Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Kb. a semmivel egyenlő. Én nem bántanám.
Platformok között néztem (S775 - DDR2 800/1066@DDR3 1066/1333/1600, AM2+ - DDR2800@AM3 - DDR3 1333/1600, S1366 - DDR3 1066 és S1151 - DDR3L 1333/1600@DDR4 2133/3000) van eltérés, de igazából elhanyagolható - nem ezen fog múlni a játszhatóság (még nem).
DDR3 1066/1333 között mondhatni mérési hibahatár a differencia.
-
jokeph
nagyúr
Az E5540 hivatalból ennyit tud, én meg nem bántottam (még!
), csak a procit húztam meg BCLK-val 133@180-ra, hogy ha valami nem ok, ne kelljen annyi felé keresni a hibát (erre az FX rendszer nagyon jó lecke volt).
De biztos vagyok benne, hogy megy az majd feljebb is, átrágom majd még magam az X58 tuning útmutatásán.
A ramok partnerek a nagyobb órajelben, 3*4 GB Cl10-es 2133-as G.Skill Rip Jaws X modulok.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Ha jól értelmezem, amit írtál, az azt jelenti, hogy nálad hűvösebb a CPU.
Nem akarok nagyon beleszólni, de a Core és a Distance to Tjmax igazából ugyanaz az érték, a Tjmax értékből levonod a distance to tjmax-ot és akkor kapod a core hőfokot. Persze, ez csak egy közelítőleg lesz pontos, mert elég pontatlan az egész, mert csak arra a hőfokra van kalibrálva, amikor a hővédelemnek meg kell védenie a processzort, azaz amikor a distance lecsökken 0-ra, illetve a Tjmax is processzoronként eltérő lehet, ezért szoktam javasolni, hogy inkább a distance-t figyeljük, maradjon teljes terhelés esetén is 20 fok felett, és az már tökéletes a processzornak. -
mpierre
veterán
-
lamiki
senior tag
Tudod azért van, mert az emberek elég nagy része nem szavatartó, ha nincs benne pénzük, szív fájdalom nélkül meg gondolják magukat, és nem veszik át a csomagot, ha közben találtak egy jobbat, vagy csak rájött mégsem kell ez neki. Olyankor meg az eladó bukja a 2000-3000 Ft utánvétet, és még a 2x oda-vissza szállításnál, lehet még bónuszként a Posta, vagy futár jól össze is töri a számítógépet, és még a töréskár is a tiéd, mert a Posta az mossa kezeit, hogy nem törékenyként volt feladva, ilyenkor még akkor sem vállal semmi felelősséget a csomagért ha a doboz több helyen hosszan kiszakadt, a tartalma össze-vissza tört.
Vagy elrakatnak dolgokat 2-3 hétre, és aztán arra sem veszik a fáradságot, hogy visszamondja, bocsi már még sem kell, ha ráírsz akkor még válaszra sem méltat. Pénze nincs benne mit érdekli.
Aki nem küld csak előre utalással, az elég gyakran bele megy abba, hogy a postaköltséget elutalod előre, a többit meg utánvétellel rendezed
-
lamiki
senior tag
-
Laraxior
titán
Olyat ne vegyél. Nem tuningolhatóak. Márpedig az 1366 ereje abban rejlik. Pont most írta itt a kollega, hogy a BCLK 133-ról 200-ra való emelésével majdnem 100% többlet kihozható a CPUból.
Inkább egy vrm fázisban erősebb, jól összerakott, tartós kondikkal ellátott komolyabb alaplapot. Hidd el, jobban megszolgálja, ha tudod, hogy mit szeret. Legfőképpen az északi hídra a légmozgástVan az aprón egy Rampage 2 Extreme, igaz van hozzá pár okosság, de azt eladod, marad az alaplap, akkor oké.
Illetve egy P6T6 WS Revolution. Ez is jó alaplap. Sőt... -
Laraxior
titán
Én mondtam a másik topikban, hogy 20k alatt ha találsz, vedd meg gyorsan, mert ritkák.
Elég gyorsan elkelnek az aprón, mert fillérekért van hozzá 6 magos CPU, meg a ram sem annyiért mozog, mint a DDR4.
Gigabyte-al csak óvatosan, az 1366 szériában elég sok a hibás, illetve a haldokló. -
kenand
veterán
Nem, de 1366-nál nem gond, BCLK független a PCI busztól, nyugodtan emelhető. (később ezt zárta be az Intel, túl jól tuningolható volt...) legtöbb lap viszi a 200-as BCLK-t.( 133 helyett 200, jelentős tuning)
Persze picit körültekintőbben kell tuningolni, nem csak a szorzót toljuk fel (picit azt is lehet a turbóra), hanem a BCLK-t, ami hatással van más dolgokra is pl. memóriára is, azt vissza kell osztani. -
kenand
veterán
Most megér 8000FT.ot. (fél éve lejjebb voltak az x5650-es árak). Ha van hozzá lap akkor 8000Ft-ért nagyon jó teljesítményt ad és húzható.
(#43666) HSM
Nekem úgy tűnt jobban melegszik a BCLK-t feljebb viszem...
Legelbaltázottabb egy MSI X58-as lapom azon már alapban is 60 fok feletti az északi híd.
Gondoltam leszedem és átpasztázom, de annyira rá van sülve, hogy még melegen sem tudtam levenni a bordát. kapott egy ventit..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest