- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #12592 üzenetére
vmit biztosan ér - de aligha célszerű erre pénzt kiadni, egy elvágott fehér filmtartó doboz ingyen ad ilyen eredményt
egy külső vakut semmiképp nem pótol
-
Throme
veterán
válasz
runner 125 #12592 üzenetére
Nagyon 5letes!
Itt találsz egy kis bemutatót (videó):
[link]Egyszerűen összerakható és van állítási lehetőség is, attól függően milyen magasra nyílik a vakulámpa.
Külső vakucsatlakozóba kell rögzíteni.
Azt nem tudom mennyire törékeny....
Fenti linken 25 usd. -
KTTech
veterán
válasz
runner 125 #12078 üzenetére
Persze az ebay árak nettó árak, amire könnyen rájöhet a VÁM és az ÁFA (ami a szállítási költséget is terheli). Ezt valahogy el szokták felejteni mondani az embereknek...
-
Ijk
nagyúr
válasz
runner 125 #11942 üzenetére
Tételesen írd le miben érzed kevésnek a D80-at és akkor többet tudunk segíteni.
-
TeeJay
félisten
válasz
runner 125 #11942 üzenetére
D80 --> D90 kisebb ugrás mint a D80 --> D300
viszont olcsóbb is jóval
képminőségben már érdekesebb a kérdés mert ugye 10MP CCD vs. 12MP CMOS
az AF rendszer azt hiszem maradt a D90-ben ugyanaz mint a D80-ban
3"-os nagy felbontású kijelzőt kapott, meg gyorsabb a sorozatsebessége
ha jól emlékszem sokan írták hogy kevesebbet fogyaszt meg még pár dolog amiben jobb.
a D90 D300 képminőségre hajszálra egyezik szinte, viszont a D300 már nagyméretű vázzal rendelkezik ami könnyűfém, tele van dedikált gombokkal, még gyorsabb a sorozatsebessége(6FPS ami markolattal 8-ra növelhető) mint a D90-nek, az AF rendszere szintén sokkal jobb (51pontos 15keresztszenzoros)
14bites feldolgozás, Nikon EXPEED proci (D90-ben szintén), zár 150ezer expora tervezve,nagyjából ilyenek.
nálam a D90 vs. D300 témában a D90-nyert mert fele annyiba kerül a váz mint a D300 és abból a pénzből inkább 1 vakut meg objektívet vennék. -
optimus753
csendes tag
válasz
runner 125 #11576 üzenetére
Na akkor buli
- jo tudni...
Ha még ittvagytok - mit kell tudni a softbox kiválasztásánál pl az elinchrom 200W és 400W stúdióvakukhoz? -
optimus753
csendes tag
válasz
runner 125 #11574 üzenetére
Hálistennek van humortok - féltem, hogy komlyra veszitek
köszi mégegyszer az infókért, természetesen ha van még szívesen ovlasok véleményt.
-
kricsi81
senior tag
válasz
runner 125 #11522 üzenetére
Igen, nekem is azért tetszik, mert könnyen hordozhatónak tűnik, "olcsó" (17e), és 320GB-os.
-
Hth
tag
válasz
runner 125 #11458 üzenetére
Sajnos azt kell hogy mondjam , erősen hajlok arra , hogy kricsi81 álláspontjával értsek egyet ! Ha nem is nem " szabad " de minden esetre , nem nagyon lehet , 50E Ft alatt megúszni , egy számodra használható állvány / fej , párost !!!
Az én 165cm magasságomhoz , és egy SLR felszereléshez , még épp használható , a Manfrotto 190-es , kategóriájú állványok , de annál gyengébbek , csak pénz kidobásra jók ! A te magasságodhoz , minimum a Manfrotto 055-ös kategóriás állványok kellenének ! Persze lehet próbálkozni gyengébbel is , de tartok tőle , csalódás fog érni ! -
Frigetrus
aktív tag
válasz
runner 125 #11454 üzenetére
hy
"(Tudom, h van állvány topik, de mostanság egy emberke aktív ott, Ő is a saját cuccait kínálgatja.)"
Láttam belefutottál mcgoat kollégába. Részvétem.Nehéz vele.
Egyébként az állvány maximális magasságához annyit hozzátennék, hogy nem csak a fotós magassága szabhatja meg a használt magasságot, hanem a fotózandó téma is. Például portré fotózásnál egész alakos portrénál célszerű a gépet a modell derékmagasságánál beállítani, háromnegyedes portrénál mellmagasságba állítani, és mellképnél pedig a modell szemmagasságához állítani (és a gépet nem megdönteni). Persze biztos, hogy nem kell minden pontosan így beállítani, de azért irányadó a dolog. Nos, ilyen a fotós munka, néha görnyedni kell, néha nyújtózkodni a cél érdekében.
Tehát célszerű minél magasabbra állítható állványt beszerezni. -
válasz
runner 125 #11462 üzenetére
Vagy hordasz magaddal egy horgászszéket!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #11458 üzenetére
ja, hogy a középrész alapmagassága ennyi
az a kérdés, az még fej nélkül értendő-e
mert ha igen, és valszeg igen, egy gömbfej még 10 centit biztosan dob rajta, akkor pedig már a középoszlopon 10-15 centit emelve is használható lesz (pláne mert a markolatod is emel a vázon), nem csak teljesen kihúzva -
válasz
runner 125 #11456 üzenetére
Szerintem kényelmetlen a 120. Mérőszalaggal nézd be otthon, hogy mekkora magasság kell neked. Azt is vedd figyelembe, hogy ha felfelé is akarsz fotózni.
Hama: kollégámnak 1. használatkor elszállt az egyik rögzítője...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #11456 üzenetére
nyilván egyéni szempontoktól (leginkább persze saját magasság) függ, de szerintem az a legtöbbeknek nagyon alacsony, legalább 30-40 centivel magasabb kellene
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #11454 üzenetére
A 190-es egy jó állvány ha nem akarsz tonnákat rápakolni. A fejet mondjuk nem tudom
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #11448 üzenetére
tarok tőle, h ez régi adat, D40-re is olvasni a dupláját
mindenesetre D80-nál átlagos használat esetén nagyon kicsi az esély rá, h kelljen -
válasz
runner 125 #11447 üzenetére
Az olcsóknál az is gáz, hogy ha rögzíted, azaz meghúzod a rögzítőket, azzal el is állítódik valamerre a gép. Kb. 20k alatt az összes ilyen lehet. Meg lehet szokni, hogy pl. fölé kell állítani, de nem épp kényelmes.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #11447 üzenetére
ha a 70-300 VR, akkor nagyjából hasonló, mint a váz akkuval együtt, 700 gr. környékén
tehát valszeg még markolattal, AA akukkal sem lépi át a 2 kilót -
Ijk
nagyúr
válasz
runner 125 #11225 üzenetére
Múltkor kérdeztem egy fotós boltban, hogy mennyi most egy zárcsere. Azt mondták hogy 60k körül van. Kicsit leesett az állam, de még így is jobban megérné az 5 éves D50-em felújítani, mint lecserélni. Remélem azért még bírja egy darabig.
-
tag
válasz
runner 125 #11219 üzenetére
Aki nem megélhetésből fotózik annak erre egyáltalan nem kell figyelni.
-
kricsi81
senior tag
válasz
runner 125 #11227 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
sajnos ez az égvilágon semmit nem jelent...
(pl. a Canon 40D zárat is 100e expóval tesztelték, mégis sokaknak behalt már pár ezer után is - sokaknak meg 100e-nél is többet fog menni)aztán nem csak a zárral lehet gond egy DSLR-ben, pl. a tükörmechanika is elég fontos szerkezet
vagy olyasmi is, amire nem is számítana az ember: nekem pl. annak idején az expógomb döglött meg huszonpár ezer kép után a D70s-ben...
(mondjuk annyira nem csoda, gagyi membrános gomb, csak a D200/D300-al kezdve használnak komolyabbat. A szerelő szerint jól bírja a membrános is, nem jellemző rá a gond - oszt' nálam mégis...) -
TeeJay
félisten
válasz
100000 körül lesz az
nem tudom miért fél mindenki ettől -
törölt tag
válasz
runner 125 #11195 üzenetére
Kivágtam az eredeti méretű jpg-ből egy darabot inkább. A képen egyébként majdnem teljesen keresztbe ér a csík. (A zajszintet most ne firtassuk, ez egy ilyen kép és kész.)
philoxenia: Esküszöm, hogy azelőtt kezdtem neki, hogy írtad volna... Egyébként a leméretezett képen is látszik, bár lehet csak azért, mert tudom mit és hol kell keresni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #11195 üzenetére
Én is kerestem ha ennyi a hiba, nem észrevehető... Jobb lenne nem leméretezni a képet, hanem az eredetiből vágni az inkriminált részből...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #11191 üzenetére
nyilván úgy, h a váz eleve képes rá (hogyan másként?), csak egyszerűen akkora az energiaigénye, amivel a normál akkut nem lenne okos terhelni
egy markolatba viszont nem csak a normál akkut teheted (ha azt rakod, ugyanúgy nem emelkedik a sorozatsebesség!), hanem nagyobb teherbírásút is
egyébként bizonyos körülmények között markolat és nagyobb akku nélkül is lehetséges nagyobb sebességet elérni
-
nord_
veterán
válasz
runner 125 #11111 üzenetére
Egy AF-S obi azért húzósabb nem de?!
Nem bizony. Amikor még együtt lehetett kapni a Nikkor 50 F1.4-ből, a Nikkor 60 F2.8 micro-ból a régebbi 'sima' és az új AF-S változatot, azok bizony egy árban voltak.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #11111 üzenetére
nem, nem a motor költsége határozza meg egy optika árát
pl. egy külső gyártó Nikon és Canon változatai azonos listaárakon szoktak menni - holott a Canonnál ugyanez a helyzet, ott is az obiban kell legyen a motor...
az AF-S változat csak akkor drágább, ha nem egyszerűen motort adtak egy modellnek, hanem egy régi típus helyett egy teljesen új tervezésűt hoztak ki (pl. az olcsó, csavarhúzós Nikon 50/1.8 helyett 1.4 lett az AF-S változat, így persze drágább is)
-
TeeJay
félisten
válasz
runner 125 #11108 üzenetére
és a D40 miért nem jó?
van több tucat AF-S objektív már, szerintem minden célra találna megfelelőt -
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #11105 üzenetére
Az összes Canon !
Viccet félretéve, ha kevés a pénz tényleg csak használt jöhet szóba, a D 80-ból még elég sok van ami garanciális lehet.
-
TeeJay
félisten
válasz
runner 125 #11105 üzenetére
D50 D70 D80 ezeket kell nézni de szerintem már csak használtan lehet ilyet kapni ugyebár.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #10974 üzenetére
Ezért is gondolom, hogy egyedi eset, de majd ha legközelebb összefutunk, megtudakolom pontosan, mi is a volt a baj vele... Azt tudom, hogy neki most valamilyen Sigma 18-200 (vagy 250) van helyette, és számomra az sokkal kevésbé meggyőző, mint a 18-135 volt, illetve mint az én 18-105-öm.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #10951 üzenetére
Nem tudom pontosan, valami a belső tubusoknál (vagymiknél) volt. Legutóbb valami 40 vagy 50k lett volna a javítása... Nem gondolom, hogy típushiba lenne, valszeg egyszerűen csak nem volt szerencséje vele.
(#10954) Degeczi: Igen, így van. Ami elromolhat, az ugye el is romlik... Ezért is írtam fentebb, hogy nem gondolnám típushibának. A d80-akhoz ugye ezeket adták kitben (ha jól emlékszem), tehát valszeg elég nagy számú fotós használja teljes megelégedéssel, ő meg így járt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #10953 üzenetére
elméletben lehet, h megoldható lenne (márkás kártyaolvasóknál is előfordult ilyesmi) - de hát ha egyszer már rég kifutott modellről van szó, a Nikon sosem adott ki hozzá frissítést, akkor hogyan?
-
Konflikt
addikt
válasz
runner 125 #10772 üzenetére
hehe, en szinten ugy hasznalom. kell az ra
-
maru
aktív tag
válasz
Valóban. 30K is még a megéri kategória.
-
eastsider
nagyúr
válasz
vajn a D40x-nél mekkora lehet ez az összeg?
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #10767 üzenetére
előző tulaj 2 év alatt nyomott bele 2200-t...
mondjuk vigyázok rá, kopás, vagyis kifényesedés csak a hüvelykujjnál látszik (tegnap vettem észre) a kijelző is foliás.. karcmentes -
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #10769 üzenetére
ezért gyanús, h ez régi ár lehet a D80-nál
-
maru
aktív tag
válasz
runner 125 #10767 üzenetére
Amúgy mennyibe került kb. mostanság egy zárcsere?
Nem mint ha fenyegetne ez a dolog, csak érdeklődés szintjén. -
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #10765 üzenetére
8322...
2200-zal vettem júniusban
de ebben volt két "nyaralás" is -
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #10764 üzenetére
2147 kép 1év alatt, egy jó 25 évig még biztos elmegy.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #10762 üzenetére
egy utóbbi képedet megnézed vmi jobb Exif nézegetővel, célszerűen PhotoMe-vel, és egy "shutter count" sort keresel
-
adnoctum18
senior tag
válasz
runner 125 #10717 üzenetére
A D700-nál. (Álmom egy olyan gép, komolyan.
)
Én most szégyen-gyalázat filmest nyúzok és baromira bejön az analóg "full frame".
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #10714 üzenetére
APS-C, kisebb.
-
i4s
tag
válasz
runner 125 #10684 üzenetére
Valoban a D80 egy nagyon jo kis gep es nagyon szeretem. Ellenben most megtehem anyagilag, hogy valtok. A kerdes, hogy egyatalan megeri e illetve, hogy mire.
Most meg viszonylag jo aron el tudnam adni a D80-at ( es a tartozekokat is). -
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #10679 üzenetére
sokmindentől függ, pl. a felhasználástól és a kamera + obi súlyától is
gyagyi állványon nagyon zavaró tud lenni, ha pl. szögben álló kamerát képtelenség megszorítani, és a súlya miatt lekonyul
ha nincs ilyen gond vele (és van, aki sosem készít ilyen képet, csak vízszinteset), kellően stabilan is tart, nem kell félni a drága cucc eldőlésétől, leesésétől, akkor persze miért ne?
a gagyi állványok másik jellemzője, a berezgési hajlam csak bizonyos záridő tartományban jelentkezik, tipikusan nappali, telés képeknél - így pl. éjszakai, sok mp-es expóknál az is mindegy, mert nem okoz látható hatást
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #10679 üzenetére
Nálam is egy ilyen kategóriájú van most, de az is csak kölcsönbe. Aztán gondoltam, ha majd veszek, akkor már rendeset... Távkioldó nálam is alap...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #10677 üzenetére
Az lesz, csak előbb kell vennem valami rendeset
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #10669 üzenetére
Az lehet, én a régebbiekre (nem ED, nem VR) alapoztam.
-
Exfury
tag
válasz
runner 125 #10665 üzenetére
vettem olvasót ami viszont nem működik rendesen.. na mindegy
hát még nem tudom mi lesz
lehet veszek egy fix obit. haveromnak van egy fix 50-es obija és elég jól szuperál
majd az idő eldönti... meg hogy a rokonaim télleg komolyan gondolták-e
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #10662 üzenetére
ahogy néztem az adatlapját D60-ja van, szóval kell neki is a fókuszmotor... (persze csak, ha kell az AF neki)
amúgy én is hasonló cipőben járok, és mint fentebb olvasható egy fix 35-ösben gondolkozom...
-
válasz
runner 125 #9301 üzenetére
( nem vágom, mi a muhahaha azon, h 40e ft-ért elvihetsz egy 2,5x annyiba kerülő, hibátlan objektívet. odaadhatnám 35e ft-ért is, nem azon az 5e ft-on múlik, de igazából a pofátlanságnak is van egy olyan határa, h inkább azt mondjam, h akkor megtartom. )
-
válasz
runner 125 #9290 üzenetére
40k-ért megkaphatod az enyémet. ha alkudni szeretnél, akkor induljunk 50k-ról, aztán abszolút elégedett leszel a végén 40-nél...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #9298 üzenetére
már pár hete megtörtént, azóta minden Nikon obi (és váz) ára jelentőset ugrott
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #9295 üzenetére
ha megnézed, még februári a linkelt oldal... sajnos sehol nincsen már 140-ért, a Nikon képviselet emelte az árat, így pillanatok (pár nap) alatt végigfutott mindenütt, gyorsan elfogytak a készletek
ha megtalálom a hirdetéshez készült eredetijét, átküldöm
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #9295 üzenetére
Én optiformon néztem, ami nem a legolcsóbb bolt
Digitall-ból én is elég sok mindent (szűrők,adaptergyűrűk) rendeltem, korrektek nagyon, és olcsók is
-
jorden06
senior tag
válasz
én is ~180 körül találtam VR-es változatot, ezért csodálkoztam
használt cucc után nem jártam -
Degeczi
nagyúr
válasz
amióta az utóbbi hónap folyamán hirtelen 180e-re ugrott (140-ről) a VR új ára, már nem egyszerű 100 alatt találni
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #9288 üzenetére
Az ED-s, se egy olcsó mulatság, de olcsóbb mint a VR-es.
Nemhogy gyúrnál bicepszre, és simán kitartanád a cuccost még 1/2-nél is. Minek ide VR.. -
Flow
senior tag
válasz
runner 125 #9269 üzenetére
Melyik? (G, ED, VR) (a VR-es is G-s, de mindegy
)
-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #8899 üzenetére
-
sowi
őstag
válasz
runner 125 #8900 üzenetére
ezek az arak igy ahogy vannak vicc, 150e ezert a vazert rohejes
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
runner 125 #8872 üzenetére
De, de, magam is használtra gondoltam. Csak gondoltam hátha valakinek (vagy az ismerősének) van esetleg egy elfekvőben vagy tud egy jólbevált fotós bizományit...
-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #8443 üzenetére
Semmi hír az ügyünkben ,Mester ?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #8441 üzenetére
nem itt, hanem az indexen
-
válasz
runner 125 #8437 üzenetére
Kintről valahogy nagykeráron elpostázta a vásárlónak.Hogy ezen volt-e haszon nem tudom,de néha az emberek csak olcsóbb obit kaptak vagy egyáltalán nem kaptak.
A legvégén amikor sok a megrendelés egyszer csak eltűnik.Vegyük csak az a 7 negatívot és 7*200k(kb ennyit vásárolnak)1,4 milka csoki.Ez ráadásul alászámoltam és nem tűnik nagyon hihetetlennek ez a feltevés. -
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #8436 üzenetére
mutathatom ingyen is: még a mostani rossz árfolyamon is 700 Ft alatt van - tényleg hülyeség lenne ezért 3-4x ennyit kiadni
(de azt sem értem, aki ilyet próbál itthon elsózni: hiába roppant magas a haszonkulcs, ha ma, a net és paypal korában minimális a bepalizható vevők száma - így az ebből elérhető haszon is...)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #8365 üzenetére
igen, ez valóban erősen RTFM...
át kell kapcsolni a kamerát: a sorozat-üzemmódok között van az infra, ill. a késleltetett infrakioldás
az pedig menüben setupolható, meddig várjon erre a jelre
(célszerű is nagyobbra állítani, alapban elég rövid) -
v.tom
őstag
válasz
runner 125 #8235 üzenetére
Én is ott láttam először ilyeneket.
Nekem ez a best.
-
sowi
őstag
válasz
runner 125 #8199 üzenetére
-
v.tom
őstag
válasz
runner 125 #8191 üzenetére
Igen, azok a tilt shift obik. Én már találkoztam ilyennel az építészetben, de még soha nem volt lehetőségem kipróbálni egyet sem. Pedig nagyon érdekel ez a "makettfotózás".
-
válasz
runner 125 #8088 üzenetére
"De nekem úgy rémlik h 10-12 napot munkanapként írja! Ami 2-3 hét.
Ez már jobban megközelíti a szállítási idejét,bár még így is csak a "fele"Hadd szőrszálhasogassak.
12 munkanap messze van a 3 héttől.
3 hét nem a fele a 90 napos szállítási időnek. Még az átlag 50-60 naposnak se. Ne szépítsd a dolgokat."Tény h a 18-70 helyett,18-135 jött. (még a jobbik eset)"
Ez nem jobbik eset, ez rohadt nagy gáz. Nem azt kaptad amit rendeltél. Ezt én még a pizzástól se fogadom el.
"Még ha nincs is gari,akkor is azt modnom ; "megérte""
Szorítok neked hogy élje túl a teljes felszerelésed minden darabja a használati időt. Általában a rizikónak megvan az ára, esetedben ez az alacsonyabb vételár. Ha bejön, nyertél, ha nem jön be, vesztettél. Nincs ezzel semmi gond mindaddig, míg az ember tisztában van a kockázattal, és ennek tudatában mérlegelve dönt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #7986 üzenetére
Ugyanaz innen postázással együtt 760 Ft...
Ugyanennyiért vehetsz olyat is, amin sok gomb van, bizonyos kamerákat akár zoomolni is lehet vele, vagy menüben kotorászás nélkül késleltetve elsütni (asszem a Canonok ilyenek) - de Nikont nem, azok csak egyfajta infraparancsot ismernek, az exponálásét.
-
Dare2Live
félisten
válasz
runner 125 #8021 üzenetére
sztem a Nikon MOnak kéne írni, nem? Ők tudják tutira.
-
Dare2Live
félisten
válasz
runner 125 #8016 üzenetére
várjon kicsit és elvileg idehaza is érvényes lesz a gari.
Tudsz erröl vmit mondani? Érdekelne erősen....
-
MrBean55
aktív tag
válasz
runner 125 #8014 üzenetére
Hát éppen volna ötletem hogy hogyan ... Pl. 2 gombbal.
A "félig" gombnyomás is belül valami folyamatot (programot) indít el, ezt miért ne lehetne rátenni egy távérzékelésre is? De az enyémen sajna csak 1 gomb van. -
MrBean55
aktív tag
válasz
runner 125 #8008 üzenetére
Na, most visszaolvastam figyelmesebben, a #7986-on lévő linken található távirányítóhoz még nem volt szerencsém, nekem a #7984-en lévő link által mutatott eredeti távirányító van, ezzel próbáltam. Nem tartom kizártnak hogy amaz esetleg tud élesíteni (mondjuk nekem is gyanús a dolog), de az enyém nem tud. Az enyém "tüzel" ha éles, ha nem. Egyszer (azt hiszem Auto-ban) sikerült annyira homályos állapotban lőni hogy azt az automatika sem tűrte már, és elkezdett élességet állítani csak utána lőtt.
De ha nem volt totálisan homályos akkor nem érdekelte az Auto-t sem az élesség, lőtt és kész.
-
MrBean55
aktív tag
válasz
runner 125 #7998 üzenetére
Most az előbb részletsen megnéztem, ezzel a távirányítóval nem lehet élesíteni (fókuszálni), sem Auto, sem PSAM módokban, gondolom hogy a többiben sem. Próbáltam "félig" lenyomni, nem sikerült. Próbáltam mind "quick response", mind "delayed" módban, eredmény ugyanaz. Úgy tűnik hogy csak a "teljes" lenyomást ismeri, illetve a "B" módban a már említett "energiatakarékos" módszert.
Nem baj, nekem jó így is, a kézzel történő élesítés (lenyomás "félig") nekem megfelel. -
Andie
őstag
válasz
runner 125 #7986 üzenetére
Jah, félreolvastam, elnézést.
Szerintem a fókuszálást nem a távirányitó biztositja, hanem a gép maga. Exponálás elött ha autofokuszra van állitva, akkor nyilván állit fókuszt. Nem jól gondolom?
Ilyen értelemben ez ugyanazt biztositja, mint amit én linkeltem, csak féláron. -
Andie
őstag
válasz
runner 125 #7982 üzenetére
Ezzel a távkioldóval látszólag nem lehet zoomolni, lévén 1 gomb van rajta. Viszont azt olvasom, hogy Bulbolni lehet vele (elsö lenyomásra nyit, másodikra zár).
-
mutyi
senior tag
válasz
runner 125 #7749 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy árul ott is.
Én továbbra is a túlvállalást tudom be ennek az egyre hosszabb időnek. -
madgie
titán
válasz
runner 125 #7745 üzenetére
Aha... ebay-en szinte minden olcsóbb, és kevésbé "szeretik" átverni az embert
(cca. 50 ebay-es tranzakcióval a hátam mögött mondom mindezt...)
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #7745 üzenetére
Így is van! Ettől függetlenül a vatera korrekt, és megéri. Én is nem egy cuccomtól szabadultam meg.
Egyébként szerintem is, sok embert a kedvességével vesz le a lábáról, minden kérdésre nagyon rövid időn belül válaszol, nagyon olcsó, töredéke, ami itthon van, akkor csak megbízható ő is. Aztán a 30. napon ugrik be, hogy hoppá, "át lettem verve", mivel 15-20 napot ír, aztán miután megérkezik, nem is biztos hogy jó. Sztem hamarosan összefognak csapni a hullámok fölötte, túl sokat csúszik, és a pozitív értékelésekben is van pár apró negatívum is. De azért sok sikert neki
Kellemes ünnepeket -
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #7736 üzenetére
Nem mindegy, mert most, hogy mondod: éppenhogy már megint törölték egy negatívját!
(már korábban is írtam, h kb. egy hónapja 2 volt neki. 1 hete szintén 2 volt, amiből az egyik azonban teljesen friss - tehát egy régebbi negatívja vagy átalakult, vagy törölték. Most viszont csak 1 van, azaz ismét eltűnt egy!)
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #7727 üzenetére
Melyik a hatékonyabb, ha a vázban van VR, vagy az obiban? Vagy ha van VR akkor tökmindegy, hogy obiba, vagy a vázba van benne, ugyan úgy működik?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #7643 üzenetére
A felújított nem feltétlenül jelent láthatóan használtat: lehet, h a vevő rögtön visszaküldte bármilyen okból, és azt az üzlet már nem rakhatta ki újként a polcra, ők is továbbküldték gyári kivizsgálásra.
De ez persze csak egy tipp (mindenesetre még a jobb feltételezések közül való)Azt értem, h az "ajándék" besorolás miatt kerül rá alacsony érték - de azt nem, hogyan nem tűnik föl a vámon senkinek a teljesen irreális szám: hiszen látják, mi van a csomagban...
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #7584 üzenetére
Rákérdeztem a vaterán, kíváncsi vok a válaszára.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #7575 üzenetére
aha
nem szimpatikus a Vatera
már azért sem, mert a pozitívok nagyon nagy része valójában negatív kellene legyen, hiszen azt írják: csak azért értékelnek, mert azt 40 nap után megköveteli a Vatera - de az áru még sehol (miközben 10-15 nap az ígért szállítási határidő) -
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #7414 üzenetére
Senki
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #7292 üzenetére
Megvan köszi!
Lugosi:
miért nem használod 200 fölött? Mert nincs szükséged rá, vagy mert nem a te igényeidnek megfelelő? (Lágyság,élesség,torzítás, stb...)
Igazából nem sok különbség van a két obi között (D80-al; 18-70,18-135 ca. 10-15e Ft), csak ezért vacilálok ennyit. -
válasz
runner 125 #7256 üzenetére
Megnéztem már a srác fotóit, ha már ennyire mondjátok...
Van egy képe, ami nekem tetszik. A skidding (?) nevű, amikor kavicsokat szór fel a bicikli kereke. A többi nem jó. Viszont van 1-2 jó ötlete 13 évesen és szerintem ezt is figyelembe kell venni. Majd javul még. Ha nem akkor magára vessen, mert a felszerelésére nem foghatja.
18-70: egyetértek amit lentebb írtatok, hogy anno jó obinak számított, amikor még borzadály kitobikat csomagoltak a gépekhez. Mostanra viszont már mindegyik gyártó, a nikon is ad jobbakat nála hasonló kit színekben, szóval manapság már egy kicsit túlértékelt obi. Nekem is van ilyenem lassan 4 éve, de tudni kell a korlátait. 70-300 VR-rel párosítva jó szettet alkotnak (olyanom is van). Bár éppen arra gondoltam, hogy lehet hogy passzolni kellene a 70-300 VR-t és venni helyette egy 70-200-at vagy 80-200-at, mert 200 felett szinte alig használom, a plusz fényerő meg nagyon velkám volna
Csak sajnálom, mert készült vele vagy 100 kép...
-
hemaka
nagyúr
válasz
runner 125 #7256 üzenetére
Igen, ez a tipikus pro gép, lúzer fotós kategória.
jorden06: A 18-70 szerintem jobb, mint a 18-135, legalábbis 18mm-en még torzít eléggé, de 24-től már jó, meg fémbajonettes, korrektebb darab.
De itt megnézegetheted: 18-70review 18-135review
A vázról meg csak annyit, hogy a D80 szerintem még elég jónak mondható, és eléggé bezuhant az ára is. De ha D200/D300-at meg tudsz venni használtan 3-4ezer expoval, de akár még 5-8ezer expoval is, és még garisan, akkor azt nem érdemes kihagyni.
Azok a lepedős gépek hazavágnak bármilyen mostani digitgépet. Egyébként nagyformátumú gép a hivatalos neve azt hiszemCsak 2 kép: [link] [link]
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #7112 üzenetére
Oksa, hát te tudod, hogy mit akarsz... Nagyobb átfogás, de nembiztos, h jobb az obi (felépítés etc..) Van ahol egy árba vannak amúgy..
"Kaptál egy 320-as BMW-t csak benzineset, nem diesel-eset"
Hát döntsd el, hogy melyik a jobb ;D -
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #7110 üzenetére
De ha te rendelsz egy mercedes 'A' kategóriás autót és helyette egy 'C' kategóriásat kapsz, akkor nem szólsz?
Jó, meg minden oké, de azért, nem kéne szólni? bár nekem aztán mindegy, de végülis nem azt kaptad amit rendeltél
-
Drunkenpig
tag
válasz
runner 125 #7107 üzenetére
Mindenesetre gratulálok a gépedhez, és sok szép képet kívánok.
-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #7104 üzenetére
Azért ha 80-200/2.8 - helyett 70-300-at küldött volna, nyugtalankodnál, főleg ha letagadná!
-
válasz
runner 125 #7096 üzenetére
18-70 helyett egy 18-135-öt jött
Ez szvsz nagyon nagy gáz... Na itt esett kútba hogy bármit is rendeljek...
-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #7096 üzenetére
Mondjuk, azért a két obi nem teljesen ugyan az, legfeljebb árba !
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #7057 üzenetére
a vaku tehát "$36 értékű ajándék" megjelöléssel lett föladva
a kamera+obi is hasonló módszerrel?
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Metal topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Társasjáték topic
- Széles körben elérhető a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- OLED TV topic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest