Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Embertársak, van valaki aki jártas valamelyes objektívbütykölésben?
-
Freddy76
addikt
-
MC Pite
veterán
Egy kérdés (bár szerintem ez is a dev nullba megy mint az előzőek
) régi obikkal kapcsolatban:Telét ritkán használnék, és nem 'komoly' témákra, így prózai okok miatt olcsó alternatívákat keresek.
A választékot böngészve Nikkor (Q) 200/4es fix amin megakadt a szemem. Stabit kb ki is váltja (legalábbis ennél több előnye az 55-200VR-nek sincs sztem) a fényerőssége. Igen, M mód only; még AI előtti, de nekem a vázra átalakítás nélkül felmehetne.
Annyiért lenne, mint a CPU-s, 300ra végződő telék (20 körül). Előbbi előnye hogy csak fókuszálni kell (átnézetivel majdnem lehetetlen), viszont valahogy nem vonz jobban mint a fullmanuál 200/4. A 2 méteres min fókusztáv so-so, mivel időnként tücsköt-bogarat lövögetnék vele.
Tudom, próbáljam ki mennyire használható számomra, de ez sajna megvásárlás nélkül nem túl sanszos. Fél napra kölcsön dologban nem bízok, hisz az 50es fix kérésre sem érkezett válasz, pedig az a topiklakók 75%ának tuti van; ez meg egy ritka obi.Miért nem veszem meg kapásból 40-45ért az 55-200VR-t (még makrózni is jónak tűnik papíron)? Először is az 50es elviszi a lóvét, és utána sem hiszem hogy bármikor kiadnék ennyit szívesen olyan obiért, amit nagyon ritkán raknék fel (a 18-105 mellett vagy marha nagy gyutávja legyen, vagy fényerős hogy valamiért feltekerjem). Meglepő módon egész közel van a Q-s obihoz élességben, ami Ken bácsi nagyon szeret.
Jobb alternatívátok van esetleg, vagy aki hasonló cipőben járkált mire jutott? Vagy nettó pénzpazarlást full manu obi ha csak néha, kijelzőről tudnám érdemben használni?

-
-
spanyoll
addikt
Nem sorsolnak hanem kiválasztanak. Nagy különbség. Ez pedig kizárja a likeverseny részét is az egésznek. Nincs semmilyen like gyűjtés, fotózol, felrakod a képed, a zsűri értékeli, és ha elmebeteg módon jó fotókat csinálták akkor nyersz. Ha csak rohadt jókat, akkor némi eséllyel az egyik kategória legjobb fotója a tiéd lesz és kiállításra kerül azt hiszem 16-án a többi kategóriagyőztes képpel és a díjnyertes 7 képpel együtt.
A kiosztott mindössze 1 db d7k-t én is keveslem, lehetne még pár dolgot kidobálni, pl obi 2.helyért, vaku harmadikért, stb. Ezt heti bontásban és lenne egy összesített győztes egy d600ért mondjuk vagy valami...
Ez a gép és a kiállítás viszont jobb mint a semmi nyerési szempontból szerintem
-
m3ss
veterán
tudtok meg vmi ertelmes palyazatrol, ami nem ilyen lajk verseny?
-
m3ss
veterán
mi a fene, en azt hittem hetente kisorsolnak egy d7k-t nikon 24/7-en. erre most latom, hogy osszesen egyet

-
j.bravo
addikt
A másik tárcsa, amit ír csakb is, a hátlapon, még egész oké, bár ki kéne próbálni mennyire érem el könnyen hüvelykujjal, rég volt a kezemben kétszámjegyű C váz.
De ami látható az általad is mutatott képen, az az egyetlen van a 3 ill. 4 számjegyű vázakon, szerintem kényelmetlenül. Lehet hogy ha zongoráztam volna, akkor mozogna ennyit kényelmesen a mutatóujjam a normál mozgására merőleges irányban, de sajnos nem zongoráztam.
Ja, ha a régi obiknál a m42-esekre gondolsz, akkor azok Pentaxon használhatók a legjobban
illetve ott vannak viszonylag sokan eleve K bajonettes manuális obik is (persze Nikonnál is vannak F bajonettes manuálok). Kanyonon valóban jobban használhatók mint Nikonon mert a C rendszernél még egy sima, belül lyukas fémdarab az adapter, és van végtelen is, Nikonnál pedig mivel túl nagy az érzékelő-bajonett távolság, vagy nincs végtelened, vagy lencsés adapter kell, ami pedig lutri hogy hazavágja a rajzot vagy sem, lencseminőségtől függően. -
-
aleister
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
A belépő középkat fogása nagyon nem jött be a Canonban. Ellenben a kitobi AF sebessége impozáns volt számomra. Tetszett a menü is, bár szerintem a nikonos áttekinthetőbb, logikusabb.
Majd egyszer összevetjük Ballington kollégával a készült képeket, és akkor kiderül, hogy mi a jobb a D5100/600D összevetésben.
-
m3ss
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
ja gondotlam ra, hogy valtani kellene. meg akkor meg ugy lenne celszeru, amig nincs komplett obipark...de amugy nekem sincs semmi bajom a nikonnal meg a vazzal sem, szeretem. csak fura, hogy tenyleg minden eskuvofotosnal is canon van, vmit csak jelent
hemzsegnek az arboretumban naplementekor a feher gepagyukkal, neha latom oket a bokorbol
vki mondta itt egyszer, hogy talan a profi obik olcsobbak canonhoz? de olyat is mondtatok talan, hogy a nikon fixek meg jobbak 
mindjart megnezek vmi kepet errol a tarcsaelhelyezesrol, nem tudom pontosan mire gondolsz...egyszer probaltam egy 550D-t, de ott csak annyi maradt meg bennem, hogy ugyanolyan kenyelmetlen nekem mint a d5k, tul kicsi.
mondjuk a masik topicban ez Tv, Av, TAv, Sv, P dolog kicsit elborzasztott, de ennyit meg elnezek nekik
szerk: nincs vmi olyasmi canyoneknal, hogy a regi obik "hasznalhatok" a vazakon? valahol mintha olvastam volna ilyesmit. mert ha igy regi obikat olcson lehetne venni, az egy jo indok lenne...
-
j.bravo
addikt
Még cserélhetsz, amíg nem öltél nagy összeget a Nikon rendszerbe...
Többször agyaltam én is, talán váltanék is, igazából kb. tökmindegy lenne nekem, csak ne lenne két- és háromszámjegyű Canon vázakon olyan elbaltázott helyen a vezérlőtárcsa, az exponáló mellett. Nekem rém kényelmetlen, ezért vettem anno d50-et 350d helyett.
Ja, meg kissé még az taszít hogy a C-s táborban (még) nagyobb az agymosott, "minden más sz*rf*s csak a C überkirályjó"-t hívő, és ezt fennhangon hangoztató véglények aránya. Persze párszor vicces de egy idő után zavaró. Mondjuk lesz*rom tabletta, tudom...
szóval a lényeg hogy ha kihoznának egy olcsó vázat de jó érzékelővel és kényelmes helyen lévő tárcsával, és a váltáson nem buknék sokat, akkor talán váltanék is. Pedig amúgy tök jól elvagyok a N rendszerrel. -
m3ss
veterán
persze ha anno veletlen egy canon gepet utok le es nem nikont akkor mar kiprobalhattam volna kismillio obit. de hat ebben a varosban senkinek nincs nikon gepe, de komolyan. akinek meg van, kitobival rohangal
de tenyleg, kivancsi lennek a "profi"/kezdo canon/nikon aranyra...sztem csunyan a canon fele billen. vagy legalabbis en ezt tapasztaltam. de montenegroban is, itt fent pl direkt nezegettem kitol tudok kerni egy-ket kep erejeig vmi uwat. volt ott 2db 10-32? canonon, tokina canonon, na meg a kitobis d5k-s brigad
ugyhogy forogtam tovabb banatomban 
-
-
Real_Necro
veterán
Egyet értek, én sem szoktam semmit sem hitelre venni, lakás/ház más "tészta". Kocsiból is inkább kisebbet, öregebbet, de szórakoztatási eszközt nem szokásom. Tavaly is gondolkodtam, hogy megveszem egyben a d90+18-105 párost kp-ra, de eljegyzés, meg tervezett nyaralás (ami végül átcsúszott idénre) miatt jól jött a 0 "THM".
(#36155) spanyoll:
Aukciós oldalon, 0 adásvételes embertől... bekockáztattam, bejött.
(egyébként angoloktól vette ő is)(#36159) forceberg:
Azért a hitel felvételekor senki nem tudta még, hogy mit hoz a jövő. 2006-ban pl éppen hogy külföldi valutában volt érdemes felvenni hitelt. Előtte pár évvel forint volt jó kondícióban.
Nyilván aki nagyon szűkre szabta, azé dőlt be legelőször. A legjobban az tette, aki gyűjtögetett és most vett lakást/házat (mint kollégám). -
Kleroo
veterán
Pontosan!
Csak a világ annyira sulykolja ezt,hogy aki kicsit is gyengébb,az beleesik a hibába. Bombázzák az embereket a bankok a hitellel(minden 2. plakáton,reklámban ez van),a gyártók/kereskedők pedig az ajánlatokkal(ez pedig a másik "minden 2. plakát,reklám").
A kocsit én egyébként még megértem. Van,hogy egyszerűen kell és kész. Szóval nem arra gondolok,hogy valaki 15év futamidőre vesz meg egy full-extrás 7-es BMW-t....

-
cOxeR
Ármester
válasz
charlie_hu
üzenetére
Sajnos ebben a világban az emberek még mindig nem értik, hogy nem veszünk hitelre, se Tv-t, se szórakoztató elektronikát... ha nincs rá pénzünk... a lakás/ház az egyetlen kivétel... én kocsit se vennék hitelre...
(#36142) Karima
No olyannak én is...
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Az hol volt? Legyen mit figyelnem és várni a csodát

-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Egy jó kis Sigma 70-200?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Karima
őstag
A 220volt-nál okt 31.-ig ingyenhitel akció van. Hátha érdekes lehet valakinek

-
aleister
veterán
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Hát igen. A kicsinek is örülni kell.

-
penomope
csendes tag
Nikon bajonettes optikákat keresgélek. A képstabilizátor mellett van olyan, hogy van, nincs, és hogy optikai. Ez utóbbi mit jelent? Van, vagy nincs?
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
en Lady Gagyival vagyok igy. Sokaig azt se tudtam, mi az az SP, mig be nem linkeltek az egyik topikba -
Balinov
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
neked van olyan ismerosod, aki ismerose//latta kozelrol SP-t? szegyelldmagad
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aleister
veterán
Véletlenül bukkantam erre az oldalra, gondoltam megosztom. Aki dslr-rel akar videózni, annak némileg könnyebb lesz egy ilyen stuffal.
Mondjuk az árak csillagászatiak. :S
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Anno én ilyen 8gigásból rendeltem kettőt. A hivatalos SanDisk csomagolásban volt, matricával, sebességet is teszteltünk, 100%-ban eredetínek tűnt/tűnik. Én teljesen elégedett vok vele.
-
L4mie
veterán
válasz
Throme
üzenetére
50 viszont fantörpikusan mosott talin....
bár 35 ös is szépen muzsikált,
mondjuk abból kiindulva, hogy főleg milyen témákban képeztem eddig a fényt 35 ös lenne az ideális,
de az 50 es megfogott ráadásul D-s volt, így manualban kellett mókolni
mindegy most nincs pénzem, jön a karácsony, fél haveri banda most szülinapozik....szóval most el is küldöm egyik sarokba a problémát. -
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Jaa nekem is valami CL10 es tengervíz álló samsungom van
teljesen jó és baromi olcsón vettem anno.
Így utólag talin nem tettem bele senki gépébe, pedig pl. Kutyuséval lőttem volna szívesen, de Tieddel is, vagy atok -éval
meg esetleg belecsúfitottam volna valami ágyusba is...de csak fura arcok vágása közepette. -
-
L4mie
veterán
válasz
Misi1979
üzenetére
nemtom, e-bayről csak vicikvacakot, vagy olyant ami nem nagyon romlik el, pl. ruha
mennyivel drágább ha itthon veszed, pl. aqua, vagy ipon?ohh jó lenne olyan obi, de majd talán néhány hónap múlva

spanyoll lennék lecsapnék rá, bár még mindig a 35 / 50 között nyűglődöm, tegnap a 35 mellett voltam
-
Misi1979
őstag
DSLR videózásra elegendő az SDHC 15MB per másodperc szerintetek? Vagy menjek biztosra és 30MB/s?
Werbung: topiklakóknak 10% kedvezményt adok a héten egy amúgyis kedvezményes af-s 50/1.8g árából

-
spanyoll
addikt
Fura ... beraktam a fullra töltött pótakksit a gripbe és valamiért nem jelezte ki a vázam a grip és a váz akksitöltöttségét egymás mellett. Kicseréltem, akkor működött, visszacseréltem, és azóta jó, mindkét akkuról van töltöttségi infom. Érdekes ...
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) régi obikkal kapcsolatban:
Nekem még a D200 mellett volt egy régi Sigma 50-es makróm, az szerintem jobb, mint ez az 55-ös Nikkor, főleg, hogy 1:1-es leképzést tud! 25k-ért adtam el.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)