- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #44163 üzenetére
Azok a Xeonok (egyprocesszoros E5-16xx Vx) X79-ben is tuningolhatóak, de árban ugyanott vannak, mint a sima i7-es hatmagosok.
A kétprocesszoros E5-26xx Vx-ek viszont full lockosak. Ezt a mikrokódos trükközést én inkább nem tekinteném reális opciónak, hogy a gyári legelső mikorkód hibája révén menjen max turbón. -
HSM
félisten
válasz
mpierre #44093 üzenetére
Nekem anno a s775 okozta a sokkot. Nem egészen tetszett az ötlet, hogy a foglalatba zsúfolják a lábakat, ahol és ahogyan sokkal nehezebb meggyőződni a sérülésmentességéről, valamint elrontani is könnyebb, mint a hagyományos foglalatokat.
A következő sokk a 1156 volt, a maga igénytelen megvalósításával, nem csoda, hogy kezdetben égtek is meg foglalatok...
A s1366/s2011 vonal azért szerencsére megmaradt kultúráltnak, azok szépen kivitelezettek.
Meg a 1366-on még van vastagsága pl. a lábaknak.
(#44094) jokeph: Még nagyon jó ár/érték arányú upgrade, ha veszel bele egy hatmagos 32nm-es Xeont, X5650, X5660, X5675 és barátai 10-15K-ért.
Ha nem kell a hat mag, akkor pedig valamelyik négymagos 32nm-es, pl. E5640, vagy vannak magasabb órajelesek is, csak azok már nem 2-3000Ft/db áron.
Azokkal megkapod a 12MB L3-at, jóval kedvezőbb fogyasztást és AES gyorsítást is. -
-
jokeph
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #43845 üzenetére
Az a +3-as szorzó. Alapból ezek a 95W Xeonok (X5650, 60, 70) +2-es órajelet tudnak turbóra minden magon (+1-et sehogysem) illetve ha megy a C6 energiatakarékosság, akkor ha legalább 4 mag le van kapcsolva, akkor a +2 helyett +3 a turbó órajel. Ami egyébként szerintem óriási baj, mert erre elég bajos normális tuningot építeni, a dvid-el azért, mert a turbó fesze az egekben van, anélkül meg azért, mert kétféle órajelre nem fogod tudni értelmesen belőni. Ha pedig a C6-ot OFF-olod, akkor éppen a legfontosabb energiagazdálkodási opciót lövöd ki, a nem használt magok áramtalanítását.
-
envagyok
veterán
válasz
mpierre #43720 üzenetére
Érdekes a gépem..
A régebben itt javasolt X5670-es procival 181-es bussszal tökéletesen megy 4GHz-en.
Láttam ezt a képernyőmentést, gondoltam felcsavarom 190-re a buszt.
Még a bios sem jön be vele.
Mi lehet a gond? a ram bőven bírja, a procinak se hiszem hogy gond a 4GHz helyett a 4.2 -
HSM
félisten
válasz
mpierre #43586 üzenetére
És megnéztem az előző két release-t is, abban sem volt nekünk semmi....
Erre a PCID-s dologre se találtam megoldást azóta se: [link].
Nem mintha bármit lassult volna, de azért fura, a CPU tudja, a windóz tudja, elvileg ez mérsékli a lassuló hatását a patch-nak, és nálam meg ki van kapcsolva. -
HSM
félisten
válasz
mpierre #43584 üzenetére
Azt látom, hogy ott ott van, csaképpen update-et nem látom, hogy lenne hozzá.
"Intel Processor Microcode Package for Linux
20180108 Release-- Updates upon 20171117 release --
IVT C0 (06-3e-04:ed) 428->42a
SKL-U/Y D0 (06-4e-03:c0) ba->c2
BDW-U/Y E/F (06-3d-04:c0) 25->28
HSW-ULT Cx/Dx (06-45-01:72) 20->21
Crystalwell Cx (06-46-01:32) 17->18
BDW-H E/G (06-47-01:22) 17->1b
HSX-EX E0 (06-3f-04:80) 0f->10
SKL-H/S R0 (06-5e-03:36) ba->c2
HSW Cx/Dx (06-3c-03:32) 22->23
HSX C0 (06-3f-02:6f) 3a->3b
BDX-DE V0/V1 (06-56-02:10) 0f->14
BDX-DE V2 (06-56-03:10) 700000d->7000011
KBL-U/Y H0 (06-8e-09:c0) 62->80
KBL Y0 / CFL D0 (06-8e-0a:c0) 70->80
KBL-H/S B0 (06-9e-09:2a) 5e->80
CFL U0 (06-9e-0a:22) 70->80
CFL B0 (06-9e-0b:02) 72->80
SKX H0 (06-55-04:b7) 2000035->200003c
GLK B0 (06-7a-01:01) 1e->22" -
HSM
félisten
válasz
mpierre #43493 üzenetére
Elvileg ez két laptáblás okosság megoldja, amit most befrissítenek a Linux/Windózba.
Kontextusváltásnál üríti a cache-t és így nem tudják belőle ellopni az adatokat, emiatt van a lassítás kontextusváltásnál, mert eddig a gyorsítótárban maradhatott, most pedig cache üríteni és a szükséges holmikat újra betölteni kell. A másik, Spectre hiba lesz még izgalmas, mert arra még nincs koncepció, mit is kéne és hogyan. Szerencsére azt kihasználni sem olyan egyszerű, sőt.
-
Hack3er
őstag
válasz
mpierre #43147 üzenetére
A rézmagos hűtőnek a nyoma amit a réz hagy az látszik a procin teljesen, akkor majd nézek valami jóféle pasztát a procira. Még a polírozással lehetne rajta segíteni, de majd a xeonon, ha megjön az új biosz és jó lesz a lapba.
(#43148) Laraxior Neeem eladó
A folyékony fém az nem gáz ha véletlen lefolyik a prociról? Vagy ez nem annyira folyós?
Ja és nekem volt anno s939-es nf4-es Lanparty lapom(#43149) HSM Külföldi forumon olvastam hogy valaki írt anno a DFI-nak az X56XX 32nm-es xeonal kapcsolatban és azt a választ kapta hogy támogatja. Úgyhogy bizakodom azzal a biosal kapcsolatban.
-
Alpi.
addikt
válasz
mpierre #43042 üzenetére
Jaja, uncore sokat számít, azt már láttam. Időzítéssel meg úgy voltam, hogy ha a ram tudja, akkor kötelező levinni.
Viszont ha lazább időzítéssel megy magasabb frekvencián, akkor értelmes uncore mellett abból szépen profitál. Ha végre sikerül egy értelmes procit szerválnom, kipróbálgatom majd.
Dualba is nagyon hasonló sávszélességeket hozott, mgasabb uncore és ram frekivel. Latency viszont pimaszul alacsony lett ! -
válasz
mpierre #42913 üzenetére
Kvantum hibajavító kódolások működését szeretném szimulálni, saját C++ kód.
A T420-at kicsit kiakasztotta a cucc, nem bírta a három szálon avx-el működő programot. i5 2520m van benne.
Régen volt egy Xeon L5638-om 3.5Ghz-re húzva abban azért volt kraft, ezért is döntöttem ezen platform mellett. Remélem, az hogy avx helyett csak SSE4.2 van nem okoz akkora hátrányt a programban, de nem hiszem mert pentiumon se volt annyira rossz.Körbenézek akkor ebayen X5675 ügyében köszi az ötletet. Azt néztem, hogy az X5690 a legnagyobb az nagyon drága.
-
-
törölt tag
válasz
mpierre #42666 üzenetére
Jó tudni!
Most viszont az új memória kitekkel szívok. 3 stickel tökéletesen működik, 6-al meg már bajok vannak
Egyből kéri a több feszt és nagyon háklist az időzítésekre. Ahogy utánaolvastam másnál is ez van.
Nem tudom ez összefüggésben van-e azzal, hogy nem azonos a két kit revision-e, lehet más IC-k vannak rajtuk
Van erre bármi megoldás? Jó lenne 1866-ra felküldeni őket
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42615 üzenetére
Amúgy az a műanyag pöckös Uncore-VRM hűtő nélküli verzió elvileg csak tesztekre került ki, kereskedelmi forgalomba nem.
Nekem a rajt után durván 2 hónappal lett UD5-öm (2009 január), szval mondhatni elég korai tulaj voltam, és azon határozottan ott volt a plusz VRM borda, és a hűtőre is úgy emlékszem, hogy csavarozva volt. -
Laraxior
titán
válasz
mpierre #42582 üzenetére
Egyelőre csak 4 magos cucc van benne. De az legalább szép dobozos.
Majd szerzek bele egy W3680, vagy W3690-et. Van is fent egy az utóbbiból. "Alapórajelen" 3.46GHz
Még a végén megválok a 7700K rendszertől
160EUR-ért csak nem hagyom veszni, cakkpakk, ramostól mindenestől. -
fudi2002
nagyúr
válasz
mpierre #42391 üzenetére
Nos drive-ot raktam 800/900, cpu skew +300.
Első tapasztalat:
4,3ghz(21x205)@1,28v HT-ON, ez nem változott, lejjebb véve a feszültség, instabil.
4.4ghz(21x210)@1,328v HT-ON, ez viszont változott, most fut a prime 20 perce, ez eddig 1,35 körül volt hajlandó.
Úgy tűnik valóban a felsőbb tartományban segít főleg. Valahol az OC fal környékén, legalábbis így első érzésre. -
DeathAdder
veterán
válasz
mpierre #42382 üzenetére
Hát ez az hogy az alapból 700-800-on volt, aztán gyorsan rákerestem jútúbon hogy hogy is van ez, és ott láttam hogy 800-900 az alapérték
azóta rátettem és azon megy.
Én sem látok ma már ki a fejemből, de holnap rákeresek amit a ramról írtál, remélem megtalálom
Időközben a hűtőn is lazítottam már. Köszi
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42352 üzenetére
Én így használom, ezzel a dvid-el, csak én offset feszültségnek hívom. Viszont én nem vacakoltam a turbo-val, csak belőttem fix 20*200-ra, 1600-as ramokkal, 3200-as uncore-al, ez így tökéletes és stabil.
Asus-on is működik a turbo-s trükk, hatmagos Xeon-on 1-2 magon terhelve az is +3-at ad rá, több magon +2-t, de az a 170-200Mhz már olyan nagyon sokat nem ad hozzá. De lehet egyszer azért majd elszöszölök vele azért, hátha okosan meg lehet oldani.
-
-
kenand
veterán
válasz
mpierre #42267 üzenetére
MSI Pro x58 nem rossz lap, de elbaltázták a chipset hűtést, alapon már 70 fokokos.
Annyira rá van sülve, hogy terhelés után sem tudtam levenni a déli híd hűtését, így egy plusz ventivel oldottam meg újrapasztázás helyett.Asrock X58-as, bár felszerelt (USB 3, SATA 3) nem komálja az L-es 6 magos xeonokat, azokkal a RAM max 1333-on megy.
3 Giga lapom is volt, mindegyik tökéletes darab, én is csak jót tudok mondani róluk.
EVGA (SLI LE) is volt a kezemben (sok ember kezében volt már az a lap) első két RAM slot nem megy, nekem nem volt vízhűtésem így léghűtést kellett visszaraknom rá, de szépen megy a nyaralóban. (első gen. EVGA-k egy részét moddolni kell a westmere 6 magosakhoz, ezt már nem kellett)
Mindet lehet húzni és az Asrock kivételével mindegyik mindenevő CPU tekintetében...
Kínából az X5650/X5660 elég olcsó, húzva jelentős tartalék van bennük...nem kell még temetni az X58-at...
(#42270) HSM
Én is láttam a Giga honlapján ezt a bejegyzést, hogy a 2MB-ost BIOS-t csak Windows alól lehet frissíteni..... nem is tettem fel, maradtam, a hagyományos változatnál...(azokba még SLIC 2.1-et is lehet oltani, hogy a Win 7 OEM-nek kezelje) csincs 3 TB-s HDD-m így nem volt késztetés a BIOS frissítésre -
winhate
őstag
válasz
mpierre #42267 üzenetére
Pont ezzel szívok most.
Ud3r es ma vettem es raktam bele X5650 et. Szépen is ment. Csak zavart hogy a memcsi 1600 helyett 1333 az ment. BIOS kis allitgatas erre fogta es elrepült a BIOS. Visszarakott egy Fi verziót amivel mar nem indul a winfos. FJ es Fk BIOS fel se tudom rakni mivel nem 1mb a mérete hanem 2.
Pedig előtte FJ volt fenn.Elnézést hogy nem linkelek de telefon iromány es elegge korulmenyes.
-
krisztosz89
csendes tag
válasz
mpierre #42254 üzenetére
Nagyon köszi!!!
Így már magabiztosabban keresek.
Nincs még konkrétan eldöntve, hogy milyen proci lesz, az tuti, hogy a w3520-nak mennie kell...
Egy ideig elgondolkodtam teljes rendszer cserén is, de így tudva, hogy 6 magos procikat is megeszi a lap, már egészen más a helyzet.Te melyiket ajánlanád?
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42235 üzenetére
Fordítva... Nem attól tartok, hogy alapfeszen ne vinné a 990X a 4Ghz-et, hanem hogy a lap gondol egy merészet és esetleg masszívan megküldi fesszel látva a megemelt szorzót.
A DVID +0V beállítás jó ötlet, de már nem emlékszem EVGA-n van-e olyan. Rég volt már olyan lapom nagyon.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42233 üzenetére
Csak a rápakolt szorzókat kérdés, hogy reagálja le a lap... Úgyértem, milyen fesszel... Mert gyári szorzóhoz be van lőve ésszel, de automatán néhány lap hajlamos veszett dolgokat művelni tuningnál.
Az a 980X-ed... Akárhányszor látom azt az eredményt megdöbbenek... 4250Mhz ilyen feszen.... És még sokalltad...
Nálam a 4Ghz-hez is kéri az ~1,3V-ot [link], jó, igaz, terhelésre leugrik 1,25V környékére, de akkor is... -
-
kenand
veterán
válasz
mpierre #42200 üzenetére
Jobb lenne a digitális s az erősítő dekódolna, jobb hangminőség.....meg akkor 1 kábel az egész.
Na meg a legjobb az erősítőnek ha nincs a PC analóg módon összekötve vele.
Korábban egy Marantz 4440-as erősítőt vettem hibásan, régi tulaj PC-vel ellőtte a központi digitális chipjét.
Nagy küzdelem volt service manualt, majd bele való 7.1-es chipest szerezni Kínából, de sikerült. 5k-ért átforrasztották, azóta tökéletesen működik. (Chip csere előtt is tudott digitáis forrásból működni, de analóg esetén recsegett a bal front)
A nem megy megnézem a félretett USB hangkártyát, azzal Win 7 alatt driver nélkül ment az 5.1. Az USB hangkártyát gyakorlatilag csak pastthrough-ra használatm egy olyan atomos mini PC-hez aminek nem volt digitális kimenete. -
Vladi
nagyúr
válasz
mpierre #42167 üzenetére
Utolsó ismert ár: 140 K. Nem aprózod el.
Ennyi kb az egész projektre menne.
(#42168) kenand
tuningban nem gondolkodtam eddig, nem is nagyon értek hozzá.
A táppal problémázok éppen én is, a 10p csati meglepett, nem sok helyen olvasatam róla.azért játékok nagy többségéről én nem beszélek. Nekem most konkrétan 2 jéték van képben:
stalker: a gépigény szerint jóval az ajánlott fölött van a 5570 amit eredetileg kinéztem. Itt inkább a betöltés és a mikro lagolás az idegesítő. Ez utóbbit csak atomerőművel lehetne eltüntetni.A másik a doom, ezzel kapcsoltban ezt tlaáltam. Elég bíztató, elvileg nagyon jól skálázódik sok szálra a motorja, ez ritka a játékoknál.
A workstationt én is nézegettem, majd ez irányban is keresek. Hátha belefutok egy jó árverésbe.
De a konkrét bevásárlás még odébb van. Azt viszont ha megépül biztos le fogom tesztelni, hogy mit bír a cpu, pl program forgatás közben.
-
Vladi
nagyúr
válasz
mpierre #42164 üzenetére
Nem rossz gondolat, mindenképpen megfontolom.
annyi, hogy itt meg a ram árak mennének el kissé.
Olyan elvetemült ötletem is támadt, hogy ha már van egy csomó giga ramom, akkor arra csinálok ramdiszket és a stalkert pl oda telepítem.Nem tudom win alatt hogy kell megoldani, de pl linux alatt simán megcsinálom, hogy a /usr/bin-t boot alatt ráküldöm a ramra és akkor nagyon gyorsan indulnak a programok.
Így már 2 szálon fogok gondolkodni, mérlegelek majd.
de ez a szerver bütykölés is nagyon igzat. Lehet ezt építem meg, játszok a szereléssel egy csomót doomozni meg már nem marad kedvem/időm.A 10 pin amúgy megoldható dekstop táppal?
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42120 üzenetére
Hát nehéz ügy... Ugyanis ilyenkor különböző memóriaterületek különböző sebességgel érhetőek el. 8GB/4 modul jó is lehet, dual-channelben bekötve. Viszont ha 3 csatornás módban kötöd be a 4 modult, az úgy fog kinlézni, hogy 6GB 192 bites sávszélességen, és a maradék 2GB 64-en, tehát harmada lesz a sávszélesség. Ez így eléggé nyakatekert... Tesztelni is elég gázos lehet, és az is nagy kérdés, a mindennapokra hogyan hat. Én tuti inkább két csatornára kötném őket szimmetrikus dual channelbe.
Úgy nem lehetnek meglepetések.
(#42119) Ganz-[HUN]: Ha az nyújt némi vigaszt, 4 magnak szvsz elég a DC is az esetek többségében.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42113 üzenetére
16K, az szép... Főleg, amikor 5-6K körül már kis szerencsével gyönyörű Z600-as CM-eket is kapni, és az is röhögve meghűt 35W-ot passzívan.
De annak idején egy sima kis vacak 212-essel is sikerült meghűtenem egy 3570K-t passzívan, 60W körül. Igaz, mesziről fújt rá egy 18-as, 700rpm-es légkavaró.
[link]
Valahogy így festett az elrendezés, bár ez már a Z87-re fejlesztett bél: [link] -
HSM
félisten
válasz
mpierre #42111 üzenetére
A BARAM becsapós, nagyon, mivel kívülről nézve fele sűrűségűnek tűnik, mert úgy oldották meg a kedvezőbb légellenállást. De az bizony rendesen sűrű. Számold össze a szintek számát, az FX70-nél valami 16 körül számoltam, a BARAM-nál meg 63-at.... Nyilván a sok hajlításon nyer azért az FX, de nagyon látványosan szellős, ami szerintem nem éppen ideális aktív hűtős üzemre.
A BARAM-nak kifejezetten nagy a hőleadó felülete, alaposan utánanéztem, mikor anno hűtőt vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Anime filmek és sorozatok
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Asztalos klub
- OTP Bank topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest