- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
Anubis_9 #51195 üzenetére
Fesz tuninggal könnyű kisütni, főleg ha előtte tuning ram volt neki és nem resetelte a Biost. 2-3 tized is el tudja vinni. Igazából nem tudsz bizonyítani semmit a kivizsgálás meg a ram sokszorosa. Lehet h ő se tudja mi történt. Ez sajnos tanulópénz. Esetle dátumos képed vagy validált képed volt róla az eladás napján?
-
band1103
őstag
válasz
Anubis_9 #15777 üzenetére
Igen ez jó hír de úgy gondolom hogy ezek egy jó lapban és kis tapasztalattal akár 1066-on is mennének. A 2.3V az a max. elérhető Mhz-re érvényes. Konkrét tapasztalatom nincs ezzel a rammal ezért csak szvsz 900Mhz-re még nem kellene a maxfeszkót rádobni, mert nem hiszem hogy az lenne a ram vége. Ha nem stabil 2.00V -on csak akkor adj neki többet. Szvsz
-
MrTwister
őstag
válasz
Anubis_9 #7011 üzenetére
Jaja ahogy mondod van egy IP35Pro-m meg egy 6750-es C2D meg 2*1066-os DDR2 szóval az alapok adottak, aztán meglátom mit lehet belőle kihozni. Ezért félek, hogy besülnek a chipek, ezért vettem a bordákat is erre nekem ráragasztják a modulra ezt a hülye garcimkét.(papír=szar hővezető ugye) Megőrülök
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Anubis_9 #691 üzenetére
#1-es hsz:
''Mennyivel növeli a teljesítményt a dual channel?
Socket A rendszerben 3-5% teljesítménynövekedés
Socket478 és LGA775 rendszereken 20-80% teljesítménynövekedés
Socket939 rendszeren majdnem annyi mint az inteles rendszereken
Ezek azonban csak a mért sávszélességre igazak! Az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Socket478 és LGA775: 10-70%
Socket939: 3-5%
Konklúzió: A Dual Chaneles működésre igazán nagy hangsúlyt a Pentium rendszereken érdemes fektetni, mert a teljesítménynövekedés ezeken a rendszereken látványos.''
K9-nél ugyan az a helyzet, mint K8-nál ezen a téren, ott nem nagy veszteség ha nincs DC. -
szacsee
nagyúr
válasz
Anubis_9 #662 üzenetére
Én rivális Cpu-val nyomom!
Nekem mennek 960-on 2,1-2,2V-al.
A te lapodnak asszem kell egy kis NB fesz emelés (a többit megtalálod a lapod topikjában).
Ha jól sejtem 1,45-1,5V-ot kell adni.
A tesztek erejéig adj neki NB 1,5V, a ramnak 2,1-et.
Majd ha megy a post, akkor csokkentsd a feszeket, amíg még stabil.
A memóknak adj ha lehet egy kis hűtést, hosszútávon meghálálják.
De az a biztos, ha leveszed a gép oldallapját és taljesítményteszt futtatása alatt (orthos 30 perc után megfogod a ramokat, no meg az északi hidat), ha a ram kézmeleg, akkor nem kell aggódni, de ha tűzforró, akkor nem ajánlatos azért a pár MHz-ért, vagy FPS-ért kockáztatni.
Sok sikert! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Anubis_9 #655 üzenetére
Geil Value és Ultrának is kb ugyanott van a vége nagyjából 1000MHz-nél, szépen megfeszelve (2,3V) (átlagoan, a tuning darabonként elétrő ugye). Kingmaxod sztem megy vagy 900-950-et stabilan. Tehát egyértelműen nem éri meg +15k-t rádobnod, mert kb ugyanott lennél sebességben árban meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest