- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sárpac #17461 üzenetére
Jah már látom. 1.1v... az szép. 1.3v körül mennyire melegszik az ilyen?
Itt is úgy van mint anno Wolfik és York esetében, hogy az alacsony vid -es nem bírja a nagy feszt mert elmelegszik, a magas vid -es meg igaz papucs alacsony feszeken, de nem melegszik, és lehet neki pakolni a naftát? -
MPowerPH
félisten
-
mpierre
veterán
-
NFree
addikt
válasz
Sárpac #17195 üzenetére
& ADAM1337
Köszi fiúk
nah majd látom , hogy lessz s majd egyszer ha megvan az átálás jövök segéjér
(#17222) BMW001
Kiváncsian várom mik lesznek a fejlemények , esetleg ha túl vagy a mókán , s jönnek az eremények akkor leirhatnád a lap topikjába mit is takar ez a dolog (magyarul) a gyengébbek kedvéért -
ImI87
őstag
válasz
Sárpac #17184 üzenetére
Akkor azt mivel magyarázod, amit az előző hsz-ben írtam?
Ugyanaz a proci, és QPI-ben a két lap között van 0,05V, ami azért sok.
Már eleve gyanus volt az UD5-ben, hogy milyen szép eredmény 3600 Uncore 1,30V QPI fesszel.Viszont CPU feszben nem vettem ésre különbséget, 200*20-hoz (full load) ugyanúgy 1,22V kell.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #17194 üzenetére
Igen, ezt én is megfigyeltem F8-F9 váltáskor... De korábban nem tapasztaltam hasonló feszigény-növekedést, pedig a Hcanucks tesztben lévőt is direkt kipróbáltam....
(#17195) Sárpac: Az EVGA lapom is tudja.
(Nem is tudom kikapcsolni, ami azért zavar, mert cicereg benne a nyamvadt procim...
)
-
NFree
addikt
válasz
Sárpac #17190 üzenetére
Töbnyire olyat szeretnék ami alapfeszen viszi a 3,8-4ghz-et , mondjuk nem tudom melyik lapba meg ,hogy lehet beállítani ezeket a procikat , de ha mondjuk meg tudnám tartani az ilyen energia takarékos opciókat az jó lene, mint a jelenlegi cuccomnál igaz ez nem megy alapfeszen 4 ghz-et
Arra célzok itt hogy be van lőve mondjuk a cpu fesz normalra s így terhelés fügvényében tudja változtatni a feszt, biz.. határokon belül , mondjuk nem tudom az x58-as deszkák tudják-e ezt a funkciót?Az a bibi , hogy a mostani gép is szinte december eleje óta nem volt kikapcsolva
s a vilanyszámla egy kicsit megugrott ,
( soha nem gondoltam volna , hogy ilyeneken kezdek el aggódni)
(#17191) Bagira01
Ja a kitesztel példány drága mulatság , de ha van gari meg tudja a fent említett dolgokat akkor szerintem megérné +költség, Sziszifecának volt most eladó a procia nem is ment rosszul, hamar el is vitték -
HSM
félisten
válasz
Sárpac #17187 üzenetére
Köszi!
Ebben a tesztben nekem csak az a fura, hogy zéró a diffi a mért LOAD é IDLE között, ami elég fura, az EVGA E758-am is dropol picit VTT-ben.... (Szoftveresen is, nemhogy DMM-el...) Itt pedig egész más mérőpontok vannak: [link]
Szóval fura... Pláne, hogy te alulfeszelést mértél, ők (hcanucks) meg alapos felülfeszelést... -
-
keIdor
titán
válasz
Sárpac #17168 üzenetére
B2B #CAS-al játszottál már? Nálam az nagyon meg tudja dobni a teljesítményt, cserébe instabil lesz az egész rendszer és ettől lát néha 2, ill. 4GB-ot csak.
Olyan 6-on már jó.
Disabled neked hogy van BIOS-ban? Le lehet venni 0-ra, vagy hogy?Ezzel a progival lehet változtatni Windows alatt is a subtimingeket, vagy csak kiírja és ennyi?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sárpac #17142 üzenetére
Akkor Te 20*180 -on hajtod az Uncore -t és 21*180 -on a procit? De így hogy jön ki az 1600MHz -s ramfreki?
Ez a beállítás gyorsabb mint a 200*20 pl, 16 -os uncore szorzoval?
DroneZ^: Auto -n ne hagyd a cpu feszt, már így is lehet alaposan túl van feszelve.
Nekem pont az eist jól müxik, tuningnál is rendben van, visszavesz mindent. De ha kikapcsolom a PPM -et, akkor a defaut fesz is máshogy alakul, és a 21 -es szorzo se él.
-
-
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #16892 üzenetére
Megnéztem....3808Mhz 1.088v 3600 uncore LinX A floppokat ne nezzetek mert netezgettem közbe...
-
vhunor
őstag
válasz
Sárpac #16556 üzenetére
De akkor nem kéne eldobnia? Tegnap használtam így egy napig és meg se nyikkant semmi alatt, azért gondoltam, hogy ma este kap egy linxet amíg el kell ugranom máshova...
szerk.: qrvaszáját akkor a linxnek
. A prime legalább eldobált eddig ha valami gáz volt. Ötlet, hogy mit érdemes állítani? Jól kéne mennie ennek a procnak is, 24/7-ben hetek óta épp hogy, csak kap áramot 2,8 GHz-en (0,876V).
-
dime27
őstag
válasz
Sárpac #16533 üzenetére
Persze ok örülök a 3.8ghznek is csak magát a jelenséget nem értem h miert történik,ráadásul zavar h másoknak öszejött igaz nekik jobb is a procijuk végülis én ennek is örülök már ha megvan a procim max órajele ráfekszek az alsó tartományokra belövök vmi energiatakarékos üzemmódot mert bőven elég lesz netezéshez meg fimnézéshez az is amikor meg meló van kódolás videóvágás akkor csak betöltöm a stabil 3.8at és máris szárnyal a rendszer
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #16455 üzenetére
Ezt a táblázatot hogyan kell értelezni?
Itt minden VID-ről szól, a doksi szerint a max VID 1,375V a procinak, akkor 140A körül már max ~1,25V-ot kaphat? És ugyanez a VTT-re, mert akkor az még brutálisabb lenne!
(Ilyen 1,2V maxok jönnének ki komolyabb terhelésre...
)
(#16454) Cyberpunk: Hűh, nagyon tetszik ez a hűtő....
Kíváncsi leszek az árára...
-
dime27
őstag
válasz
Sárpac #16428 üzenetére
Hát bakker durva procid van én meg ilyen szart fogtam ki és még ennek is örülhetek
:
1.184V alá az istennek se tudom vinni itt már a cpu feszt és uncore-t meg vele együtt ramsebességet se tudok növelni mert hibádzik a linx,de eddig ez a legjobb eredményem és sztem ez marad 24/7re ami ezután feljebb lesz az már csak kíváncsiságból lesz mert nyáron már ugyse tudom normálisan lehűteni és 70 fokokat meg a felettieket nem szeretek látni vhogy...
-
gV
őstag
válasz
Sárpac #16392 üzenetére
most nézem neked is Liberty 500 van (jó kis táp
) annyi lenne a problémám h nem hajlandó felpörgetni a ventijét [link] (a kijelölt elem az Everestben) Core i7-el, régen e4300@3000 1.27V, 8800GTS320@650/1620/2000 (átlag 30% tuning), AB9Pro, 2GB memoria, 2 vinyo, prime 1 szál+ furmark 1 szál 1500 körül pörgött (vga huzás nélkül is 1200 körül ment), mostmeg... pedig ezzel a beállítással szépen beleharap a W-okba (venti szabályozás nincs beállítva biosban hozzá)
tehát nálad is így van? vagy most alpaórajelen is feljebb veszi loadnál? -
-
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #16128 üzenetére
Válasz: 4200Mhz Uncore 3600Mhz 1600 cl7 LinX 1h Vcore 1.232v VTT 1.31v
ADAM1337: Vizzel hütöm...
-
front3r
őstag
válasz
Sárpac #15916 üzenetére
Áhhh, én nem vagyok képes elérni a 4Ghz-et stabilan. Szerintem az alaplapom a ludas, viszont stabil 3,4 Ghz-en, meg még lehet 3,6-on is, de 3,8-4Ghz-et nem tudom belőni, akár mit csinálok. Hibázik LinX-nél a 2. körben már....
Gyanakodtam a memóriára, de nem hiszem el hogy nem bírja, mert akkor miért megy 3620 Mhz-en most szépen 3,4 Ghz-el? Az alaplapra gyanakszom. Más valaki?Lehet tényleg nem volt jó vétel ez a lap, bár Katt777-nek tök jól megy, de biztos rossz darabot fogtam ki. Azzal meg nem vihetem vissza hogy bocs már, de nem megy 4Ghz-en a Core i7-em.
-
Zájec
veterán
-
-
keIdor
titán
válasz
Sárpac #14840 üzenetére
Próbáltam már...
ezért is várok egy új BIOS-ra...
Egyébként egy érdekesség a BIOS-ommal kapcsolatban: Amikor elmentek egy profilt, akkor a felét nem jegyzi meg. Valamelyik adat egyezik az elmentettel, de pl. a BCLK-t mindig 133-on hagyja, az Uncore-t 4800-ra teszi, QPI feszt 1,4V-ra.
Találkozott már valami ilyennel? -
keIdor
titán
válasz
Sárpac #14830 üzenetére
De mi van akkor, ha leveszem az Uncore-t és feszelem rendesen és mégis szar?
Egyszer tovább ment, azt hittem az lesz a baja, de nem... ugyanaz, mint 3-4 hete, a ram nem bírja az 1600-as órajelet. Subtimingeket is teljesen meglazítottam, de ugyanaz...
TRFC-t is 110-ig levettem, de semmi... 2800MHz Uncore @ 1,35V QPi, de semmi... -
katt777
félisten
válasz
Sárpac #14760 üzenetére
Azonos szérián belül is eltérhet, E8400-ból is voltak hipergagyi példányuk tuningos szempontból, ugyanabból az eresztésből.
Mindenesetre (Zájec!) megcsináltam az 1670MHz-et 3.5GHz-es CPU mellett CL8-ban. 1.480V kellett a QPI-nek, sztem ez az X58X neuralgikus pontja (lásd még: VDrop). Lapmelegedés nincs, 33°C körül marad. Bővítettem a beállítás-táblázatokat is.
Ami érdekes, az az Everest benchmark; több tesztnél is megfigyeltem, hogy amíg az 1. 3 teszt nagyjából azonos szinten fut le, az L3 cache-nél durva eltérések lehetnek. Aztán lefuttatom még 1X, és hol ua. lesz, hol teljesen más.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sárpac #14710 üzenetére
Az a bajom, ha nem húzok semmit csak a ramot teszem fel 1600 CL7-re akkor sem megy. Úgy, hogy a mellékidőzítések auton vannak és csak az első 3 értéket adom meg, ahogy a matricán van 7-7-7.
A másik szomorú tény, hogy 1400 CL9 felett szintén elhasal 1,7V mellett is. Attól tartok ezt nem foghatjuk az uncore-ra.
Szóval ha sikerül rávennem magam, hogy két hétig no gép akkor megy garba. De előbb-utóbb bekövetkezik, így 1066 CL9 1T-ben nem igazán villant a kicsike.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #14297 üzenetére
Hogy hogy lett szilikon a szilíciumból, hát nem tudom...
A vicc az egészben, hogy pont hogy nem jönnek be a szilikonos hölgyemények, valahogy olyan kiábrándító számomra maga a "szilikontöltet" is, meg ami mögötte van...
Amúgy jó, hogy írtad.... Eszembe jutott, hol olvastam egy nagyon jó képes-cikket a CPU-gyártásról.... [link]
És nem, női mellekről, és szilikonról nincs benne szó...
-
katt777
félisten
válasz
Sárpac #14271 üzenetére
VID-et vhogy senki nem ír nekeim. Pedig RealTemp kiírja x64 alatt.
Fájdítod a szívem ilyen képekkel, vazze...akoska07: Lásd fent.
Keldor papa: Nem a VID-ről volt szó, hanem arról, hogy mennyi fesz kell neki X órajelhez. Márpedig ha több fesz. kell neki, akkor többet fogyaszt.
-
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #14224 üzenetére
qpi / vtt / uncore áramkör vagy minek kell mondani... ami az NB melett van..
te minek mondanád ?(#14225) kulerr :: gondolták hogy elég a 3slot, nem mindeki akar belerakni 12gb-t... a userek többsége 6gb -al vagy 3gb-al is megelégszik, úgyse használa a másik 3-mat, és hát akkor minek fizessen érte, lespórolják, igy olcsóbban tudják adni ,ami által kapósabb lesz... az hogy csak 6 fáziskocka semmit nem jelent... ráraknak 6db bivalyabbat azt csá...
HSM :: nemtudom pontosan most hány fázisu a ram tépellátó része, de van 1 nagy meg 1 kicsi baloldalt és ugyanaúgy 1kicsi 1 nagy a ramslot alsó része és az NB között...
mindenesetre a ramok mennek benne mint állat , nincs okom panaszra..
" A 6 fázis nem olyan vészes, 3600-3800 ig biztosan elégnek kell lennie, 4200+ biztos nem, de szerintem ez vállalható, pláne ennyiért."
na ezt mindjárt bevizsgálom ...
-
Zájec
veterán
-
válasz
Sárpac #14165 üzenetére
szó sincs itt versenyről,pláne nem proci kinyirásról.
nem olyan családból származom.
tesztelgetem a gépet.
aki nem ismerne még,elmondom,engem nem igazán az szokott érdekelni
milyen fesszel tudom stabillá tenni 3.5ghz vagy 4ghz környékén.
(persze,fogok majd olyan teszteket is csinálni)
nálam minden teljesen alapon megy a mindennapi használatban.
bőven sok mindenhez.Szatesz : grat
nekem sajna nincs ilyen jó ramom.
de majd utána nézek ennek a superpi-nek...is -
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #14173 üzenetére
Jaja
Bár megválok töle jövöhéten....
Találtam még egy masik eredményt is 4520mhz 2150cl9 32m -
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #14165 üzenetére
Az a verseny nekem is való
4400mhz 2100cl8 32m XP alatt .A vtt ne tévesszen meg senkit sajna 1 tizedet csal felfele az valojaban csak 1.4v... -
katt777
félisten
válasz
Sárpac #13806 üzenetére
És hány fokon?
Csak mert Mugen 2 nem passzív üzemre lett kitalálva. Z600 igen, de azt nem hinném, hogy 80°C alatt vinné a 3.8-at, bár kis fesszel elképzelhető.
CSorBA: VTT-nek auto 1.480V-ot ad a lap, és tuninggal nem feltétlenül fog menni lejjebb, alapon elképzelhető az 1.2V, kis tuninggal 1.340, esetleg 1.410 belefér. Az időzítés jobb lenne 1T-n, és amúgy is lassúcskának néznek ki, persze sok jelentőségük nincs.
SzlobiG: Hát ez az ASRock-ot nem zavarja, még csak nem is sárga, ha biosban állítod. A RAM-ok sem sárgulnak 1.669V-on sem, nálam valamiért csak ott maxistabilak alap órajelen, érdekes módon 3.4GHz-en elég nekik 1.639V.
Qru: 1.2V, mint említettem. Eléggé szórnak ezek a lapok default és veszélyes beállítások terén, ahogy elnézem. Pl. nálunk nem kap a proci 1.3V-ot auto-n, csak 1.25-öt. En. tak. beállításokkal ráadásul 0.928V-ra veszi le.
Én W7 alatt (kis okos) észrevettem vmit: nem feltétlenül a rendszer instabil egy fullos Lynx v. Prime alatt, hanem az a gond, hogy az általuk lefoglalt memóriába belenyúl valami más a windows-ból, és máris ott a hiba. IBT okosabb, és ezért lehet az is, hogy egy 0.5.9.es Lynx stabil ott, ahol a 0.6.x nem. Szóval sztem nem feltétlenül a rendszer rossz, és nem feltétlenül a "nincs stabil tuning" következtetés a helytálló. Én mindenesetre néztem IBT stabil, de Lynx nem beállításokkal maxi rendszerterhelést sok programmal, napok alatt sem volt semmi probléma.
Ránézésre ez a Xigmatek is egy 212+
Ráadásul drágább a Mugen 2-nél és a Z600-nál.
Egyébként valaki próbálta a Hot CPU Tester Pro-t? Tegnap elindítottam 17.11-kor, de azt írta ki, hogy a várható vége 23.41, szóval inkább lekapcsoltam, de ez elég szépen és maxon terhel mindent, ráadásul azt is jelzi, éppen mit csinál, így sokkal könnyebb a hibaforrást beazonosítani.
Osiris: Gondolj arra, hogy a szabvány 1066, és 1688-ra tudtad tuningolni a RAM-jaidat, Egy gyorsabb RAM-mal csak a garantált tuningot veszed meg.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #13645 üzenetére
Jó ez a cucc! Bár rekordhőfokot, és rekordfogyit nem mértem, de eléggé leakasztja a rendszert....
A 24/7 beállításom szerencsére viszi szépen! [link]
Bár mondjuk nálam még mindig a hyperpi a mérce, pedig elvileg az nem tartozik a leggyilkosabbak közép, bár lehet ez csak az én procimra igaz...(Mármint hogy az enyémre a leggyilkosabb bench a Hyperpi...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest