- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Kleroo #23396 üzenetére
Ezzel azert vitatkoznek, kerdes hogy mire szeretne hasznalni, PL allatok/madarak fotozasahoz nem kell VR mert kenytelen vagy feszes zaridot hasznalni az allatok bemozdulasa miatt PL 1/500 alatt bizonyos elolenyeket nem lehet lefotozni csak piszok mazlival....
Abban viszont nincs vita hogy az 55-200 VR piszok jo uveg, minden teren elfogadhato, mondom ezt ugy hogy en ekv:600mm rol valtottam.
Azmeg szerintem hulyeseg hogy 300mm felett feltetlen alvany kell, en teleobival nemis emlekszem hogy csinaltam-e volna kepet alvanyrol, jobban belegondolva csak nagylatoval alvanyoztam.
-
Kleroo
veterán
válasz
aleister #23397 üzenetére
Én csak előnyöket írtam
"Elfér" a sima is,de helyet kell csinálni állványnak is,mert nonstop kelleni fog(300at nézve)
No meg 200-300mm-nél azért VR-rel is kell vagy 1/40-1/60,hogy kitartható legyen.Az meg bőven jó nem statikus témához is. Ez inkább egy 18-105nél szempont,amit ki lehet tartani 1/4el is bizonyos tartományban.Na ott tényleg kérdéses,hogy a téma statikus-e vagy semMert hiába tartom ki,ha elmosódik az alany
Tapasztalataim:saját 55-200VR,cimbi 70-300 Sigmája.
-
Kleroo
veterán
válasz
Larry303 #23390 üzenetére
Ez egy általános kérdés?
A VR nélküli obik előnye= drasztikusan olcsóbb
A VR-es obik előnye= drasztikusan jobban használhatóak.Ahol a VR-rel simán kitartod 300on normális ISOn,addig ott a VR nélkülit kukába dobnád és felgyújtanád,avagy ha még nem teszed ezt,akkor feltolod maxra az ISO-t.....Ha megengedhetetd magadnak,akkor VR-eset vegyél.
De személyes tapasztalatom,hogy 55-200VRnek nincs ellenfele 100k alatt.
És az ekv 300mm vs 450mm között nincs drasztikus különbség. -
Kleroo
veterán
válasz
hemaka #23393 üzenetére
Nagy kár,hogy mostanság kezdted hirdetni.
Cimborámat megfertőztem,és ő is DSLR-t szeretett volna. Találtam is neki egy új D3000Kitet 99ért.
De ha 3-4nappal hamarabb teszed fel,valószínűleg ezt a kitet ajánlottam volna neki,mert a D5000 azért igencsak jobb,időtálóbb "befektetés",és 5k expó nem sok. -
hemaka
nagyúr
-
Larry303
addikt
70-300 sima és a VR verzió között, mennyire észrevehető a különbség?
nem sport fotózásra használnám, inkább természetfotózásra lenne... -
Kleroo
veterán
válasz
Kleroo #22875 üzenetére
Jogos volt a 2 héttel ezelőtti hezitálásom.
Most már brutálisan felment a gép ára. (Persze néhány sufni netshopban még van 1-1 példány régi áron,vagy eleve nem hivatalos garival adják)
Kb 20-30k-t ment fel az ára.szerk:bár gondolom a használt árakat olyan nagyon nem nyomja fel,mert Canonék még mindig nem nagyon drágultak(amennyire követem...).
-
Ijk
nagyúr
18-55-nek a zoomok között elég alacsony nagylátószögön a torzításra, általános használatra kiválóan megfelel.
Szinte semmi különbséget nem látnál f8-on, a fényerős obit tág rekeszen szokás használni, különben nincs értelme. Egész alakos, beltéri portrékhoz a 35 f1.8 megfelelőbb, míg az 50 f1.8 beltéri szűk kivágású portrékhoz, ill. kültéri egész alakos portrékhoz jobb. A 35 f1.8 csak motoros verzióban kapható 50k körül, az 50 f1.8 régi AF-D-se 30k körül mozog a használtpiacon, a motoros és kicsit jobb minőségű utódja 60k körül van.
A 18-55 mellé vegyél egy fixet, a tamron meg pénzkidobás. -
Karima
őstag
válasz
andorra #23367 üzenetére
Dehogynem. Én azt gondoltam, hogy már meglévő tudás mellett, és a kitobi "kinövése" miatt keres portréobit. Én szigorúan csak a hardveres részéhez szóltam most hozzá, annak szerintem alapnak kell lennie, hogy egy komolyabb, specifikusabb obi vásárlása előtt az ember tisztában van az elméleti dolgokkal, illetve 1-2 képfeldolgozó szoftver készségszintű használata is a birtokában van. Ha meg nincs, akkor annak elsajátítására bőven jó a kitobi nyújtotta minőség.
-
m3ss
veterán
amugy ha jobban belegondolok 18-55-tel sincs semmi bajom, csak jo lenne sok temanal jatszani a melysegelesseggel. bar ez is leginkabb csak portreknal hianyzik, meg 1-2 targyfotonal. bar 1-2 mm-t 18 alatt meg nagyon el tudnek viselni. amugy azert is gondoltam az 50mm 1.8-ra, mert akkor megtartom a 18-55-ot, barmilyen random epulet/tajkep/emlekkepre jo lesz, es ha vmi alacsony dofot igenylo tema van akkor felrakom az 50-est.
arra viszont kivancsi lennek, hogy latnek-e kulonbseget pl f8-on 18-55 @ 35mm vs fix 35 mm kepe kozott. bar ha throme ur elkuldi a kepeket nekem is, akkor ki fog derulni -
m3ss
veterán
válasz
spanyoll #23375 üzenetére
mire hasznalod a 35-ot? ok hogy altalanos obi ugymond. de portrera keves, tajkepre/epuletekre sok altalaban. nem hiszem, hogy 35mm lenne legjobb valasztas szamomra. foleg ugy is nyaralas/udules, emlekkepekre hasznalnam na meg barmi amit meglatok, erre meg sztem csak a 17-50 lenne a legjobb. 85-ot biztos nem veszek, az meg vegkepp nem jo semmire, csak portrezni.
-
Kleroo
veterán
válasz
spanyoll #23375 üzenetére
Azért az 50es is jó.
És az 1.8d olcsó is.
Egy ideális átmenet(avagy semmire se jó). De ha az embernek sok pénze van egy 35milis és egy 85milis nem kicsit jobb. .
Az 50es beltérben már szűk tud lenni,de félalakos portéra kiváló.
Nekem az a cél,hogy ha kitanulom a fényerős obi rejtelmeit,és ha netán komolyabb vizekre tudok evezni,akkor jöhet a fentebb említett kombó a helyére -
spanyoll
addikt
Én abszolút nem vennék a helyedben 50mm f/1.8ast. Én a 35ösömmel nagyon meg vagyok elégedve, kiszolgálja azt amire jelenleg használni akarom, és szerintem a tamronnal sokkal jobban meglennél. Fixből én ha vennék akkor tényleg csak a 85mm-est portrézásra, aztán azon kívül csókolom. Imádom a fixeket, nem is az most a kérdés, hogy hú fix vs zoomos obik, hanem szerintem abból is elég pár...
-
Throme
veterán
Ez a szép ebben az egészben. Kitalálod, hogy mit szeretnél fotózni és ahhoz alakítod az obiparkod. Van ismerősöm, aki stúdióban fotózgat csajokat fix 50-essel (szárnypróbálgatás).
Ő pl 70-300-at nem fog venni mert neki minek.
Esküvőfotós - akit legutóbb láttam - a házasságkötőben egy zoom obival (feltételezem 17-55 f2.8 vagy hasonló) és vakuhasználattal fotózott. -
Throme
veterán
ATM_automata, Danniel: PÜ ment
Kleroo: az az
-
Kleroo
veterán
válasz
Norti7 #23368 üzenetére
Szép summát tudsz rászánni.
Mit várnál el az állványtól? Mi lenne a legfőbb dolog amit elvársz? Mobilis/könnyű?
Nehéz de stabil? Makróhoz is kéne?(megfordítható középoszlop) Különleges "trükkök"(külön a középoszlop kihúzása,döntögetése)Kérdem én ezt azért,mert fele ennyiből is szuper állványokat lehet találni.(Vanguard pl egy remek állvány ár/tudásban)
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #23366 üzenetére
kicsit off, de pont en is most obi cseren torom a fejem. epp 50mm f/1,8-at keresek, de nem is tudom minek. tulajdonkeppen mi a fenere fogom tudni hasznalni az esetleges 50mm 1.8-at portrekon, meg 1-2 targyfoton kivul? ekkora latoszoggel epuleteket/tajat pl nem lehet fotozni. szeretnek par portret loni paromrol, de ahhoz az evi par fotohoz nem biztos, hogy szuksegem lenne ra. lehet jobban jarnek egy tamron 17-50 f2.8-al altalanos hasznalatra. csak hallom/olvastam innen-onnan, hogy nem tul szep a bokeh-ja. raadasul 18-55 melle nem is igazan passzolna az 50 1.8. meg amugy sem tulszimpi fixekkel lefedni mindent...12-24/11-16 + 35 + 50 + tele. es akkor cserelgethetem az obikat ossze-vissza, lesz egy csomo lefedetlen fokusztav, csomo elkoltott penz
egyre inkabb a tamron 17-50 fele hajlok, igy amator hobbifotoskent. nincsenek portrefotoitok amiket tamron 17-50-nel lottetek?
-
Norti7
csendes tag
Állványt szeretnék vásárolni és hozzá gömbfejet. Kb70-90ezer pízem lenne rá.
Köszönöm előre is a válaszokat. (Nikon vázam van) -
-
Karima
őstag
Én inkább úgy mondanám, hogy 18-105-el is lehet valamilyen szinten portrézni, de nyilván nem hiába találták ki a 85mm/1.8-at, vagy pl a 90mm/2.8-at, 50/1.8,-at, 35/1.8-at, 105-öt, stb. Aki komolyabban akar portrézással foglalkozni, annak mindenképpen érdemes és kell is a fent említett lencsék valamelyikébe beruházni (mélységélesség, bokeh, rajzolat, stb miatt). Persze ahhoz, hogy kipróbáljuk a portrézást, hogy egyáltalán ezzel akarunk-e foglalkozni, vagy hogy milyen gyutávú lencse lenne a legszimpatikusabb a számunkra, arra első körben jó a 18-105 is.
-
Throme
veterán
válasz
ATM_automata #23350 üzenetére
Még Kleroo-val beszélgettem régebben a 35mm fixről.
Készült pár fotó összehasonlítás végett. 18-105, 35 mm-en és a fix 35mm lencsékkel lőtt képeket hasonlítgattuk össze, csak közeli téma lett lekapva.
Megvannak, ha még érdekel pü-ben küldök linket. Ne számíts semmi extrára. -
Baboon
senior tag
nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.
Még egy kérdés:
Melyik lenne jobb akkor a szájüregi fotókhoz (tükörből készítve 0,5-0,7m-ről kb)?
Nikon AF-S DX 18-105 VR
Nikon AF-S DX 18-55 mm VRKöszönöm!
-
Danniel
tag
válasz
dabgergo #23347 üzenetére
Teljes alakos portréra megfelel az 50-es? A 18-105-öt 50-re csavarva beltérben nem tűnt a legjobbnak. Mit szoktak teljes alakos portrénál használni a szegény emberek? Megfelel erre a célra a 35-ös? A 105-ös Sigma arcportréra nagyon jó, amellé gondolkozok teljes alakos portréra való lencsén, az olcsóbb kategóriában...
-
ATM_automata
őstag
Jaja. pl. nekem mind a két váz motor nélküli (D3100, D5100). Erősen vívódok, hogy melyik obi legyen. A flickeres képek alapján csak azt látom, hogy szép képeket csinál mind a kettő. Sajnos annyira még nem vagyok penge, hogy ennél nagyobb eltérések is észre vegyek, de ha ti láttok, akkor nyugodtan osszátok meg velem.
-
Mivel DSLR-ek is szerepelnek dögivel: Nikon 1 szakmai fotós nap
-
Ijk
nagyúr
válasz
ATM_automata #23342 üzenetére
Mindkettő jó obi, 35 f1.8 általános használatra, az 50 f1.8G pedig a szegény ember portréobija.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Kleroo #23344 üzenetére
a mai obik úgy állítanak élességet, h közben kissé megváltozik a hatásos gyújtótávolság (mert olyan lencseelemek mozdulnak el, amik azt is befolyásolják)
egyszerűen kipróbálhatod: a keresőt töltse ki egy tárgy képe, majd kézzel tekergesd az élességet a végtelen és a minimális között, és jól láthatóan lüktetni, változni fog a mérete a keresőben
ezért a névleges érték mindig végtelenre értendő, közelebbre jelentős eltérés is adódhat
-
Kleroo
veterán
válasz
Degeczi #23343 üzenetére
Hű! Ezt én így hirtelen nem értem
. Illetve értem,de ez nem atomgáz?
ATM_automata. Igen jóra gondoltál,ezzel tökéletesen le tudod mérni,hogy mire számíts
Nálam volt már 35ös és van egy saját 50es. Én egyértelműen a 35öset vetném be itt(ha lenne már) Az 50es igencsak szűkebb,és lehet nincs akkor szoba,hely,hogy beférjen sok dolog.Ha meg szűk kivágás kell,akkor közelebb tudsz menni,mert írtad,hogy mozoghatsz...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ATM_automata #23342 üzenetére
távoli, végtelen-közeli célpontok esetén teljesítik a névleges fókusztávot az obik, és ez különösen igaz a zoomokra
ezért minél közelebbi célpontra irányítod, annál rövidebb lesz a tényleges fókusztáv = olyankor nem feltétlenül fog egyezni egy fix obival, ahol általában kevésbé jelentkezik ez a hatás
(hosszú zoomoknál különösen durva tud lenni, pl. egy 18-200-at 200 mm-re állítva közeli tárgytávolságnál adhat 130 mm, vagy akár még rövidebbnek megfelelő látószöget is)
-
ATM_automata
őstag
válasz
Kleroo #23341 üzenetére
aleister: "Ne tudd meg b..meg, Jockey már nem szűz." Hogy stílusosan válaszoljak
spanyoll: Köszönöm a linkeket, megnézem őket!
Kleroo: Hát igen, ilyen tapasztalatom nincs. Az egyébként megfelelő teszt lehet látószögre, ha egy 18-55-ös Nikkor kit obit beállítok 50-re meg 35-re és megnézem, hogy mit mutat? Vagy azért az nem ugyan az, mintha egy obi fixen 50-es vagy 35-ös?
Amúgy ezekről beszélünk? Vagy van még ezen belül is olyan, ami eltér valamilyen paraméterében és jó vagy jobb választás lehet?
-
Kleroo
veterán
válasz
ATM_automata #23335 üzenetére
Szia!
Ha tudsz mászkálni bármerre,akkor inkább a 35ös lehet a jobb választás. Az 50es szűk,ott már elég messze kell menned ha a teljes alakot bele akarod komponálni. -
spanyoll
addikt
válasz
ATM_automata #23338 üzenetére
-
aleister
veterán
válasz
ATM_automata #23338 üzenetére
Először is... mi folyik Gyöngyösön?!
Sry!
Másodjára, a DX a formátumot jelöli. Ez ugyebár APS-C méretű szenzort jelent jelen esetben. Itt kisebb a képkör, mint a kisfilmes rendszereknél, így a crop miatt kb 1.5x-ös szorzóval kell számolni a gyújtótávolságot, ha ekv fókusztávolságot szeretnél kapni.
-
ATM_automata
őstag
válasz
forceberg #23336 üzenetére
Az, hogy DX vagy nem DX az mit befolyásol a gyakorlati használat során? Tudnátok mutatni olyan képet, amik az ajánlott obikkal készültek? (csak mert általában az a válasz a boltban, hogy akkor teheted fel a gépre, ha kifizetted, mert amúgy nem bontják ki...a nélkül meg nehé belenézni, hogy mit is mutat)
-
spanyoll
addikt
-
válasz
ATM_automata #23335 üzenetére
Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8 G vagy Nikkor AF-S 50mm f/1.8G.
Hogy 35 vagy 50mm-es kell-e, azt döntsd el, melyik látószög a szimpatikusabb! -
ATM_automata
őstag
Sziasztok, kéne nekem egy kis segítség. D3100, D5100-hoz szeretnék valamilyen nagy fényerejű obit venni. Elsődlegesen valamilyen fix obira gondoltam volna. torna teremben szeretnék vele fotózni aerobicot...tehát kicsit gyorsabb mozgást és nem jógát
Szabadon tudok mászkálni az emberek között, tehát nem feltétlenül kell, hogy nagy legyen, de sok tapasztalatom nincs a fix obikkal, így nem is igazán tudom mit lehet/érdemes venni. Azt láttam, hogy Nikon 50/F1.8ból van egy pár fajta, nagyon nem jöttem rá, melyik lenne az én emberem. Megköszönném, ha segítene valaki a választásban. Elég-e egyáltalán ilyen célra az 50mm-es obi vagy sem.
Másik kérdésem, hogy szeretnék venni valamilyen állítható fényő esetenként hordozható (nem külön áram forrásos) stúdió vaku/világítás szettet. Széle felhasználási körre, mint mondjuk tabló kép fotózás, műtermi tárgy fotózás, portré vagy portfólió fotózás és kutya fotózás. Ezekkel kapcsolatban se igazán tudom, hogy mit érdemes megvenni...elég széles skálán mozog az áruk, 60K/szett-től a csillagos égig (mikrosatnál nézegettem mostanában). Több 100K-t nem tudok kiadni értük, de valahol 60-120K között költenék rá, ha úgy hozza az élet.
Előre is köszi a segítséget.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
-
hemaka
nagyúr
válasz
Baboon #23304 üzenetére
Nálam most van egy dobozos még 2év garis, karcmentes D5000+18-55VR+8GB mem.k.
Árat ide nem írok, de mellé még vehetsz 35/1.8 vagy 50/1.8 vagy 40/2.8 obit is, és még mindig 200e alatt vagy.
Ha érdekel, privátban keress meg.Kösz srácok, szerintem veszek majd egy 85/1.8-at, szimpatikus üveg.
Nagylátókat néztem még Nikon-ban, de eléggé lehúzás szagú áruk van, szerintem egy Tokina 12-24/4 vagy 11-16/2.8 jobb. Legalábbis nekem úgy tűnik a tesztekből. -
spanyoll
addikt
válasz
Baboon #23309 üzenetére
Írok akkor én is
Ahogy előttem is írták, kb teljesen mindegy, hogy melyiket veszed erre a célra, mert szinte ugyanazok, legalábbis ilyen felhasználásnál nem fognak kitűnni a különbségek.
Pentaxokról én annyit hallottam, hogy a menüjük felhasználóbarátabb (belépő szintű felhasználó), azon kívül amit már írtak is obiról...
Canon Nikon két jó barát (haha, NEM
), de ott szintén leginkább menüben látsz majd különbséget. Én a helyedben a d3100eset venném, de ennek természetesen az IS az oka, hogy rá vagyok gyógyulva a Nikonokra (mily meglepő egy Nikonos topicban).
Összességében kb mindegy, én viszont a d3100at javasolnám.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Baboon #23309 üzenetére
Mindhárom márka remek cuccokat gyárt, Canonhoz, Nikonhoz bővebb az objektív választék, Pentaxhoz régebbi, filmes obik is felhasználhatók.
Ha nem mélyedsz el jobban a fotózásban, szerintem is a legolcsóbbat vedd a kiszemelt 2-3 közül, illetve fogdosd meg mindegyiket, és amelyik a legjobban tetszik, kézre áll, menüje legszimpatikusabb stb. A nikonokban pl nincs magyar menü. Nem hiszem, hogy ez kardinális probléma lenne (gondolom a te szakmádban is elég sok angol, német szakmai írás van...), de sokan felhozzák, ezért gondoltam megemlítem. -
Kleroo
veterán
válasz
Baboon #23309 üzenetére
Én azt tudom mondani,hogy a D3100 egy remek gép.És képminőségre is pazar.
Ha tényleg nem izgat nagyon nagyon a fotózás,akkor remek választás.A 18-55 Vr obi pedig kiváló,mert mint korábban írtam a makró teljesítménye egész jó.Egy 500D/550D drágább.
A Pentaxról KR-ről is jókat szoktam hallani,de konkrétan nem ismerem.Még az 1000/11000D lenne megfontolandó,de számomra mind a 2 gép nagyon gagyi műanyag kacat hatású.....(saturnban sűrűn nézegetek,próbálgatok más gépeket is..) )
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Baboon #23311 üzenetére
ha lenne "jobb", a többi gyártó lassan csődbemenne, hiszen idővel senki sem a gyengébbet venné...
persze, h vannak eltérések, sok szempont lehet - de az általad írt fölhasználásban ez tényleg lényegtelen
magadnak érdemes szétnézned ismeretségben, ki mit használ: hasznos tapasztalatot is kaphatsz ha azonos márkát választasz, és akár kiegészítőt is kölcsönbe, próbára
-
Baboon
senior tag
3 egybe hangzó vélemény. Remek.
Akkor már csak azt áruljátok el nekem hogy Nikon, Canon, Pentax? Melyik miért jó nekem és miért rossz?
Pl:
Pentax K-r + 18-55mm kit
Canon EOS 500D vagy 550D + alap obj.
Nikon D3100 + 18-55VR kitÉééés:
Igen jó lenne ha új lenne.
A fotózás mint olyan nem érdekel és nem is értek hozzá különösebben. Szívesen eljátszom a fényképezővel és lövök vmiről 10 beállítással képet, de nem ez az életem. -
spanyoll
addikt
válasz
Baboon #23304 üzenetére
Erre a célra szerintem kb bármi jó lenne. Veszel egy belépő kategóriás vázat, hozzá egy makro obit, vagy akár még egy simát is, aztán csókolom. Arra, hogy lefotózz pár fogsort szerintem elég lenne ez a kombináció, és ezt most nem lebecsmérlésből mondom, csak szerintem egy belépő szintű dslr (teszem azt 1100d, 550d vagy komolyabb d90 ha belefér) bőven elég lenne, sőt. De ha másra nem használod, akkor az első kettő, aztán azokat is lehet használni rendes fotózásra bőőőven, sőt
És amellé kijönnél objektívvel is. Szerintem. -
Kleroo
veterán
-
t_a_m_a_s
addikt
-
dudikpal
senior tag
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Bocsássatok meg valószínűleg felmerült már a téma, de remélem ennek ellenére segítetek.
Fogorvos vagyok és ehhez szükséges gépet + objektívet + körvakut keresek. De az a baj, hogy az egésznek kb 200E-be bele kéne férnie. Nem baj ha az objektívet később cserélni kell, mert nem pont macro objektív de a lényeg, hogy azért vállalható képek készüljenek. Inkább a váz legyen olyan ami jó lesz 5-6 évig. A szájüregi fotók, tükörrel kb fél méteres távból készülnének. Sajnos arcfotók is készülnek de végülis az sem baj ha akkor 2-3 m-re kell állnom tőle hogy benne legyen az egész arc.
Körvakunak a legegyszerűbbet gondoltam [link] Mondván, hogy később az is cserélhető ha nem 100-as de azért mondjuk ne égjek be a képek tőle...
Váznak és objektívnek egy kit-et gondoltam, de ugye abban kb sosincs makro objektív ezért egy olyan kéne talán ami kompromisszumként használható lenne a fent leírt dolgokra.
Köszönöm annak aki segít és leírja mit gondol.
(Esetleg az is játszhat, hogy új váz és hozzá használt objektív)
Aktív témák
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest