésről.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Calibos #1023 üzenetére
Hát, fene tudja mi ez...kereső erre a konkrét hibára semmit nem írt - igazad van, könnyen lehet, hogy nem memóriahiba, mindenesetre leírtam Neki, hogy ha az, akkor mi módon szűrheti ki.
Amúgy nekem is volt hasonló, eddig szinte mindegyik gépem produkálta: memóriaolvasási hibára hivatkozva ilyesféle üzenetet dobott az Xp, s a vörös ablakot (amelyiknél csak OK-t lehet nyomni) hiába OK-ztam le, azonnal előugrott újra.
Főleg akkor csinálta, mikor zenelejátszás közben zártam be a WMP-t. A RAM-okkal semmi gond nem volt, ebben biztos vagyok. -
törölt tag
válasz
Calibos #1013 üzenetére
Szerintem azt, hogy kékhalál esetén ne induljon azonnal újra a gép.
dodopek:
Sajnos alig van infó a rendszerről. Amit érdemes lehet kipróbálni:
- BIOS-ban beállítani a megfelelő időzítéseket, vagy éppenséggel Auto-ra rakni
- tuningot mellőzni, amennyiben húzva van
- másik slot-ban is kipróbálni a RAM-okat
- egyesével, modulonként kipróbálni a RAM-okat
- másik gépben kipróbálni a RAM-okat
Kipróbálás alatt a Memtest86 kitartó futtatását értem: [link]
Ennyi jut eszembe...
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Vista Business jelen pillanatban egy csomó háttében futó alkalmazással együtt 550MB-ot eszik. XP is hasonló mennyiséget zabált emlékeim szerint. (A memóriát meg tudtommal dinamikusan osztja, tehát ha kevesebb van, akkor megpróbál kevesebbet használni.)
#765: Akkor egyáltalán érdemes akármilyen oprendszert használni?
[Szerkesztve] -
Jimmike
tag
-
Gyuri27
félisten
Köszönöm a rám hivatkozást.
Azért, hogy megháláljam [link] itt vannak a ''sima'' adata - vdata ramok.
Puszi neked MZsoltee. Ha gondolod linkelek bazárost is.
Viszont ha engem kérdezel ez nem a legjobb választás. Tuningra kicsit gyenge, nincs rajta hütés. Én ezt tartanám favoritnak [link], a bazárokban 2x512MB 13k körül van 2x1 giga 25k és a tuningot is birja. Emlékeim szerint ezek micron chip-esek, az időzítés cl3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mafia: The Old Country teszt
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- GTA V
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- League of Legends
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest