- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
m3ss
veterán
viszont ha fixekkel kozgyuruzol vagy elotetlencsezel fix nagyitasod lesz, ami legalabbi annyira behatarol makrozasnal mint a kicsi munkatav. ha nem jobban. tudnek postolni sok szuk kepet mert tul sok volt a nagyitas raynox miatt, de sok olyan is van ahol meg tobb nagyitas kellene. komponalni kis szerencsevel es kroppal tudsz
zoomobi+raynox esetleg megoldas lehet erre...de ha nem akarsz tul sokat/komolyan makrozni akkor sztem is inkabb 50-es + kozgyuru/raynox.
-
MC Pite
veterán
OKé, D50ből indultam ki és alapszintű dolgokban gondolkoztam (kész kép).
Tehát igen, D90 tud egy adag dolgot amit az alsóbb szintűek nem, igaz.Azt kicsit furcsálltam hogy 'ami nem visszalépés, az a D7000'.
A 3 és 5000et egy kalap alá venni nem szerencsés, mert a nikon/canon legleglegbelépőbb tükröseik eléggé ki vannak... khm, egyszerűsítve.40K pluszt egyértelműen megér a D90? Nem tudom, ehhez használni kéne a D90et is egy hétig legalább, jobb híján nektek elhiszem.
Azért hogy árnyaljuk a paraméter listát 1-2 dolog:
-ISO1600on erősen felemás teljesítmény a régi szenzoron (D5000emből kiindulva), monitornyi méretben jellemzően szebb az új szenzor 3200as képe, ami nem kis fegyvertény (nálam ez volt a csere fő oka). De ha csak a néha kifakuló 1600 vs használható 1600at nézzük akkor is. Pl itt vagy itt.
-Minden egyes plusz gombnak örülök (fuji után mindig morgolódok ezen, a sok gomb az priceless kategória ha hozzászokott az ember) - viszont az elsőre marhaságnak látszó jobb kézre költöztetésről használat közben kiderül hogy kényelmes, nem kell az obit elengedni, 1-2 nap megszokás után már bosszantott hogy a régin bal oldalon voltak a gombok amikor újra kézbe vettem.
-A két keresőt nem mértem össze, annyit tudok hogy világosabb az 5000nél az 5100, gondolom még ezzel is a D90 alatt van vmivel; a méret kérdést pedig DK21M-el megtuningoltam. Elsőre hiányoztak a rácsok, a nagy pontok és keretezések a régi keresőről, de aztán idővel kiderült hogy jobban tetszik így, narancson felvillan az aktuális pont és szevasz, nem kell oda sok sallang.
-D5000 után végre normális lett a fogása, a méret/fogás terén egész korrekt lett - ezek függvényében nem bánom hogy kisebb, sőt, kicsi a váz.
-Ha LV használatára szorulunk valamiért, akkor ne adjisten már af-t is lehet normálisan használni, és kevés fénynél is (én néha állvány, bogarak, levelek, kavicsok és egyéb vackoknál szoktam lv-ni, és nem röhögtem mikor harmadik 3 másodperces fókuszpróba sem mindig sikerült a régivel).
-státuszkijelzőt én nem szoktam meg így nem hiányolom; nem tudom hogy a szokáson felül is van-e előnye
-imádom a két infra szenzort, mind állványos mind időzítést kiváltandó használatnál.
-a mikrofon aljzat, a 30 fps és hobbi videóknál az af már normálisan használhatóvá teszi a videózásteastsider, melyik ír gyorsabban? Pixinfo szerint kb dettó.
-
-
törölt tag
Pontosítok: van, nem kivették - de a hatása ugyanaz, mintha nem lenne kvázi. Tehát alkatrész vagy üveg szempontból nem kevesebb a D800E a natúrnál.
Amúgy középformátumú vázaknál, Phase One, Mamiya stb.. nem is szoktak alkalmazni ilyet, küzdenek is a moiré-val, de ha az ember nem egyen-dolgot fotóz ahol ismétlődő minták vannak, akkor nincs moiré sem. Pl. természetben nincs, ott random minta minden.
Itt a mese. Képekkel.
-
törölt tag
jah, fényerő miatt én is beszereztem nem is oly rég egy 35-öst, de az az igazság, hogy olyan hű de nagy képminőség javulást nem vettem észre 18-55 kitobihoz képest
habár több mint valószínű, hogy én nem csinálok valamit jól, szal nem akarom egyből a technikára fogni a dolgot -
Astrasattila
tag
Nem kell, hogy kihajtható legyen a kijelző. Azt meghagyom apósjelölt mániájának!
3000-5000 kifutott. Ezt úgy gondoltad, mint típust vagy úgy, mint szériát? Tehát a 5100 is vagy csak az 5000? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, és nincs is olyan, hogy D5000.
Az elmúlt 7évben nem követtem a gépek alakulását.
Ha jól értem a mondandód, a D90 jobban megéri az árát, mégha kezdetben drágább is. Akkor nem ejtem ki a kosárból, hanem olvasgatok arról is. Aztán valahol megpróbálom kézbevenni a gépeket. Csak képek, videók alapján nem döntök. -
csabika0001
senior tag
-
akela91
addikt
Tudom, már mindjárt befejezem ezt a könyvet: Scott Kelby - A digitális fotós könyv (tudom, hogy ez nagyon gagyi, de alapnak csak jó, hasznos tanácsokat találtam benne); illetve ezt most kezdem: Digitális fotózás Tükörreflexes géppel - 2012
Aztán majd jöhet a többi. Köszi a linket a manualhoz, nem tudom miért nem találtam meg magyarul...
(#36737) Freddy76 : Igen, el fogom a többit is, tetszik, hogy szájbarágós, és a stílusa is elmegy. Egyébként profik szapulták, hogy milyen gagyi, de gondolom azért mert nekik óvodás szint a könyv...
-
-
j.bravo
addikt
Hasonló véleményen vagyok, de ehhez tényleg sokat kellene olcsósodnia... ahhoz hogy nálunk értelmes ára legyen, nyugaton 5-600EUR környékére kéne esnie, ami azért kevéssé sanszos.
De én nem értek a lovakhoz.szerk.: most látom csak, hogy kanyonéknál is 1000 EUR környékén van, csak az IS nélküli 70-200/4 a földi halandó számára elérhető árú.
Szóval kussoltam. Illetve, a fentiekhez gondoljátok oda, hogy "számomra" (értelmes, elérhető, stb).
-
-
-
Zola007
veterán
Én sem agyalok rajta folyton, még van hátra 34 hónap garim
Azonban megjegyezném, hogy a garancia nem csak a zárra szól.
Szerintem ez a legritkább ok, amivel egy még garanciás vázat az emberek szervízbe visznek.De ha ki kellene fizetni akkor bezony szívesebben keresem elő a garipapírt a fiók mélyéről.
Gondolom te sem sértődnél meg, ha 1 / 2 évvel több garit adnának a vázadra. -
andorra
őstag
Valóban, de sokkal inkább alapos felkészülés szükséges, amit néhány fórumban feltett kérdéssel nem lehet pótolni, még akkor sem, ha bárki szívesen válaszol rájuk. Teljesen természetes, hogy a műszaki paraméterek és a szolgáltatások bűvölik el a most kezdőket. Utóbbiak legnagyobb részére semmi szüksége azoknak, akik már némi gyakorlati tapasztalatot szereztek és több információval rendelkeznek.
-
hello28
aktív tag
Szia
Köszi a hozzászolásodat..
Teljes mértékben igazad van..de tényleg!!
Tudom hogy sokat kell tanulno de nagyon érdekel a dolog..és tetszik nagyon...
Amugy live mondba tudja az arcfelismerést és akkor lassu ez azt jelnti??
És a még annyit mondj meg hogy 3 képet csinál..exp sorozat valoban az mit takar?
Köszi mégegyszer -
-
DJ Reinhardt
tag
Ráadásul vinyók esetén a teljes, nyers kapacitás sem "kerek" szám. A blokkméret az, de a fejek, sávok és sávonkénti blokkok számáról csak annyi bizonyos, hogy egészek.
Nincs is értelme az 1000-1024 különbségben keresni a névleges és tényleges kapacitás különbségét. 976GB = marketing-terabyteA RAM modulok elérhető kapacitása kerek bináris szám, mert így lehet őket optimálisan gyártani.
Kártyák, pendrive-ok, SSD-k teljes kapacitása szintén kerek, de ezeket is elcsúfítja az adminisztráció, ezért a különbség a matricázott és tényleges érték közt.
-
Balinov
titán
udv
igen,kozben rajottem,hogy a szintezo, + fej az nem a kit resze, hanem +ert megvasarolhato.
Szoval azt mondod, alaptartozek csavarkonverterrel elegge felejetos?
Az a gondom, hogy tripodom nincs meg, kesobb tervezek venni, addig egy kozbenso es/vagy masodlagos megoldasnak gondoltam az SLR-Zoom-ot.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest