- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Viperator #44123 üzenetére
nem vágod
ebből a Tamronból 2 félét lehet kapni
17-50/2,8 VC és 17-50/2,8
mindkettőt boltban kapod meg 220volt
Nikon bajonettel 24ezer a kettő közt a különbség ám a drágább VC-s változat bár újabb fejlesztés
optikailag nemhogy jobb hanem rosszabb mint a VC nélküli tesójaígy egyértelmű hogy ki az a hülye aki drágábban vesz gyengébbet csak azé hogy elmondhassa 17-50-es objektívre van képstabilizátora...
-
TeeJay
félisten
válasz
Viperator #44114 üzenetére
szerintem mindkettőből ha egy zsír új példányt nézünk amit a photozone is tesztelt akkor érdemes a VC nélkülit venni!!! mert optikailag jobb mint a VC-s verzió
hogy régebbi használt példányoknál mi a helyzet az passzamit még szoktak tanácsolni hogy hiába vadi új hiába VC nélküli vagy VC-s érdemes megpróbálni a vázon
hogy tuti tökéletesen passzol-e és jól fókuszál vagy sem.
én ha vennék az VC mentest venném újonnan 5év garival tényleg baráti az ára és tesztben jól muzsikált
VC-s felejtős mert 25-30-al drágább és gyengébb optikailag a VC meg ilyen gyújtótávolságnál értelmetlen
DX vázon 17-50ből lesz ~26-75mm oda 1/80 záridő reciprok szabály alapján már több is mint elég -
Eagl3
veterán
válasz
Viperator #44112 üzenetére
Az olcsóbbikba nincs stabilizátor, a drágábbikba van. A stabi nem feltétlen előny jelen esetben sőt...
Más: nézegettem flickr-en a 17-50-es tamival készült képeket és kicsit furcsállom a színeket, csak bemesélem magamnak, vagy valóban előfordulhat, hogy valahogy nem szimpatikusak ennek az objektívnek a színei?
Persze azért volt egy-két nagyon szép kép, de a többségén azt éreztem, hogy valami nem kóser. -
dabgergo
őstag
válasz
Viperator #41462 üzenetére
Eladtam a 80-200/2.8-at mert telénél D90-en nagyon hiányzott a VR (D600 nem annyira hiányozna na mindegy).
Lényeg hogy a legszívesebben 70-200/2.8 VR-t vennék, de az ugyebár rohadt drága, így elkezdtem nézni alternatívákat és így akadtam rá a 105/2.8 VR-re.
Erről mit tudtok, van esetleg ilyen valakinek, kb fele lenne használtan a 70-200-nak és ez is VR-es, igaz nagyon nem 200mm, de talán azért elég ez is még esküvőn is.Viperator: én is pont ma gondolkoztam el az 50/1.4-en egy jó vétel miatt (lehet te is ua miatt), hát nem egyértelmű most h így utánanéztem az előnye... attól is függ persze h neked mire kéne, de nekem nem hiszem hogy megéri.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Viperator #17795 üzenetére
a 3 év garancia azt is jelenti, h használtat is könnyen vehetsz 2-2.5 év garral, ami bőven biztonságos (Nikonoknál szerencsére elég ritkán van rá szükség, más márkáknál pedig még ma is tipikus az 1 év), miközben sokkal olcsóbb
másrészt egy kisebb modell is megfontolandó lehet, mert nem írtad miért lenne a D90-re szükséged
-
Zola007
veterán
válasz
Viperator #17786 üzenetére
a leggagyibb kínaiakat inkább kerüld, nem túl precíz a menetkiképzés, sorja is kerülhet a gépbe, stb.
Ha egy kicsit komolyabban gondolod a makrózást, javaslok inkább valami régebbi manuál macro obit.
például az 55mm nikkorokat sok helyen dicsérik és ebayről lőhetsz magadnak egyet ~25-30e ft körül. -
Throme
veterán
válasz
Viperator #17318 üzenetére
Szerintem nem összemérhető a 2 obi. Nem is a képminőségre értem. Babafotózást írtál. Ott egy fixet - szvsz - nehezebben használsz mint egy átfogással rendelkező obit.
Mit csinálsz ha már nincs elég hely ahhoz, hogy hátrálj, mert még mindig nincs benne a keresőben az a téma, amit meg akarsz örökíteni?
Én úgy gondolom egy fényerős alapzoommal többre mennél, persze az lehet drágább egy 35mm fixnél... -
hegyimorc
senior tag
válasz
Viperator #17318 üzenetére
A 35-tel tudsz olyat is, amit a kitobival nem, de hogy szebb lesz-e az inkább rajtad múlik mint az obin.
Ha nyitva használod, tudsz kis mélységélességű képeket csinálni, szép háttérmosással, csak a kis DOF miatt figyelj arra, hogy jó helyen legyen a fókusz.
Én a középső, keresztszálás fókuszponttal céloznék a baba szemére, 1.8 rekesszel. (Ha túl kicsi a mélységélesség rekeszelhetsz kicsit ... de ezt menet közben majd meglátod)
Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest