- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
válasz
T. Almeida #31764 üzenetére
Ajánlom neked is ezt az oldalt.
Persze élesben a legjobb próbálgatni, de itt is lehet ismerkedni, hogy mi mire lesz kihatással.
-
fanti
addikt
válasz
Jó ismerkedést a géppel és az obival!
Remélem, hogy elégedett használója leszel, és sok örömöd telik benne.
Majd szépen rá fogsz jönni egy kis gyakorolgatás után, hogy az előre beprofilozott beállításoknál jobb eredményt ad a "P" módban való fényképezés, utána jöhet az egy időben ismerkedés az "A" és "S" módokkal, amikkel még jobban finomíthatod a dolgot, és ha már jól ismered ezeket is, akkor "M" módban teljesen testre szabhatod az igényeknek megfelelően.
Azért mondom, hogy az "M" mód legyen a legvége, mert közben ha használod a gépet számodra fontos helyzetekben, nehogy lemaradj valamiről. -
energomatt
őstag
válasz
Manuális mód, csak egy van. Feltételezem, A,S,P módokra gondolsz, de azok is automata módok, bár némi felhasználói beavatkozással.
-
T. Almeida
senior tag
válasz
T. Almeida #31538 üzenetére
Megvettem a gépet, némi tépelődés után egy 3300-ast vettem, 18-105 kit obival.
Kattintgattam néhányat, még annyira nem volt időm belemerülni. Próbálgatom a különféle manuális módokat, de egyelőre a full automata módban szebb képeket csinálokDe nem adom fel, tanulgatok.
Zárt stadion sporteseményeim is próbálkoztam (hajrá Alba Kosár), meglepően jó képeket csinált a neonfényben is.
Köszönöm a tanácsokat! -
bippeti
tag
válasz
T. Almeida #31479 üzenetére
és (#31473) 42861: nem tudom, hogy vettél-e és mit, ettől függően írom neked is a tapasztalataimat.
Pár hónapja D5200-at vásároltam 18-105 kitobival. Előtte egy 12x-es obj.zoom-os gépem volt, ehhez képest, a 18-105-ös közel 6-szoros zoomja elsőre kevésnek tűnt, amit nem tudtam, ill. nem nagyon szándékoztam megszokni. Hál'Istennek, sikerült eladnom és minimális ráfizetéssel vettem én is az emlegetett új Tamron 18-200-at 5 év garanciával.
Feltételezem, használtatok rendszeresen valamilyen fényképezőgépet már. Találni neten olyan programot (exposureplot is ilyen, úgy emlékszem), ami "átnézi" az eddigi képeiteket és statisztikát készít arról, hogy azokat mekkora zoom-mal készítettétek el. Ebből megtudhatjátok, hogy kell-e nektek nagyobb a 18-105-től. Ha igen, akkor nem javaslom a kitobi vételét, ha viszont elég és arra voksoltok, akkor jobban jártok, ha azzal veszitek, úgy olcsóbb.@42861: azt írtad, hogy fix obit veszel, feltételezem, hogy portrézni szeretnél vele. Ha esetleg gyerekek is szóba jöhetnek fotóalanyként, akkor a kihajtható kijelző nemcsak hogy jópofa dolog, hanem fontos kényelmi szempont, hogy az ő szemszögükből, magasságukból fényképezhess, többször kisegített már engem is. Témaélességet talán nehezebb is látni, de ha portrét készítek, akkor középpontos fókusszal, a kölök arcára célozva, aztán akárhogy komponálva a képet (és ebben viszont segít a kihajtható jelző) lőhetek és éles képet fogok kapni szőnyegen-sárban hasalás nélkül. De jó lehet a kihajtható kijelző a 2-3. sorból fényképezni-videózni magasba tartva az emberek feje fölött. Ezt ugye kijelző nélkül nem tudod megtenni.
Ha mégis kitobi lenne, akkor inkább a 18-105, mint a 18-55.
És még nem került szóba, de inkább 2 db 16 gigás kártyát, mint 1 db 32-eset, ez ugye kötelező. (Aztán később szóba jöhet állvány, vaku, stb. ahogy már többször elhangzott, meredek tud lenni az a bizonyos lejtő...
)
+1 voks a D5200-ra tőlem is.
Nem tudom, hogy mennyire számít a különbség az árban, ill. mennyire sürgős, érdemes figyelni a nagyobb boltokat, pár hete az edigital-ban 10%-os akcióban alig volt drágább az 5200-as a 18-105-tel, mint a D3300-as... Esetleg megnézni a használt-piacon... -
bandigno
senior tag
válasz
T. Almeida #31484 üzenetére
a vázzal kapcsolatban jobban jársz, ha bemész és megfogod őket! sokat fog segíteni a döntésben, ha ennyire nem vagy még biztos a dolgodban! Főleg a kisujjadra figyelj majd oda
-
fanti
addikt
válasz
T. Almeida #31483 üzenetére
Írod, hogy szerény igényeidnek.
Fókusz
Nos, elárulom neked, hogy a váz az ami a legkevésbé fog limitálni. D3300, D5200 annyira mindegy a kép minőségének a szempontjából. Egyedül a több fókuszpont talán, de mivel én egyet használok, a középsőt, ezért lehetne 256 fókuszpontom is, akkor is a középsőre hagyatkoznék. Van jó barátom, aki nagyon régi fotós, egy ponton, a középsőn mér ő is, arra élesít.Kihajtható kijelző
Gondold végig, hogy kell-e. Nyári napsütésben kukkolhatod a kifordított és kihajtott kijelzőt, úgysem látsz sokat belőle, témaélességet pláne nem. makrózni lenne jó, talaj közeli témákhoz, amolyan antihasalás technológiának, de arra meg tudsz venni egy szögkeresőt ócsósan.Objektív
Csak kittobit ne! -
fanti
addikt
válasz
Ha meg mostanában fotózol kint a szabadban, akkor vedd ezt az obit, tanulni tökéletes egy D3300-as vázzal.
Hidd el nekem, én mondom mint totál amatőr, hogy kezdeni bőven elég egy D3300 és ez az obi.
Mire nem lesz jó?Ebből nem fogod hiányolni a VC-t jó fény mellett, gyenge fénynél meg állvány/vaku azt jóccakát!
Portrézni, Makrózni, Tájképezni, Telézni teljesen jó az az obi. És öt év a garija, mint a többi Taminak.
Én imádom mióta megvettem.
-
Throme
veterán
válasz
T. Almeida #31483 üzenetére
Attól, hogy egy obi kit-ben és külön megvásárolható még ugyanaz marad, pl 18-55.
A kitobik jellemzően az indulásban segítenek, hogy valamivel mégis tudd használni a vázat. Van akinek ez marad továbbra is az obija, van akinek meg kevés lesz és tovább lép.Valószínűleg mindkét opcióval boldog lennél. 3300 + tami vs 5200+18-105.
Én azt mondanám, hogy azt a vázat és obit (akár kit, akár külön 3rd party) vedd ami tetszik és a tulajdonságai megfelelnek a megnevezettek közül természetesen. Egyikkel sem fogsz rosszul járni.Ha kell a tele tartomány a tami jobb, ha kell a kihajtható lcd akkor 5200
Ezt úgy se fogja tudni neked itt megmondani senki. Te döntesz.
Az hogy vedd a 3300 + tami opciót, az egy fórumozó választása, mert neki arra volt lehetősége és szereti (és esetleg nem próbált mást), de nem a tiéd. Kinek vásárolsz, ki fogja használni? -
fanti
addikt
válasz
Parancsolj!
-
fanti
addikt
válasz
Vegyed a 220-ból, D3300 vázat és hozzá Tamron 18-200-at, az újat!
-
Throme
veterán
válasz
Szerintem teljesen jó választás kezdésnek a d5200. Funkciókban többet tud.
Képminőségben szerintem nem találsz különbséget.
Ha ezzel a lencsével akarod venni, ill ez a lencse kell kezdésnek, akkor mindenképpen kit-ben vedd, úgy olcsóbb. A 18-105 egy elég használható átfogást ad kezdésnek. Aztán úgy is eldöntöd, fejlesztesz, vagy elég éesz ez a szett.
Sima VR is elég hatékony.szvsz
(#31480) n000rbi: szerinntem nyugodtan megírhatod , hogy milyenek a kezdeti tapasztalatok. Megbántad - nem bántad meg. Legalább is én anno kíváncsi voltam egy átlag hobbi felhasználó véleményére is.
-
n000rbi
senior tag
válasz
Én innen rendeltem pár napja, hivatalos magyarországi Nikon garival.
Tanácsot nem adnék, lévén nekem is friss még a dolog (esetleg picit olvass vissza) Az tuti, hogy nekem első dslr gépként ég és föld a képek minősége (már manual módban sikerült egy-két tűrhetőbbet lőnöm, haladok
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- RAM topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest