- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
akela91 #39050 üzenetére
Igazából nem csak a kényelmesség szól a d7k mellett. A master beépített vaku, af fine tune, beépített af motor, több személyre szabható gomb nagyon jól jönnek. Aztán az olyan apróságok, mint a 2 kártya aljzat, digitális vízszintező, fejlettebb portrémarkolat még egyszerűbbé teszik az életed. Végül a státuszkijelzőt és a jó keresőt szoktál még felemlegetni.
Annak éri meg szerintem a váltás, akinek gyorsan kell reagálnia a téma változásaira. Az olyan statikus dolgokhoz, mint a tájképek, stockfotózás, makró, műtermi képek, startrail, stb...valóban felesleges a csere, hisz ott van időd mókolni, és ahogy mondtad, az érzékelő ugyanaz.
-
8nemesis8
veterán
válasz
akela91 #38862 üzenetére
Ez érdekes.
Nem tudom mennyire megalapozott, de volt ahol olvastam, hogy egyes modellek sorozatban még jobban is teljesítenek.
Ez nagyon furcsa nekem, mert a feldolgozó proci nem lesz gyorsabb vagy mégis?
Ha ez igaz, akkor szerintem együtt használja.
Amúgy ki kell próbálni.Berakni két akkut aztán amikor félig van levenni a portrémarkolatot és utána le lehet vonni a konzekvenciát.
-
MC Pite
veterán
válasz
akela91 #38887 üzenetére
Igen is, meg nem is. A 18-105 nem szereti a soligor cpu-s közgyűrű sorom, de az 1.8G úgy fókuszál vele mintha ott se lenne. Ja, 4000ért vettem.
Freddy76: Hát még fél fával... Elméletem (magyarázkodás?
) az volt hogy ezzel 'használt' árban vettem az 5100at (ami most nincs érthető okokból) - fél, tán még egy év múlva sem lesz kisebb a különbség az 5000 és 5100 között, akkor meg gyorsan a készlet végére(?) lecsapok, 3év garival. Meg persze van pár dolog ami tetszik az 5100ban
-
MC Pite
veterán
válasz
akela91 #38862 üzenetére
Párhuzamosan vannak sztem kötve az akkuk - és azért kell egy chipes akku a kettőből, hogy legyen azonosítható akku is, a másik (chip mentes) már csak növeli a kapacitást.
Eperkutyus, 18-105öt te hova rekeszeled hogy élesebb legyen???
A fixxel nem vitatkozok, az kell és pont.
Na jó, a 17-50 2,8 is játszhat.narancsnn: Használt 5100? Szinte kizárt hogy találsz! De ha 5000 kell tudok egy szép darabot. Itt a szenzor dettó, nagyobb felbontású vagy mindenhonnan jól látható kijelző, af motor megléte, méret a fő különbség. Meg az ár,meg a kereső (amire félmegodásként egy nagyítós nikon szemkagylót rendeltem, így kb akkora lesz a 5100on mint a D90/D7000en). Talána legfőbb kérdés mekkora obiparkot tervezel, és milyet. Ha főként stabisat, vagy videó számít, akkor nem nagyon hiányzik az af motor a vázból. Ha régebbi/olcsóbb obik közül akarsz válogatni és 3+ obival akarsz járkálni, olcsóbb ha a vázban a motor.
Expresszen van pár röhejes hirdetés, gondoltam már ráírok. A válasz:
"
We have in stock brand new Nikon D600 24.3 MP CMOS FX-Format Digital SLR Camera sealed in box with its Accessories,valid Nikon USA manufacturer warranty papers and 90 days return policy from our Store.The Nikon D600 24.3 MP CMOS FX-Format Digital SLR Camera is available with Nikon 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens.
Company sealed with accessories and papersItem included in the Nikon D600 Box is:
Nikon D600 Digital SLR Camera - Body
Nikon 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens.
EN-EL15 rechargeable Li-ion battery with terminal cover
MH-25 battery charger
Strap AN-DC6
UC-E14 USB cable
USB cable clip
BF-1B body cap
BS-1 accessory shoe cover
BM-12 monitor cover
Software Suite CD-ROM: ViewNX 2 installer
Instruction Manual
12 Months Warranty with NikonCost just 700Eur including Shipping, Vat and Insurance fees to you in Hungary.
Our store is located here in Hertfordshire United Kingdom, we ship to our customers via FedEx Express and delivery takes just 32-48 Hours to Hungary."Az expresszen 24-85el van még pár ezerrel drágábban. Q..a jó, ennyiért tizes csomagban kéne hogy adják, valaki kér egy tucattal belőle?
-
MC Pite
veterán
válasz
akela91 #38461 üzenetére
Öhm... van rá lehetőség, bár
1, kb két hétig csak sötétben tudok (szombaton meló után Kmét karácsonyivásár, vasárnap hajnalban utazok melóba 1200km, és bő egy hétig ott leszünk, ott is este végzek - addig meg hétközben erősen sötét van mire hazaérek)
2, szerintem nincs is értelme összehasonlítaniMármint gondolom torzítás, felbontás, élességre vagy kíváncsi. Pixelvadász módban kicsit jobb persze a fix. De tudod hányszor fogod f/5ös rekeszen használni az 1.8G-t?
Ha vakuzol véletlenül P módban és az automatika visszaveszi, esetleg makrózásnál. Egyébként a sokkal gyorsabb záridőt/iso-t élvezed, és a kicsi (közelről brutál kicsi) mélységélességet. Utóbbi ha csak fej/arc portrét lősz annyira 'necces', hogy pl ha az illető orra közepére mérsz, az orra hegye és a szeme már nem teljesen éles
(illetve egyszerre úgy sose lesz mindkét szem éles, ami zavaró; ezt is a 'makró' kategóriába sorolom mert extrém az ilyen portré, és ha csak nem direkt egy szemet/ajkat akarsz kiemelni, itt célszerű rekeszelni).
Ha kéritek, és jó lowlightnál, csinálhatok, de kevés fénynél nem lesz több különbség mint amit a rekesz miatt látsz. Inkább ezt nézd hogy mit tud az 1.8G, amit a zoomok nem: Csilla 50mm, 2(javítatlanok), 3.
-
Kleroo
veterán
válasz
akela91 #37853 üzenetére
Azért nem párásodik így,mert a táskában bent még hideg van,és fokozatosan melegszik,így a gépre nem fog lecsapódni a pára. Érdemes még kint kivenni a kártyát a gépből,hogy a képekre ne kelljen sokat várnod.
Mi a leghidegebb amit bír? Hát szerintem te előbb fogsz használhatatlanra fagyni mint a gép -
jmakk
őstag
válasz
akela91 #37849 üzenetére
Kifelé menet semmit nem kell tenned, akkor nincs páralecsapódás. Ha esik az eső, azért rakd be egy táskába!
Befele jövet soha nem veszem ki a táskából és még egy jó fél-egy óra hosszat, természetesen kupakokkal rajta benne is hagyom.
Legyen ideje átvenni a szobahőmérsékletet. -
fifth81
tag
válasz
akela91 #37820 üzenetére
Koszi a tanacsot, de az alvany majd jovore fog jonni. Meg csak kezdo lelkes fotos lennek, eletemben nem volt meg DSLR gepem, szoval nem ruhaznek be mindenre egybol. Ha felkapom a temat es jobban beleastam magam jovore bevasarolok egyebb kiegeszitokbol.
amit korabban ajanlottak a tobbiek: taska, memoria kartya, esetleg extra aksi... -
törölt tag
válasz
akela91 #37774 üzenetére
Ezen nyár óta gondolkodom újra és újra.. a legszarabbakat még a gépen törlöm, de ami a kártyán van, abból már igen, válogatás nélkül minden megy át gépre. Minden egyes RAW.
Jogos a felvetés, hogy simán lehetne 1/3-ára csökkenteni a volument okos gyepálással, de pfűűűűh az mi idő .. és ki tudja, most milyen szemmel nézem őket és később hogyan fogom..
Így inkább csak a technikailag szarokat dobom ki, többi marad.
Úgy voltam anno, hogy 2 terabájt, úristen mekkora, soha nem telik be.
Aha.. -
spanyoll
addikt
válasz
akela91 #37742 üzenetére
Távvezérlésre Camera Control Pro-t tudom ajánlani. A kábel a sima adatkábel, amire szükséged lesz.
Hálóról működtetésről én nem tudok, de ha van akkor valaki írja le, hasonló megfontolásból engem is érdekelne@Real_Necro: Utánanéztem, hát nem filléres darab... Persze attól még hasznos
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
akela91 #37736 üzenetére
Jó megoldás a micro SD + adapter? Nem lépnek fel érintkezési problémák? Nekem van vagy 3 micro SD-m innen-onnan, azok a vésztartalékok, eddig nem mertem használni...
(#37738) akela91: Illetve ha csak akkor mentenél, ha megtelik... Én 8 GB-t használok, de hetente (nyaraláson naponta) azért lementem a tartalmát.
-
válasz
akela91 #37645 üzenetére
Vagy jó lesz, vagy szidni fogod, mint a bokrot!
Előfordulhat csúnyán(bebukás vagy kiégés) alul vagy felülexponált kép, de jó is lehet akár. Nekem sokáig az YN-465 volt a fő vakum, jó %-kal tette a dolgát.Van feltét rendszervakukhoz, ami levezeti a fényt egy kör alakú villanórészhez.
[link] -
Kleroo
veterán
válasz
akela91 #37641 üzenetére
Nikon vaku vs 3rd party vaku.
Az mindig fogós kérdés. Én speciel mindig áldoznék Nikon vakura ha fővakuként menne. Ha viszont otthoni stúdiót akarok olcsón építeni,akkor nem kérdés,hogy yongnuo-k.
Viszont az is tény,hogyha valaki újonann vásárol....hát az SB700 egyszerűen rohadt drága."Jó" húzás a Nikontól,hogy nincs elérhető árú vaku(SB-400 számomra nem egy teljes értékű vaku,inkább egy picike utazós vaku).
-
8nemesis8
veterán
válasz
akela91 #37515 üzenetére
Tegnap ahogyan bent voltam nyomkodtam egy 20percet, de mára kértem, hogy töltsék fel és memóriakártyát is viszek vagy adnak és akkor meg tudom alaposabban nézni.
Amúgy jó eséllyel áfa nélkül tudom majd venni, így inkább a bolti megoldások játszanak, azokból is nagyobb üzletláncoknál nincs gond az áfáztatással. -
j.bravo
addikt
válasz
akela91 #37411 üzenetére
A színprofilt nem tudom biztosra, de tippem szerint ha a PC-n rawból dolgozol akkor a váz saját jpeg-jének profilja nem számít.
Színmélység: a jpeg az 8 bites... csak összesen a 3 csatorna 24 bit. A rawnál nem tudom honnan jön az a 8 bit
, 12bitesek szoktak lenni általában csatornánként; más kérdés hogy ezt általában a feldolgozó programok 16 biten ábrázolják (szintén csatornánként, azaz összesen 48 bit lesz az)
De majd valaki leírja összeszedettebben
-
spanyoll
addikt
válasz
akela91 #37254 üzenetére
Pont annyi, emennyi kellett neki
Maradjunk annyiban, hogy ez nem a nyers kép azonnali kiexportálása
@m3ss: Jó, ha a fődíj a d7k, akkor nem adhatnak a különdíjazottnak egy annál drágább obit. De azért adhattak volna ... Ne aggódj, mi is poénkodtunk barátomékkal hasonlókon, főleg azon, hogy véletlenül elnézték volna, és nem a termoszt teszik be hanem egy igazi 24-70est. Nem mentem volna reklamálni azt hiszem
Köszi amúgy mindenkinek
-
spanyoll
addikt
válasz
akela91 #37249 üzenetére
Ez a kép lett a nyereményhozó, a másikat feltöltöm majd maholnap a másik topicba
@m3ss: Nem is láttam, a fotózzos cikket, most nézem.
"A zsűri által legjobbnak ítélt képet Kovács Ádám készítette, aki ezzel a zsűri különdíját érdemelte ki. "
Dzsááá
Na jó, most tényleg el kell vonulnom 7 évre Tibetbe és csak akkor visszatérni ha jobb képet tudok letenni az asztalra -
csakb
őstag
válasz
akela91 #37190 üzenetére
"Ez mekkora leképezésnek felel meg? (1:?)"
Fotózz le egy ismert méretű tárgyat (tipp: milliméterpapír). Leméred, hogy hány pixel méretű, abból meg ki tudod számolni, hogy ez a szenzoron hány mm. A kettő hányadosából meg lesz a nagyítás.
"Makro obi kizárt, 150-től indul a belépő szint, ennyi pénzem nem lesz megint egy jó darabig."
Nem tudom, mit néztél, de egy 90 mm-es Tamron újonnan is 120 k körül van, egy 50 mm-es Sigma makró jóval 100 alatti, egy 40-es Micro Nikkor még annál is olcsóbb. És ez az új ár.
A többit meg leírták már mások.
-
Real_Necro
veterán
válasz
akela91 #37194 üzenetére
Ne haragudj meg, de jobban járnál, ha előbb kiismernéd a gépet, valamint az obit, valamint utána olvasnál pár dolognak. Írásaidból ítélve sok alap dologgal nem vagy tisztában. Elég merész lenne így belecsapni a lecsóba és egyből makróval kezdeni. Pont az a terület, ahova utána utómunkáznod is jócskán szükséges. Az itt felrakott képek sem úgy pottyantak ki a gépből.
-
Karima
őstag
-
Real_Necro
veterán
válasz
akela91 #37172 üzenetére
Nem kértem plusz gart, a "genuine"-t meg sok helyre oda írják. Mikor megjött összevetettem a leírtakkal (van valahol egy oldal a hamis Hoya lencsék beazonosítására), valódinak bizonyult.
(#37173) Eperkutyus
Részemről se profizmus, se technika, se rávaló.
Szerk.: amúgy dec. 8 túrázós fotóstali.
-
Real_Necro
veterán
válasz
akela91 #37164 üzenetére
Kérdés mire szeretnéd használni.
Én többnyire tavaknál, folyónál, tengernél használtam, megszűrve a vízfelületről érkező csillogást. A legjobb hatásfokkal tudomásom szerint akkor lehet használni, ha fejünk "fölött" van a nap. Az ég kékjét is ki lehet kicsit emelni vele.
Lehet még hóról visszaverődő fényre is jó, bár nem próbáltam eddig.Ha csak a használati miatt szeretnél, akkor érdemes várni vele, lehet később úgy véled fölösleges kiadás volt.
Inkább ez:
Jó ára van itthon a HD-nek is, 44-be kerül a 77mm-es.
-
-
atok666
őstag
válasz
akela91 #37149 üzenetére
Az S mod, attol S mod, hogy te allitod az idot, a tobbi expozicios erteket pedig belovi helyetted a gep (blende, iso).
A makro mod meg gondolom vmi scene preset lehet, ahol a gep megprobalja neked beloni a makrohoz ajanlatos ertekeket.
Ha egymastol fuggetlen A/S/ISOt szeretnel akkor probalkozz az M moddal.Atok
p.s. latom megeloztek... egy tanacs: olvasd at gephez adott kezikonyvet, segiteni fog.... ha mar itt elakadtal, akkor van/lesz meg mit tanulnod a gepedrol...
-
flash-
veterán
válasz
akela91 #37121 üzenetére
Igaz hogy néha van 1-2 helyzet mikor furcsa dolgokat produkál az obi(de lehet én vagyok a béna)de ha van elég fény olyan éles szép képeket produkál ez az obi d3100al hogy csak lesek,pedig nem vagyok se profi,se olyan aki mindennap fotózna,de télleg klassz hogy beltérben is igaz valamennyi fény esetén elég jó portrékat lehet csinálni vele,sőt 105 ön is néha csodálkozok hogy milyen jó képeket készít...
Azt mondják hogy minőségre ugyanolyan mint a 18-55
hát én nem tudom de ismerősnek 18-55el van ilyen obi,és rendre jobbak az én képeim mint az övé,de lehet azért van mert 50körül sokat fotózunk,és úgytudom a végeken gyengülnek az obik...
vagy tévedek és elvileg jobb minőségű eleve mint a 18-55? -
aleister
veterán
válasz
akela91 #37123 üzenetére
Én 6.75 usd-ért vettem. Teljesen jól működik, de természetesen csak 2-3-4 év után fog kiderülni, hogy mennyire jó valóban.
Úgy vagyok vele, mint a 2000 forintos kínai versus 15000 forintos Levis farmerrel. Lehet, hogy az előbbi csak 1-2 évig bírja, de veszek belőle 7-et a Levis árából. No meg, ha az utóbbit kiszakítom 1 hónap múlva, akkor szopó van.
-
Peethy
őstag
válasz
akela91 #37123 üzenetére
Nem eredeti.
"Unless described as 'Original'; all items are produced by a 3rd party manufacturer and not the original manufacturer."
Nem látom sehova odaírva, hogy eredeti lenne, tehát ez is ugyanúgy noname. Ne vegyél eredetinek tűnőt olcsón, mert az hamis és a hamis rosszabb, mint az utángyártott. Meike, Phottix, ezek a nagyobb márkák, erre keress rá!
-
törölt tag
-
Throme
veterán
válasz
akela91 #36873 üzenetére
Szerintem a géppel kapott (vagy a nikon oldaláról letölthető) viewnx2 progi nagyon jó indulásnak.
Van 1-2 bosszantó hiányossága (pl zajszűrés ), de ha ezeket megszüntetik, akkor alapszinten egy használható dolog. Kezeli a váz beállításait és a nikon lencséket (lehet a többit is) felismeri. Én úgy tapasztaltam, hogy pl a CA szűrése jobb, mint az LR4-é.Capture nx fizetős, de ez is nikon sw. Sokkal komolyabb az előzőnél.
Aztán fizetős LR4. Ez tényleg jól eltalált a funkciókat tekintve.
Ismerősöm már csak PS-el tolja. Igazi kép szerkesztő/manipulátor progi. Fizetős
Aztán van még ingyenes raw-therapy (valahogy így írják). Nekem ez nem jött be. Nem tudtam azt az eredményt amit szerettem volna. ez persze az én hiányosságom, ettől még lehet jó program.
Ki kell próbálni mindet és úgy is eldöntöd melyik fexik jobban.
És utána elkezdhetsz gyűjteni számítógépreha folyamatos munkát akarsz, nem pedig döcögős képfeldolgozást....
-
csakb
őstag
válasz
akela91 #36732 üzenetére
"D5100-ról csak angol könyveket/manualt találtam sajnos."
Akkor a Nikon honlapján nyilván nem kerested. Magyar nyelvű kézikönyv: [link].
Ha szakirodalom kell, akkor meg szerintem iratkozz be a legközelebbi könyvtárba, és vegyél ki fotós könyveket. A jó kép nem a gépen fog múlni, hanem rajtad.
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Asztalos klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 1
- Bundle topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest