Aktív témák
-
-
Freddy76
addikt
válasz
fifth81 #36784 üzenetére
Egyetértek Aleisterrel, a d5100 tudja bőven azt az árkülönbözetet. Jobb a képminőség, jobb a magas iso teljesítmény. Nem arról van szó, hogy a d3100 rosszabb lenne, sőt, az is teljesen kielégítő. Amiben a d5100 előnyét látom, az a jpg-k: a d5100 szerintem az egyik legjobb jpg-t köpi dslr fronton, így nem feltétlenül kell rawozni minden esetben. Ez azért a d90-nél nem feltétlenül van így.
Ha indulásként gondolkodik az ember, és belefér, vegyen d5100-at d3100 helyett. Utólag váltani már nem feltétlenül érdemes (kivéve, ha valakinek pont az a pár megapixel plussz felbontás, kicsit magasabb iso, esetleg a kihajtható kijelző kell). Én is d3100-ról váltottam d5100-ra, nem volt rossz, sőt, de nem éreztem azt, hogy most hú, de előre léptem.
A d90-nel szemben én legalábbis szkeptikus vagyok, de tudom, hogy emiatt a pokolra fogok kerülni. Én kezdőnek nem feltétlenül ajánlanám a d5100-zal szemben... Azon az áron inkább vegyél egy olcsóbb vakut.
-
csabika0001
senior tag
válasz
fifth81 #36776 üzenetére
Én nem vagyok mester a témában de esetleg adhatok néhány tanácsot.
Én újonnan vettem egy D3100 as gépet AF-S 18-55mm 1:3.5-5.6G DX VR objektívvel 8GB os kártyával Golla táskával amibe 2 objektív még belefér. Ez az egész szett 129000Ft volt. Igaz kifogtam egy akciót az IPON-ban.
Azt hiszem ez egy egészen jó ár. Szóval érdemes nézegetni ezt a webshopot is.
Én is vacakoltam hogy 3100 v 5100 legyen aztán rájöttem hogyha arra kell mint neked akkor semmi különbség nincsen. Talán az elforgatható és szebb kijelző!! Igaz van még más kül. is a két gép között de azt lehet észre sem vennéd.
Azzal kevesen számolnak hogyha használod a kijelzőt(élőkép mód) akkor az aksiidőt kb felére csökkentheted sőt.
Én azt tanácsolom ahogyan fentebb is mondták hogy vegyél olcsóbb vázat és inkább töltsd ki a keretet azzal hogy objektívet veszel a géphez.
IPON ==> [link]
220Volt ==> [link]
Van még egy bolt ahová érdemes benézned szoktak lenni akciók ez a Westend-ben van ha jól emlékszem Pálvölgyi-fotó a hely neve. -
aleister
veterán
válasz
fifth81 #36776 üzenetére
D5100 tulajként így utólag azért vettem volna D3100-et, mert így érezhetőbb fejlődés lesz a D7000-re váltásnál. Ez az egyetlen érvem a D3100 mellett.
Új árakat nézve 25k különbség van a 2 váz között, és ennyit bőven megér a nagyobb felbontás, jobb érzékelő, több szolgáltatás, kihajtható kijelző, stb.
Esetleg a használt piacot tudom ajánlani, ha kevesebből ki akarsz jönni, de jelenleg a D5100+18-105-nél jobb alternatívát kezdőként nem fogsz ár/értékben találni.
ps: most nézem az árgépet. A d5100 olcsóbb 25k-val a D90-nél, ám 18-105-tel ugyanannyiba kerülnek. Ez fura. Ez esetben alternatíva lehet a D90 is.
-
csakb
őstag
-
Kleroo
veterán
válasz
fifth81 #36776 üzenetére
Értem.
DSLR-ek világában leginkább közben tudod meg ha valami nincs,és kéne. Annyira nem lehet felkészülni rá,mint más területeken. És a Te stílusod is csak egy idő után fog kialakulni,amihez utána lehet,hogy más váz jobban passzolna. Egy kategóriával följebb van a D90 és D7000. Mostanra talán már a D7k jobb vétel lesz,mert az ára kezd emberi lenni,és a D90 is gyakorlatilag már kifutott,s a használtpiaci értéke is zuhant egy nagyot mostanság. Ezek a gépek sokkal komolyabbak,más világ. Szuper kereső,profibb funkciók,kevesebb korlátozás. A D90 2008as modell,így néhány tekintetben kevésbé fejlett de igazából aki ezzel már nem tud jó minőséget letenni az asztalra,az ne is fotózzon.
Talán a legjobb példa arra,hogy mennyire is "kell" jó váz,az a flickr. Nézelődsz nézelődsz,és igazából sokszor észre sem veszed,hogy egy D40-el készült a kép,vagy D700-al. Jó gép mind.Mivel tényleg nem ismerem az igényeidet,és igazából még Te sem,hisz nem vagy még benne a "világban", így spórolás gyanánt én a felsőbb kategóriáról egyelőre lebeszélnélek,és amúgy is nehézkesen jönne ki a keretedből. Azt tanácsolnám,hogy próbálj meg nem ráfeszülni a sok adatra. megapixel,af pontok száma, ISO-tartomány, fénymérő felbontása,blabla. ezekkel a számokkal jó dobálózni,de egy kis belépő váz akkor is belépőváz marad,korlátokkal.
D3100-at mennyire nézted? Igaz itt a topicból sokan nagyon hamar kinőttük,de szuper kis gépezet. Igazából a D5100 nem tud sokkal többet egy hobbyfotós számára. Ha nagy az árdifi akkor érdemes elgondolkodni azonis.Vagy ha nem félsz a használt cuccoktól(nem kell,mert elég nagy a pörgés,pont a változó igények miatt,s ezáltal pár hónapos,párezer expós vázak kerülnek ki a "piacra".) a legjobb lenne egy használt kis belépő vázat megvenni,és kitanulni a dolgot. D3100,D5000,D80 esetleg.
Én legalábbis ezt tanácsoltam volna magamnak anno(de felül is írtam volna,mert bombasztikus áron jutottam hozzá a D3100-hoz)Kell táska,jó memóriakártya,esetleg állvány ha nagyon muszáj(az olcsó állvány általában fos,a drága pedig lehet,hogy luxus lenne,ha nem használnád) A többi tényleg csak igény függő.
gubernya: Igen,az egy gyöngyszem
-
spanyoll
addikt
-
Kleroo
veterán
válasz
fifth81 #36766 üzenetére
Szia!
Szép hobbiba "tenyereltél"
Az első és legfontosabb,hogy készülj fel, valószínűleg minden utolsó forintodat is ebbe fogod beleölni. Az nem igazán működik,hogy rászánsz X összeget,veszel egy X szettet,és azzal tied a világmindenség.A DSLR világában is vannak különbségek. Vannak belépő,haladó, fél-PRO és PRO vázak.
A D5100 a komolyabb belépő vázakat gyarapítja. Gadget/informatikai szemmel bámulatosan jó kis gép. Azonban fotós szemmel sok-sok hiányossága van. Fogás,státuszkijelző,gombkiosztás/kezelőfelület,AF motor hiánya,kis kereső,Commander mód hiánya,2. tárcsa,FP,ésatöbbi.
Ha ezek semmit nem mondanak,akkor már meg is kaptad a választ,hogy mire irányul a marketing...10csillió gigapixel,fullHD,col,felbontás...számok.számok.számok.A kategóriák közötti nagy különbségek nem igazán lepleződnek le a "marketing-adatlapokon)De a lényegi kérdésedre válaszolva a D5100-at vedd,de várd meg,hogy lenyomja az árát a D5200.
Kezdőként a D5200 előnye a 0-hoz fog konvergálni. Haladóként pedig már kategóriát akarsz majd inkább ugrani,nem "ugyanazt" megvenni 1-2 javulással. A D5200 nagyon jó masina,de biztos jóval drágább lesz,és belépő kívánalmakat nézve a D5100 magasan kielégít bármilyen igényt.Szóval olyan karácsony környékén vadássz le egy D5100+18-105VR szettet jó áron. Azzal nagyon sokáig el leszel,tanulhatsz.
De érdemes megnézni a D3200+18-105VR árát is majd. Ha az jobb áron lesz,akkor az is jó kis gép. De még a D3100 is. Most egész jó ára van,és az is remek váz,.
Tehát D3100-D3200-D5100Ezekből nem emelném ki egyiket sem mint jobb vételt,mert nem tudom mekkora lesz a tanulási "vágyad".
Ha úgy érzed nagyon nagy,akkor érdemes most minél kevesebbet elkölteni vázra,és később venni egy olyat amiről már pontosan tudod,hogy miért az kell. -
csakb
őstag
válasz
fifth81 #36766 üzenetére
Szia!
A D5100 + 18-105 kit tökéletes lenne kezdésnek. Semmi értelme a D5200 árcsökkenésére várnod. Egyrészt gyakorlatilag semmivel sem ad többet, másrészt a D5100-at akár már ma is használhatnád. Mire a D5200-nak ide csökken az ára, addigra úgyis kihozzák az utódmodelljét. Akkor meg arra várnál?
-
A Zéé
addikt
válasz
fifth81 #36766 üzenetére
200k-ba biztos nem fog beleférni a D5200. A D5100 18-105-tel pont befér a keretedbe.
Esetleg ha használt is játszik, és a videó nem annyira fontos, akkor pedig a D90 lehet még jó. Az egy régebbi, nagyobb váz, kicsit jobb kezelhetőséggel (második tárcsa, +gombok), de teljesen jó képminőséggel.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony VCT-SGR1
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák -Új-
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest