Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
Köszönöm mindenkinek, hogy a kedvenc filmjeimet megemlítettétek. Annyi emlék jött vissza hirtelen!
A Pixinfos tesztben megnéztem a D7000 és a D600 videó alatti AF-gyorsaságát. (amikor a templomtoronyra ráközelít). Nem tűnt gyorsabbnak a D600, pedig azt mondták... Mondjuk a gyerek karácsonyi ünnepélyén nem tudom mennyi idő alatt állna élesre a mellettem ülő nagymama elragadtatott arcáról a sorban szavaló gyerekre. Ha ez 1 mp körül kijönne, akkor a SZÁMOMRA már ki is váltaná a videókamerát. Sajnos ez még csak álom....
nesa
Ilyen jellegű tapasztalatod nem volt véletlenül a D600-al? -
madgie
titán
Szimpla száraz adatok, tényleg nem lehet teljes mértékben rájuk hagyatkozni. Egy példa: a Pana GH1 mai szemmel is elég jó értékeket ad mindenhol, csak azt éppen nem mutatják a grafikonok, hogy ISO 1000-1600 körül már elég jelentős banding-ot termel a cucc (tehát végső soron használhatatlanabb ott, mint az akár 1 Fé-vel rosszabb SNR értékű, de kevésbé bandizó vázak).
-
gab.m
senior tag
Ha te magad választod ki a fókuszpontot, és nem auto-n van, ajánlatos ennyi pontról visszaváltani 11-re. Ezt D300s-t használva mondom, ott 51el még lassabb, de az az igazság, hogy az esetek 90%ában auton hagyon a fókuszpont kiválasztását. Miért? Mert egyszerűen zseniális! Oda fókuszál ahova én akarom, és iszonyú pontosan. Igazából csak ezzel a géppel, igazán pontos fókusszal jöttem csak rá, hogy milyen élesek a kis fixeim. Nem tudom, hogy van-e benne valami arcfelismerő dolog is, de feltételezem, mert portrénál annyira de annyira tudja, hogy a szemre, és ráadásul melyik szemre kell fókuszálnia, hogy az elképesztő.
-
-
Kleroo
veterán
Ekkora lenne az alkuszkodás?
Sorra láttam a D3k-kat ilyen brutál 65-70 körül hirdetve,és egész hamar jött is az "eladva" post.
A D3100akat is hasonló ár körül látom hirdetve.Maku példányt én nem adnék el 75k-ért.
Én meg a kis kitobiért nem adnék 25-öt. Max 20.Ha nem sürgős az eladás,akkor szerintem a korábban említett összegért eladható(85 körül).
De ha a D3k 55k-t ér,akkor egy régi,sokexpós D40-D40x-D60-D50-nek szerinted mi a reális ára? -
L4mie
veterán
hát az saad story 85-90 re tippeltem volna az új ár alapján, ohh de nézem esett, tényleg reális,
Mind1 ennél jobban úgyse nagyon fog esni az ára, ellenben az új/megkímélt D7000 nekengem meg nem hajt a tatár, csak a birtoklási vágy, de anyagilag padlóra küldene, így tényleg megvárjuk az 1 évet.
-
Kleroo
veterán
Annál tuti több.
Igencsak jobb gép a D3000-nél. Márpedig azok is mentek 65-70-ért. (persze svsz nem érnek ennyit de ha egyszer veszik is...)
Kincsként kímélt kevés expós,sok garival rendelkező D3100 szerintem azért elmegy 85-90 körül is akár.
szerk: Én 95-ért adtam el emlékeim szerint, 2év garival, 5x00 expóval. És akkoriban is hasonlóan alakult az új ára.
-
Kleroo
veterán
Ponnntosan.
A D700 egy batár nehéz dög,és mégnagyobb obikat kíván. Sima amatőrködésre totálisan felesleges,nagy,drága. Előnye csak munkában jönne ki. AF,High ISO,és a kettő ötvözése.
Így egymás mellett használva sem érzem a D90-et gyengének. Míg pl a D90 után megfogni is szörnyű volt a D3100-at,nemhogy belenézni,használni.szerk: Nyaralásra a D700-at vittem. Hát ha nem lett volna újdonság/átmeneti állapot a D700,biztosan a D90-et vittem volna. És a képeken sincs különösebb plusz. Persze nagyon jól jött a D700 előnye néha,de akkor is egy nehéz dög amire vigyázni kell.
Ha marad netán a D700, biztos veszek mellé egy olcsó MILC-et. -
Degeczi
nagyúr
azt, mint a helye is jelzi, már a visszajátszás során történő elforgatást jelzi
(ami tök fölösleges, mert a kis TFT-n sokkal rosszabb a helykihasználás úgy, ezért az jobb, ha lekapcsolva marad)amit keres, az a Setup menüben az "Auto Image Rotation" (de alapértelmezetten a D90-en is bekapcsolva van, éppúgy, mint a korábbi modelleken)
-
gab.m
senior tag
A filmes zaj kérdésében igazad van, az jobban tetszik, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
A D3100 jpg motorja is kuka, gondolom a D3000-é is ugyanilyen. Az a gond velük, hogy nem lehet finomhangolni egy adott képstílust, vagy teljesen újat kreálni, mint ahogy ezt a D200 tudja. Nem lehet, hogy csak azért tartod egyébként szarnak a Nikon jpg-ket, mert nem próbáltál felsőbbkategóriás vázakat, amiben jól testreszabhatók a paraméterek?
Bár megint azt tudom mondani amit már leírtam: a D7k jpg-je is szabályozható, sok tulajdonság állítható, de akkor sem tudtam olyan jó színvilágot csinálni, mint a D200-al. -
sixpak
nagyúr
Gondolom, ha leesik és úgy esik akkor olyan mindegy, hogy van-e szűrő vagy nincs, mert törik mind a kettő, de azért simán el tudok képzelni olyan szituációt amikor a szűrő megóvja a lencsét a sérüléstől. Bizonyára nem véletlenül ajánlják több helyen a filtereket, mint állandó lencsevédő. Vagy tényleg nem lennének jók semmire és ezzel a szarral próbálják eladni őket? Ha ezt mondod, azt is elhiszem, még egyszer hangsúlyozom, hogy nem értek hozzá.
-
charlie_hu
aktív tag
Lehet videó alatt rekeszt állítani? Hogyan? Azon kívül persze, hogy manuális obit rakok fel.
Így most ráguglizva is azt írják, hogy mindig a legnagyobb rekeszre áll be.
D3100-et próbáltam, kompromisszumos, de kényelmesebb mint a kézi AF (még ha kereső lenne, nem zavarna a kézi af, de azért a kijelzőn beállítani nehéz)
-
eddie1978
senior tag
A videó részhez akartam is írni, hogy nem a V1/D7000 a lényeg.
Ettől függetlenül én el tudnám képzelni magamnak.
szerk:
Arról mi a véleményed vagy véleményetek, hogy a V1-ben és az új Canon tükrösben is megjelent fáziskülönbség af az érzékelőn? Bedarálhatja ez a konstrukció alulról egy alsó/közép szintig a tükrösöket?
-
sixpak
nagyúr
Na, ez sem egy utolsó ötlet, kösz. Amúgy az egész dolog onnan indult, hogy tegnap este jött egy nagy vihar, lementem cigizni és láttam, hogy milyen bitang jól néz ki ahogy a felhők láthatóvá váltak minden villámlásnál. Kivittem a gépet, hogy majd megcsinálom a világ legjobb ilyen jellegű fotóit, de 2 perc próbálkozás után inkább elszívtam még egy cigit és felkullogtam.
-
Kleroo
veterán
Nem vagyok egy állat,de a teljes szettem cipelése sem okoz megoldhatatlan problémát.
Azzal maximálisan egyetértek,hogyha gyerkőc van a családban,és a fotózás a háttérbe szorul,és egy nagyobb szett cipelése csak nyűg,akkor sokkal jobb egy kis 4/3-os valami nagy átfogású optikával.
Ez igények kérdése is. Én csak összességében úgy látom,hogy egy nagyobb 4/3-os szett is bőven "nyűg" kategória.
Számomra az lenne a megoldás,ha a mobilokban is lenne nagy szenzor. Ezért tartom nagy innovációnak az új Nokia 808-at. Azt már simán el tudom képzelni,hogy a DSLR-t otthon hagyom,mert nyűg/érték,amit óvni kell/nagy/ect,és a vacak teló zsebben elfér,0 plusz helyet foglalva.
Throme: Bár már sok hsz volt azóta,de végülis a D5000/D90 lapkája már korosodik.Egy frissebb,nem sokkal kisebb lapka azért elég közel van már(sőt). Nem is csoda,hogy a Nikon hirtelen előrerohant felbontásban,hisz az amatőr(MP=minőség) vásárlókat meg kell fogniuk.
Tayrol: Mi ez a pálfordulás? Mész 4/3-adra?
-
drkbl
őstag
Ma valami megütötte a szememet a D5100 használatiját olvasgatva, megnéztem a D3000 kézikönyvét is:
"Note that ISO sensitivity may be raised automatically when auto ISO sensitivity control is used in combination with slow sync flash modes (available with the built-in flash and SB-900, SB-800, SB-600, and SB-400 flash units), possibly preventing the camera from selecting slow shutter speeds."
"The following types of flash control are supported when a CPU lens is used in combination with the built-in flash or optional SB-900, SB-800, SB-600, and SB-400 flash units (058, 162).
• i-TTL Balanced Fill-Flash for Digital SLR: Flash output is adjusted for a natural balance between the main subject and the background.
• Standard i-TTL Fill-Flash for Digital SLR: Flash output is adjusted for the main subject; the brightness of the background is not taken into account. Recommended for shots in which the main subject is emphasized at the expense of background details, or when exposure compensation is used.
Standard i-TTL flash control is used with spot metering or when selected with the optional flash unit.
i-TTL balanced fill-flash for digital SLR is used in all other cases." -
Real_Necro
veterán
Ezt így utólag már nem tudom meg, viszont a képeket nézegetve szerintem sikerült viszonylag jó képeket alkotni vele. Amalfiban az altemplomban pl a kitobi volt fent és gyakorlatilag nem tudtam használni, olyan sötét volt, vakuzni meg nem lehetett.
TayRol:
A tatyó elég jól szolgált, bár 4-5. nap után már kicsit húzta a vállam, de szépen meg volt tömve, az elejébe még beraktam 2 teli fél literes ásványvizet is.
Az obicsere kicsit macerásabb volt, ez a Kata testtáskánál nem tűnt fel, ott könnyen megoldottam, de megszokható. Ja a többiek nem tudják, a Vanguard Up-Rise 43-ról van szó. -
Teng
aktív tag
Van két db Sandisk 4GB-s Ultra 3-as meg egy Ultra 2-es csak jó lenne egy nagyobb is mert 4GB-t egy-két nap alatt teli fényképeztem pl télen is és akkor nem a legjobb karit cserélgetni..
És
SANDISK 16GB SDHC Ultra II vs Samsung 16GB SDHC class 10 közül ti melyiket javasolnátok? mert árban nem nagy a difi.. -
-
drkbl
őstag
Ez fura, mert amit találtam, a szerint a D100-tól a D7000-ig is érintett. A D40 kézikönyve szerint P és A módban akkor emel, ha nem tudja tartani a minimális zársebességet - esetleg S módban?
Szerk:
Situations where Auto ISO will not work well:
2.
Shooting with center-weighted metering or spot metering applied: When photographing a subject with either extremely bright or extremely dark portions outside of the active metering area, the camera determines that ISO Auto is not necessary. -
Degeczi
nagyúr
vakuzásnál nem egyértelmű az auto-ISO
ez a modell valszeg úgy tekinti, h szeretnéd jól kiexponálni a hátteret (olyan záridőt elérni vaku nélkül is, h teljesüljön a beállított 1/125: és ahhoz nyilván muszáj a max érzékenységre állnia, ha sötét van), a vakut pedig csak derítésre használnád
-
Freddy76
addikt
Nem rossz, sőt, amire én vettem (baba) arra szerintem ideális. Holnap megyek egy borfesztiválra, és erősen gondolkodom, hogy csak ezt viszem, kicsit legalább kell gondolkodnom. A gyerek már kész felnőtt (9 hónap és két nap), szóval meg fogom keresni ennek az obinak a helyet a felszerelésemben.
Larry303: igen G, ahogy Alimester is mondotta volt végtelen bölcsességében. G. Pont.
-
jtaggerX
tag
eltört. de csak a frontlencse, cseréni kell.
J.bravo kösz, a Nikon már passzolta, és alkatrészt nem is adnak el, csak ha Ők szerelik be, de ehhez már nem tudnak beszerezni. Gondolom az egyetlen megoldás egy másik ilyen hibás vásárlása lenne, de az meg már majdnem egy normális ára lenne.
-
Balinov
titán
ebben lehet valami. Epp most akartam kerdezni UV szurovel kapcsolatban. Jessops markaju UV szurom van, szinte mindig fennvan a kitobin, de miota uj monitorom van kezdtem eszrevenni, hogy a kepek (akar nef, akar jpeg) mintha alexpos lenne. Most 7vegen probakepp eltettem es ez a jelenseg mintha megszunne. Most mar ertem, miert
-
Peethy
őstag
Ott a pont, szerintem is szebb volt a képe ISO200-on a D70-nek, mint a D90-nek, bár ez megint csak ízlés kérdése. A D7000 képe meg a D90-énél szebb, ott már az alacsony ISO-értékeken is jól teljesít a CMOS.
Más: Nikon 18-135-re mondjatok már egy véleményt, D90-re mennyire lenne jó? Nagylátószögű rész érdekel a legjobban.
-
flash-
veterán
hmm ha mind2nek pocsék cmos os képe van akkor melyik gép az amelyiknek nincs pocsék cmos képe?
én sok tesztfotót nézdem a legdrágább fullframe-es gépekkel készült fotókról és a d3100 as fotókról és lehet hogy a dell u2311h monitorom szar,de én a legdrágábbbal készült képekhez képest sem mondanám hogy pocsék képe lenne a d3100nak...
én azt mondom hogy a legdrágább gépek sem csinálnak sokkal szebb képet.minimális eltérést látok.én legalábbis nagyon nagyon picike eltérést látok azt is színárnyalatban,és az meg izlés kérdése.dehogy pocsék lenne hááát... -
Freddy76
addikt
Persze, hogy nézelődök, de venni nem fogok. Azért, mert nem indítottam 2000 hozzászólásos flame-t, én is rágódtam a d90 vs d5100 dilemmán. Nekem akkor a Kislányom (4 hónapos volt, vakut egyáltalán nem használtam) miatt a magas ISO és a kihajtható (ám mégis viszonylag gyorsan fókuszáló) kijelző volt a döntő szempont. Most, hogy egyre gyakrabban megyünk ki (ma pl. sárkányhajó versenyen voltunk Győrben), tudnék mit kezdeni a felső kijelzővel, a plusz egy dedikált gombbal (pl. a fénymérést ki sem tudom tenni a d5100 Fn gombjára).
Az ideális választás a d7000 lenne ugyebár, de nem lesz. D90-re pedig nem cserélek. És persze egyáltalán nem szar az élet a d5100-zal sem, sőt
Azért tettem offba, mert csak a kérdésedre akartam válaszolni, és remélem senki nem fogja elkezdeni azt, amit ilyenkor el szokott kezdődni.
-
Freddy76
addikt
Gondolom a méret miatt tetszett a d5000 - szerintem az csak azért volt olyan magas, mert a kijelző alsó zsanérja miatt kellett. Engem a méret egyáltalán nem zavar a d5100-ban, ellenben még két dedikált gombnak (egy a fénymérés, egy az ISO) örülnék, meg persze a felső státuszkijelzőnek. Persze ezekkel már nagyobb lenne
.
Nem baj, mindjárt kihúzzák a számaimat, és veszek egy d7000-et.
-
Freddy76
addikt
-
eastsider
nagyúr
-
Balinov
titán
-
Degeczi
nagyúr
a DXO mérés itt lényegtelen, mert a felhasználót sehol nem érinti: nem arról van szó, h ISO 145-nek megfelelő értékeket kellene exponálni ISO 200 választása esetén (azok tökéletesen megfelelnek az ISO 200-nak, a kamera annak megfelelően exponál),
hanem csak a RAW adatok nem használják ki a teljes adattartományt, hagynak tartalékot a csúcsfények környékénmanapság gyakorlatilag minden típus így dolgozik
de ez csak annak érdekes, aki RAW feldolgozó programot ír, h milyen korrekciós szorzót alkalmazzon az adatokra
-
Nikonnal szemben kb csak a canon nyújt komoly alternatívát - náluk viszont még régebbre nyúlik vissza az AF fine tuning, tudtommal még alacsonyabb kategóriás vázaikban is van. Amúgy ha manuálisan próbál fókuszálni az ember egy 50+mm-es, f/2.8-nál fényerősebb obit, akkor látja, hogy egy pici rossz mozdulat és máris életlen a kép. Nem lep meg, hogy utána kell kalibrálni a cuccot...
-
Kleroo
veterán
Na ez azért nagyon cigány dolog... Ilyennel én még nem találkoztam.
Egyébként ez(kivéve a te példád,mert az gusztustalan) sajnos a net hátülőtűje.Nagyon sok hirdetés van,amit hirtelen felindulásból adnak fel,és igazából nincs következménye,ha a megegyezés után,de még a találkozó előtt lefújja. Csak 2 sort kell írnia.....
És ez a nem fotós cuccok világán kívül sokkal durvább,erősebb.Nekem szerintem több befuccsolt "tárgyalásom" volt már mint sikeres.(és itt befuccsolás alatt azt értem,hogy az eladó lelépett/másnak adta el,ect) -
Throme
veterán
Kb annyira pocsék, mint a D90-é...
Mióta nikont vettél szinte csak becsmérled (pl 70-300vr, vagy most a fórumtárs szerzeményét).
Sokan elégedettek ezzel a géppel és szerintem nem ok nélkül.
Kezdőknek teljesen jó.Miért nem fotózol az oly-val továbbra is, és dobod el a vackokat?
Mondjuk én nem vennék oly-t, hogy ott puffogjak a topicjában.... -
gab.m
senior tag
"Barátom"!
Itt már többről van szó, nem csak egy sorozatom fikáztad, de nem is ez a lényeg, mert az, hogy szerinted szar a képem/képeim, az rendben van, hanem még utána is voltak kifejezetten kötekedő jellegű hozzászólásaid.
Halkan én is hozzáteszem, hogy amit te linkeltél, az pont, hogy nem élesebb, mint az enyém, többet között azért, mert nem foglalkoztál vele. Én kicsit szerkesztettem, valamint jól megvágtam (620k pixeles lett, ezért is néz ki úgy, hogy "szétfolyik".)
Lényeg a lényeg: a képeimet nyugodtan fikázd, csak a személyes, már nem a képhez kapcsolódó beszólásaidat mellőzd, ha kérhetem. -
gab.m
senior tag
Te, megtennéd, hogy nem kötsz belém lépten-nyomon? Vagy egyszerűen megmondanád, hogy mi szúrja annyira a szemed velem kapcsolatban?
Szerkesztésbe még este majdnem beleírtam, hogy a vízjel csak azért van ott, mert lusta voltam átállítani a lightroom exportálási beállításait. Aztán gondoltam, hogy ez valószínűleg nem zavar senkit, kivéve téged. Szóval mondhatni számítottam rád.
Ja, egyébként milyen művésznévről beszélsz? Ez a böcsületes nevem.
Egyébként mit kéne nézni a te képeden? Semmi különlegeset nem látok rajta, csak annyit, hogy életlen, meg hogy nem vágtad meg annyira, mint én, és ezért nem tűnik olyan "szemcsésnek".Na, de befejeztem, offba is írhattam volna, de mivel te sem off-ként intézed hozzám becsmérlő szavaidat, gondoltam én is megtehetem, hogy így válaszolok.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest