- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
Horbal
őstag
válasz
HThomas #48953 üzenetére
Elhiszem. Áldom az eget, hogy nekem mákom volt eddig. (kop-kop)
Csak a tami 70-300 járt garis szervízben arról meg írtam egy szép hosszú hsz-t.
És igen igazad van ennyi pénzért legyen jó 1ből. Azért azt is vedd figyelembe, hogy ezen a fórumon kb 20-30 ember aktív ehhez képest nagyságrendekkel több gépet értékesít a Nikon a világon/nap, akinek nincs baja vagy nem tudja, hogy van, az nem sír (jogosan).
Nyilván ha valaki elolvassa ezt a topicot soha a büdös életben nem vesz nikon DSLR-t. Aki meg a Canon-t olvassa az meg azt nem vesz. Én olvasom a kompakt topicot is azt se vennék ezen az alapon. MILC-et nem olvasom
.
Throme
Hagyjuk már ezt mondom, hogy imádom azt az obit!!!, de ha csak teszteket nézek a kanyarban se lenne meg kit obi ami nyilván xar ócsó műanyag stb. ("okosok" szerint)Én boldog vagyok, hogy a Nikon csinált nekünk egy ilyen "vackot"
Nálam mindig van külső vaku - vakubuzi vagyok
1xűsíti az életet
Eperkutyus
Nemtom azt nem olvasom, de ott is biztos van állatorvosi ló -
Horbal
őstag
válasz
HThomas #48930 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy ha ténylegesen baj van, hanem arra ha nincs, akkor minek keressük/generáljuk.
Márpedig sokan megteszik, vesznek egy gépet és napokig csak tesztábrát fotóznak, meg hergelik magukat. Minek? Ez pont olyan mint venni valamit és aztán körbejárni a boltokat, hogy hol adják olcsóbban... tetszett volna előtte megnézni... Én merem állítani, hogy az életlen képek 70%-a user error, a maradék 30%-on osztozik, a véletlen, a gép tévesztés, és a tényleges hiba - és ebből a tényleges hiba szerintem a legkevesebb. Persze ezt nyilván nem tudom bizonyítani csak így érzem.
-
Throme
veterán
válasz
HThomas #47755 üzenetére
Most nem olvastam vissza, de bekapcsoltad az expo késleltetést?
(#47756) Gulyopapa: én nem túllihegni, hanem a komolyabb problémákat elekrülni akarom
Ok, nem feltételezem, hogy a nikon elkövet ilyen hibát, hogy kiveszi a szűrőt és hagyja , hogy textúrázott téma mind fos legyen... De jó tisztába lenni a dolgokkal. Nem olcsó azé' ez a váz. -
Graphy
aktív tag
válasz
HThomas #47746 üzenetére
A megoldás a problémádra:
- vastagabb papírra nyomtatod a tesztábrát
- ha nem elég stabil az állványod, súlyozd le
- ha nem tudod lesúlyozni az állványt, akkor a gépet leteszed egy vízszintes felületre, elé teszed a laptopot, a tetejét 45 fokban megdöntöd, és arra ragasztod a tesztábrát -
Freddy76
addikt
válasz
HThomas #46282 üzenetére
Az LV mindig pontos, ott ugyanis kontrasztalapú fókusz van (mint a kompaktoknál, és általában a tükör nélküli gépeknél). Ez a működési elvből adódóan nem tud frontos-backes lenni. A "rendes" fókusz ugyanakkor fáziskülönbség alapú, ez gyorsabb, de tud pontatlan lenni. Ezért ha állványról tesztelsz, előbb készíts egy képet LV-vel (késleltetett expóval, hogy ne remegjen be a gép az expógombra), majd ehhez viszonyítsd a többi képed.
-
Freddy76
addikt
válasz
HThomas #46268 üzenetére
Nos, akkor egy kis olvasnivaló... Itt, itt, és itt leírtam a szívásom történetét. De itt nem lett vége, mert a 35-ös csak pontatlannak bizonyult, és úgy voltam vele, hogy azért mégsem járja, hogy minden obit buherálni kell. Így bevittem a Nikon szervízbe, ahol beállították az af szenzort (van egy gyári referenciaobijuk, azzal lőtték be). Azóta majdnem minden pontos, de a 35-ös ezután sem akarta az igazságot. Végül eladtam
.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
HThomas #46268 üzenetére
[Moderálva] Most én is
foshatokaggódhatok hogy az új váz ( 7100 ) back focusos lesz-e vagy sem ... ennyi pénzért elvárnám hogy hibátlan terméket kapjak ... tudom a korai példányok, de akkor is ... ne bétákat dobjanak piacra [moderálva]Ejnye-bejnye, rossz Gulyopapa.
[ Módosította: crey ]
-
-
spanyoll
addikt
válasz
HThomas #37622 üzenetére
Most megfogtál. Ha A+auto ISO módban lövöd a képeket, akkor nem tudom, hogy ISO vagy záridő prioritásban fotóz. Tehát inkább alacsonyan tartja az ISO-t és növeli a záridőt, vagy sem.
Bár őszintén szólva az A+te állítod az ISO-t sem egy nagy művelet, főleg ha konzisztens körülmények között fotózol. Amúgy nem ismerem a többi menüt, de d300-nál az auto ISO-nál egy helyen van a legalacsonyabb zársebesség állítással. -
spanyoll
addikt
válasz
HThomas #37613 üzenetére
Nincs azzal semmi baj. Igazából egyik móddal sincs semmi baj, mindegyik használható, helyzettől függ, hogy melyiket éri meg és mikor.
Én személy szerint ha rohangálós pillanatelkapós üzemmódban vagyok, akkor A, autoISO min max értékekkel, aztán induljon a banzáj. De hát kinek a pap, kinek a paplan. -
madgie
titán
válasz
HThomas #28753 üzenetére
Ja, noti az valóban más
szerk: mondjuk egy rossz szavunk sem lehet, az utóbbi pár évben nincs az a nagy informatikai cunami, mint régebben (mikor két év után már totál elavultnak számított a géped). Egy Core 2 Duo-val most is el lehet szüttyögni (nem lesz villám a Capture NX, az tuti).
-
madgie
titán
válasz
HThomas #28748 üzenetére
A régi vinyód jó, a régi házad jó, a táp is valószínűleg. Mennyi egy új, relatív gyors alaplap+proci+ram? Kábé 55-60 ezer forint.
Mondjuk ez akár egy fényképezőgép ára is lehet
(használtan is lehet ám olcsóbban venni, egy Phenom II X4 955 alapú masina is elboldogul a mostani rawokkal... még egy éve sincs, hogy 35 ezerért adtam el egy ilyen X4 955-öt alaplappal és négy giga rammal)
-
Kleroo
veterán
válasz
HThomas #28130 üzenetére
Forceberg képén még 5.6-is jónak néz ki.De ha az objektum nem 1-2 méterre van,akkor van ám gebasz. példa: kb 40méterre lévő objektum annyira mosott,és lágy,hogy alig lehet észrevenni mi van fókuszban,és mi van azon kívül.11es rekeszen már tűrhető volt a képe.Mindez VR nélkül hacsak nincs szikrázó napsütés,még egy D7k-t is megfektetne.
Úgy összességében szerintem az 55-200VR magasan győz,hisz már önmagában a VR jelenléte egy hatalmas fegyver.
De ha Neked a macro nagyon fontos lenne,és találsz olcsón egy ilyen Sigmát (max 30k,ha új állapotú),akkor az sem rossz vétel.
-
Kleroo
veterán
válasz
HThomas #28123 üzenetére
Viszonylag sűrűn látni eladó APO verziót belőle,pl itt:
[link]
Előnyök: Szép bokeh,tűrhető használt ár,70-200 korrekt minőség,makró funkció jól jöhet.
Hátrányok:300-on nagyon gyenge 5.6-on,AF lassúcska,hangos és nem éppen "dead-on",55-200VR létezése( új árakat nézve szerintem legyalázza.) -
válasz
HThomas #28123 üzenetére
Ha használtan veszed, a hirdetőtől kérj teljes méretű RAW-ot.
Az én 70-30DG Macro-m az eladásakor ezt tudta 300mm-en, 2m-es tárgytávolságon:
[300mm, F/5,6]
[300mm, F/8] -
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Bittorrent topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Hobby rádiós topik
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest