Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Pedig lehet meglepődnél ha megtennéd ugyanis sanszosan tőlünk radikálisan eltérő eredményt kapnál pl ilyet. [link] ha meg centerw/spotra raknád akkor kapnál olyan eredményt mint mi. Holnap megismétlem a tesztet egy 30Dvel is de használtama 30Dt eleget az azt fogja csinálni Evaluatien amit az SX100.
Szerintem te gondold végig jobban mi az a pontszerü/középre súlyozott és az átlagoló fénymérés és, hogy melyiknek mit kéne csinálnia.
"Mit mondanál arról a gépről, ami egy ekkora foltot kiéget a kép közepén ?
Ha Spoton avgy centeren csinálta akkkor azt, hogy szar ha "átlagolón" akkor azt, hogy azt csinálta amire a fotós kérte és nem kezdett el helyette gondolkodni, kompenzálgatni ésatöbbi."Általános használatban ezt igencsak rossznéven venné mindenki,
azt meg honnan tudná a gép hogy épp tesztelsz ?"
goto hsz eleje + Nem nekem van problémám evvel hanem minden embernek ami D80at vett és nem manualban lövöldözik. -
Dare2Live
félisten
és mennyit kéne korrigálni 1/800rol 1/5re?
nézzd már meg a Canonnal készült képet ott az Evaluative azt csinálja amit én megszoktam.
btw hamár ittjársz megcsinálhatnád te is a tesztet: Evaluative fénymérés 0kompenzáció lámpa pontosan középen és click. Ha jól sejtem Pentax is helyesen fog exponálni.
-
KakaosCsirke
tag
Ezzel velemennyel egyaltalan nem ertek egyet. Ahogy Scott Kelby is ajanlja a konyveben (egyebkent jo konyv, nem untam halalra magamat rajta), az automata beallitasok (P mod, auto ISO) mind nagyszeru segitseget kinalnak ahhoz, hogy elkapj egy hirtelen jott lehetoseget. Ha pedig az adott pillanat eleg sokaig tart ahhoz, hogy mindent kedvedre beallits, akkor rajta...
-
Én a nyaralást is abban fényképeztem idén, és amit vittem memóriakártyát, annak az 1/3-át használtam el kb., vagy kevesebbet. Persze ha kevés a hely, akkor ugyanaz igaz mint a zajos vs bemozdult képre, hogy a 85%-os jpg még mindig jobb, mint a betelt kártya miatt el nem készített kép.
-
Allien
veterán
ööö, ez most egy dolog, már a technikai háttér. De, pl én ismerek pár alanyt, akik már eddig is oda áltak a kamerám elé. Csak, a tudásom, és a felszerelésem messze nem elég az igazán jó képhez, illetve, mondjuk az egyik képén egy balettos hölgy van egy olyan gyepen, amit elég nehéz megtalálni, kishazánkban.
Mellesleg, a táncos képei azért nehezen megvalósíthatóak, mert kapcsolatok kellenek, hogy mondjuk bejusson az ember ilyen helyekre.
A pénz nem minden ilyen esetben sem.
-
Allien
veterán
Nem is félek!
Természetessen mint tudjuk, a technika szinte semmi.
Persze, ne hátráltassa a ''művészt'', és kreativitást segítse.
Lehet nekem akármilyen szerkóm, egy darabig bizti semmi esélyem se lenne a nyomdokaiba lépni, és ha mégis elindulnék azon az úton, még nem jelenti azt, hogy valaha is a közelébe érnék.
És ez igaz bárki másra is.
Csak van, akinek esettleg megadatik a lehetősség. stb...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest