- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Én pl. jelenleg HT, Turbo OFF-on használom, alapon, és élvezem a max 50W-os fogyit, és max 50 fokos hőmérsékletet, takarék ventivel.... Amire mostanság használom a gépet, elég. Ha meg olyasmire van szükség, akkor azon nyomban begyújtom a rakétákat....
(BIOSban ott figyelnek előkészítve a profilok...
)
(#8033) ^Boss: Küzdés nincs szerintem, hobby van.
Jó móka megtépni egy jó kis procit.
Most jópáran belecsaptunk a lecsóba, szóval van esemény bőven!
-
HSM
félisten
Le kéne mérni valami más progival is.
Pl. Sisoft sandra?
De amúgy anno csináltam méréseket [link], és a Winrar is konstatálta, hogy gyorsult a rendszer.... Persze, ez lehetett mástól is, nemtudom... Elvileg viszont az L3 sebessége nagyban számít az elérhető sávszélben, mivel az köti össze a memóriát a magokkal... [link] -
HSM
félisten
Azért nem egészen... 1600-as ramot 3200-as uncore meg se mozdítja, 3600-on már kövéren gyorsul.
De még 4000-en is.... az 1600-as ramnál kb. 10%-al gyorsabb a 2000-es, ha mind2 4000-es uncore-al ment.... De még az 1200-as ram is odaken sok 1600-ast, 4000-es uncore-al.... [link]
Tartom a véleményem, hogy egy jó 1600-as kitnél nincs sok értelme gyorsabbat használni... -
^Boss
őstag
láttam ezeket a progijaidat, eléggé tetszenek, nem tudnál esetleg valami olyat összehozni, hogy mondjuk 2 profil, 1 tuning, 1 idle, és ha 5% terhelés alatt van a proci, akkor idle profilt nyomná be, ha fölötte akkor tuning profilt? v esetleg van valami progi erre a célra?
-
-
Zájec
veterán
EZ is igaz , teljesitményben nincs is értékelhetö különbség a 975 vs 920 esetében, hanem inkább szabad szorzó állitás ami értékelhetö elöny a 975-nél , de ez sem nélkülözhetetlen , inkább kényelemességi szempont, .. de ha nem akar az ember 200BCLK fölé menni és akar valami komolyabb órajelet , akkor oda már kevés lehet a x21 szorzó a 920-s esetében,....
"láttam nem egy full stabil 4500MHzen üzemelő 920ast "
ahhoz már valami 215 BCLK körüli beállitás kell ami SZVSZ már hétköznapi beállitással nehezen érhetö el.. ott már kellhet a pcie-freki és ioh emelés is... meg még ki tudja mi.. nem is a Vcore lenne a fö probélma az ilyen beállitásnál , hanem a többi... -
bim
veterán
Hogy állsz F8b ügyben? ki van bővítve a biosban a Dram résznél hogy nemcsak auto és manual között tudsz választani hanem van egy újabb opció is aminél csak az első ramot kell belőni és azt alkalmazza a többire is. Lehet ez segít az induláson. Időm nincs nagyon tesztelni mert lépek le itthonról és csak fél2 körül érek haza. Ha gondolod dobd fel és nézd meg te is.
Mondjuk ezzel a témával inkább át kellene húznunk a giga x58 topikba... -
CsíkosMókus
aktív tag
A boinc a legkisebb instabilitásra is eldobja a csomagot amit számol..
Ha innen töltöd le, a PH csapathoz is csatlakozhatsz ha akarsz. -
Sárpac
nagyúr
-
bim
veterán
Lehet hog inkább meg kellett volna vennünk a sima mezei kingmax memokat. Azt mindig is csipte a giga. Majd megnézem én is hogy nálam mit csinál. Nekem ugyan el nem akad csak egy pillanatra és kezdi újra. Majd megint ugyanott megakad és 3x-ra indul. De az egész olyan gördülékenynek hat mintha ennek így kellene történnie. Globálisan nem lassabb a boot ettől mert a win7 meg hamarabb elindul. Csak érdekes és eleinte picit bosszantott is..
Mondjuk arra van esély hogy majd a későbbiekben egy újabb biossal ezt megoldják. Addig meg kénytelenek vagyunk 10sec-el többet várni. Majd lemérem nálam mennyi idő telik el gombnyomástól pityenésig. Te is mérd le a sajátodat. -
HSM
félisten
Áhh, ezt kizártnak tartom... Nekem ugyanaz a konfigom alapja majdnem, mint neked, és pöccre bootol mindig alapon, ha tuningolom, 4Ghz-en picit már vacakol, de ott is elsőre indul mindig, csak többet bohóckodik... (VGA felpörög-lelassít-felpörög-lelassít, pedig alapon csak egyszer süti be)
Esetleg valami winyó para?Vagy vmi hibás nálad...
(#7776) Lauda: Mit is raktál össze végül? Mivel hűtöd?
-
Gtrial
csendes tag
Egyetértek a hűtést illetően.
Stabilizálódott a cuccom (korábbi bajaimról írtam fentebb, alaplapi elemet kellett cserélnem). Noctua duplahűtő, plussz 3 venti mellett sem tudom lenyomni 80 fok alá amikor enkódol (100% CPU minden).Csináltam egy kis excel chartot a CoreTemp logjából:
Nem tudom, hova kellene még hűtést tenni...
Jó lett volna felmenni 4GHz-re, mert nagyjából ugyanannyit gyorsult volna az encod videó is.
Ideteszem, milyen eredmények jöttek ki, ti úgyis inkább játékokkal szoktátok próbálni
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Hát akkor energiahatékonyságban nem sokat javult a D0....
Nálam ugye 3800-on 105W Prime smallfft 1,216V-on.... [link]
Ja, a Giga lapjai viszonylag sokat dropolnak, de nagyon jól mennek így is... Nálam is 0,7-0,8V a drop... A 4Ghz-es eredményem 1,312-1,33V LOAD feszéhez 1,4187V BIOS kell, mivel én nem használok LLC-t...
4Ghz-en nálad mennyi? Nálam olyan 145W környéke, 1,312V, prime smallfft. -
HSM
félisten
Nálam nem csinálja...
Esetleg elküldhetem az F7-es BIOS-om, bekonfigurált alapbeállítással, ha gondolod....
De kérdezz rá ImI87-nél, mert nekem C0 procit hajt a lap, nála D0-t....
Szerk.: Mit ír a manual a 75-ös hibakódhoz? Nincs nálam melóhelyen a user's manual...
(#7669) qfm, Sárpac: Thx! Most hogy írod, ilyen nekem is volt, valamitől behülyült a winyóm, és itt leragadt mindig... Pár kihúz-bedug, kikapcs-bekapcs meg bosszankodás megoldotta a dolgot, de hogy pontosan melyik...
Szerk2: (#7670) Sárpac:[link]
-
HSM
félisten
Valami nem frankó. Az, hogy minden teszt lefut, attól még nem 100%, hogy stabil a beállítás... Pláne, ha LLC-t használsz... Próbálj meg picit visszavenni, vagy kis plusszfeszt adni a kritikus pontoknak. (Elsősorban QPI/VTT, VCORE, VDRAM, nagyon magas 200 feletti BCLK-hoz nem tudom, mi kellhet.)
Jah, és ha 1600-on akarod hajtani az OCZ PLatinumot, ahhoz egyedi subtiming beállítás kell ezen a lapon, ezt gondolom olvastad.... ImI87-el és bim-el beszéltünk erről, asszem itt is és a Giga topicban is.(#7665) bim: Próbáltad a subtiming-állítgatást, amiről beszéltünk? Nekem úgy 1750@CL8-ig elment, bár alapon (1600@CL7) pont nem volt még időm tesztelni... XD (Még nincs beszerelve a hűtő, amit akarok rá, anélkül meg nem küldöm neki...
)
-
Gtrial
csendes tag
Még két apróság, amivel talán találkoztatok már:
1. nem lehet kikapcsolni a gépet. Minden esetben, miután kikapcsol teljesen (vinyók, ventik leállnak) kb 5mp múlva újra elindul. Ezt akkor is csinálja, amikor csak az ASUS Express Gate fut (tehát nem a vista, hanem a belső "oprendszere".
2. Elfelejti a BIOS beállításokat! már többször csinálta, biztos nem véletlen. Este kikapcsoltam, ma reggel nem indult el elsőre, majd másodikra műr minden default lett a bios-ban. Sőtt, az egyik indításnál megállt, és kérte, hogy állítsam helyre a bios konfigot (?)
Ha overclock csinálná, akkor kiírná, ezt már tapasztaltam. (overclock failed)
? -
ImI87
őstag
Nem tudom pontosan, de asszem turbóval 1,23V, turbo nélkül meg 1,17V.
Az biztos, hogy alap órajelen idle nekem is visszavette 0.96V-ra.
Mondom wazze, ez fesz nélkül is működik.........Elvileg már kint kéne lennie. Racacam azt mondta, hogy ma fog megjelenni. Hánykor szokták kitenni őket?
-
bim
veterán
Valami tuningot majd azért toljál.
Kíváncsi vagyok mennyit megy neked alapfeszen.
Az enyém 3,8ghz-et. bekapcsolt LLC-vel pedig 3,9-et.
Bízom benne hogy a tied hasít legalább 4G fölött.
Nyilván nekem ezek a feszek magasabbak tehát te lehet sokkal messzebbre jutsz azokkal a feszekkel ami nekem alapból van....a Sípolós indulás nekem is megvolt. Este 9 környékén raktam össze a gépet és az első indításnál dettó ez volt nálam is. Gondolhatod hogy örült a család..
-
HSM
félisten
Na, majd tuning+terhelésre megmutatja ez is a foga fehérjét!
(Amúgy felejtsd el 45nm-es Intel proci mit mutat üresben, csak a Tjmax környékén, 80-90 fok környékén kezd pontos lenni.... Úgy van bekalibrálva, meg megtervezve, mivel "csak" azt a hőfokot kell tudnia, ahol már "meg kell menteni a proci életét".... Ergó a Tjmaxot.
)
-
qfm
őstag
-
bim
veterán
Na ez az ami az UD5-el nem fog menni.
Nekem speciel vízzel 80 felett is van LinX alatt. Mondjuk a DES. 175W-ot írt fogyasztásra.
Nyilván ha polírozva lenne meg lehetne alacsonyabb hőfokokkal is úszni mert maga a víz elég hideg. Szóval meg lennék lepve ha egy ilyen 21x214 neked is össze jönne. Persze nagyon örülnék neki...szerk: nem tudom miért ír a coretemp neki 147W-os Tdp-t.
nekem ekkora feszen nem ennyit eszik. Kicsit meglepő....
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Várjuk ki a végét...
Az I5-ben még lehetnek meglepik, miért is lesz jobb a jelenlegi 9550-eknél... (TDP-függő Turbo-mód, pl... Hogy 100% ki tudja használni a 95W TDP-jét, de ne lépje túl... Ez pl jó kis fegyverténynek tűnik....)(#6839) udi24:Sztem 920+jó hűtő, és már hozhatod is a 950 sebességét egy jó lapban....
-
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Szerintem a York-ok maradnak árban (és azon az áron fognak eltűnni). Mivel más foglalat nem konkurencia házon belül. Akinek eddig "high end" LGA775-ös alaplapja volt az most nem fog rohanni és P55-re beruházni...
Viszont a 920 már felülről karcolja a drágább i5 teljesítményét (vagy az i5 alulról a 920-ét ízlés dolga). Minek vegyek i5-öt, ha van közel annyiért Bloomfield i7 (még akkor is ha drága hozzá az alaplap)? Gyakorlatilag ezt a döntést segít meghozni az Intel, nevezetesen azzal, hogy nem lesz 920.
Gondolom ezzel a jóárasított x58-as lapoknak is lőttek ala Gigabyte...
A Phenom más tészta. Sok szempontból is vonzóbb középkategóriás négymagos, mint egy i5 (lásd visszafelé kompatibilis foglalat, DDR2 stb..)
-
Achill3uS
nagyúr
tényleg vannak durva darabok, de mint már mondtam, ugyanolyan fontos, hogy bírja a magas bclk-t, és jó imc-je legyen (és még jöhetnék a coldbug/coldboot kérdéskörrel is extrém tuningnál
), ezért számomra az a jó cpu amelyik mindben egyszerre kiemelkedő.
de tessék ha nekem nem hiszel, és linkeled itt a gagyi 1M-eket: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest