- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfo7
senior tag
Hát igen, csakhogy itt bejön az, hogy ha valaki nemcsak tájképeket, hanem gyors mozgásokat akar fotózni a nyaralásán, akkor már két gépet kell bepakolnia a fotóstatyiba.
Szerintem - minden súlytöbblete és ormótlansága ellenére - a DSLR még entry levelen is a legjobb kompromisszum a kulcslyuk-keresője ellenére. Én ráadásul a régi fotós múltam miatt a tükör fölcsapódása hallatán bekövetkező kéjes érzést nem cserélném le valami elektronikus effektre. :-)
Mellesleg Robert Capa ilyen kulcslyukon keresztül nézte a világot és máig példakép.
-
Mercutio_
félisten
Szerintem én semmi ezzel ellentétest nem írtam, szimplán csak az zavart, hogy kvázi úgy lett előadva, mintha a Pentax gyártaná a világ legszarabb kompaktjait, bezzeg más gyártók milyen kiba innovatív, meg érezhetően jobb cuccokat tennének le az asztalra a szutyok tömegkompaktok piacán.
FEDman: Asszem túlragoztuk a témát, különösen, hogy momentán 2 obim és egy közgyűrűm van összesen ami Pentax
ja, meg 2 utángyártott K-r aksim, amihez végül nem vettem meg a vázat
-
Mercutio_
félisten
Hol írtam, hogy van olyan versenyzője, és miért kellene, hogy legyen?
A 20-30k-s szappantartók kategóriájáról volt szó.EVF táma: Azért a G10 vagy egy Samu NX5 keresője eléggé kuka-pozitív, de a Pana opcionális keresőjétől (LWF1) se fossa le senki a bokáját, ami jó az az Oly külső EVF és a Pana Gx/GHx gépek keresője, meg talán a drágább Samuké, de erről Darkness1 tudna talán mesélni.
FEDman: Én is fogtam kézbe, szerintem teljesen rendben van az i10, de írtam korábban is: Jóhet egy másik példa ebben az árban segédfényes 5X zoomos, szenzorstabis kompaktról ha nem szappantartó kinézető az külön jó. Egyébként nem DSLR-re hajaz, hanem a régi filmes auto110-re.
-
vfo7
senior tag
Ha csak evf-et használsz, lesznek olyan fényviszonyok, amikor nem látod a képet. Optikai keresőnél nincs ilyen gond. Ráadásul a mozgásban lévő dolgokat a lag miatt nem tudod akkor fotózni, amikor megtörténnek, mert eleve később látod a keresőben a képet, mint ahogy az a valóságban volt. Elég kimenni pl. egy lóversenyre, hogy megérezzük a különbséget. Forma 1-ről nem is beszélve.
-
tbs
addikt
Igen, van kijelzős "keresővel" tapasztalatom. Tartom, hogy a Red alatt (amit szintén volt alkalmam használni 3 napig munkára) mindegyik játékszer, melóra számomra alkalmatlan.
A sportfotós megjegyzésed nem is értem. Hobbi fotós vagyok, de van egy szint, amit elvárok a vastól, ha néha mégis dolgoznom kell vele...
#6340: Indokaimat láttad, ami miatt NEKEM nem felel meg a "digitalizálunk-feldolgozunk-megmutatunk" live-view játék. Nem kell ferdíteni és maszatolni. Köszönöm, puszi.
-
Darkness1
aktív tag
A kompaktok szempontjából az a legnagyobb gond, szerintem, hogy a Pentax egyáltalán nincs jelen a mobiltelefonokban, márpedig azok előbb-utóbb átveszik az alsókategóriás kompaktok helyét.
Amúgy Thom Hogan is írt a témáról (a Consolidation címszó alatt), logikusan hangzik, amit mond. Legalábbis nálunk biztosan jobban belelát az iparágba, ezért én hajlamos vagyok hinni neki.
p.s.: A 645D fejlesztése mögötti legfőbb motiváció, ha jól emlékszem az volt (van erről egy cikk a Luminous Landscape-en is), hogy Japánban sokan használnak a mai napig filmes Pentax 645 vagy Pentax 67 rendszert. Nekik készült a 645D, viszonylag olcsó áttérési utat biztosítva. Annyira Japán számára készült, hogy egy ideig az se volt biztos, hogy forgalomba kerül a világ többi részén.
-
Mercutio_
félisten
Szvsz semmivel nem rosszabbak a Pentax kis kompaktjai mint a többi gyártóé.
Kis szenzor, gyenge képminőség amint ISO-t kell emelni, ez tipikus kompakt jellemző, az átlagmezőnyben se az 1/1,7"-os szenzor, se a fényerős jó optika nem játszik.Emellett pl. a Pentax i10 segédfénnyel, 5X zoommal, szenzorstabival kis mérettel, nagyon pofás külsővel 25k-ért ne mond, hogy nem bestbuy abban az árkategóriában
-
Darkness1
aktív tag
-
tbs
addikt
Kujvája kézreesik ám mindkettő...
Amúgy ha nem pöckölgetsz, akkor minek 4 usermód? Gondolatátvitellel váltogatsz..?
-> tasli ->
(Tudod, hogy szeretlek, nem azér'... Jó az Oly. Nekem pl. jól jönne egy. Ha szellőztetek mindig fújogatja az asztalomon a huzat a papírokat. De ha lenne egy Oly-m - rátehetném a papírokra, és fityiszt mutathatnék a huzatnak...)
-
csakb
őstag
Aha, ez így már hasznosnak tűnik.
Beleolvastam végre én is a K-5 manuáljába.
Ha jól veszem ki, 5 user mode-ot lehet elmenteni vele, de ilyen finomságok, mint az AF mód, fénymérés, rekesz nem állíthatóak be. Egy csomó más viszont igen. Biztos meg lehet csinálni és szokni ezt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Nikon Z6 - Full Frame milc fényképezőgép - Z 6
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged