- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hossszú
őstag
válasz
sosperecek18 #14177 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy a proci nem birja. Kipróbáltam másik gépben is sajnos ugyanazt csinálja
, csak azt tudnám mi lett a procival egyik nap megy akár 480-as FSB-vel a másik nap meg már a 430 is sok.
-
zsolt1129
addikt
Szerintetek érdemes lecserélni 2x1gb kingmax 667mhz-es ramokat Corsair 800-asokra.Lesz valami érzékelhető különbség??Köszi a válaszokat.
-
válasz
FehérHolló #14159 üzenetére
Ez evidens, viszont a wines memtest azért semminél még mindig többet ér.
-
DjPremier
aktív tag
válasz
sosperecek18 #14175 üzenetére
Akkor nem tudok vele mit csinálni?
-
KMT
addikt
válasz
szebike001 #14154 üzenetére
Nézd meg a hőfokokat, egyből kiderül, hogy az-e a gond.
Ram tesztelésére futtass dos-os memtest-et.
Talán táp is lehet. Milyen táp hajtja? -
manokaki
addikt
válasz
sosperecek18 #14185 üzenetére
TEhát akkor a video kari csere miatt fogyott el a memoriámból 500MB ????
-
sosperecek18
őstag
válasz
Korcsii #14179 üzenetére
Ezzel eddig is tisztában voltunk...
, de a "probléma" itt az, hogy egyszer csak a 3,5gb helyett már csak 2,7-et lát a win...és nem történt hardver bővítés...vagyis nem mondta, de nem hiszem hogy egy másik 512mb -os vgat tett vna be a gépbe...
manokaki ezzel kellett vna kezdened mert így megvan a -512mb...
-
manokaki
addikt
válasz
sosperecek18 #14177 üzenetére
A CPU-Z a memory slotoknál látj mind a 3 kártyát 1+1+2 GB oask !
Hol kell még megnéznem a CPU-Z-ben ???
-
manokaki
addikt
válasz
lehet ez valmi program telepitése miat esetleg ??
hol tudom megnézni még hogy mennyit lát a rendszerinfon kivül ???
köszöönm a seegitséget!
-
hossszú
őstag
válasz
Csökkentett módban akár 480-as FSB-vel is be jön a win. Normál winnél ha nem csinálok semmit a géppel 420 fölött kékhalál.
-
sosperecek18
őstag
válasz
manokaki #14174 üzenetére
Lehet hogy csak az xp hülyéskedik...ha nincs jelentősebb változás ne foglalkozz vele...nem hiszem hogy az egyik memóriáról "600mb" eltünt vna...
DjPremiersztem mind a két esetben kompatibilitási hiba áll fenn..
hosszú hát akkor fogalmam sincs, ezek szerint a memória hibázik vagy vmi a lappal van ami 420-as fsb felett előjön...de 420-as fsb felett winben pl. játékok közben kékhalál?
-
manokaki
addikt
Senki nem segit ????
-
hossszú
őstag
válasz
sosperecek18 #14170 üzenetére
A DOS-osat használtam, és a két modult külön teszteltem.
-
DjPremier
aktív tag
válasz
sosperecek18 #14168 üzenetére
Az öcsémnél nem csipog ha beteszem.A tuningnak köze lehet hozzá?Az érdekes lenne.Mit tehetek?
-
manokaki
addikt
Valaki segitsen!!!
Idáig az XP-m 3,3GB-t látott a 4 GB. RAmból most meg csak 2,7 Gb-t lát !!!
Miért van Ez ??????
-
-
hossszú
őstag
válasz
sosperecek18 #14167 üzenetére
Szerintem sincs semmi köze csak már találgatok mert nagyon nem tetszik, hogy 420-as FSB fölé nem todom állitani a gépet.A memtestet 30%-ig engedtem 470-es FSB-vel is de addig nem volt gond.
100MHz-re mindig fixálom a PCI-e frekit, ez az alap, a hűtés megint kilőve vizezve van minden.
-
sosperecek18
őstag
-
hossszú
őstag
válasz
sosperecek18 #14165 üzenetére
Úgy néz ki a ramokkal minden rendben van a teszt lefutott FSB 450MHz Ram 1125MHz 5-5-5-15 beállitásokon
Mit javasoltok mit nézzek meg?Lehet a VGA nem birja a magas FSB-t, azt vettem utoljára a gépbe?
-
sosperecek18
őstag
válasz
hossszú #14163 üzenetére
Ha arra vagy kíváncsi, hogy a ramok alapon is már "hibáznak" akkor alapon futtatod, ha azt hogy tuning esetén meddig bírják akkor a mostaninál alacsonyabbra veszed az fsb értékét és megnézed hgy ílyen órajelen is fenn áll a "hiba" ha nem akkor a ramjaid nem bírják a tempót!
-
hossszú
őstag
A Memtest86-ot a ram alapórajelén kell futtatni? Olyan hiba lépett fel, hogy 420-as FSB felett IRQL NOT LESS OR EQUAL vagy PFN LIST CORRUPT hibával bluescreent kapok.
Ki szeretném zárni a ram hibát csak nem tudom milyen beállitással menjenek a ramok. -
DjPremier
aktív tag
Üdv.Van egy Asus K8N alaplapom benne 3db DDR ram 256MB 400Mhz-esek.Mivel a procim huzva van igy a ramokat is kellett huzni 266Mhz-en futnak most.Kaptam egy ilyen ramot
DDR 512 MB
a gépemböl kivettem az egyiket és beraktam ezt elinditom és csak pittyeg a gép,de semmi.Beraktam öcsémébe ott elindul,de nem mutatja csak ami benne van.Mi lehet a gond,esetleg mert huzva van mind 3 ramom azért csinálja? Láma vok ezért kérdem.Köszi -
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Szerintetek, mit csináljak, vagy mit lenne érdemesebb csinálni. Adott egy Gigabyte P35C-DS3R típusú alaplap, benne 2 gb Geil Ultra ram (DDR2 800 MHZ). Szeretnék bővíteni, a kérdésem az lenne, hogy vegyek bele még 2 gb Geil Ultrat, vagy vegyem meg ezt (CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT) jókat hallottam erről a márkáról. Az aggodalmam azért van, mert félek attól, hogy a Geil ramok nem fognak megfelelően együtt működni, pedig ez lenne a költséghatékonnyabb megoldás.
Előre is köszi!!!
-
Ja, hogy már eleve alapfeszen akartad azokat a ramokat CL4-en járatni.
Gyárilag asszem 2 voltot ajánlanak, de semiképpen se alapfeszt, ám attól még viheti úgy.
De ha 2 volttal se stabil, akkor kell egy kis kakakó az északi hídnak.most nézem: gyárilag 1,9 voltot kér minimum a geil ultra.
-
Zal
csendes tag
válasz
lezso6 #14147 üzenetére
Köszi a választ!
Úgy látom, hogy segített a fesz emelése. Eddig +0,15V-nál járok és egyre stabilabb. 1,8-tól 2,3-ig írják a működési tartományt, tehát most 1,95.
Everest stabilitás teszt mennyire hozza ki ezeket a problémákat, vagy majd használat közben úgyis észre veszem?
Köszi!
-
szebike001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy konfigom: Q6600 proci ( nincs húzva ), 8800 GTX, 4GB ram (amihez vista 32bit van fent, igy nem használja ki).
Az a baj vele hogyha terhelve van akkor megáll az egész, befagy és nemtudok vele mit tenni, reset kell :S.
gyanakszom arra hogy a cpu túlmelegszik, de van rajta egy 14cmes thermaltake hűtő, a másik lehetőség pedig a memória ami szerintem még szóba jöhet, ezért is irok ebbe a topicba.Várom a tanácsokat, esetleges más valószinű hibát!
Előre is thx az össze valaszt!
-
Oliii
tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem ismét. Vettem 4 giga ddr2 1066mhz es Kingmax ramokat = 4x1 Giga.
Cl5 ös ramok (5-5-5-18-22)
A probléma oka egy MSI P45 ös alpalap. A gond az, hogy még egy modulnál sem tudom elérni azt, hogy 1066 ban fusson. A lap mindig újraindítgatja magát és végül reset default. Így a memória visszakerül 800mhz re ugyanezen időzítésekkel.Azt szeretném kérdezni, hogy körülbelül milyen beállításokat kell eszközölni, hogy működjenek. A proci egy Core2Quad 9450 es 1333mhz FSB vel. Vagyis szeretnék egy 1333/1066 felállást létrehozni
Köszönöm
Üdv Oliii -
sgergi
veterán
válasz
raziel01 #14149 üzenetére
Elég, ha a csak a 4-4-4-12-őt állítod be, a többit hagyd auto-n. Az időzítés állítása nem okozhat gondot, max visszaáll alapra, a fesz tud gondot okozni és a tRD állítása is ki tudja nyírni a ramot. Amúgy, a tRD csökentése lehet érdemes még, a többi az tényleg nem számít, főleg, mert úgysem tudod öket kitesztelni.
-
raziel01
veterán
Vettem 2x1GB CSX RAM-ot. 10k volt.
Ilyet: [link]
1.85V-on viszi a 4-4-4-12-t. Gondolom az még bőven egészséges. Alapból 5-5-5-15 1.8V volt.
De van még a BIOS-ban más időzítés is. pl RC, WR, WTR, RTP
Ezeket mikre érdemes állítani?
Ja és az időzítések állítgatása lehet káros? A frekvencia marad 800-on. -
Zal
csendes tag
Sziasztok!
Van egy érdekes jelenségem, de nincs időm kikísérletezni rá a megoldást. Ha valaki tudja a tutit, akkor legyen szíves ossza meg velem!
Volt a masinámban 2×1G 800-as Gail Ultra. Ment szépen 4-4-4-12-n duálban. Betettem mellé egy ugyan ilyen 512-es párt. A W' felállást követően kék képernyős felvillanást és boot-ot produkált. A jelenség akkor szűnt meg, mikor az időzítést vissza vettem az alap 5-5-5-18-ra.
Ha jól gondolom, akkor alap feszen tudnia kellene mind a két párnak a 4-4-4-12-t. Miért nem megy mégse?Előre is köszi a válaszokat! Vagy 10 évvel élnék tovább!
Zal
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Van valakinek ilyen OCZ RAM-ja? OCZ3P16002GK
Ez DDR3 2x1G dual Chanel-es.Azt szeretném megtudni, hogy cpu-z vagy everest milyen PartNumbert vagy chipnevet ír ki erre a RAMRA.
Ami nálam van arra OCZ3P16001G -t írnak a tesztprogik, de állítólag ennek kell lennie, mert ezekből válagotják a DC-t. -
Ősember
őstag
az egyetlen dolog ami a gyári érték fölöt áll az a joisten
a többi magánügy
komolyra forditva a szot nincs olyan, hogy max adhato feszültség... van egy határ ami felett egyszerüen már nem érsz semmit sem a fesz emeléssel. nem micronos ramoknál ez akár már 2.0-2.1v is lehet. hiába emelsz feszt, nem nyersz csak pár mhz-et, de annyit meg nem ér, mert 1100 és 1110 között nincs sok különbség.
egyre több hülyeséget látok ebben a topikban. ocz, crucial, kingston, g.skill "ezek mind azonos képességü memoriák" - a "csx jo ram": nem mintha a csx egy gyárto lennenem a csx-el van gond, hanem azzal, hogy általánositunk össze vissza, pedig nekik is vannak value ramjaik, amik feltehetöleg nem mennek semeddig sem, ilyen szinte mindenhol elöfordul.
a feszültség gondod meg olyan egyszerü, hogy a lap béna és nem tud rendesen feszültséget adni, ennyi
elöfordul, ezzel vagy megbékélsz vagy eladod.
-
törölt tag
Sziasztok!
2GB ram-m van. Nem hajlok a 64 bit-re. De lehet, h vennék még memóriát... De csak mert nagyon olcsó nem másért...
XP-t használok és nem használok olyan műveleteket, ami indokolná a 2GB-nál több memóriát. A lapom nem támogat Dual-Channel-t szóval a kezem nincs megkötve, tehetek bele 1GB vagy 2GB memóriát (egy üres slot még van a memóriának). Szóval szerintetek vegyek még bele vagy inkább költsem másra a pénzem?
- CSX 1024MB DDR2 800Mhz (4500 Ft)
- CSX 2048MB DDR2 800Mhz (8500 Ft)Függetlenül mindentől: 32 bites XP alatt 4GB memória van (integrált VGA!), az mennyire gázos a működésre való tekintettel? Egyszerűen csak nem fog látni belőle mindent és kész vagy ezt így nem lehet? Vegyek akkor 1GB-t, vagy fölösleges, mert az meg télleg "semmit" nem ér?
Arra gondoltam, ha már a DC-t nem tudja a lapom, akkor legalább legyen sok memória. Úgyse akarok új gépet venni legalább 3 évig...
-
válasz
diegho #14140 üzenetére
Na erre voltam kíváncsi.
Most futtattam memetest86-ot, és a ram ugyanúgy hibázik 800 CL5-ön (1,8V) meg 1000 CL4-en (2,26V) is, de windóz stabil - egy ideig.
Lapcsere másik Asus-ra.
A P5K-Pro úgy néz ki pont a lexarabb ramkompatibilitásban.
GEIL BD-vel simán ment, chipset alapfesz, 1GHz CL5, 2.0V... -
válasz
diegho #14138 üzenetére
Chipset memory support, wazze!
Pl 915-ös csak 533-ig supportol hivatalosan ddr2-t, és nem hinném hogy alapfeszen vinne pl egy 800-ast. Na ugyanerről van szó p35-nél is, ami hivatalosan 800-ra van tervezve cl5-ben. Szerintem ez tök evidens.
Az Asusról való véleményekre meg nem voltam kíváncsi, bár igaz, részben egyetértek veled.De annyira azért nem szar, pl ramkezelés (nem a kompatibilitásról van szó).
-
Tunyingámberek! 1000MHz CL4-hez mennyi feszt kell adni egy p35-nek?
Nálam min 1,45V kell, különben CMOS checksum error. Ez normális? -
Hurkaleves
őstag
válasz
diegho #14124 üzenetére
pwnt!
Különben, respect! végre vki megmondta a tutit, úgyan így gondolom én is, amiket írtál róla. Már szinte spamnak minősül néha, amiket csinál...
Ja, és a vicc azaz, h tényleg vagy 2-3k hsz-t szedett össze kb 2-3hónap alatt ilyen postokkal...
Sry az off-ért, de ez kikívánkozott.
-
nnnnn
tag
a RAM-oknál a Mhz az mennyit számít??? mert láttam 800Mhz-es RAM-ot drágábban mint egy 1066-at és márkában nagyából ugyanaz. és sztetek meik a jobb?
Kingston HyperX 2GB DDR2 1066MHz (14.000) vagy
CSX 2*1 GB 1066 (11.000)megéri az a 3000???
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
gyáliSanyi #14083 üzenetére
Márkáját nem tudná megmondani senki?
14083#hozzászólás. -
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-P35 DS3L rev2.0 alaplap. Most jelenleg 2x1GB 800Mhz Geil Ultra Kit van benne, ami alapfeszen igen forró röpke 20 perc eltelte után (igaz van rajta egy stock hűtőborda). Nem mertem húzni a memót a forrósága miatt.
Ezt szeretném lecserélni 2x2GB szintén 800Mhz-es modulokra, de nem tudom melyiket válasszam, maradjon a Geil Ultra (ami melegszik, mint a háborodás) vagy ahogy olvasgattam Corsair, OCZ vagy CSX esetleg más márka? Szerintetek melyik lenne jobb, mindenféleképpen CL4-es érdekelne és ami NEM melegszik annyira(ha van ilyen), esetleg tapasztalatotok, melyik "hűvösebb", melyik "bírja " jobban a húzást?
A tesztekből kiderült, h. játékokhoz és egyéb alkalmazásokhoz nincs nagy szükség az 1000+ órajelű memókra, ezért megelékszem a 800-as szériával, hacsak meg nem győztök a másik felől
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
Harti
senior tag
Amikor manual-ra teszem a feszállítást a BIOS-ban vadul elkezd vörösen villogni egy szöveg, hogy: "System voltage not optimized", ilyenkor azok az értékek lesznek aktívak amiket beállítok. Viszont ha beállítom a +0,3-0,4V-ot és AUTO-ra rakom a feszállítást akkor megjegyzi a beállításomat és minden fasza. Na de ez nem számít mert így a lap szabályozza a feszt és nem érdekli, hogy én mit állítottam, szóval nem AUTO-n hanem MANUAL-on van a beállítás, csak így jegyzi meg amit beállítok neki. AUTO-n 2,16ot ad neki a lap alapból ami mégsem 2,2...
-
Harti
senior tag
Még mindig fagyogat a gép... 800MHz 4-4-4-12 +0,3V BIOSból beállítva, a tesztprogramok mind 2,16V-nak látják pedig ez csak 2,1V-nak kéne lennie, gyárilag 2,2 van megadva, hogy azon garantált a teljesítmény de ha már +0,4V-ot adok neki az már akkor 2,26-ra megy fel gondolom, ez már nem egészséges a RAM-nak ugye?
-
rAY.BAN
tag
Szerintetek ezek közül melyiket vegyem meg?
Crusial Ballistix Tracer 1066 2x1GB 5-5-5-15 - 17K
G.Skill F2-8500CL5D-2GBPK 2x1GB 1066 5-5-5-15 - 15K
Geil 1066MHz Black Dragon 2x1GB 5-5-5-15 - 15K
Kingston 1066Mhz HyperX 2x1GB 5-5-5-15 - 16K
OCZ 2048MB 1066MHz Reaper HPC 5-5-5-15 - 14K
Geil 1066MHz Ultra 2x1GB 5-5-5-15 - 16K
Corsair 1066MHz Dominator 2x1GB 5-5-5-15 - 15Kehhez a konfighoz:
C2D E6750
ASUS P5K
Sapphire x1950XT -
gyáliSanyi
őstag
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
gyáliSanyi #14083 üzenetére
Ha senki nem tudja, hogy milyen márka akkor is mind1. Szerintem megveszem.
-
nygma
addikt
válasz
Supercharger #14101 üzenetére
64 bites XP és Vista egyaránt gond nélkül kezeli...
-
gyiku
nagyúr
válasz
Supercharger #14101 üzenetére
le, meg a 64es xp is
-
Supercharger
csendes tag
Szevasztok kedves fórumozok!..
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.Ha esteleg a gépbe 4gb memóriát pakolok ..akkor milyen oprendszerrel tom lekezelni ..mert olvastam h elvileg a 32 bites xp max 3 gb ot lát a 4 ből.A 64 bites meg a vista viszont le tudja kezelni?VÁlaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest