- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #25215 üzenetére
Mintha éppen azt írtam volna, hogy a userek többségének ilyesmi nem kell.
Amúgy nForce viszi ezt a sávszélességet AMD kártyákkal is?
Kíváncsi vagyok, honnan veszi a szabvány fölötti 4 sávszélességet a lapod.Tényleg szeretném tudni, mert nem ismerem ennyire az EVGA lapokat, de azt tudom, hogy a többinél nem véletlenül gazdálkodnak fix sávszélességből, amit a chipset tud.
Laraxior: Hát én is éppen erről beszélek, ezzel akarnak vitába szállni.
i are robot: Inkább mondd azt, hogy nem érted.
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #25209 üzenetére
Nem írtam, hogy te szívtál vele.
Viszont szívtak itt már többen drága lappal.
Akinek van elb.szni való pénze, arra szórja el, amire akarja. Hidd el nekem, mert tudom, rengetegen vettek ASRockot, mert az alsó középkategória az AMD Athlon X4, és nem bármelyik X58-as lap.Tudja a te lapod a 16+16+4 VGA-módot? Azért ezt kérdem, mert egy csomó X58 lap nem tudja, főleg az extrábbak, mert másra viszik el a PCI-E sávszélt (ami pl. a userek többségének nem kell). Ráadásul egy csomóan jobb VGA-t tudtak így venni, vagy pont, hogy nem kellett AMD-t venniük, mert egy olcsó, de jó lappal vehettek i7-et, amellyel már megérte az árkülönbség.
Tudod, mi a f.szság, hogy a szavaiddal éljek? Az, hogy ha valakinek nem jó a gépe, akkor azt hülyézitek le kvázi, akinek meg az. Normális ember minimum megnézné a saját gépét, hogy mi a baja, mert a hiba nem a rendes működés része. Ha pedig HSM azt írja, hogy nála akad a videólejátszás, akkor NYILVÁNVALÓAN hibás valami a beállításaiban. Ha ő azt hiszi, hogy az i7 hibás, én meg hülyeségeket írok, legyen az ő baja, és játsszon segédprogramokkal meg process-prioritással, én szóltam.Nekem még XP alatt sincs gondom lapozófájl nélkül, pedig az csak 3GB RAM-ot lát.
Ha az én rendszeremben nincs hiba, nem feltétlenül tökéletes, de logikai alapon is beláthatod, hogy hibátlan.
Azt meg jó páran megírták, hogy régen volt gondjuk ASRock-kal, mégis mennyire jó döntés volt ma azt venni. Haverom is kipróbált több lapot, és az ASRock vált be a legjobban nála, pedig AMD-s, igaz, ez is újabb lap. Tehát te ne nyilatkozz róla, ha nem próbáltad.Amúgy meg ki reklámoz itt mit? Én megírtam, hogy az ASRock, és az ASUS lapomban sem volt gondom, tehát 2 lapban is teljesen rendben működött a cuccom XP és W7 x64 alatt is.
Ez is mekkora hülyeség, hogy mindig igazam van.
Csak azért, mert nem hagyom magam meggyőzni olyan dolgokról, amelyek számomra bizonyítottan tévesek, még nem vagyok tévedhetetlen, de befolyásolható sem a saját tapasztalatom ellenére.
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #25141 üzenetére
Én figyelem, de nem érzek semmit...
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25033 üzenetére
Mit kapcsoljak hol??
És ezt mihez gondoltad?
munkához vagy gamehez? -
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25007 üzenetére
már csak arra, hogy használja e a procikat.... nem nagyon..... hd video vágásra használom ezt a gépet Cs5 tel....
a hd nálam Sony xdcam 1920*1080i 50megabite/sec et jelent MXF kiterjesztésű file
ezzel dolgozom pár sávon ....
Cyber.. kösz az infot...
ezt még előbb irtam.... Cyber csak annyit mondok 12gb ramom van , a progi amivel dolgozom megeszik 9gb ot ...
-
Sefi84
senior tag
válasz
Cybertrone #24992 üzenetére
Te mind ezt vízzel produkálod azt tedd hozzá!!!
Nekem Proli Megával 1 ventivel 1000RPM, 4000Mhz-en 1.2V mellett HT OFF 45fok-80fok LinX alatt!HT ON +8-10fok
4200Mhz 1.28V HT OFF 50fok-90fok LinX alatt!
Alacsony vides proci 1.1V!!!
Szívesen beruháznék én is vízre, de most nincs kedvem!!!Csak összehasonlítás képen írtam!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #24992 üzenetére
Jah, kezdenek a játékírók rájönni, hogy 2 mag felett is van élet. Lásd GTA 4. Bár van aki szerint ez csak a játékok optimalizálatlanságából fakad. Sztem tudod kire gondolok.
mod:
Cut: TRU-t használok. Még a Q6600-ról örökölte a 920-am.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #24987 üzenetére
Nem olvastam vissza olyan sokat, úgyhogy nem figyeltem a vétel okait. Természetesen mindenki azt vesz amit akar, és arra/úgy használja ahogy akarja. Nem is csesztetés képpen mondtam/kérdeztem.
Egyébként, ha sokan ugyan azt, ugyan úgy megkérdezik, akkor szerintem van benne valami.......
Laraxior:
Attól, hogy 30-35%-on használod a ventit, nem lettél még halláskárosult?Mert pontosan tudom milyen a gyári hűtő, és nagyon beteg hangja van a ventinek már 30% körül. Nálam egyébként 25 fok idle jelenleg, telejsen leszabályzott ventikkel, úgyhogy jó vétel volt az a hűtő, remélem rámegy a 6970-re is.
Szerk: #24985:
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #24972 üzenetére
Elég otombán beszélsz..... Cbyertone.... de tudod... ha jól esik....
A szerkesztést miért is használjam....
Ha hibásan irtam , akkor ne olvasd el.... Amugy sincs sok közöd hozzá...
mindenkitől ellnézést ha durvábban szoltam... de nem bírom a kis "tinik" megjegyzéseit
-
válasz
Cybertrone #24948 üzenetére
Szentem a lapodra gondolt.
-
eladohardver
őstag
válasz
Cybertrone #24936 üzenetére
"Elkeseríteni sem akarlak de a 950-es technikák nem arról hiresek hogy mennének emberi fesz mellet 4ghz-t... "
mondjuk még megyek lejjeb, de akkó is...
-
C64
őstag
válasz
Hello, köszi szépen a felvilágosítást
Cut arra gondolt, hogy milyen feszbeállításokból induljon ki, mert ugye egyelőre még annak az alapja sincs meg az optimális beállítások belővéséhez! (mármint a kiinuduló értékeknek)
A többi pedig majd változni fog, úgy, hogy azt a rendszer megköveteli.
-
cut
aktív tag
válasz
Ok. köszi a jótanácsot!
Csak gondoltam valakinek van pont egy ilyen configja! Reménykedtem....
alapon 30-34 fokos3,8 ra huzva : járatva(game) 57-60 fok
megjegyzem a gyári hűtövel alapon 60 fok
Azért ha valaki tud valami mást is mondani megköszönöm.
És azért köszi Cybertrone. Rendes, hogy irtál..
Cut
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #24931 üzenetére
Ellustul a technika?!
-
jeni
félisten
válasz
Cybertrone #24761 üzenetére
erdei88
gondolom arra értette a csajozást,hogy a Porsche kocsiba maguktól ülnek be többen,és nem kel kinyitni az ajtót előttük -
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #24761 üzenetére
Kicsit agresszív és lekezelő volt ez az üzeneted, persze erre mindenki másképp reagál...
Hol írtam hogy Porsche kell a csajozáshoz? Szerintem ezt rosszul értelmezted
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #24744 üzenetére
Érdekes érveid vannak.
A 10év garanciához, csak annyit, hogy szerintem jövő ilyenkor már az itt lévő emberek 90% SB tulaj lesz, amennyiben erősebb, jobb lesz. -
válasz
Cybertrone #24746 üzenetére
Az a baj 150km,rre van tölem ahonnan vettem, igy nem tok ott lenni,max csak postázni...azért még várok más mire tippel..
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #24708 üzenetére
"Hangkarija a R3E, és a Classifiednek is integrált, de szol olyan jol mint a parasztvakításkét hozzácsomagolt kis hoki karik szolnak! "
Ez tökéletesen így van. Viszont azt is tegyük hozzá, hogy egy átlagos hangcuccot simán kiszolgál egy alaplapi hang. Aki meg vájtfülű, és cuccai is vannak hozzá, annak meg úgyse fog az eszébe se jutni az alaplapi, vagy az azzal közel egyenértékű külön nyákos alaplapi vacak....
Mikor poénból vettem egy használt, 7-8 éves Audigy1-et 1000Ft-ért, nem kicsit voltam meglepve, hogy bizony megfelelően meghajtva (az EMU10K1 hangcsip finnyás fajta) bizony a porba alázza a jobb alaplapi hangkeltőket is! Mondjuk, az Auzen karim meg már aztán a kánaán, azóta a kedveltebb zenéimet nem győzöm FLAC-ban tölteni...
Mondjuk megéri, jó dolog új dolgokat felfedezni kedvenc számainkban...
-
fagylalt
senior tag
válasz
Cybertrone #24726 üzenetére
Hogy érted, hogy kitesztelt? akkor jó, ha nem nagyon romlik el..
Milyen hűtőt vegyek hozzá Corator DS vagy Alpenföhn Matterhorn? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #24721 üzenetére
Nem csoda, hogy senki sem akarja eladni. Majd ha váltanak a high-tech fanok SB-re. Addig meg marad a nyálcsoragatás részemről.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #24715 üzenetére
Jaja, csak tudni kell hol kell keresni.
Egy ilyen Evga deszkát én is túrnék magamnak.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #24718 üzenetére
a bios ugyanaz,max két beállítással több van itt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #24672 üzenetére
Nyugi nekem eszembe se jutna ilyesmi. Többek között azért mert pont lesz@rom milyen ic van rajta.
Megy a gyári értékén több nem kell. Na jó kéne...
Más az utasításvégrehajtási metódus az AMD-nél, oda nem feltétlen kell akkora cache. 5GHz meglesz, az még Phenom II-vel is megvolt.
Azért a natív 8 mag jobb mint a 4+HT, 980 esetén meg 6+HT... az már jobb lesz sztem is. De majd kiderül. -
szijartg
őstag
válasz
Cybertrone #24626 üzenetére
Azaz stabilan... Nekem az elsődleges szempont ez. Az elmúlt pár napban elég sokat olvastam erről a lapról, mindenki a stabilitást írta, és a tuningot nem.
Szerintem biztos, hogy ezt a Sabertooth lapot fogom választani mivel nálam a tuning csak az utolsó helyen áll... eddig egy gépemet sem húztam. Mindig megpróbáltam megvenni a legstabilabbat, mint a mostanit. De, az idő elmúlik és minden megöregszik
Van amúgy értelme egy 950-es procit húzni? Azaz érezhetően nagy a változás?
Bocs srácok, hogy ilyent kérdezek... de Ti vagytok ebben a tapasztalt öreg rókák! -
adamkaa777
senior tag
válasz
Cybertrone #24519 üzenetére
majd az elsö tesztek eldöntik ... egyenlőre sima i7 et is alig tudja valamien játék kihasználni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Cybertrone #24448 üzenetére
Aláírásom magáért beszél. Pontosabban szólva árulkodik. Nem hazudtolhatom meg.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Cybertrone #24446 üzenetére
Nekem ez normál fesznek számít.
1,55V-ot adtam jobb léghűtéssel a Gulftownnak.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Cybertrone #24439 üzenetére
Már megvan az UD7, nincs vele baj. 1,475V-ot kér a 920-as a 4200-hoz.
HGyu
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #24412 üzenetére
De erőltetett, mert az Asrock a közelében sincs sem egy Bloodrage-nek, sem egy Classified-nek, sem a nagyobb BIOSTAR-nak, se egy R3E-nek, de talán még a nagyobb DFI-nek sem, ezek pedig a legjobb tuninglapok, amik közé soroltad az extreme-t. Az összes többi lap papírkutya tuninglap ezekhez képest. (Az Asrock Extreme is)
Lehet velük tuningolni, de nem komoly igénybevételre lettek tervezve.
Nyilván egy mezei 3600-4000-es tuningot elbírnak hosszútávon is, de utána végük van, mint a botnak. Viszont árban nyilván jobban megérik ezek a lapok, minthogy 3X-os áron vegyünk +300Mhz (vagy max 15%) tuningpotenciált.
Azon persze én is csak röhögtem, hogy chaplin barátunknak semmi sem elég jó (vagy túl jó?!?!) kb. ingyen sem... -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #24410 üzenetére
Azért ezt ne erőltessük... Közelében sincs a legjobb tuninglapoknak, semmilyen téren.
Viszont egy átlagos tuninglap teljesítményét simán hozza, annak árának 2/3-áért. -
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #24408 üzenetére
Asrock lesz belőle úgy is.
Esetleg ha még lenne Tomato alaplap, amit annyian szerettünk. -
törölt tag
válasz
Cybertrone #24404 üzenetére
ASUS Rampage III Extreme
Kingston DDR-3 6Gb /2000 KIT HyperX (KHX2000C9AD3T1K3/6GX)
A procihűtő pedig egy NOCTUA NH-U 12P-SE2 -
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #24363 üzenetére
Van úgy, hogy egy kép 1000x többet ér a szónál: -
JanR
addikt
válasz
Cybertrone #24250 üzenetére
Nem nyert (hal istennek), a 3. memoria modulom szar. Szoval jovoheten viszem gariztatni
De most nyitasnak a 2 jo memoriaval mar megy is a 21x200
-
JanR
addikt
válasz
Cybertrone #24236 üzenetére
Sajnos a linx-ig sem jutok el. Nagyon úgy néz ki, hogy valami nem jó nálam.
Feltettem egy friss BIOS-t, a ramok 1333Mhz-en CL10-et kaptam a ram, 21x133-on 1.3v, qpi 1.35-it és még így is hibázott az IBT és a hyperPI úgyszint. Szerintem a ramjaimmal lesznek gondok
De garancia az van
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #24209 üzenetére
Nem tudom kitől származhat, de lehet nem volt tudatában, hogy a lap viheti a procit is.
Így lehet meg volt/van győződve róla, hogy a proci jó volt nála. Ha viszont nem próbálta ki a lap füstölése után és korrekt akar maradni akkor pénzt visszafizeti + hozzácsapja a proci visszapostázásának költségét (ha posta játszott közben). Ez viszont így elég kellemetlen dolog. Nálam is előfordult már, hogy az alaplap meghalt bütykölés közben, a hírdetést zártam is amint megtörtént a galiba és kerestem rá megoldást. Jelenleg is megy a lap, de nem adom el, mivel javított.... G41 áron meg nem válok meg tőle, mert az elég nagy luxus lenne. Öcsémnél P35 mellett már DDR3 van, így valahonnan kellene szerválnom DDR2-t és öcsi alá betolnám a cuccot, ha nála lehal akkor úgy sem jár rosszul, mert idáig mindig upgradeltem, ha lehalt nála valami... de ugye nem vagyunk egyformák. Sokan átbaszásból élnek meg... elég csak 1-2 hardveraprós hírdetés címét elolvasni. -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #24209 üzenetére
részleteket nem tudok, csak beszélgettünk a kollegával privátban és ez a tömör lényege a dolognak.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #24206 üzenetére
valószínűleg igen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24195 üzenetére
Lemaradt. Milyen feszültségeket használsz ahhoz a BCLK -hoz?
Írj le mindent, ha van időd. Meg milyen beállításon. Boot se sikerül, vagy addig eljutsz?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24195 üzenetére
Akkor próbálj rá 220-on, hátha. Órajelet ne hajtsd agyon hozzá, lehet visszafogná.
Gaben01 Üdv a klubban. A feladatkezelőben hány magot mutat? LinX alapból hány szálon akarja terhelni a procidat? Prime -ban is megnézheted, az is auto -n annyin indul, amennyi szálad van.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #24174 üzenetére
Én pont hogy élvezem azt a "batár turbinát".
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #24169 üzenetére
Neked 1,27V-on vízhűtéssel a legmelegebb mag 74 fok, a linkelt teszted szerint, nekem meg 1,39V-on ~75 a legmelegebb mag léggel. Én is 210*21-en teszteltem egyébként.
Szóval erről ennyit.
Teszteltem egyébként 1,31V-on 4GHz-en, és úgy 60 fok környékén mozognak a maghők.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24156 üzenetére
Oksa, köszi szépen.
Jó egy végre vállalkozó szellemű EVGA tulajjal teszteket összevetni.
-
dime27
őstag
válasz
Cybertrone #24151 üzenetére
Ez nem az én eredményem pár sorral lejjebb már belinkelte vki csak feltűnt h rajtam kívül senkinek se tűnik fel mert ph-n Szatesz procija óta én nem igazán láttam 4.3Ghz feletti linx stabil eredményt 1.344V vttvel vagy alatta...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24139 üzenetére
Próbáld meg alacsonyabb BCLK -n, 21-es szorzoval, akkor csak a ramot teszteled, és ha instabilitás van, egyből lehet tudni, hogy az uncore fogyott el. Ha ez megvan, akkor lehet följebb menni, és pl. 4.2GHz-hez állítani.
Nálam az a probléma, hogy a mostani Bloodrage is tök jó, 220-as BCLK -ig stabil, 224-ig megy tesztek alatt is, ramkezelése is nagyon jó, Asus P6T -ben nem mentek így ezek a mezei ramok. Akkor tudnál meggyőzni, ha nyomnál egy szintetikus tesztet 226-os BCLK -val, különben nem nyernék semmit.Ha most váltanék, akkor azért tenném, mert 6 magos Gulfit szeretnék... Subaru is mondta, én is megnéztem. Bizony az R3E inkább arra van optimalizálva.
Előre meg nem gondolkozok, még 1 évet lesz nálam az i7.mpierre: Csakis 3 modulos megoldással, Bloodrage -en 3 memslot van.
Photoshopolok inkább, meg konvertálok. Én se vagyok benne biztos, hogy kell a 12Gb. Annyi biztos, game-ekre sok lenne, ellenben a mostani 3Gb nagyon kevés.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24137 üzenetére
Uncore gondjaid lehetnek?
Nekem a mostani ratyi 1600@CL8 kit -el is megvolt a 2GHz, kemény CL11-ben, de hát ezek a ramok nem arra valók, egyébként is átmeneti lett volna. Sok pluszköltség közbe jött az autóra, így sokáig nálam maradt.
Itt csak az a kérdés, kell e 12Gb, mert ott is van egy Patriot kitt, ami 2GHz-t tud, igaz CL9-ben, de 12Gb -s méretben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24126 üzenetére
Ujj de tuti kis eredmény.
Load -ban mennyit kap, csak mert minden lapnál más olyankor?
Ritka jó 920-as ez.
-
Ombi5
őstag
válasz
Cybertrone #24128 üzenetére
Igazabol nekem Flight Simulator X miatt kell minel nagy proci sebesseg, mem szempontjabol max tuningnal van lenyege,ha mondjuk kell,h menjen 1750 Mhz-el pl, ha ugy jon ki szorzora!
u.i: Kingmax herculest ahogy nezem neten nincs is hutoborda rajta!
-
Ombi5
őstag
válasz
Cybertrone #24125 üzenetére
Meger 4K kulonbseget ezzel szemben, hisz alig van idozitesbeli kulonbseg:
-Muskhin Silverline Stiletto 6GB 1600MHZ CL7 7-10-10-24 30.5K ?!Egyenlore Asrock x58 extreme lap, de eddig asus deluxe v2 volt !
Ami meg fontos magas hutobordas mem nem lehet, mivel Noctua D14-em van hozza!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Cybertrone #24125 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24081 üzenetére
Tesztet plz. 4.2Ghz-n HT-val nyomhatnál nekünk Linx -et.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #24028 üzenetére
Akkor a helyedben néznék most egy winrart, ha a memória műveletek begyorsultak.
subaruwrc:
Neked a 920-as illetve most a 980-as menyit ment/megy validra léggel?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #24026 üzenetére
sok értelme nincs mindennapra.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24026 üzenetére
Lehet, de nem sok értelme van.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #24024 üzenetére
hátő fejből nem vágom a biosát de arra emlékszem hogy rengeteg kütyü van benne.
mindennapra jó ahogy van csak a winrar benchből indultunk ki, oda pedig akad segítség szerintem. de mondom fejből nem tudom, majd utána nézek. -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #24014 üzenetére
már csak az a kérdés mitől olyan retek forró az a nagy borda?
1. hideg van a szobában.
2. jó a házad hűtése
3. nincsen az északi hídban semmi amihez szükséged lenne. alapfeszen lenne 50-60-70 fokos?CF-el akkor elég durva lesz/lenne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #24001 üzenetére
Nálad a BCLK hogy alakul, meddig stabil a cucc? Én meg erre lennék kíváncsi nagyon.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #23999 üzenetére
64 bites oprendszered van?
be van rendesen állítva a classified biosa?
vannak benne hasznos fikcsőrök ... -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #23997 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #24001 üzenetére
Nem nagyon. Winyó kb mindegy milyen alatta.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #23999 üzenetére
Nekem már lassan egy éves az oprendszerem, és megfordult már a gépben pár alkatrész mióta fent van. Nálam is fut a tűzfal, msi utánégető stb.....
Szerintem első körben próbálkozz magasabb ramórajelekkel.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #23953 üzenetére
Na gyere!
Pont most szereztem be egy 860-ast.
Egyébként nekem van itthon egy s1156-os rendszerem, amibe i7 860 van, illetve az egyik irodai gépben i7 920 van. Az előbbihez 2x2gb 1600-as Kingmax ram van, míg az utóbbihoz ugyan ez a ram, csak 3x2 gb formájában. A lapok: P55a-ud4, és x58a-ud5.
A két konfig hasonló kategóriát képvisel. Az tény, hogy a 920-nak kevesebb fesz kell, azonos órajelhez, viszont a 860-ast picit úgy érzem mintha erősebb lenne(lehet csak képzelődöm!? persze nem az alapórajelek közti különbségre gondolok)
Az s1366-os rendszerben nem akar menni annyira a ram(pedig ugyan az, és a másik rendszerben jobban mennek). Nem lehet vele, olyan magas órajeleket elérni, mint az s1156-os rendszerben. Ebből az következik, hogy tri ch. ide vagy oda, nem fog úgy menni a ram, mint a 860-as mellett. Ez számokban kb úgy merül ki, hogy amíg a 920-as konfig 200*21-en 1600 cl7 1T-s rambeállításon everestben kb ilyen értékeket produkál(2000-en el sem indul, semmilyen beállításon): ~17800/15500/21500(read/write/copy), addig ugyan ez a 860-assal 200*21-en 2000 cl10 1T mellett így néz ki: ~19700/15900/23000. Persze ez is csak egy teszt a sok közül, de csak szemléltetni akarom, hogy a tri channal nem sokkal jobb mint az s1156 dual channelje. Persze, ha tudja hajtani az ember 2000 cl8 tri ch.-be, akkor már más a helyzet, de tapasztalataim alapján jól ki kell fogni a lap/ram/proci együttest.
A winrar tesztben mindkét rendszer 6000kb/s körül teljesít, de a 920-as pár száz kb-al itt is le van maradva.
Csak ennyit szerettem volna hozzátenni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #23869 üzenetére
Én is.
Bár nem mértem ki a szoftveres mérés meg mint tudjuk, max támpontnak jó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #23830 üzenetére
Vak vezet világtalant kb.
Core2 érában még lelkes voltam, ott nagyon utána olvastam a cuccoknak. De most már se idő se kedv nincs hozzá túl sok. És azért ez jóvel összetettebb mint az akkori cucc(ok).
Legalább már tudom mi a High Precision Event Timer (HPET). Minden nap tanulok vmit. Lényeg ha 64bit-es OS-ed van az legyen 64bit-en. Gúgli rulz. -
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #23805 üzenetére
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #23805 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #23803 üzenetére
Csak szólok, hogy a barom lassan megy.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #23779 üzenetére
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Cybertrone #23776 üzenetére
Nálam a fordítotja van a lapom nem komázza a gtx 4xx-es karikat.
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #23724 üzenetére
Dobjátok már be a Te 5870ed. Ne szarakodjatok tovább
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #23724 üzenetére
ebből számomra elég egyértelmű hogy nem a tuninggal van baj
ez vga probléma
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #23716 üzenetére
Hát, lehet, elmulasztottál tájékozódni, vagy nem ismerted a régebbi aláírásomat. Sajnálom, hogy kivettem, de már nem fért el a sok vacak a korlátozás miatt.
Az már ATI kártyákról is kiderült hogy nem minden ref, ami annak látszik.Viszont érdemes lenne MSI meghajtóval megpróbálnod, mert az ASUS-on kívül ez a másik gyártó, amelyik mindig trükközik vmit a kártyákon/biosokban, hátha a ref. meghajtó a ludas. Egyébként pont a fesz. ellátásnál szokott az ASUS és az MSI is több fázist alkalmazni a megszokottnál. Persze csak egy tipp, de semmit nem vesztesz, ha megpróbálod.
Laraxior: IOH- és ICH-PCI-E Voltage (mondtam, hogy azt emeld). Mit értenek GB-osok a modern bios-okhoz?
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #23709 üzenetére
Engem aztán nem győz meg, akárhonnan idézte!
Ha komolyan vettem volna, nem szmájlizom meg a hsz-omat.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Cybertrone #23634 üzenetére
köszönöm a választ!eldöntötted a kérdésem i7 860-as lesz a célpontom!
-
Mrdevil
addikt
válasz
Cybertrone #23628 üzenetére
Még egy ilyen kép linkelési módszer,és húúúú meg haaa...csapok a kezedre.
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #23541 üzenetére
Most frankón lehülyéztél kb. tucatnyi elismert tesztoldalt.
Valami akkor csak nem stimmel vagy náluk, vagy nálad, amit kihagytál a számításból (vsz. beállításokat). Azzal egyébiránt egyetértek, hogy a saját tapasztalat a legbiztosabb.
Megint offoltál. -
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #23539 üzenetére
Afterburnerben aztán sűrűn van fesz. szabályozás.
Hát ez az, en. gazd. problémák, ezek vannak AMD-nél. Max. akkor érdekelne HD5870 v. HD68(9)xx kari, ha az ATT tökéletesen kezelné, de abból már több mint fél éve nincs új verzió. És akkor még mindig nincs PhysX-em.
Amíg nincs +1 4870-em, addig csak a neten talált tesztek alapján tudok nyilatkozni. Most néztem egyet (de ebben csak 4870X2 van, nem 4870CF, ami más tesztek szerint gyorsabb), 3-4FPS különbség van köztük 80-90FPS esetén, min FPS valamivel jobb a HD5870-nél. Tehát kb. uott vannak, mint mondtam.
Na tényleg, ne offoljunk már! -
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #23535 üzenetére
katt, mint elvakult nv fanboy... ez jó...
-
Mrdevil
addikt
válasz
Cybertrone #23470 üzenetére
Még nem tudom milyen ramot fogok kapni,majd talán holnap.Amit linkeltél az pont nem jó nekem,nem fér el a noctua NH-D14 hűtőm alatt.Tudom,mennyi bajom van...
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Cybertrone #23368 üzenetére
értem köszi Mugen 2-re gondoltam én is. De azért azt kommentáld már, hogy mért felejtsem el a Big Typhoont. Mi vele a gond? Vagy mitől nem jó az? köszi!
-
DigitXT
félisten
válasz
Cybertrone #23343 üzenetére
Nem LOL, hanem komoly...
Tényleg rá lehet...
Egy hosszú, finom-menetes csavarral: tökéletes. -
DigitXT
félisten
válasz
Cybertrone #23332 üzenetére
mindíg elmászkált
Rá lehet csavarozni ventit (megfelelően elforgatva) a borda lamellái közé... -
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #23336 üzenetére
Még a hajszárító lehet jó ötlet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #23332 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #23330 üzenetére
Ezt én sem értem, az OCZ-m nekem is melegedett rendesen, a mostani Corsair meg jó ha kézmeleg azonos frekin. Igaz az OCZ-nek 0,1V-al több kellett de az nem indokolna ekkor hőfokkülönbséget.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #23272 üzenetére
Most csináltam egy olyat, hogy mindent vissza. 133x21, csak az Uncore ment 3200MHz-re és a ram 1600 CL8-ba. QPI: 1,31V. Eredmény: fagyás.
HSM: Igen fél évig jó volt. Mikor megdicsértem a lapot privátba másnap újrakezdte a hülyeséget a gép. Fél éve azért is emeltem fel a QPI-t 1,23V-ról 1,31V-ra, mert csak az oldotta meg ugyanezt a gondomat. Most néztem 1,35V-on nem jó, így most megnézem 1,23V-al újra, hátha igaza van subaruwrc-nek. De szerintem így sem lesz jó. Meg akkor fél éve hogyhogy ez oldotta meg...?
ICH: 43°C per pill.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #23264 üzenetére
Tápra igazság szerint nem gyanakszom, LinX+Furmark ment egyszerre 30 percet és jó volt.
Egy youtube meg kinyírja... ez nem táp.
Csere ramom nincs.Annak idején a HyperPI-t néztem ugyanerre a hibára, most jutott eszembe az előbb küldtem rá egy 32M-et Realtime-ba és szarrá fagyott a gép. Ez gondolom megint memóriavezérlő lesz, mint annó csak nincs hova lassan emelnem az QPI-t. Még megnézem 1,35V-on, de így is szar volt egy pár napja.
-
Mrdevil
addikt
válasz
Cybertrone #23261 üzenetére
Itt a PH-n vettem Gianni-tól,3évet adott rá,de addig még valóban beszarhat párszor.
-
moho-jojo
tag
válasz
Cybertrone #23172 üzenetére
Persze a többi komponenstől is függ nagyban a tuning, egy CO-ás 920-ből is ki lehet hozni 3,8-4Ghz-et léghűtéssel R3E lappal
Ha kicsit jártas a témában akkor vásárlás előtt kér egy linX vagy HyperPI tesztet,
prime nem a legjobb 'szerintem'!
Tudom nem könnyű kifogni jót, nekem is 5.-re sikerült. -
biggamer
veterán
válasz
Cybertrone #23163 üzenetére
Köszi.
Én is a 950-esre hajazok ... szerintem +éri azt a + 10.000 Ft-ot.
zetape7
Köszi, de csak a képeimet szoktam vele szerkeszteni ... fő nyomvonal a game a game és a GAME ...
-
fluiid
csendes tag
válasz
Cybertrone #23155 üzenetére
Őszintén szólva nem manuál oc, csak "Asus Level Up"-al 940-ként futtatva
Lehet túl nagy feszt ad neki automatán?
-
fluiid
csendes tag
válasz
Cybertrone #23152 üzenetére
Zalman CNPS9900-el...
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #23141 üzenetére
Nekem ekkora órajelen 61 fokos a legmelegebb mag linX alatt
Mivel ez egy véget nem érő érvelés lenne, ezért inkább befejezem az offolást -
pincehely
addikt
válasz
Cybertrone #23141 üzenetére
Basszus, egyre jobban elülteted a fülemben a vízhűtés-bogarat.
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #23139 üzenetére
65fok körül tartja és milyen beállításon?
Volt T56os blokkom is, tapasztalat. Az EK jobb és drágább.
Nem tudom Te mire használod a vízhűtésed, de egy tripla radinál nem kell több, ha csak a cpu-t akarod hűteni.
Használt és új árakat meg nem igazán érdemes összehasonlítani, újonnan a DDC, legalább 5kval drágább, pont mint a T56nál a Supreme HF -
Mrdevil
addikt
válasz
Cybertrone #23123 üzenetére
Én akkor is maradok a fasza léghűtésnél.(hogy egy picit szekáljalak Pityu)
-
BullKoxa
őstag
válasz
Cybertrone #23123 üzenetére
majd lehet egyszer lesz vizem ha megtehetem,ha lesz gubám akkor veszek PhysX-re egy 1 szlotos 8800 GT.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Cybertrone #23120 üzenetére
Engem a vizes dolog érdekelne,ha nem lenne drága lehet én is vennék egyet, de sajnos túl drága egy jó vízhűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest