- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz
Termi16 #44542 üzenetére
Mutatok néhány képet.
CPU-Z:
http://www.imagesnake.org/show/49605/cpuzmemory.pngFeladatkezelő:
http://www.imagesnake.org/show/49606/feladatkezelo.pngRendszer infó:
http://www.imagesnake.org/show/49607/rendszerinfo.pngMemtest86:
http://www.imagesnake.org/show/49608/wp-20140806-22-45-42-raw.jpgBocsi de nem tudom linkelni.
-
Lackó86
tag
válasz
Termi16 #29494 üzenetére
ismét én!
Ha már ilyen szépen megfogalmaztad!
Te mit javasolnál nekem?
legtöbben azt fújják h 1366 tokozás...
Én olyan gépet szeretnék amit "nem" kell akarok bővíteni jó néhány évig!
A szóba jöhető verziók Intel core i5 760 vagy core 7 870 vagy core i7 920 Intel core i7 930
Említették, h a d sorozatú core i7 920 is tökéletes. nem tudom h lehet pont ilyet venni!(a core i7 860 ) 870 mellett szól a magas frekvenia ahogy elnéztem 3,6GHz két mag esetén ill a 8 szál ill a 95 Watt TDP
meg tudja Intel® Trusted Execution Technology ezt...
amit igazából nem tudom mire való
meg a bus sebességnél 2.5 GT/s DMIA core i7 920 , 930 mellett szól a Tri Kit viszont a 4.8 GT/s QPI ez miben nyílvánul meg???
hátrányként: itt már 55 k egy jóféle alaplap ,
TDP 130 W a 870-hez képest alacsonyabb maximális frekvencia 3,06 GHz stb stb meg amit írtam feljebb is de ezeket gondolom elég jól vágod!Jó volna 6-8GB a rendszerbe végeselemes futtatások végett! (meg nem kell bővíteni)
Egyébként elég volna 4 Gb is csak ha bővteni szerteném már nem lez olyan ram pl egy két év múlva és azt gondolom jobb ezt letudni most amíg van egyforma
Egy TRi KIT esetén kingstonból 45 k
de már egy 2×(2×2Gb) két dual kit meg 60 környéke , jobb esetben egy quad KIT ami szintén 60k :Sszval a procihoz visszatérve :a mit javasolsz?
A ramból gondolom az a jó ha minél több
köszi válaszod!
-
pe de
csendes tag
válasz
Termi16 #29476 üzenetére
Ahha. Akkor tehát nézzek 1066-ost, ami nem túl olcsó, és nem túl mezei, és az időzítési értékei minél alacsonyabbak. A borda megléte nem perdöntő, a tervezés minősége úgysem látszik kívülről, nyilván itt szintén az ár azért mondhat erről valamit...
Na még egy utolsó mára:
A frekit nézzem inkább, vagy az időzítést? 800 CL4, vagy 1066 CL5?Köszöntem, további szép estét!
D
-
pe de
csendes tag
válasz
Termi16 #29474 üzenetére
A bordát természetesen nem hátrányként emlegettem, csak a másik oldalról indultam a kérdésnek, miszerint az előző hsz-ed alapján szükségtelen nekem a tuning RAM, mert nem annyira a "számok fontosak" (vagy inkább azok a számok, amik után az "Ft" mértékegység olvasható
) Így tehát a "mezei" RAMokra indulva valószínűleg egy borda nélküli talán jobb választás lehet. (bízva abban az analógiában, hogy a bordás az tuning
)
Ha ez előző hsz-t jól értem az 1066 már a DDR2 felső határa, tehát ezek valójában tuningolt 800-asok...
Akkor viszont egy alacsonyabb időzítési értékekkel rendelkező tuning 800-as jobb választás lehet húzva, mint egy 1066-os "mezei" vagy akár tuning? Lassan már én sem értem, nyugiMost 2x2 Kingston 667 van, de lehet hogy elég lenne 2x1. Hacsak nem nyerek a lottón
Ja és 5-5-5-15-ön mennek húzás nélkül.
Köszönöm a választ.
-
pe de
csendes tag
válasz
Termi16 #29469 üzenetére
Köszönöm, már előrébb vagyok
A tuning-RAMokat egyébként hogyan tudom megkülönböztetni a "mezei" társaitól? Amin borda van, az már felejtős, vagy inkább a márkát figyeljem? OCZ, Geil, Corsair...
FSB/RAM szorzó: most 1066FSB-m van - tervezem váltani 1333-ra - akkor ezzel már kéne mennie egy 1066RAMnak? Bocs hogy butaságokat kérdezek, de valahol el kell kezdeni... -
tabrev
aktív tag
válasz
Termi16 #15034 üzenetére
Ez nagyon szépen hangzik, de feljebb megyen-e? Egy e8xxx procihoz - ha véget is szeretnél nézni - akkor lehet keves lesz az 1000. Nekem is 2x2gb 1000 van (gyári), de 1050 táján vége is van.
KisMansonKa: a lényeges döntés rajtad áll, így kb egy árban vannak. Én a helyedben inkább ddr3-ból 1800 alá nem adnám. A ddr2 kitt mit írtál jó választás
Gondolom a ddr3 a P5Q3-ba lenne tervezve a ddr2 pedig a P5q-ba, nehogy összekeverd őket
Még annyit, hogy a ddr3 jelenleg időtállóbbnak nevezhetőbb, DE az új platformban ismét változás lesz... -
-
Alex123
senior tag
válasz
Termi16 #5855 üzenetére
Már most 2.1V-on mennek (biosban 1.8Valap +0.3Vmanual), mivel csak így műxik 4-4-4-12-n,
ha az alap 1.8V-n hagyom, akkor "csak" 5-5-5-18-on hajlanó menni.De ezt nagy nehezen megtaláltam a gyári spec.-ben is, hosszas állítgatás és újraindítgatás után és azóta stabilan végre a ráírt értékeken megy.
- Alex -
-
mandras81
senior tag
válasz
Termi16 #3012 üzenetére
Ezer köszönet!!! Egyébként, valahogy nem akarja telepíteni az xp-t a gép, azt írja ki, hogy nem találja az ntloader-t (de a lemezt beolvassa). A lemezről kb. két napja raktam föl a cuccost, szóval nem igazán lehet rossz. Esetleg okozhatja a memória alacsony feszültsége a dolgot? Mert egy másik topicban kaptam utalást arra, hogy köze lehet hozzá a memóriának.
[Szerkesztve] -
-
Enjoy
addikt
válasz
Termi16 #2076 üzenetére
Köszi szépen srácok!(Termi16,Gyuri27,FehérHolló)
Sry, ha nem voltam világos, akkor mégegyszer:
Az everest ezt írta ki a NOTEBOOK-omban levő gyári ramomra:
Nanya NT512T64UH8A1FN-37 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz
S a kérdés, h ez jó-e bele(jó,bizti belemegy, de hogy jól fog-e vele működni):
DDR2 PC4300 533MHz 1024MB GEIL (Chip BGA, 1.8-1.9V, , SPD: 4-4-4-12) 8 303 Ft Élettart.
Akkor NOTEBOOKomnak ízleni fog?
Vagy vegyek vmi komolyabbat? Ha igen, akkor hol? én BandiT-tól venném nem egész 9ezerért! Nézzek inkább Kingston-t, vagy jó ez a GEIL ?Most ha már ennyit lámáztam, akkor mégeggyel több nem számít!
csak a tutira akarok menni!
Enjoy -
válasz
Termi16 #2073 üzenetére
Vannak most is jó moduljaik, persze nem abban az árszegmensben, ahol a Geil Value és Ultra tanyázik.
Tuning modulok: Geil Ultra Plus 800MHz, Geil Ultra 1000MHz, Geil Ultra Plus 1066Mhz, Geil Ultra Plus C4 1066MHz, Geil Ultra Plus 1160MHz. Ezek mind Micron D9-es chipekkel vannak szerelve. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Termi16 #2043 üzenetére
2.3V-ot ajánl pl. a Geil is (de hogy hogy miért?
), 2.4-et is ajánlanak egyes modulokhoz, de azokon nem ''borda'' van (értsd díszítő elemnek való lemez), hanem BORDA, néha még hőcsöves is, nagyon nem mindegy.
Mellesleg volt belőle botrány is, hogy a ''korai'' tuning DDR2-esek megfeküdtek egész szép számban, és ment az adok kapok az nVidia meg a modulgyártók között, hogy kinek is a felelőssége ez... -
-
FehérHolló
veterán
Annyi jelentősége van, hogy arra tervezték, neked csak a biztonsági tartalékok kiaknázása maradt. Ezen a feszen tesztelték. Rover már leírt egy Kingston RAM-gyártási és tesztelési folyamatot valahol az elején, nem hinném, hogy ezeknél is máshogy menne. Amire 667MHz-et írtak, az nem esélyes, hogy jó chipekkel rendelkezzen.
(Rover hozzászólása: [link])
Ha szerinted nem történhet vele semmi, akkor adj neki 2.4V-ot, azt hadd szóljon.
A következő hsz-re:
Tudom, hogy nem ezt kérted, de ez jött először.Azért írtam neked ide fel még ezeket.^^
[Szerkesztve] -
-
FehérHolló
veterán
Ha hosszútávon (=1 év felett) lett neki 2.35 adva, akkor ezek után tökmindegy, hogy mennyit adsz neki, úgysem lesz már hosszú életű. De ez lehet, hogy csak az én hülye meglátásom.
Különben kísérletezd ki, minél kevesebb fesszel megy ugyanaz a tuning, neked annál jobb. Nem érdemes azzal villogni, hogy milyen magas feszültségen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged