- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Adott ideig ingyenesen vagy kedvezményesen elérhető, de egyébként fizetős felhasználói programok, mobil alkalmazások, digitális előfizetések lelőhelye. A warez TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salaud
aktív tag
Az office kompatibilitásról:
Elmesélek egy sztorit.
Volt egy cég, akinek az irodaházában több emelet volt, a legfelső szinten a főnökök gépe mindig az elérhető csúcs PC-s hardvert kapta irodai szinten. Így aztán gyakran megesett, hogy az első emeleten ugyanazon verziójú Windows-on ugyanazon verziójú MS Office-ban megírt dokumentum a legfelső emeleten a főnöki gépen megnyitva picit szétesett, máshogy nézett ki, stb. Mert Marika a földszinten egy HP minigépen dolgozott, 4:3-as képarányú monitoron, a főnök meg odafent a 4K-s felbontású csúcsmoncsin nyitotta meg a doksit. A főni kérdőrevont mindenkit hogy miért nem lehet normálisan megírni az a rohadt doksit, én meg letettem a kávésbögrét, lehívtam Marika gépéhez és megmutattam neki, hogy Marika gépén megnyitva a doksi jól néz ki, ahogy kell, Marika nem hibázott. Elmagyaráztam hogy a nagyjábóli megoldás az, ha mindenkinek ugyanolyan gépe van, csak ugye mindenki gépét lecserélni olyanra mint az övé baromi sok píz, az ő két szép szeme meg nem akar olyan 4:3-as felbontású monitort nézni, mert ugyebár...A megoldás az lett, a felső emelet kapott egy gyakornokleányzót, akinek az a dolga, hogy ha egy doksi szétesik a főninél, a főni szól, ő meg összekalapálja olvashatóra. Szegény Marika meg azóta gondolom szemüveges...
-
-
niof
veterán
Ja, hát igen. Általában ez szokott problémát jelenteni, nem maga a dózer. Én ezt úgy szoktam csinálni, ha muszáj, hogy az oprendszer után csak azokat a progikat teszem fel, amik okvetlenül szükségesek. A többit pedig szükség szerint, amikor épp kell. Persze nem rossz ötlet, hogy a belakott rendszerről csinál az ember egy img-et, ha esetleg kell, "valamivel" gyorsabb, mint újrahúzni mindent. Viszont ez csak limitált ideig igaz. Az oprendszer és egyéb frissítések hamar elavulttá teszik a lemezképet, érdemes azt is állandóan újracsinálni. De ez meg épp olyan macerás (szerintem), mint az újrahúzás utáni vacakolás. Szóval, igazából szokás kérdése, hogy ki melyik utat tartja megfelelőbbnek. Én inkább a módszeres, ütemezett karbantartásokban hiszek, ésszel végezve. Zéró problémát okoznak, viszont helyet és erőforrást lehet felszabadítani velük.
És hogy ne csak off legyen, ha már ingyenes, és karbantartás, itt egy progi, amivel az Installer mappa elárvult, felesleges fájljait lehet törölni. Évek óta használjuk, teljesen jó. Az Installer mappa is egy olyan a Windowsban, ami baromira meg tud idővel hízni, nem árt évente egyszer kipucolni. Régebbi telepítéseken akár 50-70GB is lehet a mérete.
PatchCleaner -
King Unique
titán
-
Ez fura, mert az oldaluk szerint ez a fizetős verzió kiváltsága:
Everything in Free, plus:
- File and folder level backup and recovery
- Ultra-fast imaging of Windows systems, physical and virtual
- Incremental and differential imaging
- Technical support via email for the duration of the trial -
kenand
veterán
10-15 gép van a családban (80% a polcon, vagy az asztal alatt), de üres USB soha sincs, mindig fel lesz használva valami másra...
A másolás most azért kellett volna, hogy a kínai gépben levő NVME és M2 SSD-t át tudjam költöztetni, mivel BIOS bug (2 hét után jött ki) miatt az NVME időszakosan eltűnt, azon volt rendszer aztán fagyott...
Végül sikerült...Régebbi free AOMEI-val probléma nélkül ment a szektor-szektor költöztetés, most mindig bedobta a reklám ablakot és nem engedett tovább.
Na végül kinevezek egy mentős BOOT USB-t...memtestes is már van...meg 3-4 xpenology
-
UHHH
őstag
Volkovot használtam DOS alatt, MC-t használok Linux alatt, FAR-t használok Windows alatt, de van FAR Linuxra is. A [FAR MANAGER] nagyon jó, sok plugin is van, bár sokaknak túl DOS-os feeling.
-
Cs1csó
titán
Most is lehet: telepíted majd megkeresed a beállításaiban a "próba időszak kikapcsolása" opciót tehát az ingyenes aktiválást és kész is, onnantól már ingyenes és nem ketyeg a 15 nap sem vagy menyi.
Amúgy helyette inkább az AdwCleaner ami nagy kedvenc, azt szívesebben futtatom, telepítést sem igényel (az MBAM-ot készítő cég a tulajdonosa ennek is)
-
AtHoS
nagyúr
Ilyen agresszívak lettek?
Trial verziót régebben a Beállítások -> Fiók adatai részen ki lehetett kapcsolni egyből telepítést követően, ill. a Biztonság részen az automatikus winnel indulást kikapcsolni, így biztosan nem dobált "lejárt a trial, vegyed megfele" üzeneteket kéretlenül
-
C. s.
addikt
Igen! A régi szép idők.
Játék:
Solitaire Mystery - Four Seasons (ingyenes lett)
Solitaire Jack Frost: Winter Adventures 2 (ingyenes lett)
-
Simán jó erre az Aimp.
A saját realtekem is ilyen, én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy ugye érzékeli hogy mindkét kimenet csatlakoztatva van, viszont mindig csak az első kimenet, a fejhallgató működik, egészen addig míg át nem programozom hogy a bedugott kimenet line-in ként funkcionáljon. Ilyenkor a hátsó kimenet szól.
-
vlevi
nagyúr
Rég jártam az Opera környékén, ez tény. 12-es jó volt, de egyre többször vacakolt, akkor cseréltem FF-ra. Aztán a 13-astól nagyon nulláról újrakezdték, nagyon nem volt jó.
Most ezt megnéztem, a Vivaldinál jobb, ez biztos. Még, ha a betűket egy kicsit gatyába lehetne rázni az jó lenne, mert egy kicsit kásás, mosott a megjelenítés, és az nekem nem tecc. A Firefox betűi tisztábbak, egyenletesebbek. Itt, a Directwrite miatt egy kicsit hullámzik, és életlen is.Chromehoz van olyan bővítmény, amivel kontrasztosabbá tehetők a betűk, és az megy Vivaldival is, de Operában nem megy, és nem nem találtam hozzá hasonlót.
Na, még kukkolgatom egy kicsit. -
daimonion
senior tag
-
kenand
veterán
Hát próbálgatni kell az igaz, de az állítási ablakok között ott a fényerő és a kontraszt is....tény nem olyan, mint a Google Chrome.. 3 éves kezdő Olympus MILC-eim vannak, de lehet szép képet csinálni velük és a DXO meg szépen feljavítja. Tény automata/wizard módja lehetne...
-
kenand
veterán
Automatán is megcsinál a DXO Optics pro nagyon sok mindent csak rá kell dobnod az ablakra és elindítanod.
Pl. hasonlítsd össze az eredeti és a korrigált képet és egyből meglátod mennyit torzít az objektív. Nem is veszed észre amíg nem nézed meg a különbséget.
DXO oldalán jó oktató anyagok vannak (régieket érdemes böngészni, mivel az újak sokszor olyanról szólnak ami még csak a 9. 10-es változatban van)
Én sem vagyok profi még, de azóta minden fotót megdolgozok vele és érezni a különbséget, ráadásul jogszerűen használhatom. -
day2
újonc
Az 50 legnépesebb ország - ez kb. >25m lakos, ebben olyan országok is vannak:
Jemen, Észak-Korea, Nepál, Mozambik, Szaúd-Arábia, Afganisztán, Irak, Szudán, Uganda, Dél-Afrika, Burma, Kongó, Irán, Egyiptom, Etiópia, Vietnám, Fülöp-szigetek, Mexikó, Banglades, Nigéria, Pakisztán, Indonézia, Oroszország, Brazília, Venezuela, India, Kína. Ez úgy 4mrd ember.
Ezekből van olyan ország, ahol kb. ismeretlen történet a Facebook - pl. Észak-Korea; de az előbbi listán szereplő minden második országban háború / polgárháború / diktatúra van. Amelyikben nincs, ott meg a nagy tömeg olyan elbaszott helyzetben van, amit mi itt fel nem fogunk; és olyan az infrastruktúra - ami gyk. értékelhetetlen a mi értékeink szerint. Vagy ott az orosz világ a Vkontaktyéval, kínai az 51-el, renrennel, kaixinnal.
Egyébként az a véleményem, hogy valahol a Facebook is örül ennek; mert mondjuk +1-2mrd felhasználó a szegény világból az nem kicsit terhelhetné le a rendszert. -
Nincs mit!
Vedd hozzá ezt is, hasznos:
(#8857) cigam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest