Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz akela91 #38461 üzenetére

    Öhm... van rá lehetőség, bár
    1, kb két hétig csak sötétben tudok (szombaton meló után Kmét karácsonyivásár, vasárnap hajnalban utazok melóba 1200km, és bő egy hétig ott leszünk, ott is este végzek - addig meg hétközben erősen sötét van mire hazaérek)
    2, szerintem nincs is értelme összehasonlítani

    Mármint gondolom torzítás, felbontás, élességre vagy kíváncsi. Pixelvadász módban kicsit jobb persze a fix. De tudod hányszor fogod f/5ös rekeszen használni az 1.8G-t? :D Ha vakuzol véletlenül P módban és az automatika visszaveszi, esetleg makrózásnál. Egyébként a sokkal gyorsabb záridőt/iso-t élvezed, és a kicsi (közelről brutál kicsi) mélységélességet. Utóbbi ha csak fej/arc portrét lősz annyira 'necces', hogy pl ha az illető orra közepére mérsz, az orra hegye és a szeme már nem teljesen éles :DDD (illetve egyszerre úgy sose lesz mindkét szem éles, ami zavaró; ezt is a 'makró' kategóriába sorolom mert extrém az ilyen portré, és ha csak nem direkt egy szemet/ajkat akarsz kiemelni, itt célszerű rekeszelni).

    Ha kéritek, és jó lowlightnál, csinálhatok, de kevés fénynél nem lesz több különbség mint amit a rekesz miatt látsz. Inkább ezt nézd hogy mit tud az 1.8G, amit a zoomok nem: Csilla 50mm, 2(javítatlanok), 3.
    :R

    [ Szerkesztve ]

    Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725

Aktív témák